ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΕΩΣ, από τον πρ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο!

ΚΡΑΥΓΗ ΑΠΟΓΝΩΣΕΩΣ, από τον πρ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο!

16 Μαρτίου, 2022 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:862
Μοίρασέ το

 

ΕΩΣ ΧΘΕΣ ΕΙΧΑΜΕ:

ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΥΣΕΒΩΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ!

ΣΗΜΕΡΑ – ΔΥΣΤΥΧΩΣ – ΕΧΟΥΜΕ:

ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΕΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ!

Καυστικός ο λόγος ενός από τους ελάχιστους πλέον Μητροπολίτες, του πρ. Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας,  που  φυλάττουν Θερμοπύλες, για την αδυναμία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναγνώσει σωστά το “ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ”.

Συγκλονιστικό και το μήνυμα  καθώς και το συγκινητικό φωτογραφικό υλικό που απέστειλε στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ.

Σεβασμιότατε, αν δεν έχεις μέσα στην ψυχή σου την Ορθόδοξη Πίστη και την Ελλάδα, πως να διαβάσεις την Προσευχή;

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και η πρόεδρος της “δημοκρατίας”, δεν είναι ούτε Ελληνικής καταγωγής, ούτε Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Είναι δυστυχώς αμφότεροι… σιωνιστές και υπηρετούν τον “θεό” της Καμπάλα.

Κι όπως είχε πει ο αείμνηστος Σαράντος Καργάκος: “Ζούμε στην εποχή της εκπούστευσης και της εκπουτάνευσης του έθνους μας. Σπεκουλαδόροι και κίναιδοι διευθύνουν την χώρα…”

 

Και δυστυχώς τα βάσανα και οι τραγωδίες που περιμένουν τον Ελληνικό λαό, είναι πολλές … γιατί κι αυτός ξέφυγε από την Πίστη στον Χριστό… και το χειρότερο, δεν έχει ιεράρχες φωτισμένους, πλην ελαχίστων στους οποίους συγκαταλέγεστε και εσείς.

Χάσαμε την Πίστη μας, χάσαμε την Ελληνικότητά μας και βαδίζουμε στον γκρεμό αμετανόητοι ακόμα παρά τα όσα έχουμε  τραβήξει και παρά τα ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ που μας δείχνουν ότι βαδίζουμε στον όλεθρο.

Προσευχηθείτε παρακαλώ για όλους εμάς που ακόμα πιστεύουμε στον Χριστό.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Αγαπητοί μου,

Μέχρι χθες είχατε την ευκαιρία να ακούτε την «Κραυγή αγωνίας» της ψυχής μου!

Σήμερα, δυστυχώς, θα ακούσετε μια άλλη κραυγή, την «Κραυγή απογνώσεως», η οποία βγαίνει από τα τρίσβαθα της ψυχής μου!

Αιτία είναι η αποκάλυψις, που έγινε ως προς τον Κύριο Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αφορισμένο Πρωθυπουργό της Ελλάδος!

Αποκαλύφθηκε, λοιπόν, ότι

ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΓΕΙΛΗ απ’ έξω

«το Πάτερ ημών»,

ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΣΩΣΤΑ ΗΜΠΟΡΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ!

 

+ Ο Μητροπολίτης

+ Ο πρ. Καλαβρύτων & Αιγιαλείας

Αμβρόσιος

Αίγιον,  Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022

 

ΕΩΣ ΧΘΕΣ ΕΙΧΑΜΕ:

ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΥΣΕΒΩΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ!

ΣΗΜΕΡΑ – ΔΥΣΤΥΧΩΣ – ΕΧΟΥΜΕ:

ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΕΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ!

 

Για την ιστορία και μόνον καταγράφουμε το περιστατικό!

Σας παρουσιάζουμε, χωρίς δικά μας σχόλια, το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα  της Εφημερίδος «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ», καθώς επίσης και ένα πολύ σημαντικό δημοσίευμα από την ιστοσελίδα του Ελλογιμωτάτου Καθηγητού της Νομικής Σχολής Κομοτηνής κ. Κωνσταντίνου Βαθιώτη.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

1ον. Από την «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ».

          

 

2ον.  Η Κυρία Πρόεδρος της Δημοκρατίας  ΔΕΝ ΑΣΠΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ!

Πηγή: https://www.exapsalmos.gr/2021/03/20/i-proedros-sti-mani-edeikse-kai-pali-tin-anorthodoksi-symperifora-tis-kai-den-aspastike-to-iero-evangelio/

Πηγή: https://choratouaxoritou.gr/?p=127493&cn-reloaded=1

 

3ον.  Ο Καθηγητής κ. Βαθιώτης, γράφει:

Η «δολοφονία» της Κυριακής Προσευχής από τον αντίχριστο μασκοφόρο Κυριάκο

Αποκαθήλωση του ΠατερΚούλη με αφορμή

το «δολοφονημένο» Πάτερ Ημών.

 

 

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας της 13ης Μαρτίου 2022 ένας αντίχριστος μασκοφόρος πρωθυπουργός, και δη της Ελλάδος, επιχείρησε να αναγνώσει την Κυριακή Προσευχή, δηλ. το Πάτερ Ημών, στο Φανάρι Κωνσταντινουπόλεως μέσα στον ναό του Αγίου Γεωργίου.

Το θλιβερό του όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωστός και ως Εφιαλτάκης ή ΠατερΚούλης Μαριονετάκης ή, όπως τον απεκάλεσε συγκεν-τρωμένο πλήθος έξω από τον Ιερό Ναό της Μητροπόλεως την ημέρα της κηδείας του Μίκη Θεοδωράκη (8.9.2021): κάθαρμα (1)

Δεν είναι τυχαίο, ότι διαβόητοι εγκληματίες, όχι μόνο σοβαρών αλλά και ελαφρών εγκλημάτων, είναι γνωστοί «στην πιάτσα» με πολλά παρατσούκλια.

Περίπτωση απατεώνων με διαφορετικά ψευδώνυμα αποτυπώνεται στην ελληνική ταινία του 1954 «Οι Παπατζήδες», όπου ο Νίκος Σταυρίδης υποδυόταν τον παπατζή και ο Πέτρος Γιαννακός τον συνεργό του.

 

Όταν προσάγονται στο ακροατήριο για το παράνομο παιχνίδι, που έπαιζαν στον δρόμο, μαδώντας τον «αφελή κοσμάκη», ο Πρόεδρος του δικαστηρίου τούς καλεί να απολογηθούν φωνάζοντας τον μεν Σταυρίδη ως «Βρασίδα Γερακάρη ή Αλίμονο ή Αλισβερίση ή Σπίθα», τον δε Γιαννακό ως «Κοκοβιό ή Κοκοβίνο ή Κακαβόπουλο». Εν συνεχεία ρωτά τον Σταυρίδη αν παίζανε, οπότε εκείνος έδωσε την αλήστου μνήμης απάντηση:

«Ε παίζαμε, τι παίζαμε, πώς παίζαμε, δεν παίζαμε, ε τι παίζαμε;».

 

Το τουρκικής προελεύσεως παρατσούκλι «Αλισβερίσης» (η τουρκική λέξη σημαίνει πάρε-δώσε) που είχε αποκτήσει σε εκείνη την ταινία ο Σταυρίδης ταιριάζει απολύτως στον επονείδιστο Έλληνα πρωθυπουργό λόγω της τραγικής εμφάνισης που πραγματοποίησε στην Κωνσταντινούπο-λη (και όχι βεβαίως στην Ιστανμπούλ).

 

 

Ο δικός μας «Αλισβερίσης», λοιπόν, εκλήθη να απαγγείλει το Πάτερ Ημών. Αλλά, αντί να το απαγγείλει, το «σκότωσε». Και μάλιστα, ενεργώντας όχι από αμέλεια, αλλά με (τουλάχιστον) ενδεχόμενο δόλο. Διότι γνώριζε άριστα, ότι δεν έχει ποτέ του αποστηθίσει το Πάτερ Ημών, επομένως όταν θα επιχειρούσε να προφέρει απέξω κάποιες λέξεις ή φράσεις του, ήταν πολύ πιθανό, αν όχι βέβαιον, ότι θα τα κάνει θάλασσα, «σκοτώνοντας» την προσευχή.

 

Όταν ο «Αλισβερίσης» εκστομίζει τις μπουρδολογίες του από το βήμα του ελληνικού κΥνοβουλίου έχει τυπωμένο τον λόγο του στα Νέα Ελληνικά και με τεράστια γράμματα. Τώρα, όμως, έπρεπε να διαβάζει μέσα από εκκλησιαστικό βιβλίο, το οποίο είναι γραμμένο στην κοινή ελληνιστική και τυπωμένο με μικρά γράμματα.

 

Μπερδεύοντας το Πάτερ Ημών με πολιτική ομιλία, προσπάθησε να το απαγγείλει, κοιτώντας μια το βιβλίο και μια το ποίμνιο, σαν να είχε απέναντι του βουλευτές και όχι πιστούς. Αλλά ακόμη κι όταν διάβαζε το Πάτερ Ημών, πέρα από το γεγονός ότι διέκοπτε τις φράσεις του κατά τρόπον που δεν συμβάδιζε με τα σημεία στίξεως αλλοιώνοντας έτσι το νόημα της προσευχής, έκανε και πάλι λάθη.

Έτσι, παρότι κοιτούσε τα λόγια του Πάτερ Ημών, αντί να διαβάσει «ἄφες ἡμῖν τὰ ὀφειλήματα ἡμῶν», είπε «τα οφ*ε*λήματα ημών», συγχέοντας την οφειλή με το όφελος, πράγμα αναμενόμενο, αφού, ως γόνος μεγάλης πολιτικής οικογένειας, είναι από τα γεννοφάσκια του εκπαιδευμένος να έχει πάντοτε κατά νουν τι του παρέχει όφελος και όχι τι αποτελεί οφειλή του προς τον ελληνικό λαό. Ως πρωθυπουργός της Ελλάδος οφείλει να γνωρίζει απέξω το Πάτερ Ημών, πολύ δε περισσότερο, να μπορεί να το πει «νεράκι», ούτως ώστε να είναι σε θέση να το απαγγείλει απολύτως ορθά και με μεγάλη άνεση, όταν θα το διαβάζει, σύμφωνα με όσα επιτάσσει η Ιερά μας Παράδοση.

Έλληνας πρωθυπουργός, που «σκοτώνει» τη θεμελιωδέστερη προσευχή όλων των Χριστιανών, παρότι κατά την απαγγελία διαβάζει το βιβλίο στο οποίο είναι γραμμένη, σημαίνει ότι είναι Χριστιανός-γιαλαντζί και, επομένως, ότι δεν αξίζει να βρίσκεται στον πρωθυπουργικό θώκο.

Αλλά η ανθελληνική παρουσία του στην πρωθυπουργία παρέχει τεράστιο όφελος στους παγκόσμιους ολιγάρχες που διοικούν δικτατορικά την Δύση, οπότε η μηδενική αξία του ως πρωθυπουργού της Ελλάδος ισοδυναμεί με τη μείζονα αξία του ως προδότη της χώρας μας. Αυτό, βεβαίως, ισχύει, ως επί το πλείστον, και για τις υπόλοιπες εθνικές κυβερνήσεις της Δύσης, οι οποίες στο τιμόνι τους έχουν τοποθετημένους πιστούς υπηρέτες του σχεδίου για την εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης που θα διαθέτει, μεταξύ των άλλων, και μια παγκόσμια θρησκεία (2).

Δυστυχώς, τα ὀφειλήματα που μετετράπησαν σε οφ*ε*λήματα δεν ήταν το μόνο λάθος του γιαλαντζί Χριστιανού πρωθυπουργού. Ιδού τα υπόλοιπα:

  • Αντί να διαβάσει «ὡς ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ τῆς γῆς»,είπε «ως εν ουρανώ*ν* και επί τ*η* γης»
  • Αντί να διαβάσει «δὸς ἡμῖν, σήμερον»,είπε «*δώσε* ημίν, σήμερον»
  • Αντί να διαβάσει «καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν», είπε «και μη*ν* εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν»

Δεν πρέπει να παροραθεί ότι στη φράση «ἐλθέτω ἡ βασιλεία σου» ο «Αλισβερίσης» έκανε έναν δυσερμήνευτο, μάλλον απαξιωτικό μορφασμό, κλείνοντας τα μάτια του!

Για να μην ξεχάσουμε την Κυριακάτικη Προσευχή που μάθαμε ήδη από μικρά παιδιά, ας διαγράψουμε πάραυτα από την μνήμη μας την «δολοφονική» απαγγελία του «Αλισβερίση» κι ας διαβάσουμε ξανά το Πάτερ Ημών στην ισχύουσα μορφή του, σεβόμενοι όχι μόνο τις λέξεις του, αλλά και τα σημεία στίξεως:

Πάτερ ἡμῶν, ὁ ἐν τοῖς οὐρανοῖς, ἁγιασθήτω τὸ ὄνομά σου· ἐλθέτω ἡ βασιλεία σου· γενηθήτω τὸ θέλημά σου, ὡς ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ τῆς γῆς· τὸν ἄρτον ἡμῶν τὸν ἐπιούσιον δὸς ἡμῖν σήμερον καὶ ἄφες ἡμῖν τὰ ὀφειλήματα ἡμῶν, ὡς καὶ ἡμεῖς ἀφίεμεν τοῖς ὀφειλέταις ἡμῶν· καὶ μὴ εἰσενέγκῃς ἡμᾶς εἰς πειρασμόν, ἀλλὰ ῥῦσαι ἡμᾶς ἀπὸ τοῦ πονηροῦ.
[Ὅτι σοῦ ἐστιν ἡ βασιλεία καὶ ἡ δύναμις καὶ ἡ δόξα, τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, νῦν καὶ ἀεὶ καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων. Ἀμήν.

……………………………………………………

Μετά την «Κούλεια», ήτοι «κουλλή» απαγγελία του δολοφονημένου Πάτερ Ημών, όσοι χριστιανοί τον ακούσουν δεν θα πρέπει να λιποθυμήσουν όπως η Οκταβία, αλλά επιτέλους να συνειδητοποιήσουν ποιο αμόρφωτο και αντίχριστο ανδρείκελο (προσποιείται ότι) μας κυβερνά.

Είθε αυτό το Πάτερ Ημών να αποδειχθεί ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για αμετάκλητη αποκαθήλωση του ΠατερΚούλη Ημών! Δεν αξίζει η Ελλάδα μας να έχει τέτοιον πρωθυπουργό.

………………………………………..

Υ.Γ.: Η άνευ γραβάτας casual εμφάνιση του κ. Αλισβερίση στο γεύμα που του παρέθεσε ο κ. Ερντογάν αποτελεί αψευδή μάρτυρα ότι ο κατά κανόνα γραβατωμένος Μητσοτάκης και ο σταθερά αγραβάτωτος Τσίπρας είναι δύο όψεις του ιδίου (ανθελληνικού) νομίσματος.

Πρόκειται για ένα ακόμη επίπλαστο ζεύγος αμοιβαίως εναλλάξιμων (δήθεν αντίπαλων) πρωθυπουργών που φέρουν μεν διαφορετικό ονοματεπώνυμο, πλην όμως ανήκουν στην ίδια προδοτική ομάδα αίματος, όπως και όλοι οι προηγούμενοι μετά την δολοφονία Καποδίστρια.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  1. 1. Για την ανάλυση αυτού του χαρακτηρισμού βλ. Βαθιώ-τη, Από την πανδημία στην κλιματική αλλαγή. Συντονισμένα τρομοκράτη σε φόντο παγκόσμι-ας διακυβέρνησης, εκδ. Αλφειός, Αθή-να 2021, σελ. 149 επ.

 

  1. 2. Βλ. σχετικώς Βαθιώτη, Από την παν- δημία στην κλιματική αλλαγή. ό.π., σελ. 256.

 

Πηγή: https://kvathiotis.substack.com/p/–37a?s=r

 

 

 

 

4ον.  ΚΑΙ ΤΩΡΑ

ΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ!

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ …ΧΑΣΤΟΥΚΙΖΟΥΝ

ΤΟΝ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ….

Κάποιοι Πρωθυπουργοί δολοφονούν τα του Θεού, ενώ  κάποια μικρά παιδάκια λατρεύουν τον αληθινό Θεό!

Οι Μουσουλμάνοι προσεύχονται γονατιστοί ακόμη και μέσα στα τρόλλεϋ, στα λεωφορεία, στα μέσα της συγκοινωνίας!

Ο Πρωθυπουργός ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ το Πάτερ ημών!

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ασπάζεται το ιερό Ευαγγέλιο!

Τα πτηνά κι’ αυτά υμνούν το όνομα του Δημιουργού!

Πίνουν νεράκι και κοιτάνε τον Ουρανό!

 

 

Κύριε, σώσον τους ευσεβείς!

 

Πηγή email πρ. Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου

Προβολές : 862


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα