Κυβέρνηση και αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πάνε να φάνε ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ!!!;;;

Κυβέρνηση και αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πάνε να φάνε ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ!!!;;;

11 Οκτωβρίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:858
Μοίρασέ το

 

Αρχηγός Στόλου: 20 μέρες αφωνίας από την ηγεσία, καθολική στήριξη από το προσωπικό! Μάλλον κερδισμένος είναι

Ο Αρχηγός Στόλου, οι επιθέσεις εναντίον του και οι λίγοι αλλά καλοί που στάθηκαν στο πλάι του.

 

Η αλήθεια είναι, πως στα υψηλά κλιμάκια του στρατού, προωθούνται ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, οι φορούντες ΠΟΔΙΤΣΕΣ και οι γλύφτες της πολιτικής εξουσίας…

Δεκαετίες συμβαίνει αυτό…

Έτσι, η παρουσία του Παναγιώτη Λυμπέρη ως αρχηγού του στόλου, μας παραξενεύει…

Οι φήμες τον φέρνουν ως … ΕΛΛΗΝΑΡΑ…

Το παραδέχονται ακόμα και οι οχτροί του…

Τώρα, έπεσαν όλοι οι διάβολοι, να τον φάνε… από την πολιτική έως την στρατιωτική ηγεσία…

Μαθαίνω πως ξεσηκώθηκε όλο το πολεμικό ναυτικό γι αυτόν τον υπόγειο πόλεμο που γίνεται σε βάρος του Π. Λυμπέρη… κι αυτό έκανε πολιτικα και στρατιωτικά λαμόγια, να οπισθοχωρήσουν…

Πολύ φοβάμαι πως ήταν μια  μικρή υποχώρηση…

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΑΝ ΛΥΜΠΕΡΗ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ…

ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ…

ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, ΤΟ ΕΝΝΟΩ…

Μακάρι να διαψευστώ…γιατί ελάχιστοι έμειναν να ΦΥΛΑΤΤΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ…

 

Καλλιόπη Σουφλη

Κοντεύουν είκοσι μέρες από τότε που εξαπολύθηκε μια διπλή επίθεση προς την Ηγεσία του ΠΝ. Η πρώτη αν και έμμεση αφορούσε τον Α/ΓΕΝ. Η δεύτερη, απολύτως χυδαία και απροκάλυπτη μέσα από ένα ανώνυμο άρθρο σε ΜΜΕ είχε ως στόχο ονομαστικά τον Αρχηγό Στόλου. Σε αυτές τις είκοσι μέρες συνέβησαν πολλά αξιοσημείωτα.

Για παράδειγμα ο Α/ΓΕΕΘΑ «έχασε εντελώς τη φωνή του». Αν εξαιρέσουμε κάποια απολογητικά δημοσιεύματα, ο ίδιος μάλλον θεώρησε ότι ουδέν τον αφορά. Παρά το γεγονός ότι πλέον πολλοί υποθέτουν πολλά  για την προέλευση του και το λόγο του δημοσιεύματος, δεν έχει υπάρξει ούτε φωνή, ούτε ακρόαση.

Επίσης πρόσφατα ο πρωθυπουργός παραβρέθηκε στο Ναύσταθμο (όπως και ο Α/ΓΕΕΘΑ) για την τελετή ονοματοδοσίας στην ΤΠΚ ΒΛΑΧΑΚΟΣ. Δυστυχώς για τον ίδιο η παρουσία του καταγράφηκε για τα λεκτικά του ατοπήματα και τα νομοθετημένα εδώ και χρόνια μέτρα που παρουσιάστηκαν ως υποσχέσεις «στήριξης» του προσωπικού. Δεν είπε ούτε κουβέντα για τον Αρχηγό Στόλου που στεκόταν παραδίπλα.

Συνολικά η Ηγεσία μάλλον μένει μετεξεταστέα στο θέμα, αφού επιλέγει εν όψει της, ίσως, θερμότερης περιόδου στα ελληνοτουρκικά, να αφήσει εκτεθειμένη την Ηγεσία του ΠΝ και ιδίως τον Αρχηγό Στόλου που αντιμετώπισε ιδιαίτερα επιτυχώς την ελληνοτουρκική κρίση το καλοκαίρι του 2020.

Ωστόσο δεν φαίνεται να συμμερίστηκαν όλοι τη θέση αυτή.

Κάποιοι εν ενεργεία στρατιωτικοί, όπως ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ και η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, δηλαδή ένα συνδικαλιστικό σωματείο, καθώς και αρκετοί απόστρατοι, έσπευσαν να υπερασπιστούν δημόσια την Ηγεσία του ΠΝ και ιδίως τον Αρχηγό Στόλου.

Μάλλον ήταν και οι μόνοι που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Οι υπόλοιποι πνίγηκαν στην αφωνία ή ίσως τη γενικότερη μετριότητα που επιχειρεί να επιβάλει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Τελικά η ρήση «πλην Λακεδαιμονίων» μπορεί να έχει και αντίθετη, θετική έννοια. Και από τις πληροφορίες που διαθέτουμε, ιδίως στο ΠΝ, ακόμα και στα χαμηλόβαθμα στελέχη επικρατεί μεγάλος αναβρασμός από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε ο Αρχηγός.

Υπενθυμίζουμε την επιστολή της ΕΣΠΕΕΝΠΑ προς τον Αρχηγό Στόλου:

«Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ.

 

Με οργή και αγανάκτηση διαβάσαμε πρόσφατα άρθρο στον Τύπο, διά του οποίου έλαβε χώρα μια εμφανώς στοχευμένη, ανήθικη και απροκάλυπτη επίθεση προς το πρόσωπό Σας.

 

Οι εκφράσεις που χρησιμοποιήθηκαν δεν θεωρούμε ότι ήταν τυχαίες. Ωστόσο, η/ο αρθρογράφος δεν μπόρεσε να αντιληφθεί ότι δεν επιτέθηκε απλώς στον Αρχηγό Στόλου, αλλά συνολικά προς το θεσμό που εκπροσωπεί, ένα θεσμό με μακραίωνη παράδοση και ιστορία και κατ’ επέκταση προς το Στόλο της Πατρίδας μας.

 

Είναι αυτονόητο ότι, αυτό το άρθρο προσέβαλε και το σύνολο των στρατιωτικών που υπηρετούν στο ΠΝ, τόσο στα Πολεμικά Πλοία, όσο και στις Υπηρεσίες διοικητικής μέριμνας και υποστήριξης που διαρκώς καταβάλουν ένα τεράστιο και καθημερινό αγώνα για την ετοιμότητα των Πλοίων.

 

Πιθανώς κάποιοι δεν μπορούν να αντιληφθούν τις αντιξοότητες, τον ιδρώτα, τις αγωνίες και τις θυσίες που μοιράζονται τα στελέχη του ΠΝ, όπου το καθένα από τη θέση του και με το βαθμό που φέρει, υπερβάλουν εαυτόν προκειμένου ο Στόλος να είναι πάντα αξιόμαχος και να φέρνει εις πέρας κάθε αποστολή που του ανατίθεται.

 

Προς το προσωπικό του ΠΝ και όχι μόνο αυτό, η Πολιτεία έχει πολλές εκκρεμότητες: οφειλόμενα δεδουλευμένα, περισσότερη αξιοκρατία, τόνωση του περί Δικαίου αισθήματος, ακόμα και η απλή αναγνώριση της προσφοράς του απουσιάζει. Αντ’ αυτών, οι εργασιακές συνθήκες διαρκώς επιδεινώνονται μέσα από πλήθος παραγόντων (όχι μόνο οικονομικών) και αυτό εξωθεί το προσωπικό έμμεσα σε παραιτήσεις, που έχουν εξελιχθεί σε επιδημία.

 

Εντούτοις, τι μήνυμα στέλνει η/ο αρθρογράφος προς τα στελέχη του ΠΝ περί αναγνώρισης ή περί προσμονής για βελτίωση των συνθηκών, όταν επιχειρείται τέτοια άδικη επίθεση στο θεσμικό πρόσωπο του Αρχηγού Στόλου; Και ποιους μπορεί να εκφράζει ένα τέτοιο μήνυμα;

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, η οποία τυγχάνει να είναι η μόνη που εκπροσωπεί αποκλειστικά συμφέροντα στελεχών του ΠΝ, δεν μπορεί να μείνει απαθές και να δεχθεί την προσβολή και την υποβάθμιση προς το πρόσωπο Σας και δι’ αυτού προς το σύνολο των του προσωπικού, ανεξαρτήτως θέσης και βαθμού.

 

Για το λόγο αυτό επιθυμούμε να γνωστοποιήσουμε προς πάσα κατεύθυνση τη συμπαράσταση και στήριξή μας Εσάς και το θεσμό που εκπροσωπείτε, απέναντι σε όλες αυτές τις αδιανόητες μεθοδεύσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. Δεν αποδεχόμαστε και δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο τις προσβολές κατά της Ηγεσίας του ΠΝ και κατ΄ επέκταση κατά των στελεχών που ματώνουν σε καθημερινή βάση».

 

Πηγή

Προβολές : 858


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα