Κυβέρνηση και Εξουσία- Η Μάστιγα της Ανθρωπότητας

Κυβέρνηση και Εξουσία- Η Μάστιγα της Ανθρωπότητας

21 Μαΐου, 2023 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:351
Μοίρασέ το

 

ΝΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ σημαίνει ότι σε κάθε πράξη, σε κάθε συναλλαγή σημειώνεσαι, καταγράφεσαι, καταμετράσαι, φορολογείσαι, σφραγίζεσαι, μετριέσαι, αριθμείσαι, εκτιμάσαι, αδειοδοτείσαι, εξουσιοδοτείσαι, νουθετείσαι, προλαμβάνεσαι, απαγορεύεσαι, μεταρρυθμίζεσαι, διορθώνεσαι, τιμωρείσαι.

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Gary D. Barnett | Διάβαστε το εδώ.

 

ΝΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ σημαίνει να σε παρακολουθούν, να σε επιθεωρούν, να σε κατασκοπεύουν, να σε κατευθύνουν, να σε καθοδηγούν οι νόμοι, να σε αριθμούν, να σε ρυθμίζουν, να σε εγγράφουν, να σε κατηχούν, να σου κάνουν κήρυγμα, να σε ελέγχουν, να σε επιθεωρούν, να σε εκτιμούν, να σε αξιολογούν, να σε καυτηριάζουν, να σε διατάζουν, από πλάσματα που δεν έχουν ούτε το δικαίωμα, ούτε τη σοφία, ούτε την αρετή να το κάνουν.  

 

ΝΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ σημαίνει ότι σε κάθε πράξη, σε κάθε συναλλαγή σημειώνεσαι, καταγράφεσαι, καταμετράσαι, φορολογείσαι, σφραγίζεσαι, μετριέσαι, αριθμείσαι, εκτιμάσαι, αδειοδοτείσαι, εξουσιοδοτείσαι, νουθετείσαι, προλαμβάνεσαι, απαγορεύεσαι, μεταρρυθμίζεσαι, διορθώνεσαι, τιμωρείσαι.

 

Είναι, υπό το πρόσχημα της δημόσιας ωφέλειας και στο όνομα του γενικού συμφέροντος, να τίθεσαι υπό φορολόγηση, να ξεζουμίζεσαι, να καταληστεύεσαι, να εκμεταλλεύεσαι, να μονοπωλείσαι, να εκβιάζεσαι, να συμπιέζεσαι, να εξαπατάσαι, να εκβιάζεσαι, να ληστεύεσαι, στη συνέχεια, με την παραμικρή αντίσταση, την πρώτη λέξη διαμαρτυρίας, να καταπιέζεσαι, να σου επιβάλλουν πρόστιμο, να διασύρεσαι, να παρενοχλείσαι, να κυνηγιέσαι, να κακοποιείσαι, να χτυπιέσαι, να αφοπλίζεσαι,   να δεσμεύεσαι, να πνίγεσαι, να φυλακίζεσαι, να δικάζεσαι, να καταδικάζεσαι, να πυροβολείσαι, να απελαύνεσαι, να θυσιάζεσαι, να πωλείσαι, να προδίδεσαι- και για να επισφραγισθούν όλα αυτά, να λοιδορείσαι, να γελοιοποιείσαι, να χλευάζεσαι, να εξοργίζεσαι, να ατιμάζεσαι.

 

Αυτή είναι η κυβέρνηση- αυτή είναι η δικαιοσύνη της- αυτή είναι η ηθική της.”

~ Pierre-Joseph Proudhon, General Idea of the Revolution in the Nineteenth Century (Γενική Ιδέα της Επανάστασης στον 19ο αιώνα)

Το να συνοψίσουμε σωστά την κυβέρνηση και την εξουσία κάθε είδους, σημαίνει να δεχτούμε ότι κάθε κυβέρνηση, κάθε κρατική δύναμη και κάθε εξουσία του ενός πάνω στον άλλο, είναι ένα αποτρόπαιο βδέλυγμα κατά της ανθρωπότητας.

 

Η κυβέρνηση είναι η μάστιγα της ανθρωπότητας, μπορεί να υπάρξει μόνο λόγω της βίας, και αν οποιαδήποτε κυβέρνηση ή οποιοσδήποτε κανόνας διοικείται από οποιονδήποτε πολιτικό ή ηγεμόνα ή οποιονδήποτε από τους ομοίους τους, η ελευθερία έχει ήδη εξαφανιστεί.

 

Όπως τόσο ξεκάθαρα εξήγησε ο Orson Scott Card αυτό που είχε μάθει: “Ο πατέρας μου έλεγε πάντα ότι η κυβέρνηση είναι σαν να βλέπεις έναν άλλο άνδρα να κατουράει στη μπότα σου. Κάποιος αισθάνεται καλύτερα, αλλά σίγουρα δεν είσαι εσύ”. Αυτή η εικόνα είναι ακριβής, αλλά αν ο ελεύθερος άνθρωπος χώσει την μπότα του στον κώλο της κυβέρνησης, όχι μόνο θα νιώσει καλύτερα, αλλά θα είναι και ελεύθερος.

Η ουσία, όπως το βλέπω εγώ, είναι ότι δεν υπάρχει καλή κυβέρνηση, καλοπροαίρετη κυβέρνηση, αναγκαία κυβέρνηση ή προστατευτική κυβέρνηση- υπάρχει μόνο κακή κυβέρνηση.

 

Αυτό είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς όταν απλά ανακαλύψει τι προκαλούν οι κυβερνήσεις, τι κάνουν, τι κλέβουν, ποιον δολοφονούν και πώς κατέχουν την εξουσία πάνω σε όλους.

 

Λαμβάνοντας υπόψη την Αμερική, χωρίς κυβέρνηση και κυριαρχία, θα υπήρχαν λίγοι αν όχι καθόλου πόλεμοι, καμία κυβερνητική φορολογία, (κλοπή) καμία κατάσχεση μεγάλου μέρους της γης σε αυτή τη χώρα με τον κανόνα του “νόμου” και της βίας, λίγα αν όχι καθόλου μονοπώλια, καμία μαζική ρύθμιση οποιουδήποτε είδους, καμία κυβερνητική φυλακή γεμάτη με εκείνους που φυλακίζονται για εγκλήματα χωρίς θύματα, κανένας νόμος για τα ναρκωτικά, κανένας νόμος για τα όπλα και καμία δολοφονική ομοσπονδιακή ή πολιτειακή αστυνομία και στρατός.

 

Δεν θα υπήρχαν πολιτικοί, δεν θα υπήρχαν εκλογές, δεν θα υπήρχαν ψηφοφορίες για αφέντες, δεν θα υπήρχε Κογκρέσο, δεν θα υπήρχε πρόεδρος, (βασιλιάς), δεν θα υπήρχαν μαζικές γραφειοκρατίες, δεν θα υπήρχαν κυβερνητικά συστήματα κατήχησης, (“δημόσια” σχολεία), δεν θα υπήρχαν ρεπουμπλικάνοι, δεν θα υπήρχαν δημοκράτες, και επομένως θα υπήρχε μεγάλη μείωση των ψεμάτων.

Χωρίς κυβέρνηση, η εσωτερική δουλειά με ψεύτικη σημαία (επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης) της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 δεν θα είχε συμβεί ποτέ.

 

Δεν θα υπήρχε ποτέ κανένας Patriot Act, κανένας πόλεμος τρομοκρατίας από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κανένα πρόγραμμα βασανιστηρίων, και πιθανότατα καμία ύφεση ή ύφεση, εκτός αν ήταν μεμονωμένες, φυσικές, τοπικές και πολύ σύντομης διάρκειας. Η στεγαστική και οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2008 δεν θα είχε συμβεί.

Η χειραγώγηση των μετοχών και των ομολόγων θα ήταν σχεδόν αδύνατη, και οι μαζικές δαπάνες, η νομισματική επέκταση και ο νομισματικός πληθωρισμός θα ήταν ανήκουστοι σε ένα περιβάλλον χωρίς κυβέρνηση.

Δεν θα υπήρχαν εθνικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που θα κηρύσσονταν από την κυβέρνηση, οπότε η ψεύτικη πανδημία “covid” δεν θα είχε λάβει χώρα ποτέ.

Ποτέ δεν θα είχαν διαταχθεί κλεισίματα επιχειρήσεων, δεν θα υπήρχαν εντολές για μάσκες, δεν θα υπήρχε αναγκαστική φυλάκιση στο σπίτι, δεν θα υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας, δεν θα υπήρχαν κλειδαριές, δεν θα υπήρχε “κοινωνική αποστασιοποίηση”, δεν θα υπήρχαν δοκιμές και δεν θα απαιτούνταν απολύτως καμία θανατηφόρα δηλητηριώδης ένεση βιολογικού όπλου που σκόπιμα και άδικα ονομάστηκε “εμβόλιο”.

Δεν θα υπήρχαν ποτέ ταξιδιωτικοί περιορισμοί, δεν θα υπήρχαν διασώσεις, δεν θα υπήρχαν μαζικές απάτες κοινωνικής πρόνοιας που ονομάζονται “επιταγές τόνωσης” (‘stimulus checks’ – Σημ.: τα αντίστοιχα pass που εφαρμόζουν και εδώ), δεν θα υπήρχε υπερπληθωρισμός, δεν θα υπήρχε δηλητηρίαση των πηγών τροφής, δεν θα καταστρέφονταν φάρμες και ράντζα, δεν θα σφάζονταν ζώα, δεν θα ψεκάζονταν με τοξικά χημικά δηλητήρια στην ατμόσφαιρα, δεν θα υπήρχε γεωμηχανική του καιρού και αφύσικες καταστροφές, και δεν θα υπήρχε Τραμπ ή Μπάιντεν.

Δεν θα υπήρχε ανώτατο όριο χρέους, επειδή πιθανότατα δεν θα υπήρχε ομοσπονδιακό ή κρατικό χρέος.

Δεν θα υπήρχε εθνικό έλλειμμα και δεν θα υπήρχαν μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις.

 

Θα υπήρχε ελάχιστη ή και καθόλου διαίρεση μεταξύ των ανθρώπων, διότι οι περισσότερες διαιρέσεις προκαλούνται και υποδαυλίζονται από την κυβέρνηση.

 

Δεν θα υπήρχε μεταναστευτικό πρόβλημα, δεν θα υπήρχαν φράχτες στα σύνορα, δεν θα υπήρχε “πόλεμος κατά των ναρκωτικών”, δεν θα υπήρχαν καρτέλ ναρκωτικών που υποστηρίζονται πλήρως από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τη CIA και άλλες υπηρεσίες “πληροφοριών”.

Δεν θα υπήρχε ανταγωνιστική εξωτερική πολιτική, και επομένως, δεν θα υπήρχε πραγματικός κίνδυνος πυρηνικού πολέμου με την Κίνα ή τη Ρωσία, και δεν θα υπήρχαν ελλείψεις τροφίμων και ενέργειας που θα προκαλούνταν από κρατικούς κακοποιούς.

Κανείς δεν έχει κανένα νόμιμο δικαίωμα να δίνει εξουσία ή να εκχωρεί οποιαδήποτε εξουσία του ενός επί του άλλου, ονομάζοντάς την κυβέρνηση.

Η ίδια η ιδέα ότι κάποιος μπορεί να ψηφίσει για να επιτρέψει μέσω πληρεξουσίου, την εξουσία των πολλών από τους λίγους- αυτούς τους εκλεκτούς ψεύτες και απατεώνες που ονομάζονται πολιτικοί, είναι από μόνη της παράλογη.

Πώς μπορεί οποιαδήποτε παράνομα επιλεγμένη πολιτική τάξη, η πιο ανήθικη ομάδα εγκληματιών στη γη, να νομοθετεί την ηθική στους άλλους;

Το μόνο από το οποίο αποτελείται η κυβέρνηση, είναι εκείνα τα κατακάθια της κοινωνίας που επιδιώκουν την εξουσία, στα οποία δίνεται η εξουσία να κάνουν πράγματα που κανένας κανονικός πολίτης δεν έχει δικαίωμα να κάνει.

Όποιος επιτρέπεται να φτιάχνει “νόμους” που ελέγχουν τους άλλους, αυτομάτως παίρνει μια θέση πάνω από τους δικούς του αποτρόπαιους “νόμους”.

Είναι σε θέση να το κάνουν αυτό μόνο χρησιμοποιώντας τους πόρους που κλέβουν από όλους, για να αγοράσουν βίαιους εκτελεστές που ονομάζονται αστυνομία και στρατός, για να τιμωρούν, να βλάπτουν ή να δολοφονούν όσους αμφισβητούν ή αρνούνται την ψεύτικη “εξουσία” τους.

Όπως έχω πει στο παρελθόν: “Όλοι όσοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν την ιδέα ότι η κυβέρνηση είναι απαραίτητη, όλοι όσοι συνεχίζουν να υποστηρίζουν την κυβέρνηση ως τη μόνη απάντηση στην κοινωνική συνοχή, όλοι όσοι απαιτούν από τους άλλους να αποδεχθούν την κυβέρνηση προς όφελος όλων, και όλοι όσοι εξαρτώνται από την εξουσία και περιμένουν από την κυβέρνηση να είναι ο αφέντης και ο προστάτης τους, είναι στην ουσία οι καταστροφείς της ελευθερίας, και ως εκ τούτου είναι υπέρμαχοι της μαζικής δουλείας. Δεν υπάρχει καμία νόμιμη λογική για μια τέτοια ανόητη συμπεριφορά”.

Η κυβέρνηση μπορεί να υπάρξει μόνο όταν οι άνθρωποι αποδέχονται ότι είναι σκλάβοι και επιτρέπουν σε έναν αφέντη να τους εξουσιάζει.

Χωρίς αυτή την εθελοντική αποδοχή της κυριαρχίας, καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε ποτέ να σταθεί.

Κανένα άτομο ή ομάδα ατόμων, δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να κυβερνά ένα άλλο, και αυτό έχει καταστεί δυνατό μόνο λόγω της παράλογης νοοτροπίας που είναι ο κολεκτιβισμός των μαζών.

Αυτή η αποκαλούμενη “φιλοσοφία” που είναι ο “κολεκτιβισμός”, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για το πού βρισκόμαστε σήμερα: ζούμε ως σκλάβοι σε μια κοινωνία ανόητων, εξαρτώμενοι από την άδεια ενός αφέντη για να ζήσουμε και να αναπνεύσουμε. Καμία ελευθερία δεν θα υπάρχει ποτέ, όσο υπάρχει οποιαδήποτε κυβέρνηση (κράτος). Αυτή είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

“Η ελεύθερη εκλογή των αφεντικών δεν καταργεί ούτε τους αφέντες ούτε τους σκλάβους”.

~ Herbert Marcuse


Δικτυογραφία:

Government and Rule: The Bane of Humanity – garydbarnett.com

Government and Rule: The Bane of Humanity

Πηγή

Προβολές : 351


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα