Κωνσταντίνος Βαθιώτης: Η πουλόμασκα ως αυτοσχέδιο μπολ για το αναστάσιμο Αντίδωρο

Κωνσταντίνος Βαθιώτης: Η πουλόμασκα ως αυτοσχέδιο μπολ για το αναστάσιμο Αντίδωρο

20 Απριλίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:454
Μοίρασέ το

 

 

Μασκοφορία, η συνήθεια που έγινε λατρεία

 

Θα σταθώ στον επίλογο αυτού του εξαιρετικού άρθρου, έτσι όπως τον διατυπώνει ο Κωνσταντίνος Βαθιώτης…

Είναι ένας τραγικά αληθινός επίλογος, που μας χαρακτηρίζει απόλυτα ως λαό… ως ένα λαό, που κάποτε ήταν συνώνυμο του ΘΑΡΡΟΥΣ και πλέον αποτελεί την ντροπή και το περίγελο της οικουμένης…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης


Είναι πλέον γνωστό σε όλους το φαινόμενο, ακόμη και σήμερα που η λεγόμενη πανδημία κατά του κορωνοϊού έχει ξεθυμάνει, οι νεοέλληνες ραγιάδες να κυκλοφορούν με την μάσκα τοποθετημένη είτε στον άνω βραχίονα είτε στο αντιβράχιό τους (δηλαδή στην επιφάνεια που εκτείνεται από τον αγκώνα μέχρι το χέρι), ώστε να έχουν την μάσκα πάντοτε σε θέση ετοιμότητας:

Όπως φοράμε ρολόι ή κρεμάμε τα γυαλιά ή τα κλειδιά μας από τον λαιμό μας, έτσι πλήθος πολιτών βλέπουμε να έχουν στερεωμένη την μάσκα στο μπράτσο, στον αγκώνα ή στον καρπό τους.

Ωστόσο, η μετατροπή της μάσκας σε ατομικό αξεσουάρ-αχώριστο σύντροφο, που υποτίθεται ότι μας προστατεύει από ιούς και μικρόβια, εν τέλει υπηρετεί τον ακριβώς ανάποδο σκοπό: μας εκθέτει σε κινδύνους για την υγεία και την ζωή μας, αφού η μάσκα, ευρισκόμενη επί πολλή ώρα στο χέρι μας, λειτουργεί ως συλλέκτης λοιμογόνων παραγόντων αερογενώς μεταφερόμενων, τους οποίους, μόλις τοποθετηθεί στο πρόσωπό μας, είναι ενδεχόμενο να διοχετεύσει στον οργανισμό μας!

Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για κάθε άλλο ανθυγιεινό τρόπο μασκοχρησίας που υιοθέτησαν οι πολίτες χάριν της ευκολίας τους. Εδώ εμπίπτουν οι ακόλουθες κατηγορίες μάσκας: η μάσκα-μούσι, η μάσκα-κρεμαστάρι, η μάσκα-σκουλαρίκι και η μάσκα-κουβάρι.

Από την 16η Απριλίου 2023 οι κατηγορίες αυτές εμπλουτίσθηκαν με έναν ευφάνταστο τρόπο, τον οποίο θα ζήλευε και ο καλύτερος συγγραφέας δυστοπικού μυθιστορήματος.

Στο τέλος της αναστάσιμης θείας λειτουργίας του Μεγάλου Σαββάτου (15/16.4.2023), πιστός που φορούσε συνεχώς την λευκή του πουλόμασκα αλλά την έβγαλε για να κοινωνήσει, είχε την εξής φαεινή ιδέα:

Προκειμένου να μην πέφτουν στο πάτωμα της εκκλησίας τα τρίμματα από το Αντίδωρο που έτρωγε, μετέτρεψε την πουλόμασκα σε αυτοσχέδιο μπολ.

Αφού έφαγε το Αντίδωρο, καθάρισε με τα χέρια του το εσωτερικό της μάσκας και μετά άρχισε να φυσάει ώστε αυτό να καθαρίσει εντελώς από τα υπολείμματα του Αντιδώρου!

Μετά κρέμασε την μάσκα δίκην βραχιολιού ή κομπολογιού στον καρπό του και παρέμεινε στην εκκλησία μέχρι να ολοκληρωθεί η θεία λειτουργία.

Η μετατροπή της πουλόμασκας σε αυτοσχέδιο μπολ για την προσεκτική κατανάλωση του Αντιδώρου είναι λογικό επακόλουθο της αντίληψης που προωθήθηκε από πολλούς ιερείς ότι η μάσκα, όπως και το εμβόλιο, είναι «θείο δώρο» που σώζει ζωές.

Έτσι, δεν ήταν δύσκολο να αναπτυχθεί μια λατρευτική-φετιχιστική σχέση ανάμεσα στον φοβικό πολίτη και το σωτήριο αξεσουάρ του. Για τον νεοέλληνα ραγιά η μάσκα είναι η συνήθεια που έγινε λατρεία.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, είναι πιθανό ο ευρηματικός μασκοφόρος να φυλάξει την λευκή πουλόμασκα ως τοτέμ που, εφόσον φιλοξένησε το αναστάσιμο Αντίδωρο, απέκτησε ενισχυμένη προστατευτική ιδιότητα. Άρα, μπορεί να την επιστρατεύσει ως το απόλυτο αμυντικό όπλο του στον νέο «πόλεμο» που θα κηρυχθεί εναντίον ενός ακόμη πιο επιθετικού «αόρατου εχθρού»!

Σε αντίθεση με ό,τι ισχύει αλλού, στην Ελλάδα είναι πλέον τόσο συχνή η μασκοφορία, ακόμη και (ακριβέστερα: ιδίως!) εντός ιερών ναών, που δεν θα ήταν άστοχη υπερβολή να ισχυρισθούμε ότι:

  • Κανένας άλλος λαός δεν φοβήθηκε τον κορωνοϊό όσο ο ελληνικός.
  • Κανένας άλλος λαός δεν φοβήθηκε λιγότερο τον Θεό όσο ο ελληνικός.
  • Κανένας άλλος λαός δεν θεοποίησε τόσο πολύ την επιστήμη και την τεχνολογία όσο ο ελληνικός.
  • Κανένας άλλος λαός δεν πάσχει από τέτοια διανοητική μόλυνση όσο ο ελληνικός.

 

Πηγή

Προβολές : 454


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα