Κόβει στα δύο την Ελλάδα για μήνες μέσω του σιδηροδρόμου ο καταστροφέας της χώρας Κούλης Μητσοτάκης

Κόβει στα δύο την Ελλάδα για μήνες μέσω του σιδηροδρόμου ο καταστροφέας της χώρας Κούλης Μητσοτάκης

13 Σεπτεμβρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:276
Μοίρασέ το

 

Την παραδοχή ότι θα χρειαστούν πολλές εβδομάδες για την επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, χωρίς προσδιορισμένο χρονικό σημείο αφετηρίας, έκανε τη Δευτέρα και ο ίδιος ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σταϊκούρας.

 

Ένα από τα ζητούμενα της καταστροφής της Θεσσαλίας, είναι και να κοπεί η χώρα μας στα δυο…

ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΚΗ ΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ…

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;;;

ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ;;;

ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ … ΕΡΠΕΤΩΝ…

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ Η … ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Να θυμίσω το ΣΧΕΔΙΟ ΦΑΙΔΩΡΑ (εδώ) και την σχετική ανάρτηση του ΠΑΝΑΝΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, εδώ

 

Αγνωστη παραμένει η επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων στη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για έναρξη μετά από πολλές εβδομάδες.

Το παράδειγμα του αποκλεισμού της οδικής εθνικής οδού εξαιτίας των πλημμυρισμένων υδάτων στην περιοχή της Θεσσαλίας ισχύει και για τον σιδηρόδρομο, που επιπρόσθετα επιβαρύνεται από τις μεγάλες ήδη καταστροφές στη σιδηροδρομική υποδομή, με τσακισμένες από τους χειμάρρους ράγες, φθορές στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, φερτά υλικά και υποχώρηση εδάφους.

 

Μάλιστα, εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας σε τοπικά μέσα από τις ζημιές στη σιδηροδρομική γραμμή Λάρισα – Βόλος απεικονίζουν μεταξύ των φερτών υλικών πάνω στις ράγες ακόμη και ένα καλούπι από τυρί από την κτηνοτροφική μονάδα «Βασιλίτσα», που καταστράφηκε ολοσχερώς στη Νέα Λεύκη.

 

Από προχθές, άλλωστε, η Hellenic Train ανακοίνωσε πως, μετά από ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών για διακοπή της κυκλοφορίας στην εθνική οδό στο ύψος της Λάρισας, εξαιτίας της υπερχείλισης του Πηνειού, αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας και οι λεωφορειακές συνδέσεις στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, καθώς και στη Λάρισα – Λιτόχωρο, κόβοντας κάθε μετακίνηση.

 

Εφόσον δοθεί και πάλι σε κυκλοφορία η εθνική οδός και επιτραπεί η διέλευση οχημάτων, τότε μόνο η ιταλική εταιρεία θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση και επαναπρογραμματισμό των δρομολογίων.

Την παραδοχή ότι θα χρειαστούν πολλές εβδομάδες για την επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου στο δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, χωρίς προσδιορισμένο χρονικό σημείο αφετηρίας, έκανε τη Δευτέρα και ο ίδιος ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Σταϊκούρας.

 

Μιλώντας στα Παραπολιτικά FM ενημέρωσε ότι «στο σιδηροδρομικό δίκτυο έχουμε εκτεταμένες ζημιές σε ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, σε υποδομές, στην επιδομή και σε γέφυρες. Αυτό σημαίνει ότι το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη δεν είναι εύκολο να αποκατασταθεί πλήρως τις αμέσως επόμενες εβδομάδες», όπως σημείωσε, προσθέτοντας πως «μέχρι τον Δομοκό, πιθανότατα, θα συνεχίσει να υφίσταται δρομολόγιο. Από τη Λάρισα και μετά μπορεί να γίνεται και χρήση λεωφορείων, αλλά παρατηρούνται εκτεταμένες ζημιές. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν για καταστροφές και σε 30 ισόπεδους κόμβους», κατέληξε.

Ενδεικτική είναι και η ανάρτηση που έκανε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών Κ. Γενιδούνιας στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ζητώντας από την κυβέρνηση άμεση ενίσχυση και του σιδηρόδρομου για να αποκατασταθούν το συντομότερο οι ζημιές.

Ο πρόεδρος της ΠΕΠΕ επικαλείται δήλωση στελέχους του ΟΣΕ ότι «οι ζημιές απο τις πλημμύρες στο δίκτυο θα απαιτήσουν ένα χρόνο περίπου για να αποκατασταθούν και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ», ενώ, στο ίδιο πλαίσιο, σημειώνει πως, σύμφωνα με τη μέχρι στιγμής ενημέρωση, σε «περίπου ένα μήνα θα ανοίξει η γραμμή για τις εμπορευματικές αμαξοστοιχίες, με μηχανές diesel, καθώς υπάρχουν σημαντικές διακρατικές συμφωνίες στον τομέα αυτό και ο ανταγωνισμός από γειτονικά του Πειραιά λιμάνια τις απειλεί».

 

 

Πηγή

Προβολές : 276


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα