ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΣ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!!!

ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΣ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!!!

18 Απριλίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:523
Μοίρασέ το

 

ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ! ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ για την αρχαιολογική «Συλλογή Μητσοτάκη»…

 

 

 

 

Αυτή η κωλο-οικογένεια, μόνον αρνητικά στοιχεία έχει…

ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΙ, ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (φυσικό ως σατανικής χαζαρικής μαφιόζικης γονιδιακής προέλευσης)…

ΜΙΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ…

Και το τραγικότερο όλων είναι πως όλη αυτή την κωλοοικογένεια, την ψήφισε ένα μεγάλο μέρος του “ελληνικού”(;;;) λαού… και κυρίως, “κρητικοί”…

Να τους χαίρεστε, βρε τους ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΥΣ που ψηφίσατε… αντί να τους τινάξετε στον αέρα… και να πάτε να τους ξαναψηφίσετε… 

ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΙ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

FACT 1: Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, που ανοίγει σήμερα τις πόρτες του, ήταν ένα αίτημα χρόνων και από τους αρχαιολόγους και από την τοπική κοινωνία και ήταν και αναγκαίο. Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν έρθει στο φως πολύ σημαντικά πράγματα, που αλλάζουν τις γνώσεις μας για την αρχαιολογία της περιοχής. Αρκεί να σας πω ότι όλα τα εγχειρίδια μέχρι πριν λίγα χρόνια έγραφαν ότι στη δυτική Κρήτη δεν υπήρχε μινωικό ανάκτορο και ότι οριακά στα Χανιά δεν ζούσαν μινωίτες. Τα τελευταία χρόνια ανασκάπτεται συστηματικά μινωικό ανακτορικό συγκρότημα μέσα στην παλιά πόλη των Χανίων! Το παλιό Μουσείο στην οδό Χάληδων παρότι ήταν πανέμορφο, ήταν πολύ μικρό για να χωρέσει τα ευρήματα του νομού. Το νέο αρχαιολογικό Μουσείο προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, και θα αλλάξει και τον αρχαιολογικό χάρτη πλέον.

Μιλάμε για 3.500 εκθέματα, συν τα ψηφιακά μέσα και το εποπτικό υλικό, και εμβαδό 6000 τμ. Το Μουσείο ξεκίνησε να σχεδιάζεται πολλά χρόνια πριν, χρηματοδοτήθηκε με 3,3 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, δούλεψαν για αυτό πάρα πολλοί συνάδελφοι και πέρασαν πολλοί Υπουργοί και κυβερνήσεις.
FACT 2: Η επονομαζόμενη “Συλλογή Μητσοτάκη” είναι ολόκληρη προϊόν αγοράς από αρχαιοκάπηλους. Όχι αρχαιοκάπηλους ράντομ (βρήκα κάτι τυχαία στο χωράφι μου), αλλά από αυτούς που ανοίγουν τάφους για να βρουν και να πουλήσουν. Χαρακτηριστικά είναι τα ευρήματα από τάφο στα Αστερούσια, όπου η λαθρανασκαφή έγινε το 1979 και 1980, ενώ το ίδιο διάστημα έσκαβε και η Αρχαιολογική Υπηρεσία στο ίδιο σημείο, όπως έχει αποκαλύψει ο αρχαιολόγος Α. Βασιλάκης (καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για θράσος των αρχαιοκάπηλων, έτσι;).
Η συζήτηση για το αν οι αγοραστές προϊόντων αρχαιοκαπηλίας είναι τύποι που “σώζουν τα αντικείμενα από το να πουληθούν στο εξωτερικό” ή απλοί κλεπταποδόχοι που ευνοούν την ύπαρξη αρχαιοκαπήλων έχει λήξει διεθνώς: είναι σκέτοι κλεπταποδόχοι.
Πόσο μάλλον αν πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που ήταν βουλευτής και πολιτικός επί δεκαετίες, άρα είχε γνώση των νόμων και ήξερε ότι τον αρχαιοκάπηλο έπρεπε να τον πάει στο Τμήμα και όχι να τον πληρώσει ή να του κάνει πλάτες.
 
Παρότι όλα αυτά αποδείχτηκαν περίτρανα και τεκμηριώθηκαν, η κυβέρνηση Α. Παπανδρέου, για πολιτικούς λόγους αποφάσισε να μη διώξει τον πολιτικό της αντίπαλο για αρχαιοκαπηλία, αλλά να του επιτρέψει να δωρίσει τη “συλλογή” του και αυτή να εκτεθεί στη γενέτειρά του, τα Χανιά.
Πολιτικές αβροφροσύνες στα ανώτερα κλιμάκια, αλλά ο λαός δεν τα χάφτει αυτά και προφανώς ο Μητσοτάκης απέκτησε ένα ακόμη προσωνύμιο (πλάι στο αποστάτης και το γκαντέμης), το αρχαιοκάπηλος.
Και δικαίως.
 
Η Συλλογή Μητσοτάκη είχε εκτεθεί στο παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο και εκτίθεται και στο νέο, ολόκληρη -το λάθος δεν είναι που εκτίθεται, το λάθος είναι που ονομάζεται “συλλογή Μητσοτάκη,” ενώ θα έπρεπε να ονομάζεται “κατασχεθέντα εις χείρας αποδέκτη προϊόντων αρχαιοκαπηλίας”.
Όταν την δείτε, θα πάθει η καρδιά σας, όπως έπαθε και η δικιά μου όταν είδα τη μισή…
ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, θέλετε να μου πείτε ποιος αδιανόητος επικοινωνιακός εγκέφαλος σκέφτηκε ότι, στο πλαίσιο γλειψίματος στον νυν Πρωθυπουργό, καλό θα ήταν η είδηση για ένα μουσείο με 3500 εκθέματα να βγαίνει ως “εκτίθεται ολόκληρη η Συλλογή Μητσοτάκη” αντί για το “ανοίγει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων”;
 
Θέλετε να μου πείτε ποιος ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΝΟΥΣ σκέφτηκε ότι ο Κυριάκος, που τότε που ο πατέρας του πλήρωνε προϊόντα αρχαιοκαπηλίας ήταν ανήλικος και αργότερα μη ανακατεμένος από την πολιτική, ΑΝΤΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ να μην μπλέξει το όνομά του με αυτή την βρώμικη ιστορία, ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ “Συλλογή Κωνσταντίνου, Μαρίκας και Κυριάκου Μητσοτάκη”;
Με αποτέλεσμα βέβαια από χτες να νομίζει ο κόσμος ότι τα 3 εκ. δόθηκαν στο Μουσείο για να στεγαστεί η Συλλογή Μητσοτάκη (ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!) ή ότι το Μουσείο φτιάχτηκε για την οικογένεια Μητσοτάκη (ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!).
Αυτό που ισχύει είναι ότι ως τώρα δεν είχαμε στοιχεία να συνδέσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την αρχαιοκαπηλία της οικογένειάς του, αλλά να που ο ίδιος μόνος του μας ζητάει να τον ταυτίσουμε. Κύριε Πρωθυπουργέ, όπως επιθυμείτε!
(Και γλείψιμο στον Πρωθυπουργό και αρχαιότητες και επικοινωνιακό φιάσκο, μου μυρίζει σχεδιασμός της άμισθης συμβούλου και της Υπουργού που χρυσάφι πιάνουν και κάρβουνο γίνεται. Από την πρώτη φοβερή “επιτυχίας” με το δανεισμό των μαρμάρων του Παρθενώνα, το καλοκαίρι του 2019, που μετά έτρεχαν να το μαζέψουν, μέχρι το Μουσείο Χανίων τώρα, μιλάμε για επικοινωνιακούς κολοσσούς της αποτυχίας, όχι παίξε γέλασε.
Μπράβο, όχι μπράβο)
Περισσότερα για το νέο Μουσείο εδώ (να πάτε, αξίζει!): https://hania.news/…/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce…/
Για τη “συλλογή Μητσοτάκη” εδώ
https://www.candiadoc.gr/…/archaia-mitsotaki-oi…/

 

 

Προβολές : 523


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα