Λένε στη “δικαιοσύνη” τις υποχρεώσεις της κι αυτή θα τους γράψει στα...

Λένε στη “δικαιοσύνη” τις υποχρεώσεις της κι αυτή θα τους γράψει στα...

20 Απριλίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:379
Μοίρασέ το

 

 

Διαβάζω και γελάω…

Μήνυση Ν.Νικολόπουλου-Ν.Βασιλειάδη για βαριά κακουργήματα κατά Κ.Μητσοτάκη-Γ.Γεραπετρίτη κ.λ.π. στην υπόθεση Χ.Τζανερίκου

Οι πρόεδροι του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και της Ελεύθερης Πατρίδας προσπαθούν να κινητοποιήσουν τη Δικαιοσύνη για τα αυτονόητα.

Μήνυση Ν.Νικολόπουλου-Ν.Βασιλειάδη για βαριά κακουργήματα κατά Κ.Μητσοτάκη-Γ.Γεραπετρίτη κ.λ.π. στην υπόθεση Χ.Τζανερίκου
Εκλογές έρχονται, υποψήφιοι είναι, έκαναν και μια κίνηση εντυπωσιασμού, που φυσικά και είναι σωστή, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μια στο δισεκατομμύριο να φτάσει στις αίθουσες των δικαστηρίων… και το γνωρίζουν αμφότεροι…
Είναι δυνατόν, όσο υφίσταται αυτό το κρόνιο ιερατείο στην πολιτική και δικαστική εξουσία, να έρθει σε αντιπαράθεση μεταξύ του, όταν το ένα στηρίζει το άλλο;;;
ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ…
ΜΕ ΚΑΥΤΟ ΜΟΛΥΒΙ ΛΥΝΟΝΤΑΙ…
Αλλά ζούμε την εποχή της απόλυτης παράδοσης… και της σιωπής των αμνών…
Κι όπως είχε πει ο πραγματικός εγκέφαλος των Παγκοσμιοποιητών πίσω από τη Μεγάλη Επανεκκίνηση, ο εβραιοχάζαρος Ζακ Αταλί:
“Τρεις οντότητες σε μια σύγχρονη κοινωνία των πολιτών, μοιράζονται το μεγαλύτερο μέρος της εξουσίας: Η πολιτική, τα ΜΜΕ και η Δικαστική.
Η ισορροπία αυτών των τριών εξουσιών, θα οδηγήσει τους λαούς να τις απορρίψουν στο σύνολό τους…
Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζει κανείς, ότι τα πεπρωμένα τους είναι αλληλένδετα…
Οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι και οι δικαστές, έχουν την ίδια εκπαίδευση… μοιράζονται τις ίδιες αξίες, προέρχονται από τους ίδιους κοινωνικούς κύκλους…
Παρ΄όλα αυτά, αποτλεούν μειοψηφία στον πληθυσμό…
Ή ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ, Ή ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΜΑΖΙ!!!”
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ;;;
Καλλιόπη Σουφλή

 

Οι πρόεδροι του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος και της Ελεύθερης Πατρίδας Νίκος Βασιλειάδης, προσπαθώντας να κινητοποιήσουν τη Δικαιοσύνη για να πράξει τα αυτονόητα κατέθεσαν μήνυση για βαριά κακουργήματα κατά Κ.Μητσοτάκη και Γ.Γεραπετρίτη, που αφορούν την υπόθεση του τέως αρεοπαγίτη Χ.Τζανερίκου από τον οποίο ζήτησαν να αποκλείσει το κόμμα «Έλληνες» από τις εκλογές με αντάλλαγμα θέση σε Ανεξάρτητη Αρχή.

Η μήνυση αναφέρεται σε «Σύσταση/Συγκρότηση/ Λειτουργία ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ με πολυσχιδή μαφιόζικη δράση, συν απόπειρα ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ και ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ/ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ στο πλαίσιο λειτουργίας της εγκληματικής οργάνωσης Μητσοτάκη με κεντρική έδρα το Μέγαρο Μαξίμου»!

Σήμερα στις 10.00 π.μ. επισκέφθηκαν την εισαγγελία Αθηνών οι κ.κ. Νίκος Νικολόπουλος πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικου κόμματος Ελλάδος , πρ. Υφυπουργός και Βουλευτής και Νίκος Βασιλειάδης πρόεδρος του κόμματος Ελεύθερη Πατρίδα, καθηγητής του πανεπιστήμιο Μακεδονίας όπου κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά για τις καταγγελίες του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κ .Χρήστου Τζανερίκου.

Κατά την έξοδο τους από τα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων απάντησαν σε σχετικές  ερωτήσεις των ΜΜΕ λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Την Μεγάλη Δευτέρα 10.04.2023 ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κύριος Χρήστος Τζανερίκος κατήγγειλε δημοσίως «ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα», ότι επιχείρησε να τον δωροδοκήσει, υποσχόμενος σ’ αυτόν ωφελήματα, αν υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου του Α΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου, «βοηθήσει στον αποκλεισμό του Εθνικού Κόμματος – Έλληνες» από τις προσεχείς εκλογές.

Η φοβερή αυτή καταγγελία συνιστά την κακουργηματική πράξη της απόπειρας δωροδοκίας δικαστού, η οποία τιμωρείται με κάθειρξη.

 Να σημειώσουμε ότι ο κύριος Τζανερίκος σε ιστοσελίδα ουσιαστικά κατήγγειλε πως τον προσέγγισε κυβερνητικό στέλεχος, προσφέροντάς του “ανταλλάγματα” για να συμφωνήσει με την τροπολογία της κυβέρνησης για το «μπλόκο στο Εθνικό Κόμμα Έλληνες .

Μετά ταύτα, ο κ. Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου παραιτήθηκε καταγγέλλοντας πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού του από την Κυβέρνηση.

 Απορίας άξιον ήταν το γεγονός της μη αυτεπάγγελτης δικαστικής έρευνας … 

Με νέα δήλωση του ο Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου κ. Χρήστος Τζανερίκος επανήλθε και μάλιστα αυτή τη φορά μιλάει με στοιχεία και λεπτομέρειες, για όσα έγιναν μέχρι να φτάσει στην παραίτησή του, την Μεγάλη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα αναφέρει αυτολεξεί: 

«H συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη έγινε την Παρασκευή 31 Μαρτίου, στις 9.30 το πρωί, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Μου είχε ζητήσει να έρθει στο γραφείο μου στον Άρειο Πάγο και το αρνήθηκα, λέγοντας του ότι, δεν μπορώ να δέχομαι υπουργούς στον Άρειο Πάγο, γιατί δεν είναι πρέπον ένας Υπουργός να επισκέπτεται τα γραφεία Δικαστών στον Άρειο Πάγο.

Δεν γνώριζα, ούτε μου είπε ποιο θα είναι το αντικείμενο της συζήτησης. 

Και συνεχίζει ο κ. Τζανερίκος:

«Αφού λοιπόν με κάλεσε ο κ. Γεραπετρίτης, για να συζητήσουμε διαδικαστικά θέματα, όπως λέει , με ρώτησε εάν έχω να προτείνω κάτι, για το νομικό πλαίσιο, για το κόμμα Κασιδιάρη…

Και πάλι η Δικαιοσύνη δεν επέδειξε κανένα ενδιαφέρον και εκώφευσε !

Ο κ. Τζανερίκος ερωτάται από δημοσιογράφο σε επόμενο χρόνο και προχωρά σε συνταρακτικές αποκαλύψεις σχετικά με την νέα συνάντηση που έγινε στις 8 Απριλίου Σάββατο λέγοντας αυτολεξεί:

«Εγώ δεν είχα καμία πρωτοβουλία, ούτε για τη συνάντηση με τον κ. Γεραπετρίτη, ούτε για τη δεύτερη “επαφή” με τον Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα. Δεν είχα λόγο. 

Ας πουν λοιπόν αυτοί, γιατί συναντηθήκαμε? 

Για να κουβεντιάσουμε για τον καιρό, ή για τα γενικότερα θέματα της Δικαιοσύνης, που σοβούν εδώ και 50 χρόνια; Ας μας πουν εκείνοι που είχαν τις πρωτοβουλίες…

EΡΩΤΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Tι έγινε στην επαφή σας αυτή;

Tζανερίκος: Μου προτάθηκε να βοηθήσω, να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη. Και σε περίπτωση που βοηθήσω, μου δόθηκε η υπόσχεση ότι, θα μπορούσα ενδεχομένως να αξιοποιηθώ σε διάφορες Αρχές, άμα τη αφυπηρέτηση μου, δηλαδή να ηγηθώ σε Αρχές.

Και συμπλήρωσε o Ανώτατος Δικαστής:

«Εάν επιμείνουν ότι, όσα είπα είναι ανακριβή, τότε θα αναγκαστώ να αποκαλύψω εγώ από ποιον Ανώτατο Κυβερνητικό παράγοντα και γιατί οχλήθηκα το Σάββατο στις 8 Απριλίου, μια μέρα πριν κάνω τη δήλωση μου, για την πρωτοφανή προσπάθεια επηρεασμού μου. 

Και πάλιν όμως η Δικαιοσύνη έδειξε να αδρανεί προκλητικά …

Οι Νικολόπουλος και Βασιλειάδης τονίζουν πως ένοιωσαν ότι είχαν υποχρέωση και δημοκρατικό καθήκον μετά από αυτά τα πραγματικά  περιστατικά , που είναι  μείζονος σημασίας να ζητήσουν την άμεση διερεύνηση της ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΟΥ για να εξακριβωθεί εάν και κατά πόσον είναι ακριβείς οι δηλώσεις του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του ΑΠ κ. Τζανερίκου.

Συγκεκριμένα ότι δέχθηκε πιέσεις, με συγκεκριμένα ανταλλάγματα, από τον υπουργό Επικρατείας και άλλο ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο (που φωτογραφήθηκε ως ο ίδιος ο πρωθυπουργός) προκειμένου να αποκλείσει το Α’ Τμήμα ΑΠ το κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ από τις εκλογές. 

Εάν αυτά τα γεγονότα επαληθευτούν τότε πρόκειται  όχι απλώς για αντισυνταγματική παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική λειτουργία αλλά θα καταδειχθούν και τελούμενες κακουργηματικές πράξεις που χρήζουν άμεσης αυτεπάγγελτης εισαγγελικής παρέμβασης.

Ας σημειωθεί ότι όπως δήλωσε στα ΜΜΕ ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, τις επόμενες ημέρες θα αποσταλεί υπόμνημα προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς , το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ , το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ και προς όλα τα Χριστιανοδημοκρατικά κόμματα του δημοκρατικού κόσμου , με όλο το σχετικό υλικό και το νομικό οπλοστάσιο .

Διαβάστε την μήνυση εδώ

 

 

Πηγή

Προβολές : 379


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα