Λαίλαπα! Ξεπουλάνε το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στους Καναδούς

Λαίλαπα! Ξεπουλάνε το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στους Καναδούς

27 Ιουλίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:444
Μοίρασέ το

 

 

Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο 

Απαιτείται αντίδραση από όλους τους Έλληνες

 

 

 

 

 

Έγινε κι αυτό από τους φόρους του ελληνικού λαού, αλλά ξεπουλιέται στους ξένους…

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ, ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ…

Κι εμείς ο λαός, σε συνεχή ραστώνη… όλες τις εποχές του χρόνου…

 

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Ποιοί είπαμε πως ψήφισαν το τριτο  και επαχθέστερο μνημόνιο με τον ESM, βάζοντας την χώρα και τους πολίτες της σε 99 χρόνια σκλαβιάς;;;

ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΣΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ…!!!!!!!!!!!! ΠΑΡΑΝΟΙΑ!!!

ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΨΗΦΙΣΑΤΕ;;;

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΤΕΡΟ ΨΥΧΟΠΑΘΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΗ ………. ΣΑΣ…

Θέμα ημερών είναι να αποκτήσει το 51% του μεγαλύτερου αερολιμένα της χώρας το καναδικό ασφαλιστικό ταμείο, όπως ανακοίνωσε από βήματος Βουλής ο Κωστής Χατζηδάκης.

 

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, με πρόσχημα την απόσυρση ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο εξήγγειλε νέα συμφωνία με τον ESM, η οποία θα οδηγήσει «σε περαιτέρω μείωση του δημοσίου χρέους της χώρας και σε πιο σύγχρονη και πληρέστερη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που έχει περιέλθει στο Υπερταμείο».

Κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο κ. Χατζηδάκης γνωστοποίησε ότι «υπάρχει ένα μνημόνιο κατανόησης – συμφωνία μεταξύ των μετόχων. Με βάση τη συμφωνία αυτή, το Υπερταμείο θα κρατήσει τις μετοχές που έχει, το ΤΑΙΠΕΔ θα πουλήσει το 10% από το 30% που κατέχει, και το καναδικό ασφαλιστικό ταμείο θα βρεθεί στο τέλος με 51%».

Τουτέστιν, απαλείφεται ο δημόσιος έλεγχος επί του «Ελευθέριος Βενιζέλος», με τους Καναδούς να αποκτούν τη μερίδα του λέοντος σε επίπεδο μετοχικής σύνθεσης.

Σε σχέση με τη ρύθμιση που προκάλεσε την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία για την επιστροφή των μετοχών ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ στο Δημόσιο, αντέτεινε πως «πάμε σε μια ρύθμιση, η οποία προσαρμόζει τον τρόπο διακυβέρνησης του αεροδρομίου στον νόμο για την εταιρική διακυβέρνηση ώστε να διευκολυνθεί -μέχρι τις αρχές του χρόνου- η είσοδος του «Ελ. Βενιζέλος» στο χρηματιστήριο».

Ισχυρίστηκε δε ότι η είσοδος του αεροδρομίου στο χρηματιστήριο «θα είναι κέρδος και για το αεροδρόμιο και για το Δημόσιο και για το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και για την κεφαλαιαγορά».

 

«Νέα συμφωνία με ESM»

 

Προηγουμένως, ο ψυχρός «εκτελεστής» των ιδιωτικοποιήσεων της Ολυμπιακής, του ΟΣΕ και της ΔΕΗ υποστήριξε πως η απόσυρση ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο δημιουργεί μια νέα κατάσταση πραγμάτων σε σχέση με τη δανειακή σύμβαση της χώρας, γεγονός που θα οδηγήσει κυβέρνηση και ESM σε μια νέα συμφωνία.

«Με ESM έχουμε συμφωνήσει να προχωρήσουμε με καλή πίστη σε συζητήσεις για τη διαχείριση της νέας πραγματικότητας. Πώς; Ξεκινώντας από τους βασικούς σκοπούς του Υπερταμείου» είπε και εξήγησε πως η στοχοθεσία του Υπερταμείου αφορά αφενός τη μείωση του δημόσιου χρέους και αφετέρου την πιο ορθολογική αξιοποίησή της δημόσιας περιουσίας για επενδυτικούς και αναπτυξιακούς σκοπούς.

«Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε καταλήξει σε συμφωνία που θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση» προανήγγειλε και συμπλήρωσε πως η συμφωνία θα στοχεύει: «Σε περαιτέρω μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας και σε πιο σύγχρονη και πληρέστερη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που έχει περιέλθει στο Υπερταμείο».

Επ΄ αυτού, κατέληξε λέγοντας πως οι περαιτέρω λεπτομέρειες της συμφωνίας θα διευκρινιστούν από τις διαπραγματεύσεις με τον ESM, οδηγώντας σε μια «θετική συμφωνία για συμφέροντα της χώρας».

 

Πηγή

Προβολές : 444


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα