Κυρία Αδειλίνη, έχετε γράμμα...

Κυρία Αδειλίνη, έχετε γράμμα...

28 Μαρτίου, 2024 14 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:527
Μοίρασέ το

 

Η εκκωφαντική αφωνία του Αρείου Πάγου, για τη μονταζιέρα στα Τέμπη

Η απουσία του Αρείου Πάγου στην τραγωδία των Τεμπών. Γιατί σιωπά για την μονταζιέρα;

Προσεύχομαι στον Θεό να φέρει στη ζωή της και στη ζωή των δικών της ανθρώπων, την … “τύχη” των 57 θυμάτων των ΤΕΜΠΩΝ…
Καλλιόπη Σουφλή

Γράφει η 

 

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, πριν από ένα μήνα και ταυτόχρονα, ένα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών, με έγγραφο της ζήτησε «την πλήρη διαλεύκανση κάθε πτυχής και κάθε καταγγελίας προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή σκιά στις έρευνες για την πολύνεκρη τραγωδία».

Στο έγγραφο της, μάλιστα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπεραμυνόταν με κατηγορηματικότητα των μέχρι σήμερα δικαστικών ενεργειών σημειώνοντας ότι, είναι «αδιαμφισβήτητες οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών για διερεύνηση σε βάθος και στον ταχύτερο δυνατό χρόνο τού ως άνω εγκλήματος μη φειδόμενες χρόνου και μόχθου».

Την περασμένη Κυριακή, παραμονή της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, η εφημερίδα «Το Βήμα» αποκάλυψε ότι, λίγες ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, αλλοιώθηκαν οι συνομιλίες του σταθμάρχη με μηχανοδηγούς στη Λάρισα, έγινε δηλαδή μοντάζ, προφανώς για να αναδειχθεί μόνο το ανθρώπινο λάθος και να αποκρυβούν οι ποινικές ευθύνες της Κυβέρνησης και των αρμοδίων υπουργών.

Το θέμα προκάλεσε πολιτικό σεισμό και κατέληξε στη Βουλή, με τη μορφή της πρότασης δυσπιστίας από ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ, την οποία στήριξε σύσσωμη η Αντιπολίτευση.

Στο μεταξύ, ούτε ο ειδικός εφέτης ανακριτής Λάρισας, που χειρίζεται την ανάκριση, για το έγκλημα των Τεμπών, αλλά ούτε και η Εισαγγελία Λάρισας κινήθηκαν ποινικά, για την αλλοίωση στις συνομιλίες του σταθμάρχη.

Οπως ισχυρίστηκαν δικαστικές πηγές, στη δικογραφία για την πολύνεκρη τραγωδία, υπάρχουν οι αυθεντικές καταγραφές των συνομιλιών, χωρίς μοντάζ και επομένως δεν επηρεάζεται το έργο της ανάκρισης.

Επηρεάστηκε όμως ολόκληρη η χώρα και για την ακρίβεια παραπλανήθηκε σύσσωμη η κοινή γνώμη, για τις πραγματικές συνθήκες του πολύνεκρου σιδηροδρομικού εγκλήματος, καθώς επιχειρήθηκε η συγκάλυψη τους.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι έμπειρη νομικός. Το γεγονός ότι, έγινε παραπλάνηση και χειραγώγηση της κοινής γνώμης, μέσω της μονταζιέρας των συνομιλιών για τα Τέμπη, δεν συνιστά λόγο εισαγγελικής παρέμβασης;

Διαφορετικά, τι νόημα έχει το έγγραφο της, με το οποίο ζήτησε από τις Δικαστικές Αρχές Λάρισας, να μην μείνει τίποτα αναπάντητο;

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 527


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα