Κωνσταντίνος Βαθιώτης: “Κι όμως, ο ελληνικός λαός ξαναψήφισε Νέα Δημοκρατία, δηλαδή: Νέα Δικτατορία, δίνοντάς της «ανώμαλο συγχωροχάρτι» για τα φρικαλέα πεπραγμένα της κυβέρνησης.”

Κωνσταντίνος Βαθιώτης: “Κι όμως, ο ελληνικός λαός ξαναψήφισε Νέα Δημοκρατία, δηλαδή: Νέα Δικτατορία, δίνοντάς της «ανώμαλο συγχωροχάρτι» για τα φρικαλέα πεπραγμένα της κυβέρνησης.”

5 Ιουλίου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:654
Μοίρασέ το

 

Κ. Βαθιώτης: “Κατά την διάρκεια της αυταρχικής τετραετίας του Κυρ. Μητστοτάκη (2019-2023) έγιναν: το Σύνταγμα κουρελού, τα δάση στάχτη, η δικαιοσύνη φυσαρμόνικα της διοίκησης, τα βαγόνια του τρένου κινητές θανάσιμες παγίδες, η διαφορετική άποψη κόκκινο πανί, οι πολιτικοί αντίπαλοι επικίνδυνοι εχθροί, ο ιδιωτικός βίος διάτρητος τοίχος, η συγγνώμη καραμέλα, το ψέμα εργολαβία, το φαγοπότι των ημετέρων θεσμός, αλλά και οι θεσμοί μπουχός.”

 

 

 

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου 2023 ανακήρυξε νικητή έναν από τους πιο επικίνδυνους και ανάλγητους πρωθυπουργούς χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης, ο οποίος αντιμετώπισε τους Έλληνες πολίτες αφ’ ενός σαν θηρία που αξίζει να τα κυβερνά με χρήση μαστιγίου, αφ’ ετέρου σαν ξεπουπουλιασμένες κότες που, κατά το πείραμα του Στάλιν, ελέγχει απολύτως ταΐζοντάς τες με σιτάρι, δηλ. με επιδόματα, pass και bonus.
Κατά την διάρκεια της αυταρχικής τετραετίας του Κυρ. Μητστοτάκη (2019-2023) έγιναν: το Σύνταγμα κουρελού, τα δάση στάχτη, η δικαιοσύνη φυσαρμόνικα της διοίκησης, τα βαγόνια του τρένου κινητές θανάσιμες παγίδες, η διαφορετική άποψη κόκκινο πανί, οι πολιτικοί αντίπαλοι επικίνδυνοι εχθροί, ο ιδιωτικός βίος διάτρητος τοίχος, η συγγνώμη καραμέλα, το ψέμα εργολαβία, το φαγοπότι των ημετέρων θεσμός, αλλά και οι θεσμοί μπουχός.
Κι όμως, ο ελληνικός λαός ξαναψήφισε Νέα Δημοκρατία, δηλαδή: Νέα Δικτατορία, δίνοντάς της «ανώμαλο συγχωροχάρτι» για τα φρικαλέα πεπραγμένα της κυβέρνησης.
Όσο απίστευτο φαίνεται στον αναγνώστη του θεατρικού έργου του Μαξ Φρις «Ο Μπήντερμαν και οι εμπρηστές» (μτφ.: Ν. Βαγενάς, εκδ. Δωδώνη, Αθήνα 1990) ότι ο Θεόφιλος Μπήντερμαν παρέβλεψε όλα τα κραυγαλέα σημάδια που έδειχναν ότι οι φιλοξενούμενοί του, ο Σμιτς και ο Άιζενρινγκ, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά εμπρηστές, φθάνοντας στο σημείο να τους παραδώσει ακόμη και τα σπίρτα με τα οποία θα έβαζαν φωτιά στα μπιτόνια της βενζίνης που είχαν στοιβάξει στην σοφίτα του σπιτιού του, άλλο τόσο απίστευτη φαίνεται η μετατροπή του Κυρ. Μητσοτάκη, του μέχρι πρότινος λοιδορηθέντος ως «Demolition Man», σε αδιαφιλονίκητο και ανίκητο «Superman».
Στην εποχή μας, τα σπίρτα του απαράδεκτου Biedermann είναι τα φακελάκια των Ελλήνων ψηφοφόρων που μετέτρεψαν –και απ’ ό,τι φαίνεται θα μετατρέψουν ξανά στις 25 Ιουνίου 2023– την Ελλάδα σε μπλε, στην πραγματικότητα όμως σε κόκκινο, δηλ. στο χρώμα της πυρκαγιάς.
Όποιος θέλει να περιγράψει μονολεκτικώς την σύγχρονη διανοητική μάστιγα του Νεοέλληνα ραγιά, δηλ. την απύθμενη πολιτική ευκολοπιστία του, αφού εξακολουθεί να τρέφει εμπιστοσύνη προς τους κυβερνητικούς διαχειριστές του –μεταλλαχθέντες εν τω μεταξύ σε βιοεξουσιαστές του– και κατ’ επέκτασιν προς το πολιτικό σύστημα που οδηγεί το ελληνικό πλοίο κατευθείαν πάνω στα βράχια, μπορεί να υιοθετήσει τον όρο «μ π η ν τ ε ρ μ α ν ί τ ι δ α».
Ενόψει των επικείμενων εκλογών της 25ης Ιουνίου, θα ήταν χρήσιμο το ακόλουθο σύνθημα:
Κάθε ψ ή φ ο ς στον Κυριάκο Μ η τ σ ο τ ά κ η είναι ένα σ π ί ρ τ ο στους εμπρηστές του Θεόφιλου Μ π ή ν τ ε ρ μ α ν!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Καθώς διάβαζα το αμέσως παραπάνω σύνθημα, την στιγμή που πρόφερα το επώνυμο “Μητσοτάκη”, σταμάτησε να λειτουργεί η κεντρική κάμερα, γεγονός που διαπιστώθηκε στην φάση της επεξεργασίας του βίντεο! Ευτυχώς όμως, γινόταν παράλληλη βιντεοσκόπηση από κάμερα κινητού τηλεφώνου, χάρη στην οποία κατέστη δυνατή η ολοκλήρωση της διακοπείσας φράσης αλλά και του βίντεο.

 

Κ. Ι. Βαθιώτης: Ο λαός-Μπίντερμαν και οι εμπρηστές-πολιτικοί

 

 

 

Προβολές : 654


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα