Κωνσταντίνος Φλώρος: Με κυβέρνηση εθνική θα είχε δικαστεί για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!

Κωνσταντίνος Φλώρος: Με κυβέρνηση εθνική θα είχε δικαστεί για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!!!

23 Σεπτεμβρίου, 2023 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:561
Μοίρασέ το

 

Επί ημερών Φλώρου γύρισαν φέρετρα νεκρών Ελλήνων. Οι Ενοπλες Δυνάμεις βυθίζονται στο πένθος, μαζί και όλη η χώρα.

 

Ο μόνος που ούτε «βυθίζεται» ούτε «εκκενώνεται» πάντως είναι ο Α/ΓΕΕΘΑ.

Ο άνθρωπος που στη δική του «σκοπιά» έτυχαν οι μεγαλύτερες αποτυχίες των Ενόπλων Δυνάμεων σε καιρό ειρήνης παραμένει… λεβέντικα στο πόστο του χωρίς να σχολιάζει, δίχως να παρεμβαίνει και κυρίως χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη για όσα συμβαίνουν.

Μια ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, όποτε και να γίνει αυτή, θα επαναφέρει ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ…

Όσο για τον Φλώρο, το λέει και το όνομά του… ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΦΛΩΡΟΥΣ;;;

ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ, ΣΤΑΖΟΥΝ ΑΙΜΑ…

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ, ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!!!

ΑΙΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΗ Η ΖΩΗ ΤΟΥ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

 

 

Υ.Γ. Η φωτογραφική σύνθεση, είναι των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ…

 

 

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής, ο Κωνσταντίνος Φλώρος αναρτούσε tweet: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις κι εκτός συνόρων! C-130 μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη και στον δοκιμαζόμενο λαό της που επλήγη σφοδρά από την κακοκαιρία “Ντάνιελ”. Γιατροί και εξειδικευμένοι νοσηλευτές πεδίου, 3 τόνοι υλικών με τρόφιμα, φάρμακα κι ένδυση. Μπορούμε και συνεχίζουμε παντού ακούραστα!»

Εννέα ώρες μετά, το ΓΕΕΘΑ «ανέβαζε» το δικό του tweet, τούτη τη φορά λιτό και πένθιμο: «Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δύο αγνοούνται». Τελικά, τα θύματα ήταν πέντε, δυστυχώς…

Επί ημερών Φλώρου γύρισαν φέρετρα νεκρών Ελλήνων. Οι Ενοπλες Δυνάμεις βυθίζονται στο πένθος, μαζί και όλη η χώρα.

Οι λόγοι που ο Φλώρος θα έπρεπε να είχε ξηλωθεί πριν από αυτή την τραγωδία είναι πολλοί και καταγεγραμμένοι εδώ και καιρό. Ομως, ο Μητσοτάκης δεν «μπορεί» να τον καθαιρέσει, διότι από το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο παρακολουθούσαν τις συνομιλίες του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αποδεδειγμένα και με τη βούλα της ΑΔΑΕ.

Ο Φλώρος ουδέποτε βρήκε την ευθιξία να παραιτηθεί από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και, δείχνοντας ασέβεια στα ίδια τα γαλόνια του, συνέχισε τον δίχως τσίπα εναγκαλισμό καριέρας με τον υποκλοπέα του, τον πρωθυπουργό. Ομως, αυτό που συνέβη την Κυριακή είναι ακόμα πιο βαρύ. Αφορά πια ανθρώπινες ζωές.

Ο άφωνος υπασπιστής του ίδιου του ωτακουστή του έσπασε τελικά την εκκωφαντική του σιωπή –πού αλλού;– στο Twitter! O αρχηγός άφησε πλήρως ασχολίαστα τα ντοκουμέντα που για ακόμη μία φορά δείχνουν ξεκάθαρα τις ευθύνες του και έσπευσε να κάνει «επικοινωνιακή διαχείριση» αλά Γκρίνμπεργκ.

Σε ανάρτησή του ο στρατηγός, ο οποίος προηγουμένως είχε αφήσει το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) να κάνει τη «βρόμικη» δουλειά, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο στράτευμα δημοσιεύοντας μεταξύ άλλων τη φωτογραφία ενός αξιωματικού που είχε πέσει με τα ρούχα πάνω στις μολυσμένες λάσπες, δήθεν για να περάσουν πάνω από το σώμα του τρεις ηλικιωμένοι που πάσχιζαν να ισορροπήσουν.

Αποκλείεται βέβαια πέντε σωματώδη στελέχη του στρατού να μη σκέφτηκαν ότι ευκολότερη και ασφαλέστερη λύση θα ήταν απλώς να σηκώσουν στις πλάτες έναν έναν τους ηλικιωμένους. Μια τέτοια εικόνα όμως μάλλον δεν θα ήταν τόσο θελκτική για τα social media και τα φιλικά ΜΜΕ που έσπευσαν να αρχίσουν τα αφιερώματα.

 

Το ΓΕΣ ανέλαβε το damage control

Η αποκάλυψη δεν εξέθεσε κανένα κρατικό μυστικό. Εκτέθηκε μνημειωδώς όμως το ΓΕΣ, το οποίο κατά την προσπάθειά του να αντικρούσει το ρεπορτάζ υπέπεσε όχι μόνο σε αντιφάσεις αλλά και σε καταφανή ψέματα.

Αρχικά μίλησε για ελικόπτερα που «έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών». Αμεσα διαψεύστηκε από εφημερίδα που έφερε στο φως της δημοσιότητας ακόμη και ελικόπτερα Apache να είναι βουτηγμένα στη λάσπη.

 

Η έκπληξη όμως ήρθε την επομένη από τον Σκάι που πρόβαλε το δήθεν παροπλισμένο και ανενεργό ελικόπτερο με αριθμό ΕΣ 689, το οποίο φαίνεται βυθισμένο στο νερό, να λαμβάνει μέρος σε επιχείρηση μεταφοράς τροφίμων στους αποκλεισμένους κατοίκους της Ζαγοράς Πηλίου.

Το ΓΕΣ επανήλθε σχεδόν κωμικά με νέα ανακοίνωση και φωτογραφίες που απεικόνιζαν τα ελικόπτερα σε στεγνό έδαφος, όμως το «καθήκον» να διαψεύσει και αυτή την αντιφατική ανακοίνωση του ΓΕΣ ανέλαβε η ίδια η πραγματικότητα.

 

Λίγες ώρες αργότερα, το βράδυ του Σαββάτου, πριν από την κυκλοφορία της εφημερίδας και μετά τη διαβεβαίωση ότι… «όλα τα ελικόπτερα είναι ασφαλή», έγινε γνωστό πως το στρατόπεδο εκκενωνόταν κακήν κακώς από προσωπικό και ελικόπτερα.

 

Ακρα… του Κάμπου σιωπή για τον στόχο 519C

Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και η σιωπή τού παρακολουθούμενου από την ΕΥΠ αρχηγού με κωδική ονομασία 519C γίνεται κάθε μέρα και πιο «βαριά». Μέσα σε δύο μήνες ο Α/ΓΕΕΘΑ έχει έρθει αντιμέτωπος με πολλά περιστατικά που εκθέτουν τον ίδιο και το στράτευμα.

Η αρχή έγινε με το «μανιτάρι» της Νέας Αγχιάλου. Η τεράστια έκρηξη πυρομαχικών των Ενόπλων Δυνάμεων, όταν μια πυρκαγιά που έκαιγε στη γύρω περιοχή ξέφυγε από κάθε έλεγχο και εισέβαλε στο στρατόπεδο, εξέθεσε πλήρως την ιεραρχία. Παραμένει άγνωστος ο αριθμός και οι τύποι των πυρομαχικών που απώλεσε η άμυνα της χώρας.

 

Ως επιστέγασμα ήρθε η γκάφα ολκής όταν κατά την «επιθεώρηση» του τότε υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Χαρδαλιά σε στρατιωτικές μονάδες δόθηκαν στη δημοσιότητα επίσημες φωτογραφίες όπου φιγουράρουν φαρδιά πλατιά οι απόρρητοι εσωτερικοί χάρτες στρατοπέδου.

 

 

Η πλημμύρα στην 1η ΤΑΞΑΣ ήταν το δεύτερο «πλήγμα».

 

 

Παραμένει άγνωστος ο συνολικός αριθμός των ελικοπτέρων και των στρατιωτικών υλικών που έχουν υποστεί βλάβες.

Σαν να μην έφταναν αυτά, την Τρίτη 12/9 έγινε γνωστή άλλη μια μεγάλη αποτυχία. Η πυραυλάκατος «Τουρνάς», που είχε παροπλιστεί από το 2011, πήρε νερά και βυθίστηκε ενώ τη ρυμουλκούσαν προς το πεδίο βολής Κρήτης όπου θα γινόταν στόχος για βολές πολεμικών πλοίων.

Για όλα φταίει η ερευνητική δημοσιογραφία

 

Ο μόνος που ούτε «βυθίζεται» ούτε «εκκενώνεται» πάντως είναι ο Α/ΓΕΕΘΑ. Ο άνθρωπος που στη δική του «σκοπιά» έτυχαν οι μεγαλύτερες αποτυχίες των Ενόπλων Δυνάμεων σε καιρό ειρήνης παραμένει… λεβέντικα στο πόστο του χωρίς να σχολιάζει, δίχως να παρεμβαίνει και κυρίως χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη για όσα συμβαίνουν.

Φταίνε οι δημοσιογράφοι που τολμούν να δημοσιεύουν ντοκουμέντα της αποτυχίας του· φταίνε τα πρόσωπα που τράβηξαν τις φωτογραφίες· φταίνε οι χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί που απειλούνται για να μην αντιδρούν.

 

Για τις αποτυχίες αρμόδιοι είναι όλοι οι άλλοι.

 

Αρμοδιότητα του ίδιου είναι να δίνει συγχαρητήρια στους στρατιώτες που βουτάνε αναίτια μέσα στις λάσπες, να βραβεύει και να βραβεύεται και όταν τα πράγματα σκουραίνουν πολύ, να ρίχνει και καμιά πτώση με αλεξίπτωτο από Chinook.

 

Ευτυχώς, τουλάχιστον αυτά δεν πλημμύρισαν.

 

 

Πηγή

Προβολές : 561


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα