Κωνσταντίνος Βαθιώτης, σε ένα άρθρο ... ΦΩΤΙΑ!!! “Μας ξανακαίνε τα δάση, αλλά δεν μας καίγεται καρφάκι”

Κωνσταντίνος Βαθιώτης, σε ένα άρθρο ... ΦΩΤΙΑ!!! “Μας ξανακαίνε τα δάση, αλλά δεν μας καίγεται καρφάκι”

19 Ιουλίου, 2023 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:931
Μοίρασέ το

«Όταν η συμφορά συμφέρει, λογάριαζέ την για πόρνη»

Επί μισόν αιώνα, κάθε καλοκαίρι καίγονται τα δάση, αλλά δεν μας καίγεται καρφάκι.

Το μόνο που μας νοιάζει είναι να μπορούμε να συνεχίζουμε ανενόχλητοι το καθημερινό, βρεφικό πρόγραμμά μας: μαμ, κακά και νάνι.

Οι καλοκαιρινές πυρκαϊές, όσο δεν χτυπούν την δική μας πόρτα, αποτελούν απλώς έναν οχληρό παράγοντα που διαταράσσει την κανονικότητά μας.

Όσο ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ μένουν χωρίς την τιμωρία των υπευθύνων και υπεύθυνοι είναι αυτοί που βρίσκονται στις θέσεις εξουσίας, και ο βρεφοποιημένος λαός ψηφίζει και ξαναψηφίζει τους καταστροφείς του, τότε την απόλυτη ευθύνη την φέρει αυτός και όχι οι εξουσίες που πράττουν ανάλογα με τις εντολές που λαμβάνουν από τους ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ.
ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ…
ΑΠΟΔΕΙΞΗ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ , από το αρχείο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ…
Καλλιόπη Σουφλή

Την 1η Ιουλίου, στον λογαριασμό μου στο φέισμπουκ είχα κάνει την εξής ανάρτηση:

Ήταν τόσο πετυχημένος ως υπουργός υγείας ο μπασκετμπολίστας με το περουκίνι;

Δεν σας έκανε εντύπωση ότι μετά το Υγείας βρήκε τώρα το πόστο του στο επόμενο υπουργείο πολιτικής παγίδας, δηλαδή της Κλιματικής Κρίσης;

Τι προσπαθώ να δείξω επί τρία χρόνια;

Πρώτον, ότι οι πολιτικοί μαφιόζοι-απατεώνες εφευρίσκουν συνεχώς μπαμπούλες-αόρατους εχθρούς που τους κουνάνε εκφοβιστικά πάνω από την κούνια των βρεφοποιημένων πολιτών, ώστε μετά εκείνοι να επιζητούν την ασφάλειά τους πίσω από τα νηπιακά τους κάγκελα, προσκολλώμενοι στον δήθεν στοργικό μπαμπάκα τους, εν προκειμένω στον πατερ(κ)ούλη τους, οι υπουργοί του οποίου είναι οι επιμέρους νταντάδες μας.

Όπως έχω επισημάνει στο δεύτερο βιβλίο μου “Από την πανδημία στην κλιματική αλλαγή. Συντονισμένα τρομο-κράτη σε φόντο παγκόσμιας διακυβέρνησης” (επανακυκλοφορεί σε λίγες ημέρες), στο οποίο μάλιστα προέβλεψα ήδη από το 2021 την επανεκλογή του πατερ(κ)ούλη με συγκεκριμένη επιχειρηματολογία (σελ. 151), ο δεύτερος μεγάλος αόρατος εχθρός που έχει εφεύρει η σατανοκίνητη Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι η ίδια η Φύση, η οποία δήθεν πολεμά τον άνθρωπο, παίρνοντας την εκδίκησή της για τον… αχάριστο-κτηνώδη τρόπο με τον οποίο αυτός της συμπεριφέρθηκε.

Μετά την άρτια εκπαίδευσή μας στην απεμπόληση των θεμελιωδών ελευθεριών και της αξίας του ανθρώπου για χάρη της δημόσιας υγείας, τώρα ήγγικεν η ώρα της επόμενης, μεγάλης επίθεσης εναντίον των λαών που και πάλι συντονισμένα θα εξαπολύσουν οι κυβερνομαριονέτες της κάθε χώρας εφαρμόζοντας την μισάνθρωπη ατζέντα του αόρατου μαριονετίστα, όποιος κι αν είναι αυτός, π.χ. Κλάους Σβαμπ, ή κάποιος άλλος, που για τον πολύ κόσμο είναι, όχι όπως ο Σβαμπ εν μέρει, αλλά πλήρως αόρατος.

Δυστυχώς το βρεφοποιημένο 40,55% των ψηφισάντων ευλόγησε την (δήθεν) στοργική-πατερναλιστική πολιτική του πατερ(κ)ούλη τους, δίνοντας σε αυτόν το πράσινο φως για να εφαρμόσει την πράσινη ατζέντα (πράσινο φως, πράσινη ατζέντα και πράσινα άλογα!).

Το δεύτερο πράγμα που προσπάθησα να δείξω είναι ότι ζούμε στον Θαυμαστό (δηλ. Σιχαμερό) Ανάποδο Κόσμο. Επομένως, η πράσινη ατζέντα έχει στην ουσία κόκκινο ή μαύρο χρώμα, δηλ. το χρώμα της φωτιάς και των απανθρακωμένων δέντρων.

Όταν διαβάζουμε ότι ο μπασκετμπολίστας με το περουκίνι ζητά να βοηθήσουν όλοι για να προστατεύσουμε ζωές, δάση και περιουσίες με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών

(προσέξτε την καρμπόν φρασιολογία που χρησιμοποιείται τόσο για την καταπολέμηση των πανδημιών όσο και για εκείνη των πυρκαγιών και των κλιματικών αλλαγών), τότε γνωρίζουμε ότι προαναγγέλλει το ακριβώς ανάποδο:

Ο στόχος είναι να γίνουν τα δάση μας στάχτη, ώστε οι βρεφοποιημένοι πολίτες να πεισθούν από τους πατερναλιστές αλήτες ότι ο νούμερο 1 αόρατος εχθρός μας είναι η Φύση!

Ως εκ τούτου, τα γλωσσικά και συμπεριφορικά σημάδια από τις πρώτες κινήσεις της φουλ-νεοταξίτικης κυβέρνησης Μητσοτάκη που τάχα κόπτεται για το περιβάλλον (πού ήταν αυτή η κυβέρνηση όλους τους προηγούμενους μήνες; τώρα, στα τέλη Ιουνίου, θυμήθηκε να προστατεύσει τα δάση; Όποιος εφαρμόζει προληπτική πολιτική κατά των πυρκαγιών οργανώνεται από τον χειμώνα, όχι την τελευταία στιγμή) είναι ζοφερά.

Μην εκπλαγείτε, αν από τις επόμενες ημέρες δείτε να περικυκλώνουν ολόκληρη την Ελλάδα οι αδηφάγες φλόγες των πυρκαγιών που, κατά την προσφιλή τακτική των αργυρώνητων λακέδων των ΜΜΕ, θα περιγράφονται ως η εκάστοτε νέα πύρινη λαίλαπα που απειλεί μέρα και νύχτα (με τις γνωστές αναζωπυρώσεις – μία ακόμη λέξη που ενεργοποιεί τα φοβικά αντανακλαστικά των πολιτών, λειτουργώντας ως εκφοβιστικό πασπαρτού, γι’ αυτό και συνδυάσθηκε και με την κρουσματολαγνεία επί κορωνοϊού).

Είναι ενδεχόμενο, κατά το φετινό καλοκαίρι να σημειωθεί ρεκόρ δασικής στάχτης. Άρα όσοι θέλουν να προλάβουν το μεγάλο κακό, ας οργανώσουν περιπολίες σε δάση και άλση.

Αλλά τι λέω; Αφού οι δαιμόνιες νταντάδες μας φρόντισαν να μας το απαγορεύσουν κι αυτό. Βλέπετε, εκείνες ξέρουν πάντοτε καλύτερα και νοιάζονται πάντοτε περισσότερο για το καλό της πατρίδας απ’ ό,τι οι πολίτες-βρέφη! (*)

Είθε να βγω ψεύτης!

Κάποια θα με κατηγορήσουν πάλι για κασσανδρισμούς ή για συνωμοσιολογίες, αλλά δυσκολεύουμε να αντιληφθώ πού και πώς επαληθεύθηκαν αυτές οι μομφές που προέρχονται ως επί το πλείστον από πουλημένους ή πλανεμένους.

(*) Άρθρο 129 Ν. 4926/2022: «Κατά τις ημέρες και στις περιοχές που ο δείκτης επικινδυνότητας, είναι κατηγορίας 3 (υψηλή), κατηγορίας 4 (πολύ υψηλή) ή κατηγορίας 5 (κατάσταση συναγερμού), δύναται να εκδίδεται απόφαση απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση. Η απόφαση απαγόρευσης εκδίδεται από τον οικείο Περιφερειάρχη κατόπιν σχετικής εισήγησης του κατά τόπον αρμόδιου Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού (Περιφερειακής Ενότητας) και του Προϊσταμένου της κατά τόπο αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.). Για κάθε παράβαση της απαγόρευσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ. Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης και τη βεβαίωση του προστίμου, ορίζονται τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Δασικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αστυνομίας».

Χρειάστηκαν μόνο λίγο παραπάνω από δύο εβδομάδες για να αρχίσει να επαληθεύεται το περιεχόμενο της παραπάνω ανάρτησης και να ξαναγινόμαστε στο ίδιο έργο απαθείς θεατές, βομβαρδιζόμενοι με εικόνες από τα κατορθώματα του πύρινου εφιάλτη που μας δείχνουν οι τηλεσαδιστές δημοσιογράφοι, συνοδεύοντάς τες με το αποκρουστικό λεξιλόγιο της γνωστής τρομομιλίας τους.

Επί μισόν αιώνα, κάθε καλοκαίρι καίγονται τα δάση, αλλά δεν μας καίγεται καρφάκι.

Το μόνο που μας νοιάζει είναι να μπορούμε να συνεχίζουμε ανενόχλητοι το καθημερινό, βρεφικό πρόγραμμά μας: μαμ, κακά και νάνι.

Οι καλοκαιρινές πυρκαϊές, όσο δεν χτυπούν την δική μας πόρτα, αποτελούν απλώς έναν οχληρό παράγοντα που διαταράσσει την κανονικότητά μας.

Μάλιστα, η συμπαγής πλειοψηφία ανοίγει τους δέκτες της για να παρακολουθήσει τα νέα επεισόδια του πολεμικού σίριαλ στο οποίο συμμετέχουν ο πύρινος-αόρατος εχθρός, οι άμαχοι πληγέντες και οι ηρωικοί πυροσβέστες. Περιμένει με αγωνία να δει ποιος θα είναι ο επόμενος ξακουστός τόπος της τραγωδίας που θα γράψει μαύρη ιστορία μετά την Εύβοια, την Βαρυμπόμπη και το Μάτι.

Όσοι από το στρατόπεδο της καχύποπτης μειοψηφίας τολμούν να διακόπτουν την παρακολούθηση των νέων επεισοδίων, καλώντας τα μέλη της συμπαγούς πλειοψηφίας να προβληματισθούν πώς είναι δυνατόν κάθε χρόνο να καίγονται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο εκατομμύρια δασικά στρέμματα, χαρακτηρίζονται ελαφρά τη καρδία γραφικοί συνωμοσιολόγοι.

Έτσι, θυμίζουν τον μικρό και ασήμαντο καμαρότο του Τεντ Καζύνσκι από το αλληγορικό του δοκίμιο με τον τίτλο «Το πλοίο των τρελών»

, ο οποίος κάθε φορά που το πλήρωμα και οι επιβάτες διαμαρτύρονταν π.χ. για τις ανεπαρκείς κουβέρτες, τους χαμηλούς μισθούς και την καταπάτηση των δικαιωμάτων, τόσο των ανθρώπων όσο και των ζώων, τους ζητούσε να δουν:

«πόσο χοντρά έχουν γίνει τώρα τα παγόβουνα και ότι ο άνεμος φυσάει όλο και πιο δυνατά! Πρέπει να στρέψουμε το πλοίο προς νότον, γιατί αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε βόρεια, θα ναυαγήσουμε και θα πνιγούμε. […] Σας κρατούν απασχολημένους με τα ασήμαντα παράπονά σας για κουβέρτες, μισθούς και κλωτσιές στον σκύλο ώστε να μην σκέφτεστε τι πραγματικά πάει στραβά σε αυτό το πλοίο – το ότι δηλαδή κατευθύνεται προς βορράν και ότι τελικά όλοι θα πνιγούμε»

.

Σε ένα βιβλίο του 2007, στο οποίο επιχειρείται μια ρηξικέλευθη προσέγγιση της Αποκαλύψεως του Ιωάννη, υπάρχει ένα ερμηνευτικό χωρίο για το Όγδοο Κεφάλαιο, το οποίο δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο, ανεξαρτήτως αν το βιβλίο θα χαρακτηρισθεί τελικά αιρετικό ή όχι:

«Οι παραστάσεις του Ιωάννη μιλούν από μόνες τους. Κι αλλοίμονο! Δίνουν το στίγμα των μελλοντικών σχεδιασμών. Μόνο που το μέλλον τού τότε βρίσκεται σήμερα εδώ. Ένα θλιβερό και μακάβριο παρόν, που αναδεικνύει το στυγερό τοπίο των σατανικών εκφραστών του.

Το χαλάζι και το πυρ, ανακατεμένα με αίμα, αντικατοπτρίζουν την θλιβερή πραγματικότητα των ημερών μας. Το ίδιο και η οικολογική καταστροφή που επιφέρουν οι μεθοδευμένοι εμπρησμοί των δασών. Και μη μου πείτε πως είναι τυχαίο που καίγονται όλα τα δάση, σε όλες τις χώρες, σ’ ολόκληρο τον κόσμο (καὶ τὸ τρίτον τῆς γῆς κατεκάη, καὶ τὸ τρίτον τῶν δένδρων κατεκάη, καὶ πᾶς χόρτος χλωρὸς κατεκάη). Τα καίνε κάποιοι οικοπεδοφάγοι, μας λένε οι μισθωμένοι δημοσιογράφοι. Ποιοι οικοπεδοφάγοι; Παντού, σ’ ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν τόσο πολλοί οικοπεδοφάγοι εμπρηστές; Και όλοι αυτοί συντονίζονται μεταξύ τους τόσο τέλεια; Τέτοια οργάνωση διαθέτουν αυτοί οι διεθνείς οικοπεδοφάγοι; Πώς και δεν έχει συλληφθεί ποτέ κανένας σ’ ολόκληρο τον κόσμο;

Όχι, φίλοι μου! Πίσω από τους εμπρηστές των δασών δεν βρίσκονται κάποιοι οικοπεδοφάγοι. Βρίσκεται μια διεθνής συνωμοτική ομάδα που απεργάζεται την οικολογική καταστροφή του πλανήτη. Πρόκειται για την ίδια οργάνωση που πουλάει όπλα, που κατασκευάζει πολέμους, που διακινεί ναρκωτικά. Είναι οι επίγονοι του Ιωάννη. Είναι η Αδελφότητα!».

Όποιος επιθυμεί να θυμηθεί τι γράφαμε πριν από περίπου έναν χρόνο σε αυτό το ιστολόγιο με αφορμή τις πυρκαϊές του 2022, μπορεί να μεταβεί στον οικείο σύνδεσμο

και, συνδυάζοντας εκείνο το άρθρο με τούτο εδώ, να προβληματισθεί πολύ σοβαρά πάνω στο εξής ζήτημα:

Ιδίως μετά τον πόλεμο που κηρύχθηκε στις 11 Μαρτίου 2020 κατά του νέου αόρατου εχθρού, δηλ. του κορωνοϊού, παρατηρήθηκε ένα ανάποδο φαινόμενο.

Οι εθνικές κυβερνήσεις πέταξαν μεταφορικά τις μάσκες τους, φορώντας κυριολεκτικά μάσκες προστασίας από τον ιό, και έδειξαν τις πραγματικές προθέσεις τους ενάντια στον λαό. Οι πολίτες μοιάζουν τώρα, περισσότερο παρά ποτέ, με ενοχλητικά κουνούπια που πρέπει να γίνουν χαλκομανία στον βρόμικο τοίχο της εξουσίας. Μας λένε συνεχώς ότι νοιάζονται για το καλό μας, αλλά οι πράξεις και οι παραλείψεις τους μαρτυρούν το ακριβώς ανάποδο, δηλ. ότι πασχίζουν για το κακό μας.

Όπως, στην καζυνσκική αλληγορία, ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί που κυβερνούσαν το «πλοίο των τρελών» προσποιούνταν ότι ακούνε με προσοχή τα αιτήματα του πληρώματος και των επιβατών για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, ενώ στην πραγματικότητα κατηύθυναν ύπουλα το πλοίο «πάνω στα βράχια», με τον ίδιο τρόπο είναι πολύ πιθανό να ενεργούν και οι πρωθυπουργοί ή οι πρόεδροι των χωρών, μαζί με τα μέλη των κυβερνήσεών τους.

Αν τα τρομοκρατικά χτυπήματα, η οικονομική καταστροφή, η διασπορά των ιών καθώς και οι λοιπές συμφορές θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι προϊόντα κατασκευασμένα στο εργαστήριο του «αόρατου μαριονετίστα» που κινεί τα νήματα των κυβερνητικών μαριονετών, δίνοντάς τους την εντολή να καλλιεργούν το έδαφος πάνω στο οποίο θα ανθίσει η καταστροφή, τότε γιατί να μην ισχύει το ίδιο και για τις πυρκαϊές; Όπως έχουμε πανδημία, γιατί να μην έχουμε και πανεμπρησμό; Όπως αποψίλωσαν τις νοσοκομειακές υποδομές για να επικαλεσθούν πίεση του συστήματος υγείας, γιατί να μη συρρίκνωσαν και την πυροσβεστική δύναμη ώστε να επικαλεσθούν αντικειμενική αδυναμία κατάσβεσης των μεγάλων πυρκαϊών που συνήθως τις διευθύνει μαεστρικά και ασύμμετρα ο…στρατηγός άνεμος;

Το τέχνασμα που εφαρμόζουν σταθερά και αταλάντευτα οι υπηρέτες της Νέας Τάξης Πραγμάτων για να υλοποιήσουν τα σατανικά σχέδιά της στηρίζεται στο εξής σχήμα:

Προκαλούν το πρόβλημα – εκλύεται η αντίδραση – φέρνουν την λύση (που τους συμφέρει)

.

Σε αυτό το σχήμα ταιριάζει γάντι η φράση του Οδυσσέα Ελύτη από την Μαρία Νεφέλη:

«Όταν η συμφορά συμφέρει, λογάριαζέ την για πόρνη».

Μένει να εξακριβωθεί ποια πόρνη κρύβεται πίσω από το φαινόμενο του πανεμπρησμού και τους πυρομανείς πυροσβέστες ή, αλλιώς, βελτιωκαταστροφείς

.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Ο «καπετάνιος του πλοίου των βρεφοποιημένων τρελών» Κυρ. Μητσοτάκης με δήλωσή του από τις Βρυξέλλες προσπάθησε και πάλι να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό, πείθοντάς τον ότι οι πυρκαϊές είναι αποτέλεσμα της (ανθρωπογενούς) κλιματικής κρίσης. Όπως επί κορωνοϊού ζητούσε πειθαρχία στα μέτρα, έτσι και τώρα ζήτησε να υπακούουμε στις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, ενώ μας προετοίμασε και για τις νέες φωτιές που θα ξεσπάσουν (όπως είπε, «με βεβαιότητα»)!

Στοιχειώδη παρατηρητικότητα και λίγο καθαρό μυαλό να έχει κανείς, καταλαβαίνει από τα πρώτα δευτερόλεπτα ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης

  • αφ’ ενός ψεύδεται ανερυθρίαστα, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε βρεφοχάπατα
  • αφ’ ετέρου μας ζητά στην ουσία να καθόμαστε σούζα σε κάθε πονηρό μέτρο που σκαρφίζεται η Πολιτική Προστασία (προσοχή: ουδείς μπορεί να υποχρεώσει πατερναλιστικά τον πολίτη να εγκαταλείψει το σπίτι του – είναι δικαίωμά του να επιλέξει να μείνει σε αυτό, έχοντας βαθιά πίστη ότι οι φλόγες θα αλλάξουν πορεία ή θα σταματήσουν έξω από το κατώφλι του· τούτο ισχύει κατά μείζονα λόγο όταν πρόκειται για μοναχές/ούς

    ), καθησυχάζοντάς μας με την υπόσχεση της πρόστυχης αποζημίωσης που στην ουσία δεν είναι τίποτε άλλο παρά η πιπίλα των λύτρων σιωπής (πρόκειται για το δοκιμασμένο κολπάκι που εφαρμόσθηκε προσφάτως και στα Τέμπη για να κλείσουν τα στόματα των θυμάτων και των χαροκαμένων συγγενών):

Εμείς σας γδέρνουμε, αλλά εσείς θα το βουλώσετε, αφού μετά το γδάρσιμο θα σας βάλουμε πούδρα! Κατά την λαϊκή ρήση: να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω μέλι/λάδι!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Ο σαδισμός των υπευθύνων που, εφαρμόζοντας την λογική του Θαυμαστού Aνάποδου Κόσμου, οδηγούν το ελληνικό πλοίο των τρελών πάνω στα βράχια έχει ξεπεράσει και την πιο νοσηρή φαντασία:

Αντί υπό συνθήκες καύσωνα να είναι ανοιχτά τα άλση και τα δάση, ώστε να μπορούν οι πολίτες να δροσισθούν, μετατράπηκαν όλοι σε ύποπτους εμπρηστές, που για το συλλογικό καλό θα πρέπει να κλεισθούν μέσα στους τέσσερεις τοίχους και να αντλούν ψεύτικη δροσιά από τις πλαστικές χαραμάδες του κλιματιστικού, πληρώνοντας φυσικά το ανάλογο τίμημα στις εταιρείες παροχής ρεύματος! Οι μαζοχιστές επιβάτες δέχονται αγόγγυστα και αυτό το μαρτύριο. Επομένως, κυβέρνηση και λαός χορεύουν ένα νοσηρό σαδομαζοχιστικό τανγκό, το οποίο, ταυτοχρόνως, είναι και αντισυνταγματικό, αφού στην ερμηνευτική δήλωση του άρ. 5 παρ. 4 του Συντάγματός μας δεν προβλέπεται δυνατότητα απαγόρευσης κυκλοφορίας για την προστασία της ανθρώπινης ζωής ή για την πρόληψη πυρκαϊάς.

Το αλληγορικό δοκίμιο του Καζύνσκι ολοκληρώνεται με έναν τρόπο που ενδέχεται να επαληθευθεί σύντομα και για το δικό μας πλοίο με τους τρελούς:

«Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα άρχισαν να αποκαλούν ο ένας μετά τον άλλον τον μικρό καμαρότο “φασίστα” και “αντεπαναστάτη”. Τον έσπρωξαν μακριά και συνέχισαν να γκρινιάζουν για μισθούς, για κουβέρτες για τις γυναίκες, για το δικαίωμα στην πεολειξία και για την μεταχείριση του σκύλου. Το πλοίο συνέχισε να πλέει προς βορράν και ύστερα από λίγο συνετρίβη ανάμεσα σε δυο παγόβουνα και πνίγηκαν όλοι».

Στην ελληνική περίπτωση το ναυάγιο θα σημαίνει:

Παντού αποκαΐδια,

αφού κάθε χρόνο συμβαίνουν τα ίδια και τα ίδια.

Καρμπόν εγκληματικές κυβερνήσεις και πολίτες με αδιαφορία

που μας προκαλούν αηδία.

Έρχεται η ώρα που θα πρέπει να κάνουμε

και του τελευταίου δέντρου την κηδεία,

εκτός κι αν φωνάξουμε τους πολιτικούς

για να τους πούμε: στα τσακίδια!

Μέχρι τότε, όποιοι καίγονται

να καλέσουν το 41% για βοήθεια!

 

2

Μτφ.: Σ. Γιαννέλης, εκδ. Κοιν.Σ.Επ. Έξοδος, Αθήνα 2022.

3

Καζύνσκι, ό.π., σελ. 23 και 30.

4

Πυρκαϊές: Η καλοκαιρινή βερσιόν κατατρομοκράτησης των βρεφοποιημένων πολιτών

·
22 Ιουλίου 2022
Πυρκαϊές: Η καλοκαιρινή βερσιόν κατατρομοκράτησης των βρεφοποιημένων πολιτών

Βοούν πλέον οι ισχυρές ενδείξεις ότι αιτία των πυρκαϊών που κατακαίνε κάθε χρόνο την Ελλάδα δεν είναι ο πολυδιαφημισμένος εφιάλτης της κλιματικής αλλαγής ή οι «μοναδικοί άνεμοι» που έπνεαν στην πληγείσα περιοχή (πρβλ. τον αλήστου μνήμης «στρατηγό άνεμο»

 

5

Επ’ αυτού βλ. Βαθιώτη, Από την τρομοκρατία στην πανδημία. Υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις στον πόλεμο κατά του αόρατου εχθρού, Τρίτη επικαιροποιημένη έκδοση, Αλφειός 2023, σελ. 189, 351.

 

6

Για τους όρους αυτούς βλ. Βαθιώτη, Από την τρομοκρατία στην πανδημία, ό.π., σελ. 97.

8

Καζύνσκι, ό.π., σελ. 33.

 

Πηγή https://kvathiotis.substack.com/p/078

Προβολές : 931


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα