Κόλαση στο Λουχάνσκ: Ανατίναξαν τον κεντρικό αγωγό ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη! – Κλείνουν οι στρόφιγγες σε χώρες της ΕΕ;

Κόλαση στο Λουχάνσκ: Ανατίναξαν τον κεντρικό αγωγό ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη! – Κλείνουν οι στρόφιγγες σε χώρες της ΕΕ;

19 Φεβρουαρίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:323
Μοίρασέ το

Μόσχα: “Οι Ουκρανοί τον ανατίναξαν”

Δυτικοί αξιωματούχοι και το Κίεβο ισχυρίζονται πως δεν πρόκειται για τον αγωγό “Druzhba”, διαψεύδοντας την Μόσχα που υποστηρίζει πως το “Νότιο Τμήμα” του αγωγού παραδόθηκε στις φλόγες.

Αν αυτό ισχύει, τότε η Μόσχα σκοπεύει έτσι και αλλιώς να κλείσει την στρόφιγγα σε χώρες της ΕΕ και απλά αναζητεί προφάσεις…

Εκρήξεις σημειώθηκαν αργά το βράδυ σε αγωγό φυσικού αερίου στο Λουχάνσκ. Ρωσικά ΜΜΕ ισχυρίζονται πως οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ανατίναξαν τον αγωγό φυσικού αερίου Druzhba.

Το ρωσικό πρακτορείο RIA μετέδωσε ότι ένας αγωγός φυσικού αερίου στην περιοχή του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ανατινάχθηκε.

“Ανατίναξαν τον αγωγό “Druzhba”

Το πρακτορείο Interfax, ανέφερε από την πλευρά του ότι η φωτιά στον αγωγό εκδηλώθηκε αφού προηγήθηκε μια ισχυρή έκρηξη, κοντά στην πόλη Λουχάνσκ.

Το τοπικό πρακτορείο Luganskinformcenter μετέδωσε πλάνα στο κανάλι του στο Telegram, που δείχνουν από απόσταση μια μεγάλη κίτρινη λάμψη να φωτίζει την πόλη.

Η τοπική υποδομή φυσικού αερίου που διαχειρίζεται τη «Lyhanskgas» ανέφερε σε δήλωσή της ότι πληρώματα έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο:

«Στις 00:10 της 19ης Φεβρουαρίου, άρχισαν να φτάνουν κλήσεις για μεγάλη πυρκαγιά στον αγωγό φυσικού αερίου κοντά στη Malaya Vergunka και ομάδες έκτακτης ανάγκης της Κρατικής Επιχείρησης ‘Luganskgaz’ πήγαν στο σημείο».

 

Ποιος είναι ο αγωγός φυσικού αερίου Druzhba

Ο αγωγός αυτός είναι γνωστός και ως αγωγός “Φιλίας” και αγωγός “Comecon”. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα αγωγών στον κόσμο.

Μεταφέρει πετρέλαιο για περίπου 4.000 χιλιόμετρα (2.500 μίλια) από το ανατολικό τμήμα της ευρωπαϊκής Ρωσίας σε σημεία στην Ουκρανία, τη Λευκορωσία, την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία, την Τσεχική Δημοκρατία και τη Γερμανία.

Το δίκτυο έχει πολλές διακλαδώσεις αγωγών προς όλη την Ανατολική Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν.

Το όνομα “Druzhba” σημαίνει “φιλία”, υπονοώντας το γεγονός ότι ο αγωγός προμήθευε πετρέλαιο στις διψασμένες για ενέργεια δυτικές περιοχές της Σοβιετικής Ένωσης και στους “αδελφούς σοσιαλιστές συμμάχους” της στο πρώην σοβιετικό μπλοκ και στη δυτική Ευρώπη.

Σήμερα, είναι η μεγαλύτερη κύρια αρτηρία για τη μεταφορά ρωσικού (και καζακικού) πετρελαίου σε όλη την Ευρώπη.

Το ρωσικό ΜΜΕ RIA ανέφερε πως μετά την έκρηξη του αγωγού στην Αν. Ουκρανία, 95 πελάτες αποσυνδέθηκαν από το δίκτυο φυσικού αερίου.

Είναι όντως αυτός ο αγωγός που ανατινάχθηκε;

Oι Ρώσοι ισχυρίζονται από την αρχή πως πρόκειται για τον αγωγό “Druzhba”. Mάλιστα η γενική διευθύντρια της ρωσικής “LUGANSKGAZ”, Tatiana Bogorodko, ισχυρίστηκε πως οι εκρήξεις στον αγωγό ήταν πράξεις δολιοφθοράς από τις ουκρανικές ΕΔ.

Μέλος της ρωσικής Δούμα τόνισε πως “η Ουκρανία προκαλεί για την έναρξη ενός μεγάλου πολέμου.

Αν υπάρχει απειλή για τις ζωές των κατοίκων της Ρωσίας και των πολιτών του Ντονιέτσκ και του Λουχάνσκ, η Ρωσία θα σταθεί στο πλευρό τους”.

Δυτικοί αξιωματούχοι και το Κίεβο ισχυρίζονται πως δεν πρόκειται για τον αγωγό “Druzhba”, διαψεύδοντας την Μόσχα που υποστηρίζει πως το “Νότιο Τμήμα” του αγωγού παραδόθηκε στις φλόγες.

Αν αυτό ισχύει, τότε η Μόσχα σκοπεύει έτσι και αλλιώς να κλείσει την στρόφιγγα σε χώρες της ΕΕ και απλά αναζητεί προφάσεις…

 

 

Image

Image

Image

Image

Image

 

Πηγή

Προβολές : 323


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα