Κυριάκος και Στίγκας, γράφουν ιστορία!

Κυριάκος και Στίγκας, γράφουν ιστορία!

27 Οκτωβρίου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:470
Μοίρασέ το

 

Ο Κυριάκος ετοιμάζεται να κάνει το αδιανόητο: Να μοιράσει τους βουλευτές των Σπαρτιατών, στα κόμματα του κοινοβουλίου, παρότι κάτι τέτοιο θα ισοδυναμεί με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα!

Οι βουλευτές, δεν είναι τραπουλόχαρτα για να τους μοιράσει ο ηγέτης Κυριάκος στον εαυτό του, δίνοντας και μερικά «ψιλά» στους υπόλοιπους…

Τα… τραπουλόχαρτα, συγνώμη, τους βολευτές ήθελα να γράψω… τους ρωτήσατε με ποιόν θέλουν να πάνε;;;
Τι ζούμε, βρε;;;
ΤΙ ΖΟΥΜΕ;;;
ΤΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ… ΔΗΘΕΝ “ΜΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ” ΧΩΡΟΥ;;;
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ.1. Ο… “μπαλαντέρ” ο Λιάκος, με ποιόν θα πάει, όταν βγει απ’ αυτή τη φυλακή, που λέει και το λαϊκόν άσμα;;;
Από τη μια, με τον κυρ-εισαγγελέα (πού πήγε καλέ αυτός; Εξαφανίστηκε…), μετά άφησε τους ψηφοφόρους του ελεύθερους και τους είπε που να ΜΗΝ πάνε, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ… μετά έστειλε τους ψηφοφόρους του στον Στίγκα…
Αυτός, δεν είναι πολιτικός…
ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ ΕΙΝΑΙ…
Υ.Γ.2. Ποιός είναι για έναν… ΘΑΝΑΣΗ, αλλά με τον δικό μου τρόπο;;; (όποτε βρίσκω παρέα και παίζουμε ΘΑΝΑΣΗ, πετάω και τον μπαλαντέρ κάτω και γίνεται της … Καλλιόπης…
Ας το ρίξουμε στο αστείο, γιατί το θέμα κατάντησε ΦΑΙΔΡΟ… ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ…

Σε πάρα πολύ κόσμο είχε προκαλέσει εντύπωση το γεγονός ότι ο Βασίλης Στίγκας, από την πρώτη στιγμή που πάτησε στη Βουλή, συμπεριφερόταν ως αντίλαλος του Μητσοτάκη.

Οι ομιλίες του από την ολομέλεια, ήταν αντιγραφή αντίστοιχων ομιλιών του Κυριάκου μας, όταν κάλπαζε προς την εξουσία. Ακόμα πιο δεκτικό είναι το γεγονός ότι ο Στίγκας λειτουργούσε ως «πολιτικό ντόπερμαν» του πρωθυπουργού, καθώς αναλωνόταν σε επιθέσεις προς την υπόλοιπη αντιπολίτευση, γεγονός που όπως σας είχα αποκαλύψει, είχε προκαλέσει τον θαυμασμό του Μαξίμου.

Έτσι όμως όπως έχουν έρθει τα πράγματα, φαίνεται ότι ο Στίγκας αποτελεί το χαλί που θα οδηγήσει τον Κυριάκο, να γράψει πραγματικά ιστορία εντός κοινοβουλίου.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο Στίγκας αποτελεί το μοναδικό πολιτικό αρχηγό που βλέπει όλους τους υπόλοιπους βουλευτές του να καλούνται από την δικαιοσύνη, όπως όλα δείχνουν με την ιδιότητα του υπόπτου, έπειτα από τις δικές του καταγγελίες και καταθέσεις.

Το στοιχείο που αποτελεί πραγματικά ιστορική εξέλιξη, είναι το τι θα γίνει με τις έδρες των Σπαρτιατών, σε περίπτωση που κηρυχθούν έκπτωτοι – όπως όλα δείχνουν – από το εκλογοδικείο.

Το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο. Εάν οι βουλευτές του Στίγκα εκπέσουν του αξιώματος τους, τότε θα πρέπει να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές. Όχι ανάλογα με τις περιφέρειες οι οποίες είχαν εκλέξει «Σπαρτιάτη» βουλευτή, αλλά σε όλη την επικράτεια, διότι εκτός από τον βουλευτή επικρατείας που εξέλεξε το κόμμα, θα πρέπει να αποκατασταθεί η εκλογική τάξη, αφού η κάθοδος του κόμματος επηρέασε και τις περιφέρειες που δεν εξελέγη βουλευτής.

Ένα τέτοιο σενάριο όμως, φαίνεται να είναι εφιαλτικό για το Μαξίμου, παρά τις ενθαρρυντικές δημοσκοπήσεις. Το πάθημα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, δεν αφήνει περιθώρια για τέτοια ρίσκα…

Έτσι, ο Κυριάκος ετοιμάζεται να κάνει το αδιανόητο: Να μοιράσει τους βουλευτές των Σπαρτιατών, στα κόμματα του κοινοβουλίου, παρότι κάτι τέτοιο θα ισοδυναμεί με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα! Οι βουλευτές, δεν είναι τραπουλόχαρτα για να τους μοιράσει ο ηγέτης Κυριάκος στον εαυτό του, δίνοντας και μερικά «ψιλά» στους υπόλοιπους

Και όμως, ο τολμηρός κυβερνήτης μας, έχει δώσει γραμμή στα κανάλια, να παρουσιάζουν αυτό το αδιανόητο και αντισυνταγματικό σενάριο, ως «αναμενόμενη εξέλιξη»!

Εάν φυσικά γίνει κι αυτό, τότε θα δικαιωθούν οι «συνωμοσιολόγοι» που έλεγαν ότι ο Στίγκας δεν είναι απλά αντίλαλος του Μητσοτάκη, αλλά το είδωλό του στον καθρέφτη…

 

Πηγή

Προβολές : 470


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα