Κωλοτούμπα Μαξίμου μετά την «πόρτα» από το ΠΑΣΟΚ: Προχωράει σε αλλαγή εκλογικού νόμου, βλέπει… Βελόπουλο

5 Σεπτεμβρίου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:270
Μοίρασέ το

 

Βεβαίως, η συνύπαρξη με τον Κ.Βελόπουλο δεν μπορεί να συζητηθεί προεκλογικά διότι αυτό θα δυσαρεστήσει τους κεντρώους ψηφοφόρους αλλά και κεντρώα στελέχη που έχει στο κόμμα ο Κ.Μητσοτάκης.

Ωστόσο, θα είναι «έκπληξη» μετά τις δεύτερες εκλογές από την στιγμή που θα αρνηθεί (και αν) το ΠΑΣΟΚ.

Ότι πει το ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ… Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΙΣΤΑΣ…
Αυτός θ’ αποφασίσει ποιό κόμμα “θα συνεργαστεί” με ποιό, για να κάνουν κυβέρνηση.
Όσο για πρωθυπουργός, δεν θα είναι κανείς από τους δυο…
Όσο για τον Βελόπουλο, λίγες μέρες πριν, τα είχα γράψει… εδώ
ΕΙΠΑΜΕ…. ότι πει το γισραέλι…
Καλλιόπη Σουφλή
O Πρωθυπουργός όταν είχε ρωτηθεί σε συνέντευξη είχε πει ότι δεν λειτουργεί καιροσκοπικά και ότι θα πάμε για εκλογές, με την απλή αναλογική στις πρώτες και στις δεύτερες με τον ήδη ψηφισμένο νόμο

Το Μέγαρο Μαξίμου αρχίζει και παίρνει πίσω όσα είχε πει για την αντίθεσή του να αλλάξει ο εκλογικός νόμος.

Αν θυμάστε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός όταν είχε ρωτηθεί σε συνέντευξη είχε πει ότι δεν λειτουργεί καιροσκοπικά και ότι θα πάμε για εκλογές, με την απλή αναλογική στις πρώτες και στις δεύτερες με τον ήδη ψηφισμένο νόμο.

Βιάστηκε και τελικά έκανε κωλοτούμπα : Η αλλαγή εκλογικού νόμου θα γίνει

Βιάστηκε, ωστόσο, διότι η ιστορία έδειξε ότι η αυτοδυναμία είναι αδύνατη με αυτό το νόμο και δεύτερον το ΠΑΣΟΚ που το είχε σίγουρο για συγκυβέρνηση, δεν θα κάτσει καν να συζητήσει με τη ΝΔ μετά και τις εξελίξεις με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Μοιραία, λοιπόν, το Μέγαρο Μαξίμου έχει στραφεί σε άλλες εναλλακτικές.

Το θέμα, άλλωστε, άνοιξε και πάλι μετά από συνέντευξη του κυβερνητικούς εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου που άφησε ανοικτό το θέμα του νόμου για παρεμβάσεις όπως π.χ αύξηση μπόνους εδρών στις 50, που θα ευνοήσουν την κυβερνητική σταθερότητα μέσω της αυτοδυναμίας.

Όπως είπε, μάλιστα, οι πολιτικοί αντίπαλοι του Κ. Μητσοτάκη αφού θεωρούν ότι η ΝΔ δεν θα είναι πρώτο κόμμα δεν θα μπορούν να το καταψηφίσουν.

Λάδι έβγαλε το Μητσοτάκη ο Βελόπουλος στη Βουλή

Αρκετοί παρατηρητές, επίσης, που παρακολούθησαν την πρόσφατη μάχη Μητσοτάκη-Τσίπρα στην Βουλή για το θέμα των υποκλοπών, είδαν την προσπάθεια του Κυριάκου Βελόπουλου να θολώσει και να συμψηφίσει τα ζητήματα των υποκλοπών, αναφέροντας πρόσωπα και περιστατικά που συνέβαιναν και επί ΣΥΡΙΖΑ.

 

Φλερτ με τη ΝΔ, επαφές με κορυφαίους υπουργούς

 

Τότε πολλοί είδαν ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης προσπαθούσε δια της λογικής «όλοι το ίδιο είστε» να βγάλει λάδι τον Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόσφατη μεγάλη πληγή για την παράταξή του που λέγεται υποκλοπές στο πολιτικό αντίπαλο της ΝΔ, Νίκο Ανδρουλάκη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό.

Ένα περιστασιακό φλερτ με τη ΝΔ υπάρχει πάντα.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έχει καλές σχέσεις με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Θάνο Πλεύρη, σημερινούς υπουργούς της ΝΔ, από την εποχή που ήταν μαζί στο ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη ενώ έχει και έναν δίαυλο επικοινωνίας με τον Γιώργο Γεραπετρίτη.


Αύξηση ποσοστών για Ελληνική Λύση

 

Ο Κ. Βελόπουλος έχει παίξει το χαρτί του κόμματός του καλά ως τώρα.
Έκλεισε το μάτι σε όσους δυσαρεστήθηκαν με τα μέτρα και τις υποχρεωτικότητες με τον κορωνοιό.

Στάθηκε περισσότερο υπέρ της Ρωσίας στο ζήτημα της ρωσικής εισβολής.

Έχει καταφέρει να αυξήσει δημοσκοπικά τα ποσοστά του έχοντας ως βοήθεια και τους τηλεοπτικούς σταθμούς που διαθέτει για να περνάει το μήνυμα του. Όταν άλλα κόμματα δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Θα δυσαρεστήσει κεντρώους ο Βελόπουλος

 

Βεβαίως, η συνύπαρξη με τον Κ.Βελόπουλο δεν μπορεί να συζητηθεί προεκλογικά διότι αυτό θα δυσαρεστήσει τους κεντρώους ψηφοφόρους αλλά και κεντρώα στελέχη που έχει στο κόμμα ο Κ.Μητσοτάκης.

Ωστόσο, θα είναι «έκπληξη» μετά τις δεύτερες εκλογές από την στιγμή που θα αρνηθεί (και αν) το ΠΑΣΟΚ.

Ο Κ. Μητσοτάκης θα επικαλεστεί το κίνδυνο της πολιτικής αστάθειας και της ακυβερνησίας, ο Βελόπουλος θα δώσει χείρα βοηθείας παίρνοντας ως ανταπόδοση μία πιο σκληρή ατζέντα στα θέματα ασφάλειας και μετανάστευσης.

Κανείς δεν θα μπορέσει να κατηγορήσει κανέναν, πόσο μάλλον ένα κεντροδεξιό και ένα δεξιό κόμμα, από τη στιγμή που κάποια στιγμή στην Ελλάδα τους νέο αριστερούς να κυβερνούν και με τους δεξιούς του Πάνο Καμμένου.

 

Μαξιμιλιανός

 

Πηγή

Προβολές : 270


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα