Κ.Στρατηλάτης: Απαξίωση Συντάγματος- Δικαιοσύνης και ελεγχόμενη ενημέρωση, καταστρέφουν τη χώρα

Κ.Στρατηλάτης: Απαξίωση Συντάγματος- Δικαιοσύνης και ελεγχόμενη ενημέρωση, καταστρέφουν τη χώρα

11 Δεκεμβρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:191
Μοίρασέ το

 

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η εξήγηση που δίνει για το πως η μετατροπή του Συντάγματος σε κουρελόχαρτο, η απαξίωση της Δικαιοσύνης και η πλήρως ελεγχόμενη ενημέρωση των πολιτών καταστρέφουν -ακόμη περισσρότερο- την ελληνική οικονομία.

Απαξίωση Συντάγματος- Δικαιοσύνης και ελεγχόμενη ενημέρωση, καταστρέφουν τη χώρα-Κ.Στρατηλάτης
Προτείνω ν’ ακούσετε την πολύ διαφωτιστική και αποκαλυπτική συνέντευξη του κ. Στρατηλάτη…
Κατά την προσωπική μου άποψη, την πρώτη ευθύνη για την κατάλυση έστω και αυτού του υποτυπώδους Συντάγματος που είναι στην ουσία κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εξουσιαστών, από την στιγμή που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως η Ελλάδα έγινε “κράτος” (στην ουσία, είναι ιδιοκτησία του Τότσιλντ και του ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟΥ) την φέρουν ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Α-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥΣ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Είδατε ή ακούσατε ποτέ οι δικαστές και εισαγγελείς, να μην εφαρμόσουν στην πράξη, αποφάσεις της οποιασδήποτε κυβέρνησης των ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;
ΠΟΣΟΙ ΑΡΑΓΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ – ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ;;;

Μία κυβέρνηση λαμβάνει μια απόφαση που τοποθετεί τη χώρα στις διεθνείς εξελίξεις, χωρίς να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα και φυσικά χωρίς να «περάσει» την απόφαση της από τη Βουλή. Η απόφαση της ζημιώνει τα συμφέροντα της χώρας. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

 

Απλά ζητά συγγνώμη για το λάθος της, «αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη» και κάποια στιγμή «πάει σπίτι» της;

 

Υπάρχουν δυνατότητες από το Σύνταγμα και τους νόμους για να αποδοθούν ευθύνες επί της ουσίας;

Το ερώτημα μπορεί να ακούγεται αφελές με αυτά που ζούμε στην Ελλάδα, αλλά μόνο ένας ειδικός μπορεί να μας απαντήσει. Κι αυτός είναι ο κ.Κωνσταντίνος  Στρατηλάτης.

Ο κ.Στρατηλάτης μιλά για το Σύνταγμα που «δεν είναι ένα κομμάτι χαρτί» , το Δίκαιο και τη Δικαιοσύνη που στην Ελλάδα έχει τρομακτικές παθογένειες. Τρομακτικές για τους πολίτες που διαπιστώνουν ότι ακόμη και σε υποθέσεις που συγκλονίζουν την χώρα , όπως οι υποκλοπές, κυριαρχεί η συγκάλυψη και όχι το φως και η Δικαιοσύνη. Περιγράφει με πολύ κατανοητό τρόπο το μπαράζ παραβιάσεων Συντάγματος και νόμων που έγιναν στην υπόθεση των υποκλοπών. Η σειρά των γεγονότων όπως τα παραθέτει ο κ.Στρατηλάτης αποκαλύπτει το μέγεθος της συγκάλυψης.

Ο κ.Στρατηλάτης μιλά με τρόπο καθαρό για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της πολυφωνίας και του δικαιώματος έκφρασης της αντίθετης άποψης, μέσω των μέσων ενημέρωσης.  Μιλά για την πλήρη μονομέρεια που έχει επιβληθεί ειδικά από τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης. Όποιος τολμήσει να ασκήσει οποιαδήποτε κριτική στην κυβέρνηση χαρακτηρίζεται λαϊκιστής.

Όλη αυτή η κατάσταση επηρεάζει άμεσα την οικονομία της χώρας για την ανάπτυξη της οποίας πολλοί δηλώνουν ότι κόπτονται.

 

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η εξήγηση που δίνει για το πως η μετατροπή του Συντάγματος σε κουρελόχαρτο, η απαξίωση της Δικαιοσύνης και η πλήρως ελεγχόμενη ενημέρωση των πολιτών καταστρέφουν -ακόμη περισσρότερο- την ελληνική οικονομία.

Ο Κωνσταντίνος (Κώστας) Στρατηλάτης είναι αναπληρωτής καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Το έργο του επικεντρώνεται σε θέματα πολιτικής και συνταγματικής θεωρίας, δημοσίου δικαίου και θεμελιωδών δικαιωμάτων, με έμφαση σε δικαιώματα που σχετίζονται με το χώρο των ΜΜΕ και του Διαδικτύου.

Έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα με άριστα από το ΑΠΘ και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Πολιτικής Θεωρίας από το LSE με διάκριση. Έχει διδάξει φιλοσοφία και μεθοδολογία του δικαίου ως Ειδικός Επιστήμων ΠΔ 407/80 στο Τμήμα Νομικής του ΑΠΘ.

Έχει συμμετάσχει σε προγράμματα διαφόρων ερευνητικών και πανεπιστημιακών οργανισμών (Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών ΕΚΠΑ, Research Institute of International and European Law, Université Paris 1, Panthéon–Sorbonne, Centre for Media Pluralism and Media Freedom, European University Institute, Florence, EU COST Action: European Non-Territorial Autonomy Network).

 

Απαξίωση Συντάγματος- Δικαιοσύνης και ελεγχόμενη ενημέρωση, καταστρέφουν τη χώρα-Κ.Στρατηλάτης

 

Πηγή

Προβολές : 191


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα