Κιβωτός του Κόσμου: Στο στόχαστρο των ερευνών τα οικονομικά και οι καταγγελίες για παράνομες υιοθεσίες

Κιβωτός του Κόσμου: Στο στόχαστρο των ερευνών τα οικονομικά και οι καταγγελίες για παράνομες υιοθεσίες

21 Νοεμβρίου, 2022 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:369
Μοίρασέ το

 

 

Οι αποκαλύψεις για κακοποιήσεις και ασέλγεια στην Κιβωτό του Κόσμου έχουν σοκάρει το πανελλήνιο και τώρα, ακόμα δύο παράλληλα σκάνδαλα μπαίνουν στο στόχαστρο των αρχών. Το επόμενο στάδιο είναι να κάνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά της ΜΚΟ και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του, ενώ το άλλο θέμα που μπαίνει στο κάδρο είναι το θέμα των υιοθεσιών των παιδιών.

Οι μαρτυρίες που εμπλέκουν τη ΜΚΟ σε κύκλωμα υιοθεσιών έχουν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

 

 

 

Αυτό το σκάνδαλο θα αναδείξει πολλές παραμέτρους και κρυφές πτυχές…

Είμαστε ακόμα στην αρχή…

Και μπορεί να έσκασε το σκάνδαλο, τώρα που σείεται συνθέμελα η ΝΕΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ και η κυβέρνηση του διεστραμμένου και ανώμαλου Μητσοτάκη, και μπορεί να … χάθηκε από το προσκήνιο το έτερο σκάνδαλο με τον Μίχα, την δωδεκάχρονη και τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ, και μπορεί όλα αυτά τα σκάνδαλα των ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΜΩΝ, να είναι αποπροσανατολιστικά, ΑΛΛΑ… σας παρακαλώ, δείτε τα ως ένα ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑ που δεν πρέπει απλά να μας εξοργίσει, ούτε να μας αδρανοποιήσει ως λαό, αλλά αντιθέτως να μας αφυπνίσει και να αντιδράσουμε…

ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗΜΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Δύο παράλληλα σκάνδαλα εξετάζουν οι αρχές για την Κιβωτό του Κόσμου. Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων, ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου.

Οι αποκαλύψεις για κακοποιήσεις και ασέλγεια στην Κιβωτό του Κόσμου έχουν σοκάρει το πανελλήνιο και τώρα, ακόμα δύο παράλληλα σκάνδαλα μπαίνουν στο στόχαστρο των αρχών. Το επόμενο στάδιο είναι να κάνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά της ΜΚΟ και τους τραπεζικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του, ενώ το άλλο θέμα που μπαίνει στο κάδρο είναι το θέμα των υιοθεσιών των παιδιών.

Οι μαρτυρίες που εμπλέκουν τη ΜΚΟ σε κύκλωμα υιοθεσιών έχουν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Μία γυναίκα, πριν από χρόνια, βρέθηκε σε μια κοινωνική εκδήλωση και βρίσκονταν εκεί και μικρά παιδιά που συνοδεύονταν από μέλη της Κιβωτού του Κόσμου. Όπως ανέφερε η ίδια στο in.gr, ένας στενός της άνθρωπος που είχε επαφές με τη ΜΚΟ γνώριζε τις προσπάθειες που είχε κάνει για να κάνει παιδί και σύμφωνα με τη μαρτυρία της, της είπε:

«Μετά από λίγη ώρα, ο άνθρωπος που έκανε την εκδήλωση, ξέροντας τις προσπάθειες που είχα κάνει για να αποκτήσω παιδί με πλησιάζει και μου λέει “όποιο παιδάκι θες το έχεις αύριο σπίτι σου”. Σοκαρίστηκα και του είπα “πώς γίνεται αυτό” για να πάρω την απάντηση ότι “όταν υπάρχουν άνθρωποι στη σωστή θέση όλα γίνονται”».

 

«Βουλιάζει» από μαρτυρίες η Κιβωτός του Κόσμου

 

Οι εξελίξεις θα είναι άμεσες καθώς η δικογραφία βρίσκεται από την Παρασκευή στα χέρια των δικαστικών αρχών, που θα δρομολογήσουν την μετέπειτα πορεία των ερευνών.

Στο κάδρο μέχρι στιγμής βρίσκεται ο επικεφαλής της Μ.Κ.Ο. πατέρας Αντώνιος, τον οποίο εμπλέκουν σε περαστικά σεξουαλικής κακοποίησης δύο καταθέσεις νεαρών που είχαν φιλοξενηθεί σε δομές, αλλά και τρεις ακόμα εργαζόμενοι.

Πρόκειται για άτομα που σύμφωνα με πληροφορίες, πριν αναλάβουν ρόλους στην «Κιβωτό», μεγάλωσαν στις δομές της.

Στις καταγγελίες σε βάρος τους, γίνεται λόγος για ξυλοδαρμούς και συστηματικές κακοποιητικές συμπεριφορές.

Μάλιστα τα συγκεκριμένα πρόσωπα, φέρεται να ανήκουν στο στενό περιβάλλον του υψηλόβαθμου στελέχους της Οργάνωσης.

«Θέλουμε να δηλώσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και φιλοξενούνται σε Κυριακάτικη εφημερίδα είναι παντελώς ψευδείς και συκοφαντικές», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η “Κιβωτός του Κόσμου”, προσθέτοντας ότι:

«Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησαν οι σχετικές καταγγελίες να διακινούνται με οργανωμένο τρόπο άρχισε και η εσωτερική αναζήτηση για τη διερεύνηση των συγκεκριμένων (ανύπαρκτων) περιστατικών από την οποία δεν προέκυψε κανένα σχετικό στοιχείο αλλά αντιθέτως αποδείχθηκε ότι είναι εντελώς ψευδείς και αβάσιμες. Τα στοιχεία αυτά είναι στη διάθεση των αρχών, οι οποίες δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μας».

«… είχα αρχίσει στην ουσία να τον υπηρετώ»

 

«… όσο τον πλησίαζα και δενόμουν μαζί του, είχα αρχίσει στην ουσία να τον υπηρετώ», αναφέρει ο 18χρονος πρώην τρόφιμος της “Κιβωτού” που κατήγγειλε στο Συνήγορο του Πολίτη, περαστικά ασέλγειας σε βάρος του από τον επικεφαλής της Οργάνωσης.

Οι περιγραφές του στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, τις οποίες δημοσίευσε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, σοκάρουν.

«… στην Καλαμάτα από το καλοκαίρι μέχρι και τον Νοέμβριο που κάναμε μπάνιο στη θάλασσα, στα παιχνίδια που κάναμε στο νερό, καθώς έκανε πως με έπνιγε, άρχιζε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου. Στην αρχή προσπάθησα να τον δικαιολογήσω με την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα», αναφέρει χαρακτηριστικά σε μέρος της κατάθεσης του.

Ο νεαρός ακολουθώντας τις προτροπές του πατέρα Αντώνιου, μετακινήθηκε από τη δομή του Κολωνού σε αυτή του Βόλου και στη συνέχεια στην Καλαμάτα. Μάλιστα τον ακολούθησε και σε αρκετές εκδρομές σε άλλες δομές της χώρα όπου και εκεί καταγγέλλει αντίστοιχα περιστατικά.

«Μετά τα Χριστούγεννα του 2020 έκανε ένα χειρουργείο και επειδή ήθελε ένα παιδί να τον βοηθάει, είπε να έρθω εγώ από την Καλαμάτα. Έτσι, ήρθα στην Αθήνα όπου κυριολεκτικά 24 ώρες το 24ωρο ήμουν μαζί του», περιγράφει σε άλλο μέρος της κατάθεσης ο νεαρός, προσθέτοντας ότι «Αν και έμενα σε ξεχωριστό δωμάτιο, σχεδόν όλη μέρα ήμουν μαζί του για να τον φροντίζω (σ.σ. αναφέρεται σε πράξεις και περιγραφές που δεν είναι δυνατόν να αναπαραχθούν)».

 

Πηγή

Προβολές : 369


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα