Κλειδί των εκλογών τα τρία «Α»: Αδιευκρίνιστη ψήφος, Αποχή και Αναποφάσιστοι

Κλειδί των εκλογών τα τρία «Α»: Αδιευκρίνιστη ψήφος, Αποχή και Αναποφάσιστοι

11 Μαΐου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:429
Μοίρασέ το

 

Για πρώτη φορά 10 μέρες πριν από τις εκλογές οι δημοσκόποι βλέπουν τόσο υψηλά ποσοστά αναποφάσιστων.

Κρίσιμο μέγεθος για την τελική διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος είναι τόσο το μέγεθος της αποχής, όσο και από πού αυτή θα προέρχεται.

Αντί σχολίου, προτιμώ να μιλήσω με την παρακάτω εικόνα… διαβάστε τη προσεκτικά, σκεφθείτε και αποφασίστε πόσο αξίζει να στηρίξετε με την παρουσία σας αυτό ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΣΑΣ…

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1.  Αλλά θα σκάσω αν δεν ρωτήσω: ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΝΟΘΕΙΑ, ο αρθρογράφος, γιατί δεν γράφει κάτι;;;

Υ.Γ.2. Το φωτογραφικό υλικό από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, είναι προσφορά σκέψης στους αναγνώστες του…

Γράφει ο

Στην τελική ευθεία προς τις κάλπες εισέρχεται η χώρα, καθώς δεν απομένουν καν ούτε δέκα ημέρες έως το βράδυ της 21ης Μαΐου!

Το ντιμπέιτ δεν ανέδειξε νικητή, ούτε καθαρά ηττημένο (τις περισσότερες απώλειες, κατά κοινή ομολογία, τις είχε ο πρωθυπουργός), με αποτέλεσμα τα κόμματα, πρωτίστως αυτά που διεκδικούν την κυβέρνηση ή τη συμμετοχή τους σε αυτή, να διαμορφώνουν τη στρατηγική τους.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε τρία… Άλφα και σε δυο… Σίγμα:

ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ: Το ύψος της δεν έχει καν ιστορικό προηγούμενο, με αποτέλεσμα να τρομάζει κόμματα, αλλά και δημοσκόπους και επικοινωνιολόγους!

Τα επιτελεία επιχειρούν να αναλύσουν σωστά το φαινόμενο, καθώς ανησυχούν μήπως βρεθούν μπροστά σε καταστάσεις που δεν έχουν εκτιμήσει.

Η «βουβαμάρα» της προεκλογικής περιόδου αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το πώς θα συμπεριφερθούν οι πολίτες που δεν εκφράζονται, ακόμα και αν έχουν αποφασίσει για την εκλογική τους στάση.

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ: Ιδιαίτερα υψηλό θεωρείται και το ποσοστό των αναποφάσιστων. Οι έρευνες διαφέρουν ως προς τις εκτιμήσεις τους για το πώς θα δράσουν, κυρίως αυτοί που έχουν φύγει από τη ΝΔ μετά την τραγωδία των Τεμπών και δεν έχουν επιστρέψει ακόμα στο κυβερνών κόμμα.

Η καμπάνια των κομμάτων για τις επόμενες μέρες στοχεύει κατά προτεραιότητα στους αναποφάσιστους-υπενθυμίζεται ότι στις περασμένες εκλογές ένας αριθμός ψηφοφόρων που άγγιζε το διψήφιο ποσοστό, αποφάσισε για την ψήφο του το τελευταίο εικοσιτετράωρο πριν την κάλπη, ίσως και πάνω σε αυτή.

ΑΠΟΧΗ: Κρίσιμο μέγεθος για την τελική διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος είναι τόσο το μέγεθος της αποχής, όσο και από πού αυτή θα προέρχεται. Πολύ περισσότερο καθώς βαδίζουμε στις πρώτες εκλογές από συστάσεως του ελληνικού κράτους, που υπάρχει κόμμα (η Νέα Δημοκρατία), που επιμένει πως από τις κάλπες δεν πρέπει να βγει κυβέρνηση! (Οπότε πόσες πιθανότητες υπάρχουν να είσαι πειστικός όταν καλείς κάποιον να προσέλθει στις κάλπες όχι για να βγάλει κυβέρνηση, αλλά να διαμορφώσει συσχετισμούς για νέες εκλογές;).

 

 

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Το μείζον θέμα για τα δυο μεγάλα κόμματα, αλλά και για το ΠΑΣΟΚ. Κανένα κόμμα δεν δείχνει δέκα ημέρες πριν τις εκλογές να έχει ξεπεράσει το 80% – ούτε καν το 75%!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ: Από σήμερα ξεκινούν οι συγκεντρώσεις, που θα κορυφωθούν από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας με πόλεις όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, το Ηράκλειο, η Λάρισα, τα Γιάννενα κοκ.

 

Πηγή

Προβολές : 429


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα