Κ. Ζιαζιάς: «Ο κίνδυνος δεν είναι οι απαίδευτοι Τούρκοι κολυμβητές αλλά η εσωτερική κατάσταση στη χώρα»

10 Αυγούστου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΣΠΑΡΑΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΡΙΔΕΣ  ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ…..ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΡΑΓΔΑΙΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ .

 

 

 

Στρατηγέ, μάλλον πρέπει να παραδώσεις μερικά μαθήματα ΕΘΝΟΦΡΟΣΥΝΗΣ, στον σημερινό αρχηγό ΓΕΕΘΑ…

Διαπιστώνω με θλίψη μου όμως, πως δεν αναφέρεσαι καθόλου στην ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ…
Γιατί άραγε;;;
Καλλιόπη Σουφλή

Οι Τούρκοι και πάλι , με την έξοδο του γεωτρητικού σκάφους, με έναν ειρωνικό και μη διπλωματικό τρόπο στοχεύουν  το Καστελλόριζο ,διότι το Καστελλόριζο αποτελεί το μεγάλο εμπόδιο στην στρατηγική της Τουρκίας για την υποστήριξη του αφηγήματος της «γαλάζιας πατρίδας».

Ονειρεύονται και πάλι να κολυμπήσουν μέχρι το Καστελλόριζο , ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η «φουρτούνα»  στη θάλασσα, η «καταιγίδα» στον αέρα και η «αντάρα» στην ξηρά θα τους υποδειχθούν πριν ξεκινήσουν οι απαίδευτοι κολυμβητές τους.

 

Γράφει ο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ

Επίτιμος Α/ΓΕΣ

Το Καστελλόριζο και το σύμπλεγμα των μικρονήσων του, είναι στο επίκεντρο των απειλών και των προκλήσεων των Τούρκων σε βάρος της Χώρας μας και του «επιχειρησιακού ενδιαφέροντος» της Τουρκίας , διότι ενώνει δυνητικά τις ΑΟΖ Ελλάδος – Κύπρου και αποτρέπει την δυνατότητα καθορισμού από κοινού ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου . 

Η Τουρκία αμφισβητεί , στρατιωτικά, πολιτικά και γεωγραφικά , το Διεθνές Δίκαιο και ισχυρίζεται ότι το Καστελοριζο και όλα τα νησιά δεν έχουν ΑΟΖ.

Μέσα από την συρραφή αρχών και κανόνων του Διεθνούς Δικαίου της Θαλάσσης , που δεν έχει κυρώσει η ίδια , επικαλείται την αρχή της «ευθυδικίας» για τον καθορισμό της ΑΟΖ , χωρίς ποτέ να αναφέρει την ρητή πρόβλεψη του άρθρου 56 , του Δικαίου της Θάλασσας , το οποίο αναφέρει ότι τα νησιά με οικονομική ζωη έχουν την δίκη τους ΑΟΖ.

Εδώ  επίσης θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στους ηθελημένα  ανιστόρητους γείτονες ότι το Καστελοριζο δεν είναι μακριά από την Ελλάδα , αλλά είναι η ίδια η Ελλάδα .

Ακόμη  θα ήθελα να υπενθυμίσουμε  σε « Τούρκους επισήμους» ότι τα Δωδεκάνησα δεν εδόθησαν προσωρινά από τους Τούρκους στους Ιταλούς , αλλά το 1911 οι Ιταλοί κήρυξαν τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία στην Λιβύη και για αντιπερισπασμό οι ιταλικές δυνάμεις κατέλαβαν με πολεμική επιχείρηση τα Δωδεκάνησα. 

Με την Συνθήκη των Παρισίων , εδόθησαν από τους συμμάχους στην Ελλάδα τα Δωδεκάνησα , όχι μόνο γιατί επί χιλιάδες χρόνια , τα νησιά μας κατοικούνταν από Έλληνες και ήταν Ελληνικά  , αλλά και για μείζον άλλο θέμα, διότι η Ελλάδα κατέβαλε βαρύτατο φόρο αίματος στον πόλεμο εναντίον του φασισμού και του ναζισμου στόν  Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο , ενώ η Τουρκία την ίδια κρίσιμη εποχή για την ανθρωπότητα , κώφευε και έκανε μπίζνες με την ναζιστικη Γερμανία , όπως κάνει σήμερα με την Ουκρανία και την Ρωσία , με την ανοχή βέβαια του Δυτικού κόσμου . 

Εάν οι Τούρκοι επιθυμούν να ξαναθέσουμε θέμα «μεταπολεμικής τάξης», τότε είμαστε εδώ και σίγουρα θα βγουν χαμένοι ως «Επιτήδειοι Ουδέτεροι» . 

Επ’ ευκαιρίας να υπενθυμίσουμε και στους εδώ έχοντες ευθύνη για την ασφάλεια της Χώρας , ότι το Καστελλόριζο έχει κορυφαία γεωπολιτική αξία για την Χώρα μας και ευρύτερα για την διαμόρφωση και διεκδίκηση των δικαίων του Ελληνισμού , καθώς και για τον καθορισμό της Ελληνικής ΑΟΖ και την δημιουργία περιβάλλοντος ασφαλείας για την έρευνα και εξόρυξη ορυκτού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο .

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ  ,ΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ , ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΣΠΑΡΑΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΡΙΔΕΣ  ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ…..ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΡΑΓΔΑΙΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ .

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ , ΟΜΟΝΟΙΑ, ΟΜΟΨΥΧΙΑ, ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ .

 

Πηγή

Προβολές : 173


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα