Κώστας Πικραμένος: Βιλαέτι της νεο-οθωμανικής Τουρκίας η Ελλάδα;

Κώστας Πικραμένος: Βιλαέτι της νεο-οθωμανικής Τουρκίας η Ελλάδα;

28 Νοεμβρίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:246
Μοίρασέ το

 

Θα γίνει η Ελλάδα «βιλαέτι» της Τουρκίας; Ο κίνδυνος δεν προέκυψε τώρα. Από το 1997 και την Μαδρίτη, επί κυβερνήσεως Σημίτη έχει διαφανεί, αλλά καμία από τις ελληνικές κυβερνήσεις που μεσολάβησαν δεν έκαναν τίποτα για να τον αποτρέψουν…

 

Δεν θα χρειαστεί καν στρατιωτική δράση από την Τουρκία για να ελέγξει νησιά του Αιγαίου.

Της δίνουμε την δυνατότητα να «επέμβει οικονομικά».

Ο λόγος για τη βίζα-δώρο που κάνουμε στους Τούρκους, παραδίδοντας ουσιαστικά τον τουρισμό ακριτικών ελληνικών νησιών στην Άγκυρα.

Βιλαέτι της νεο-οθωμανικής Τουρκίας η Ελλάδα; Κώστας Πικραμένος

Θα γίνει η Ελλάδα «βιλαέτι» της Τουρκίας; Ο κίνδυνος δεν προέκυψε τώρα. Από το 1997 και την Μαδρίτη, επί κυβερνήσεως Σημίτη έχει διαφανεί, αλλά καμία από τις ελληνικές κυβερνήσεις που μεσολάβησαν δεν έκαναν τίποτα για να τον αποτρέψουν…

Λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη Ερντογάν στην Τουρκία, ένας άνθρωπος που μελετά σε βάθος της γειτονική χώρα και το καθεστώς της ,μιλά στο militaire channel. Ο Κώστας Πικραμένος που υπογράφει το βιβλίο «Τουρκία 1923-2023- Ένας αιώνας», επισημαίνει τον κίνδυνο να εισέλθει η Ελλάδα «μοιρολατρικά στη νεο-οθωμανική σφαίρα επιρροής».

Δεν θα χρειαστεί καν στρατιωτική δράση από την Τουρκία για να ελέγξει νησιά του Αιγαίου. Της δίνουμε την δυνατότητα να «επέμβει οικονομικά». Ο λόγος για τη βίζα-δώρο που κάνουμε στους Τούρκους, παραδίδοντας ουσιαστικά τον τουρισμό ακριτικών ελληνικών νησιών στην Άγκυρα.

Ο Κώστας Πικραμένος στο πλούσιο συγγραφικό του έργο έχει ασχοληθεί εκτενώς με τη ΜΙΤ, το βαθύ τουρκικό κράτος και το δίκτυο ελέγχου που έχει αναπτυχθεί στη Θράκη, για την οποία αυτές τις ημέρες μίλησε ξανά ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν. Τα στοιχεία που δίνει για την ΜΙΤ και η σύγκριση της με την ΕΥΠ είναι καταλυτικά.

Μιλά για την ΕΥΠ η οποία δημοσιοποίησε …έκθεση πεπραγμένων, αλλά και για τα ανησυχητικά γεγονότα που έπληξαν τις Ένοπλες Δυνάμεις τους τελευταίους μήνες.

O Kώστας Πικραμένος είναι Διευθυντής Ερευνών της CP Consulting (εταιρία εκπόνησης στρατηγικών μελετών) με έδρα τη Μασσαλία. Εμπειρογνώμων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για θέματα Τουρκίας, Υπηρεσιών Πληροφοριών και Πολιτικού Ισλάμ. Συγγραφέας των βιβλίων “ΜΙΤ – Η Φωλιά του Τουρκικού Παρακράτους” και “Οι Μυστικές Υπηρεσίες στον 21ο αιώνα” (Εκδόσεις Ινφογνώμων). Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Τουρκικά.

 


Πηγή

Προβολές : 246


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα