Λάβετε θέσεις μάχης, γιατί ... ετοιμάζονται επιθέσεις λάθρο σ’ όλη την Ευρώπη...

Λάβετε θέσεις μάχης, γιατί ... ετοιμάζονται επιθέσεις λάθρο σ’ όλη την Ευρώπη...

29 Νοεμβρίου, 2023 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:483
Μοίρασέ το

 

Η Ευρώπη προετοιμάζεται για την επίθεση των παράνομων καθώς ο Νίγηρας, με την υποστήριξη της Ρωσίας, ανοίγει εκ νέου μεταναστευτικές οδούς με την ελπίδα της αποσταθεροποίησης της ηπείρου

Ας είμαστε προετοιμασμένοι… μην ξεχνάτε πως η εξωτερική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι λίαν επικίνδυνη…

Ιδίως σε ότι έχει να κάνει με την Ρωσία…  υποθέτω πως αντιλαμβάνεστε τι λαίλαπα λάθρο θα εισβάλει στην Ελλάδα, με τις ευλογίες του Πούτιν…

Αφετέρου, μην ξεχνάτε και την Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια, που ψηφίστηκε στη Βουλή στις 8 Οκτωβρίου 2021 – και ειδικότερα με το άρθρο 18 – υπήρχε η πρόβλεψη για «κοινές δραστηριότητες, εκπαίδευση και στρατιωτικές ασκήσεις, είτε επί του εδάφους είτε επί Ελληνικών ή Γαλλικών Κρατικών πλοίων ή αεροσκαφών… με ότι αυτό σημαίνει, στην περίπτωση που η Γαλλία εμπλακεί στρατιωτικά, οπότε  διαφαίνεται και ένας μεγάλος κίνδυνος για ανάμειξη της Ελλάδας.

Ιδίως με την παράγραφο Ι του άρθρου να αναφέρεται σε «συμμετοχή σε κοινές αναπτύξεις δυνάμεων ή αναπτύξεις σε θέατρα επιχειρήσεων προς υποστήριξη κοινών συμφερόντων, όπως, για παράδειγμα, τις υπό γαλλική διοίκηση επιχειρήσεις στο Σαχέλ».

Η συμφωνία είχε υπερψηφιστεί από την Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής και την Ελληνική Λύση.

Αααα… και να μην ξεχάσω, πως τον Αύγουστο, η χούντα του Νίγηρα, επέλαλε τον Γάλλο πρεσβευτή…

 

Για να δούμε τι έρχεται και αν θα… κάνουμε Χριστούγεννα…

Τα έχουν γράψει αυτά τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, εδώ και ένα μήνα…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Η αφρικανική χώρα Νίγηρας έπαιξε σημαντικό ρόλο βοηθώντας την Ευρώπη να περιορίσει την εισροή μεταναστών μέσω της Σαχάρας και της Μεσογείου από το 2015.

Ωστόσο, η τοπική στρατιωτική χούντα έχει πλέον καταργήσει τον αντίστοιχο νόμο, ανοίγοντας το δρόμο για αυξημένη αφρικανική μαζική μετανάστευση.

Στο δυτικό αφρικανικό έθνος του Νίγηρα, το λαθρεμπόριο μεταναστών πρόκειται να παραμείνει ατιμώρητο.

Η στρατιωτική χούντα της χώρας ανακάλεσε σχετικό νόμο στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της Νιγηρίας. Ο νόμος του 2015 απαγόρευε τη μεταφορά μεταναστών μέσω του Νίγηρα και θεσπίστηκε μετά από αίτημα της ΕΕ.

Σε αντάλλαγμα, οι Βρυξέλλες διέθεσαν περίπου 75 εκατομμύρια ευρώ για έργα που στοχεύουν στον περιορισμό της μετανάστευσης.

Αυτή η κίνηση της ΕΕ βοήθησε στην άμβλυνση της μεταναστευτικής πίεσης στα σύνορά της κατά τη μεταναστευτική κρίση του 2015/2016.

Τον Ιούλιο, ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα ανέτρεψε τη φιλική προς την ΕΕ κυβέρνηση. Αφού οι δυτικοί σύμμαχοι καταδίκασαν το πραξικόπημα, η χούντα αναζήτησε εσωτερική υποστήριξη, μεταξύ άλλων από τις κοινότητες της ερήμου στο βορρά, οι οποίες είχαν ωφεληθεί περισσότερο από τη μετανάστευση. Πουλούσαν, για παράδειγμα, καύσιμα σε λαθρέμπορους.

 

Η μετανάστευση είναι επίσης μια επιχείρηση στις μεγάλες πόλεις της χώρας, όπως το Agadez, όπου η προσφορά και η στέγαση των μεταναστών συνιστούν μια ακμάζουσα βιομηχανία. Αυτή η βιομηχανία είναι πιθανό να ανθίσει και πάλι λόγω του νόμου που καταργήθηκε.

 

Ο εκπρόσωπος της πραξικοπηματικής κυβέρνησης δηλώνει θριαμβευτικά: «Αυτός ο νόμος καταργήθηκε! Η ΕΕ μπορεί να συνεχίσει να χειρονομεί όσο θέλει!».

Με το τέλος της περιοριστικής αντιμεταναστευτικής πολιτικής στον Νίγηρα, ο αριθμός των μεταναστών που ταξιδεύουν στην Ευρώπη αναμένεται να αυξηθεί ξανά.

 

Ο Ulf Laessing, ο οποίος εργάζεται για το Ίδρυμα Konrad Adenauer που συνδέεται με το CDU στην περιοχή του Σαχέλ, ισχυρίζεται: «Τώρα, η Ευρώπη αντιμετωπίζει ένα εφιαλτικό σενάριο».

Προβλέπει σημαντική αύξηση της μετανάστευσης μέσω του Νίγηρα στη Λιβύη. Ο Laessing πιστεύει ότι η μετανάστευση χρησιμοποιείται επίσης ως όπλο κατά της Ευρώπης.

«Η Ρωσία, παρόμοια με τις ενέργειές της στο Μάλι και την Μπουρκίνα Φάσο, αναζητά ενεργά την εύνοια των νέων κυβερνώντων και εκμεταλλεύεται τον δισταγμό της Ευρώπης.

 

Η Μόσχα είναι πιθανό να ενθαρρύνει τη χούντα να επιτρέψει περισσότερη μετανάστευση μέσω του Νίγηρα προς τις ακτές της Μεσογείου, με στόχο την αποσταθεροποίηση της Ευρώπης», συνεχίζει ο Laessing.

Πριν από το σύμφωνο μετανάστευσης μεταξύ της ΕΕ και του Νίγηρα, περίπου 300.000 μετανάστες ταξίδεψαν μέσω της χώρας στο δρόμο τους προς την Ευρώπη.

 

Πηγή Apollo News

 

Πηγή

Προβολές : 483


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα