Κύπρος: Μυστικό στρατιωτικό άντρο των αμυντικών δυνάμεων του Ισραήλ εντός της ΕΕ

Κύπρος: Μυστικό στρατιωτικό άντρο των αμυντικών δυνάμεων του Ισραήλ εντός της ΕΕ

29 Νοεμβρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:172
Μοίρασέ το

Rave’s Survivors στο “The Secret Forest” υπό τη σκιά του IDF και της Mossad

Είναι επομένως σαφές ότι το νησί στη Μεσόγειο Θάλασσα που αμφισβητείται μεταξύ των φιλοδυτικών αρχών της Λευκωσίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου έχει γίνει το σκηνικό μαζικών στρατιωτικών επιχειρήσεων και το πρόσφατο πέρασμα Ισραηλινών «εφέδρων» που διαμένουν στο εξωτερικό μπορεί κάλλιστα να αντιπροσωπεύει ένα στάδιο εκπαίδευσης για αυτούς.

 

Η Κύπρος, δεν είναι ελεύθερο κράτος, όπως δεν είναι και η Ελλάδα…

Είναι σκλαβωμένη στους εβραίους σιωνιστές…  κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

του Fabio Giuseppe Carlo Carisio

VERSIONE ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ

Τι κάνουν πραγματικά οι νεαροί Ισραηλινοί που επέζησαν από το ρέιβ πάρτι του SuperNova μετά την επίθεση των τρομοκρατών της Χαμάς στο νησί της Κύπρου;

Τι συμβαίνει στο Μυστικό Δάσος της Μήλου, όπου ένας πλούσιος συμπατριώτης τους φιλοξένησε, για κατάλληλες μετατραυματικές ψυχολογικές θεραπείες, στο πολυτελές θέρετρο του που βρίσκεται μόλις 40 χλμ. από το διεθνές αεροδρόμιο της Πάφου, όπου οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (εφεξής μόνο IDF ) έχουν δημιουργήσει τον δικό τους στρατιωτικό σταθμό φάντασμα στη βάση της Εθνικής Φρουράς Κύπρου και όπου πραγματοποιούν συχνές κοινές ασκήσεις κάθε χρόνο;

 

Οι ειδικές δυνάμεις του IDF συμμετέχουν σε άσκηση στην Κύπρο που προσομοιώνει τον πόλεμο στο βορρά τον Δεκέμβριο του 2019. (Israel Defense Forces)

Είναι ο ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων στο Yoni Kahana απλώς ένας συνονόματος με προσωπικές και φυσιογνωμικές ομοιότητες με τον μηχανικό πληροφορικής μιας ισραηλινής εταιρείας κυβερνοασφάλειας που στρατολόγησε έναν πρώην διευθυντή της διαβόητης αντικατασκοπείας της Μοσάντ στο Τελ Αβίβ;

Ή μήπως είναι το ίδιο άτομο και πίσω από τη φιλόξενη δομή που υποδέχεται πλούσιους τουρίστες κατά τη διάρκεια περιόδων κρύβεται μια διεθνής ίντριγκα μεταξύ κατασκόπων, στρατιωτών και εκπαίδευσης νέων οπαδών στο αποκλειστικό πλαίσιο ενός Μυστικού Δάσους που ικανοποιεί καλά τη λατινική φράση «nomen omen» ( ένα όνομα, ένα πεπρωμένο);

Το Secret Forest Resort στη Μήλιου, μόλις 40 χλμ. από το αεροδρόμιο της Πάφου

Σε τέσσερις ερωτήσεις, πρέπει να διευκρινιστούν ακόμη κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τον ρόλο της Κύπρου. Αυτή η νέα γεωπολιτική θέση έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία τα τελευταία χρόνια στην τουρκική κυβέρνηση που ελέγχει το βόρειο τμήμα του νησιού που αμφισβητείται με τους Βρετανούς. Ας ξεκινήσουμε από εδώ…

Στρατιωτική Βάση «Φάντασμα» του Ισραήλ στην Κύπρο

«Η ελληνοκυπριακή εφημερίδα Σημερινή έγραψε σε άρθρο της με τίτλο «Η Κύπρος είναι η βάση εκπαίδευσης των Ισραηλινών» ότι στόχος είναι να διευκολυνθεί ο συντονισμός μεταξύ των δύο χωρών και να γίνει η τακτική βάση ασκήσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς για τις ισραηλινές Πολεμικές Αεροπορίες και την Ταυτόχρονα δημιουργήστε μια μόνιμη εγκατάσταση για τα αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας να κάνουν πρακτική όσο απαιτούν».

«Η εφημερίδα έγραψε επίσης ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε δύο στρατιωτικές ασκήσεις στη Νότια Κύπρο το 2015 και στόχος είναι να γίνουν περισσότερες στρατιωτικές ασκήσεις το 2016 και να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών».

Αυτό το άρθρο εξυπηρετείται από το Γραφείο Δημοσίων Πληροφοριών ως αναθεώρηση μέσων. Αυτή ΔΕΝ είναι επίσημη δημόσια ανακοίνωση του MFA.

Το ανησυχητικό άρθρο που δημοσιεύτηκε το 2015 στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου σχετικά με τις ισραηλινές ασκήσεις

Η διευκρίνιση είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφευχθούν διπλωματικά επεισόδια μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, το οποίο δημοσίευσε αυτό το σημείωμα το 2015, και του ΝΑΤΟ που περιλαμβάνει επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο που έχει δύο στρατιωτικές θέσεις στο νότια περιοχή του νησιού.

Το Ακρωτήρι και η Δεκέλεια είναι ένα από τα βρετανικά υπερπόντια εδάφη, που βρίσκονται στο νησί της Κύπρου και αποτελούνται από δύο διακριτές στρατιωτικές βάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτή στο Ακρωτήρι βρίσκεται κοντά στη Λεμεσό, ενώ αυτή στη Δεκέλεια βρίσκεται βορειοανατολικά της Λάρνακας.

Η είδηση ​​ήταν στον αέρα από το 2012 όταν το Greek Reporter ξεκίνησε την αδιακρισία για την υποθετική συμφωνία που δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

«Το Ισραήλ θα ζητήσει από την κυπριακή κυβέρνηση άδεια να τοποθετήσει στρατιωτικά αεροσκάφη στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο, δημιουργώντας τον πρώτο ισραηλινό στρατιωτικό σταθμό έξω από το εβραϊκό κράτος», έγραψε η Φανή Τόλη ανεβάζοντας το DefenseGrrek.com και επικαλούμενη μια ανώνυμη επιβεβαίωση από αξιωματικό του IDF στο το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Η διοικητική υποδιαίρεση της νήσου Κύπρου

« Είναι άγνωστο εάν τα σχέδια περιλαμβάνουν μόνιμη στρατιωτική παρουσία στο νησί, με πλήρη ανάπτυξη αεροσκαφών – αλλά είναι κατανοητό ότι το θέμα θα συζητηθεί όταν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επισκεφθεί αργότερα αυτόν τον μήνα (2012 – εκδ. ) , γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός της χώρας που επισκέπτεται το νησί».

Από τα σχέδια περάσαμε στα γεγονότα, χωρίς πολλά λόγια και επίσημες διαφημίσεις για τυχόν εμπιστευτικές συμφωνίες. Έτσι η παρουσία του στρατού στο νησί έγινε τόσο συχνή όσο και των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων…

Οι Ελληνοκύπριοι και οι Αμερικανοί Ναυτικοί SEAL βγάζουν φωτογραφία σε πλοίο μετά από κοινές ασκήσεις μεταξύ των δύο μονάδων στην Κύπρο. Μαζί τους, ο Διοικητής της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς, Υποστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, εκπρόσωπος του Κυπριακού Ναυτικού, η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο, Judith Garber και εκπρόσωπος της EUCOM – 10 Σεπτεμβρίου 2021 – Πρεσβεία Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο

Τον Ιούνιο του 2019, ο ιστότοπος που ειδικεύεται σε θέματα αεροναυτικής, το Key.Aero, είχε τίτλο με μεγάλη προεξοχή: «Η Κυπριακή Εκπαίδευση του Ισραήλ»

«Ο Babak Taghvaee αναφέρει την πρόσφατη ισραηλινή σειρά ασκήσεων που πραγματοποιήθηκε στο νησί της Κύπρου. Η Ισραηλινή Αμυντική Δύναμη πραγματοποίησε δύο ασκήσεις με τις ονομασίες ΙΑΣΩΝ 2019 και Νικοκλής Δαυίδ 2019 για τους ειδικούς κομάντος ανταρτοπόλεμου που τοποθετήθηκαν στη μονάδα Egoz στα τέλη Μαΐου. Δεκατέσσερις μοίρες της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχαν σε λειτουργία 20 αεροσκαφών, 17 ελικοπτέρων και δύο UAV γύρω από τον Ακάμα της Κύπρου. ήταν η μεγαλύτερη υπερπόντια άσκηση που έγινε ποτέ από την ισραηλινή αμυντική δύναμη».

Στρατιωτικά φορτηγά IDF με το αδιαμφισβήτητο Star of David στη στρατιωτική βάση της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς στο Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου τον Μάιο του 2023 για την άσκηση Agapinor – δείτε το πλήρες βίντεο παρακάτω

«Το διεθνές αεροδρόμιο Πάφου χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των καταδρομέων, του εξοπλισμού τους, του προσωπικού συντήρησης, του εξοπλισμού εδάφους και των ειδικών εργαλείων τους. Η αερομεταφορά παρείχε τρεις μοίρες μεταφορών με βάση το Nevatim: το εξοπλισμένο με C-130J 103 «The Elephants Squadron». το εξοπλισμένο με KC-707 120 «The International Squadron». και το εξοπλισμένο με KC-130H 131 «The Yellow Bird Squadron». Δύο KC-130H ανεφοδιάστηκαν με καύσιμα δύο S-65C-5 Ya’sur κατά τη διέλευση τους από την αεροπορική βάση Tel Nof».

Το πολιτικό αεροδρόμιο της Πάφου, που χρησιμοποιείται από χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο, είναι στην πραγματικότητα επίσης περιουσιακό στοιχείο της  Κυπριακής Εθνικής Φρουράς , που λειτουργεί ως βάση στρατιωτικής αεροπορίας με το διακριτικό κλήσης «Ανδρέας Παπανδρέου». Βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του αεροδρομίου, θεωρείται η πιο νοτιοανατολική ευρωπαϊκή αεροπορική βάση διαφόρων αεροπορικών δυνάμεων της ΕΕ, καθώς και μια ασφαλής βάση για ανθρωπιστικούς και έκτακτους σκοπούς για άλλες χώρες.

Ας αφήσουμε λίγο στην άκρη τις ασκήσεις, για τις οποίες θα μιλήσουμε ξανά αργότερα στο άρθρο, και ας επιστρέψουμε στο σήμερα.

Secret Forest: ένα πολυτελές θέρετρο για επιζώντες Rave που δέχθηκαν επίθεση από τη Χαμάς

 

Μετά την επίθεση της Χαμάς,  οι Ισραηλινοί δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς. Και πολλοί καταφεύγουν στην Κύπρο, μόλις 40 λεπτά πτήσης, ένα νησί της Μεσογείου που έχει γίνει σημείο αναφοράς για χιλιάδες φυγάδες. Αυτό αναφέρει πλούσιο ρεπορτάζ της ρωμαϊκής εφημερίδας Il Messaggero .

«Περίπου 1.000 άνθρωποι φτάνουν κάθε μέρα» λέει στον Guardian ο Arie Zeev Raskin, ο αρχιραβίνος του νησιού. «Περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι έχουν αποβιβαστεί στην Κύπρο σε αναζήτηση ειρήνης από εκείνη τη φοβερή μέρα», την περασμένη 7η Οκτωβρίου, όταν οι πολιτοφύλακες της Χαμάς ξεκίνησαν την εισβολή από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του Ισραήλ.

Ωστόσο, οι ισραηλινές αφίξεις δεν προέρχονται από μία μόνο κατεύθυνση. Οι έφεδροι που ζουν στο εξωτερικό που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Benjamin Netanyahu στα όπλα σταμάτησαν επίσης εδώ. Πέρασαν από την Κύπρο πριν επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους, αναφέρει ο Arie Zeev Raskin, «φιλοξενήσαμε νεαρούς Εβραίους εφέδρους από χώρες όπως η Αργεντινή, που εμφανίστηκαν μετά την επίθεση».

Το νησί, εν τω μεταξύ, έχει γίνει τόπος «ανοικοδόμησης» για τους επιζώντες του rave στην έρημο Negev, μια επιδρομή κατά την οποία σκοτώθηκαν περίπου 260 άνθρωποι.

«Ένα εθελοντικό πρόγραμμα με γιατρούς ειδικούς στο οξύ τραύμα, ψυχοθεραπευτές, ειδικευμένους στην ευεξία και την ψυχική υγεία, οργανωμένο δωρεάν στο Secret Forest, ένα θέρετρο ιδιοκτησίας ενός Ισραηλινού που φιλοξενεί επιζώντες στην καρδιά του δάσους του βουνά πάνω από την Πάφο, στο ελληνικό τμήμα της Κύπρου. 1.200 επιζώντες εγγράφηκαν στο πρόγραμμα, οι πρώτοι 53 έφυγαν για το νησί στις 20 Οκτωβρίου» έγραψε ο Il Messaggero .

«Για να απαλύνουν το τραύμα και να δώσουν κατεύθυνση στον πόνο τους, δημιουργήθηκαν εργαστήρια για διάλογο, μουσική, θεραπείες νερού, βελονισμό, σιάτσου, γιόγκα, πιλάτες και μασάζ. Η υποχώρηση στο δάσος χρησιμεύει για να υπονομεύσει τον μηχανισμό του φόβου και της ακινησίας μέσα στο τραύμα» προσθέτει η ιταλική εφημερίδα.

Η ειδυλλιακή ανάπαυση του Secret Forest όπου συχνάζουν κυρίως Ισραηλινοί, όπου φιλοξενούνται πλέον οι επιζώντες του ρέιβ πάρτι Supernova της 7ης Οκτωβρίου 2023

« Οι εγκαταστάσεις του Secret Forest περιλαμβάνουν πισίνες, πισίνες θείου με πίδακες μασάζ και πλήρες σπα με διάφορους τύπους σάουνας. Υπάρχει μια ποικιλία από αθλητικές δραστηριότητες με διαλογισμό, μαθήματα γιόγκα, πιλάτες και αερόμπικ κάθε πρωί. Υπάρχουν όργανα γυμναστικής, δωρεάν ποδήλατα και περίπατοι στη φύση. Επιπλέον, υπάρχουν διάφορα εναλλασσόμενα εργαστήρια όπως αναστροφή, ενσυνειδητότητα, ακρογιόγκα για ζευγάρια, διατάσεις για ζευγάρια και άλλα.

«Οι εγκαταστάσεις του Secret Forest περιλαμβάνουν πισίνες, πισίνες θείου με πίδακες μασάζ και ένα πλήρως εξοπλισμένο σπα με διάφορους τύπους σάουνας. Κάθε πρωί προσφέρονται ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες με μαθήματα διαλογισμού, γιόγκα, πιλάτες και αεροβικής. Υπάρχουν όργανα γυμναστικής, δωρεάν ποδήλατα και περίπατοι στη φύση. Επιπλέον, υπάρχουν διάφορα εναλλασσόμενα εργαστήρια, όπως αντιστροφή, ενσυνειδητότητα, ακρογιόγκα για ζευγάρια, διατάσεις για ζευγάρια και άλλα», τόνισε ο Tali Sharon, ο δημοσιογράφος των Times of Israel που καλωσόρισαν στο τουριστικό κέντρο για ρεπορτάζ.

« Οι προσφερόμενες δραστηριότητες περιλάμβαναν επίσης ταξίδια από το ξενοδοχείο σε κοντινά χωριά και ταξίδια στην Κύπρο χωρίς επιπλέον χρέωση. Πήγαμε λοιπόν ένα υπέροχο ταξίδι με καραβάκι στη Blue Lagoon και ένα ταξίδι με τζιπ στην πηγή Άδωνις » προσθέτει.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ανταπόκριση των επιζώντων του Supernova rave ήταν τεράστια…

«Δεν φανταζόμασταν τι ανταπόκριση θα υπήρχε στο έργο μας», είπε ο Yoni Kahana, ιδιοκτήτης του θέρετρου. «Μέσα σε λίγες ώρες από την προσφορά του τόπου μας στους επιζώντες, πάνω από 1.200 άτομα εγγράφηκαν στο πρόγραμμα».

Ο μάνατζερ Maor Arieli τονίζει τη μεγάλη προθυμία υποστήριξης των ψυχοθεραπευτών: «Για το καλό των επιζώντων και για να κατανοήσουμε τις ανάγκες τους, έχουμε στρατολογήσει μια ομάδα επαγγελματιών υψηλής εξειδίκευσης. Αμέσως συμφώνησαν να βοηθήσουν σε αυτόν τον σημαντικό σκοπό. Στο Secret Forest υπάρχει μια ουτοπία που όλοι θα θέλαμε να υπήρχε στο Ισραήλ αυτή τη στιγμή».

Ο μυστηριώδης Ισραηλινός ιδιοκτήτης

Αν ο μυστηριώδης ιδιοκτήτης έπρεπε να προσφέρει φιλοξενία σε όλους τους Ισραηλινούς των κιμπούτς που για δεκαετίες βιώνουν επανειλημμένες στρατιωτικές συγκρούσεις με τους Παλαιστίνιους από τους οποίους οι Ισραηλινοί έποικοι συνεχίζουν να αφαιρούν τους Αγίους Τόπους (πάνω από 200 οικισμοί θεωρούνται παράνομοι, ακόμη και κατά το ήμισυ της κυβέρνησης του Τελ Αβίβ), πιθανότατα δεν θα είχε ποτέ χώρο για τουρίστες…

Αυτή η περίεργη πρωτοβουλία μας οδήγησε να αναζητήσουμε πληροφορίες για τον ιδιοκτήτη Yoni Kahana και ανακαλύψαμε κάτι πραγματικά περίεργο, έστω και αν όχι εντελώς επαληθευμένο και επομένως αβέβαιο.

Ο Yoni Kahana, Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, NanoLock Security, φέρνει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση, την καθοδήγηση και την ανάπτυξη έργων μεγάλης κλίμακας σε ασφαλείς τηλεπικοινωνίες και ενσωματωμένα συστήματα, από το στάδιο της ιδέας έως την ολοκλήρωση σε Ε&Α, προϊόντα και επιχειρηματικά περιβάλλοντα.

Δύο εικόνες του μυστηριώδους Yoni Kahana: στα αριστερά μια πρόσφατη φωτογραφία του ιδιοκτήτη του Secret Forest και στα δεξιά μια παλιά φωτογραφία του προγραμματιστή του NanoLock. Η ομοιότητα στα σωματικά χαρακτηριστικά είναι προφανής

Η Yoni προσφέρει εκτεταμένη εμπειρία στον κυβερνοχώρο, με ειδική τεχνογνωσία στην ασφάλεια ενσωματωμένων και συνδεδεμένων συσκευών σε συνδεδεμένα οχήματα και συσκευές IoT. Πριν από το NanoLock, ο Yoni ήταν ο Διευθυντής του Product Cybersecurity Group για την General Motors (GM), όπου διηύθυνε τον ισραηλινό όμιλο κυβερνοασφάλειας που ήταν υπεύθυνος για την εξασφάλιση κρίσιμων στοιχείων στο αυτοκίνητο. Ήταν επίσης αρχηγός ομάδας συστημάτων ασφαλείας και μηχανικός προϊόντων συστημάτων ασφαλείας στην Qualcomm και υπηρέτησε ως αξιωματικός στις Ισραηλινές Άμυνας (IDF) σε μια επίλεκτη μονάδα όπου ηγήθηκε και ανέπτυξε λύσεις κυβερνοασφάλειας.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ!

Υπάρχει αμφιβολία ότι η ιδιοφυΐα πίσω από την ασφάλεια NanoLock δεν είναι ο Ισραηλινός ιδιοκτήτης του ομώνυμου Secret Forest.

Όμως η επιχειρηματική και οικονομική του επιτυχία νομιμοποιεί την πεποίθηση ότι είναι το ίδιο πρόσωπο καθώς δεν υπάρχει κανένα ίχνος επαγγελματικής καριέρας στον ιδιοκτήτη του θερέτρου που θα δικαιολογούσε μια τόσο μεγάλη επένδυση στην Κύπρο…

Η εταιρεία κυβερνοασφάλειας, από την άλλη πλευρά, έχει κερδίσει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της διεθνούς αγοράς και αρκετά για να δικαιολογήσει τα κέρδη που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του real estate και του τουρισμού.

NanoLock, Διεθνής Κυβερνοασφάλεια με τη Βοήθεια του Πρώην Αρχηγού της Μοσάντ

Το NanoLock εισάγει την ασφάλεια του IIoT (Industrial IoT) και των συνδεδεμένων συσκευών με μηδενική εμπιστοσύνη, πρόληψη σε επίπεδο συσκευής ενάντια σε  ξένους, ιδιώτες και φορείς επίθεσης στην αλυσίδα εφοδιασμού, ακόμη και λάθη τεχνικών .

Αυτά διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Ιδρύθηκε το 2017 και εδρεύει στο Hod Hasharon, με την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας προστασία, η εταιρεία υπερασπίζεται τις συνδεδεμένες συσκευές για εταιρείες βιομηχανικής και ζωτικής σημασίας υποδομών, όπως εταιρείες ενέργειας, ύδρευσης και μεταφορών, συχνά κρατικές.

Το NanoLock προστατεύει συνδεδεμένες συσκευές όπως έξυπνους μετρητές, βιομηχανικές μηχανές, σταθμούς φόρτισης EV και πολλά άλλα, από ένα ευρύ φάσμα καταστροφικών επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, καθώς και από απάτες, κλοπές, ransomware, bricking και άλλα παρόμοια.  Η NanoLock συνεργάζεται με μεγάλες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, βιομηχανικές εταιρείες και μεγάλους εταίρους οικοσυστημάτων στην Ιαπωνία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελβετία, την Ολλανδία, την Ινδία, τη Σιγκαπούρη, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Μεταξύ των διεθνών εταίρων είναι και η γαλλική πολυεθνική Thales, μια από τις δέκα σημαντικότερες εταιρείες του Λόμπι Όπλων.

Μερικοί από τους σημαντικούς διεθνείς συνεργάτες της NanoLock, συμπεριλαμβανομένης της γαλλικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας Thales, κατασκευαστών στρατιωτικών αεροσκαφών και εξοπλισμών

Η διεθνής επιτυχία του τον Μάιο του 2022 νομιμοποιεί την πρόσληψη ενός υψηλά καταρτισμένου εμπειρογνώμονα, προσελκύοντας την προσοχή των Times of Israel, παρόλο που πρόκειται για ιδιωτική αποστολή.

« Ο πρώην επικεφαλής της Μοσάντ Ταμίρ Πάρντο εντάσσεται στην ισραηλινή νεοσύστατη εταιρεία κυβερνοασφάλειας NanoLock ως μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου ασφαλείας της εταιρείας », ανέφερε η εφημερίδα.

Ο πρώην διευθυντής της Mossad Tamir Pardo συμμετέχει στη Διάσκεψη Meir Dagan για τη Στρατηγική και την Άμυνα στο Ακαδημαϊκό Κολλέγιο Netanya, 21 Μαρτίου 2018. (Meir Vaaknin:Flash90)

Ο NanoLock ανέφερε σε μια δήλωση ότι η άποψη του Pardo για το τοπίο των απειλών στον κυβερνοχώρο «ευθυγραμμίζεται» καλά με την εταιρεία και τον πρώην επικεφαλής της Mossad, ο οποίος υπηρέτησε την περίοδο 2006-2011, θα είναι «οργανικός για την τροφοδότηση της συνεχούς ανάπτυξης στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ιαπωνία, όπου η εταιρεία υπέγραψε πρόσφατα συμφωνίες με σημαντικούς νέους πελάτες».

«Οι κυβερνοεπιθέσεις είναι απίστευτα επικίνδυνες γιατί μπορείς να καταστρέψεις την υποδομή σε πολύ φθηνή τιμή χωρίς ούτε μία σφαίρα ή πύραυλο», είπε ο Πάρντο στη δήλωση. Είναι «τόσο κρίσιμο να αναπτύξουμε λύσεις που εμποδίζουν συνολικά τους χάκερ να εκτελέσουν τις επιθυμητές τους ενέργειες, με οποιονδήποτε πιθανό φορέα επίθεσης.

«Με τις δεκαετίες εμπειρίας του στην ευφυΐα και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ο κ. Pardo θα προσθέσει τεράστια αξία στο συμβουλευτικό μας συμβούλιο καθώς προετοιμάζουμε τους πελάτες μας για το επιδεινούμενο χάος στον κυβερνοχώρο», δήλωσε ο Eran Fine, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της NanoLock.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εταιρεία στον κυβερνοχώρο Check Point Security, οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο αυξήθηκαν κατά 40% παγκοσμίως το 2021, σε σύγκριση με το 2020, με έναν στους 61 οργανισμούς παγκοσμίως να επηρεάζεται από ransomware κάθε εβδομάδα. Η έκθεση του 2022 ανέφερε ότι οι στοχευόμενοι οργανισμοί είδαν περίπου 900 επιθέσεις στον κυβερνοχώρο την εβδομάδα.

Η μετακίνηση του Pardo στη Nanolock έρχεται μόλις έξι μήνες αφότου η εταιρεία που συνίδρυσε, XM Cyber, συνήψε συμφωνία για εξαγορά  από  τον γερμανικό όμιλο Schwarz Group, μια πολυεθνική επιχείρηση λιανικής με περίπου 140 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα, έναντι 700 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ιστορικό ταξίδι του Νετανιάχου στην Κύπρο

«Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός ξεκίνησε μια επίσκεψη στην Κύπρο σε μια κίνηση που υποδηλώνει ότι η ψύχραιμη σχέση του Ισραήλ με την Τουρκία είναι πιθανό να συνεχιστεί»,  έγραψε το Jewish Chronicle τον Φεβρουάριο του 2012.

Αν και βρίσκεται μόλις 165 μίλια από τις ακτές της Μεσογείου του Ισραήλ, η Κύπρος δεν υπήρξε βασικός σύμμαχος στο παρελθόν και η Λευκωσία έχει υποστηρίξει δημόσια τους Παλαιστίνιους. Η επίσκεψη του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, η οποία ακολουθεί αρκετές αμοιβαίες από Ισραηλινούς και Κύπριους αξιωματούχους, σηματοδοτεί την πρώτη φορά που Ισραηλινός πρωθυπουργός επισκέπτεται το νησί, σημείωσε ο δημοσιογράφος.

Το γραφείο του κ. Νετανιάχου είπε ότι η επίσκεψη «σχεδιάστηκε για να ενισχύσει τους βελτιωμένους δεσμούς μεταξύ των δύο εθνών». Τα αισθήματά του απηχήθηκαν από τον εκπρόσωπο της κυπριακής κυβέρνησης, Στέφανο Στεφάνου, ο οποίος είπε ότι «αποδεικνύει τη μεγάλη δυναμική που οδηγεί στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Ο Alon Liel, πρώην Ισραηλινός διπλωμάτης στην Τουρκία, πρότεινε ότι ενώ «η απώλεια της Τουρκίας ώθησε το Ισραήλ προς την Ελλάδα και την Κύπρο», το νησί είχε γίνει πιο σημαντικό λόγω της ανακάλυψης υπεράκτιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Μεσόγειο Θάλασσα. Το εύρημα αποτελεί αντικείμενο διαμάχης με την Τουρκία.

Αλλά ο κ. Liel προειδοποίησε επίσης ότι εάν το Ισραήλ εδραιώσει μια σχέση με την Κύπρο, θα έκανε την Τουρκία πιθανό να «θέλει να βοηθήσει τη Χαμάς».

«Οι Τούρκοι αισθάνονται ότι αν το Ισραήλ πάει προς την Κύπρο θα προσπαθήσουν να ενισχύσουν τη Χαμάς», είπε.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Τουρκία δεν έχει πάρει θέση υπέρ των τρομοκρατών που ευθύνονται για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023 στο ισραηλινό ρέιβ πάρτι και στα κιμπούτς, που είναι ακόμα γεμάτα μυστήρια στο έδαφος του στρατού των IDF στη σφαγή των Ισραηλινών που αυξάνεται. μεγαλύτερος κάθε μέρα, αλλά καταδίκασε κατηγορηματικά τη γενοκτονία που έγινε στη Γάζα από τους βομβαρδισμούς που διέταξε ο Νετανιάχου, απειλώντας με καταγγελίες στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου.

Η συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου, σίγουρα ενθαρρύνεται από τα μεγάλα κοιτάσματα που εντοπίστηκαν γύρω από το νησί καθώς και πρόσφατα στις ακτές της Λωρίδας της Γάζας, έχει ωστόσο αναπτυχθεί σημαντικά από στρατιωτική άποψη με τη μία άσκηση μετά την άλλη, χωρίς την παραμικρή ανησυχία ότι θα μπορούσαν να είναι προκλητικά για τους Αδελφούς Μουσουλμάνους που κυβερνούν την Τουρκία υποστηρίζοντας το κόμμα AKP του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι συνεχιζόμενες ασκήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ στο νησί της ΕΕ

« Περίπου 500 Ισραηλινοί στρατιώτες – πολλοί από αυτούς από το Egoz – ταξίδεψαν στην Κύπρο για μια μεγάλης κλίμακας προσομοίωση πολέμου στα βουνά του νησιού.  Ήταν η πρώτη άσκηση σε ξένο έδαφος για την Ταξιαρχία Καταδρομών, γνωστή και ως Ταξιαρχία Οζ, από τη δημιουργία της τον Δεκέμβριο του 2015».

Μέλη της επίλεκτης μονάδας Egoz συμμετέχουν σε άσκηση στην Κύπρο τον Ιούνιο του 2017 – Πηγή IDF

Η εβδομαδιαία άσκηση , όπως αναφέρουν οι Times of Israel , δοκίμασε τις ικανότητες των καταδρομέων σε νέες και δύσκολες συνθήκες, σύμφωνα με τον επικεφαλής επιχειρήσεων της Ταξιαρχίας Commando, ο οποίος για λόγους ασφαλείας μπορεί να αναφέρεται μόνο ως Maj. H Ήταν η έκτη άσκηση της Ταξιαρχίας Καταδρομών σε επίπεδο μονάδας και σε αυτήν συμμετείχαν περίπου 100 Κύπριοι καταδρομείς.

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έστειλε επίσης αεροπλάνα και ελικόπτερα για την άσκηση, ενώ συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από μια χούφτα άλλες μονάδες του IDF.

Ένα από τα τρία AH-64D που συμμετείχαν στις ασκήσεις IASON 2019 και Nikoklis Down 2019 με δύο εξωτερικά άρματα μάχης 230 γαλονιών, CATM-114K Hellfire και Spike NLOS αιχμάλωτους εκπαιδευτικούς πυραύλους. Θα ήταν ένας αμερικανικός πύραυλος Hellfire που προμηθεύτηκε στο IDF που έπληξε νοσοκομεία στη Γάζα κατά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου

Την άσκηση επέβλεψε ο αρχηγός της Ταξιαρχίας Καταδρομών Συνταγματάρχης Ντέιβιντ Ζίνι και ο αρχηγός της Κεντρικής Διοίκησης Υποστράτηγος Ρόνι Νούμα ταξίδεψε στην Κύπρο προκειμένου να την παρακολουθήσει.

Έκτοτε, οι προπονήσεις με τους Κύπριους έχουν ενταθεί, ειδικά την τελευταία διετία.

Ο αρχηγός της Ταξιαρχίας Καταδρομών, Συνταγματάρχης Ντέιβιντ Ζίνι, είχε επιβλέπει την άσκηση και ο επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης Υποστράτηγος Ρόνι Νούμα στην Κύπρο στις 25 Οκτωβρίου 2017

«Μετά από τρεις εβδομάδες εκτεταμένης εκπαίδευσης της μεγάλης κλίμακας άσκησης «Chariots of Fire» του Ισραηλινού Στρατού, η τελευταία εβδομάδα της άσκησης ξεκινά σήμερα και επικεντρώνεται στην άσκηση «Beyond the Horizon» στην Κύπρο» ανέφερε η ίδια η Ισραηλινή Άμυνα με εικόνες στην ιστοσελίδα του.

Η άσκηση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Κυπριακή Εθνική Φρουρά και αποτελεί σημαντικό συστατικό για τη διατήρηση της ετοιμότητας του IDF για ποικίλα επιχειρησιακά σενάρια.

Η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο εθνών αυξάνει την κοινή περιφερειακή σταθερότητα και ενισχύει την ικανότητα αντιμετώπισης κοινών προκλήσεων ασφάλειας.

Στο πλαίσιο της άσκησης, τακτικό και εφεδρικό προσωπικό των IDF από πολλαπλές διοικήσεις, κλάδους και διευθύνσεις θα εκπαιδεύονται ταυτόχρονα. Στην άσκηση συμμετέχουν η 98η Μεραρχία «Σχηματισμός Πυρός», διμοιρίες της IAF, καθώς και μονάδες ειδικών δυνάμεων του Ισραηλινού Ναυτικού και των ισραηλινών χερσαίων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων των Shayetet 13, της μονάδας «Yahalom», της μονάδας «Oketz» και στρατιώτες από το Διεύθυνση Πληροφοριών (J2) και Διεύθυνση J6 και Cyber ​​Defense.

Τον Μάιο του 2023 έγιναν ακόμη και δύο ασκήσεις.

«Η διεθνής άσκηση AGAPINOR-2023 διεξήχθη στην Κύπρο μεταξύ 7-11 Μαΐου στο πλαίσιο του Διμερούς Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κράτους του Ισραήλ», έγραψε το K-News .

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης συνεχάρη το προσωπικό για τον σχεδιασμό, την προετοιμασία και την επιτυχή διεξαγωγή του, καθώς και για το επίπεδο ετοιμότητας, επιχειρησιακής κατάρτισης και το υψηλό ηθικό και επαγγελματισμό του.

Μέρος των επιχειρήσεων έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο της Πάφου όπου η κυπριακή Εθνική Φρουρά έχει τη στρατιωτική της βάση ( δείτε τον σύνδεσμο βίντεο στο YouTube παρακάτω, στο κάτω μέρος του άρθρου ).

Η άσκηση AGAPINOR-2023 στη στρατιωτική βάση της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς στο πολιτικό διεθνές αεροδρόμιο Πάφου

Τις επόμενες ημέρες η άσκηση Blue Sun επικεντρώθηκε επίσης εκεί με μαχητικά αεροσκάφη IDF, μαχητικά ελικόπτερα, μεταγωγικά αεροσκάφη και δυνάμεις εδάφους που περιελάμβαναν «ένα μεγάλο αριθμό» εκπαιδευτικών πτήσεων που προσομοιώνουν «σύνθετα σενάρια» βαθιά στο εχθρικό έδαφος.

Είναι επομένως σαφές ότι το νησί στη Μεσόγειο Θάλασσα που αμφισβητείται μεταξύ των φιλοδυτικών αρχών της Λευκωσίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου έχει γίνει το σκηνικό μαζικών στρατιωτικών επιχειρήσεων και το πρόσφατο πέρασμα Ισραηλινών «εφέδρων» που διαμένουν στο εξωτερικό μπορεί κάλλιστα να αντιπροσωπεύει ένα στάδιο εκπαίδευσης για αυτούς.

Υπό το πρίσμα όλων αυτών των στρατιωτικών ενεργειών, ωστόσο, η «θεραπευτική» φιλοξενία που προσφέρεται στα παιδιά στο ρέιβ Supernova από το θέρετρο Secret Forest γίνεται πραγματικά περίεργη, η οποία, αν δεν είναι μια συγκλονιστική περίπτωση ομωνυμίας, άνοιξε ένας ειδικός στον κυβερνοχώρο, πρώην IDF . Στρατιώτης σε μια ειδική ελίτ και προγραμματιστής στην εταιρεία NanoLock στην οποία ένας πρώην επικεφαλής της Μοσάντ εργάζεται για περισσότερο από ένα χρόνο…

Αλλά αν σε αυτήν την πτυχή παραμένει ένα γιγάντιο μυστήριο που πιθανότατα δεν θα αποκαλυφθεί ποτέ, δεδομένης της μυστικότητας με την οποία λειτουργεί το 007 της ισραηλινής αντικατασκοπείας, που κατηγορείται από πρώην αξιωματούχο της CIA για συνεργασία με τη Χαμάς, ότι έπαιξε ακόμη και σημαντικό ρόλο στην Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και που ενεπλάκησαν πρόσφατα σε ένα μυστηριώδες περιστατικό στην Ιταλία στο τέλος μιας διεθνούς επιχείρησης, είναι σαφές ότι το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση γνωρίζουν καλά και χαρούμενοι για αυτό το ισραηλινό στρατιωτικό κρησφύγετο σε ένα νησί της ΕΕ.

Από όπου τα ειδικά τμήματα της AMAN, της υπηρεσίας πληροφοριών των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, θα μπορούν να ταξιδεύουν ανενόχλητα σε όλη την Ευρώπη, εάν περάσει η επικίνδυνη πρόταση της Ατλαντικής Συμμαχίας για τη δημιουργία μιας «στρατιωτικής συνθήκης Σένγκεν».

Αυτό καθιστά ήδη εύκολο να κατανοήσουμε γιατί οι Βρυξέλλες ήταν «συνένοχοι στη γενοκτονία στη Γάζα» , όπως δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Ione Belarra.

 

 

Πηγή

Προβολές : 172


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα