Λαβρόφ προς Τέντρος : Η Ρωσία Εξακολουθεί να σε Συμπαθεί

Λαβρόφ προς Τέντρος : Η Ρωσία Εξακολουθεί να σε Συμπαθεί

24 Μαΐου, 2022 7 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,010
Μοίρασέ το

Ετοιμαστείτε για το πιο προβλέψιμο κρύο ντους στον κόσμο.

Ο αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας Pyotr Tolstoy ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι Ρώσοι νομοθέτες επανεκτιμούν τη σχέση της Μόσχας με τον ΠΟΥ, μια παγκόσμια λέσχη δολοφονίας που χρηματοδοτείται από δεκάδες χώρες που ονειρεύονται να δολοφονήσουν τη Ρωσία. Αυτά ήταν πολύ καλά νέα.

 

 

 

Τίποτα δεν με εκπλήσσει πλέον…

Όσοι περιμένουν σωτήρες, ας πάνε να κάνουν ένα παγωμένο ντους…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Μετάφραση: Απολλόδωρος

20 Μαΐου 2022 από τoν Edward Slavsquat – Διαβάστε το εδώ

________________________

Μπλιαχχχ

Τι συμβαίνει;

Ο αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας Pyotr Tolstoy ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι Ρώσοι νομοθέτες επανεκτιμούν τη σχέση της Μόσχας με τον ΠΟΥ, μια παγκόσμια λέσχη δολοφονίας που χρηματοδοτείται από δεκάδες χώρες που ονειρεύονται να δολοφονήσουν τη Ρωσία. Αυτά ήταν πολύ καλά νέα.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο υπογράφων ταπεινός σας ανταποκριτής στη Μόσχα πριν από δύο ημέρες, αλλά και πριν από ένα μήνα, υπάρχουν πολλοί παθιασμένοι λάτρεις του ΠΟΥ στην ανώτερη διοίκηση της Ρωσίας. Πάρα πολλοί, για την ακρίβεια. Δεν προσπαθούσαμε να γίνουμε κακοπροαίρετοι επισημαίνοντας αυτό- απλά θεωρήσαμε ότι ήταν σημαντικό να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα.

Ετοιμαστείτε για το πιο προβλέψιμο κρύο ντους στον κόσμο.

Υπουργείο Υγείας της Ρωσίας: “Η συνεργασία με τον ΠΟΥ είναι αποτελεσματική και αμοιβαία επωφελής”

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Tolstoy, η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός Anna Shafran (έχει εκπομπή στο Spas TV και είναι δημοφιλής ραδιοφωνική προσωπικότητα στο Vesti FM και στην Komsomolskaya Pravda) δημοσίευσε μια εμετική επιστολή στην οποία το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας δήλωνε την ακλόνητη συγγένειά του με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Με ημερομηνία 17 Μαΐου, το έγγραφο επέμενε ότι: “η συνεργασία μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του ΠΟΥ είναι αποτελεσματική και αμοιβαία επωφελής. Θεωρούμε σκόπιμο να συνεχιστεί στο σύνολό της”.

Οι αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας προφανώς υπάρχουν σε μια παράλληλη πραγματικότητα“, κατέληξε η Shafran, προσθέτοντας:

Παρεμπιπτόντως, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι για ορισμένους αξιωματούχους του υπουργείου Υγείας η συνεργασία αυτή είναι πολύ αμοιβαία επωφελής.

Και με ενδιαφέρει πολύ για πόσο καιρό θα συνεχιστεί αυτή η σχιζοφρενική κατάσταση, όταν ολόκληρη η χώρα αναθεωρεί ριζικά τις αρχές των σχέσεων με τους ξένους και διεθνείς οργανισμούς και μόνο στο υπουργείο Υγείας όλα είναι όπως πριν, όλα είναι αμοιβαία επωφελή;

Δυστυχώς, η Shafran ήταν λίγο υπερβολικά αισιόδοξη -περισσότερα από ένα ρωσικά υπουργεία είναι προσκολλημένα στον ΠΟΥ.

Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας : Μας αρέσει ο ΠΟΥ

Λίγες ώρες αφότου δημοσίευσε την επιστολή, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας αποκάλυψε ότι ο Sergey Lavrov είχε μια φιλική κουβέντα με τον Ονειροπόλο Tedros:

“Στις 18 Μαΐου, με πρωτοβουλία της ρωσικής πλευράς, ο Sergey Lavrov είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Tedros Adhanom.

Επιβεβαιώθηκε η υποστήριξη της Ρωσίας στον κεντρικό ρόλο του ΠΟΥ, η ετοιμότητά μας να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε ενεργά στις δραστηριότητες του Οργανισμού, να συμβάλλουμε σημαντικά στην επίλυση των παγκόσμιων προβλημάτων υγείας, μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης τελειοποίησης του διεθνούς συστήματος ετοιμότητας και αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών υγείας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκαν θέματα σχετικά με την προετοιμασία της 75ης συνόδου της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας. Ο Sergey Lavrov υπογράμμισε την ανάγκη αποφυγής πολιτικοποιημένων αποφάσεων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για τη διεθνή συνεργασία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και να επιφέρουν σοβαρές διαταραχές στην αποτελεσματική αλληλεπίδραση των χωρών μελών με τον ΠΟΥ.

Έτσι, ουσιαστικά : μία ημέρα αφότου ο Tolstoy είπε ότι η Δούμα θα μπορούσε να διαλύσει τη συνεργασία της Ρωσίας με τον ΠΟΥ, ο Lavrov τηλεφώνησε στον Dr. T και τον διαβεβαίωσε ότι η Μόσχα εξακολουθεί να τον συμπαθεί, πολύ, και είναι ενθουσιασμένη που θα συμμετάσχει στη “συνεχιζόμενη τελειοποίηση του διεθνούς συστήματος ετοιμότητας και αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών υγείας” κατά τη διάρκεια της επερχόμενης Παγκόσμιας Συνέλευσης για τον ΠΟΥ στη Γενεύη.

Ωραία.

Ίσως τώρα θα ήταν επίσης μια καλή στιγμή να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι ο Πούτιν φαίνεται να είναι απολύτως εντάξει με τον ΠΟΥ. Ίσως οι πολυάριθμες δηλώσεις του για την υποστήριξη αυτού του οργανισμού να ήταν ένα ύπουλο παιχνίδι σκιών 5D; Ίσως. Αλλά ξέρετε… μάλλον όχι.

Το μόνο πρόβλημα του Πούτιν με τον ΠΟΥ είναι ότι δεν έχει εγκρίνει τον αναπόδεικτο γενετικό πολτό της Ρωσίας, το “Sputnik V”.

12 Νοεμβρίου 2021:

“Ο ρόλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας γίνεται όλο και πιο σημαντικός και, φυσικά, οι δραστηριότητές του αξίζουν κάθε υποστήριξη. Βήματα που θα μπορούσαν να παραβιάσουν τα προνόμια του ΠΟΥ, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, είναι απαράδεκτα”, δήλωσε [ο Πούτιν], μιλώντας την Παρασκευή στη σύνοδο κορυφής του APEC μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Ρώσος ηγέτης σημείωσε ότι με τη γενική βοήθεια των συμμετεχόντων στο APEC, “ο ΠΟΥ θα μπορούσε να ασχοληθεί ακόμη πιο ενεργά με τη μαζική ανοσοποίηση του πληθυσμού, καθώς πολλές χώρες που τα χρειάζονται δεν μπορούν ακόμη να έχουν πρόσβαση σε εμβόλια”.

18 Νοεμβρίου 2021:

“[Η δραστηριότητα του ΠΟΥ] αξίζει κάθε υποστήριξη και θα μπορούσε να εμπλακεί ακόμη πιο ενεργά στη μαζική ανοσοποίηση”, δήλωσε ο πρόεδρος.

Επιπλέον, ο Ρώσος ηγέτης κάλεσε τον ΠΟΥ να επιταχύνει τις διαδικασίες για την επανεπιβεβαίωση και την αξιολόγηση της ποιότητας, της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας των νέων εμβολίων και φαρμάκων κατά του κοροναϊού.

Νωρίτερα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η αμοιβαία αναγνώριση των εμβολίων και των εθνικών πιστοποιητικών θα επιτρέψει την ταχύτερη επανέναρξη της παγκόσμιας δραστηριότητας.

17 Δεκεμβρίου 2021:

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε τους Ρώσους να λάβουν υπόψη τους τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Αυτό αναφέρει το RIA Novosti.

Πρέπει να εργαστούμε πιο ενεργά και να εργαστούμε πιο ουσιαστικά, φυσικά, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, να ακούσουμε τις συστάσεις του“, δήλωσε ο επικεφαλής του κράτους στο συνέδριο της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (RSPP).

Εάν η Ρωσία καταφέρει να χωρίσει τους δρόμους της με τον ΠΟΥ, αυτό το θαύμα θα είναι σχεδόν σίγουρα το αποτέλεσμα του ακτιβισμού της βάσης.

Είναι μια δύσκολη μάχη, αλλά δεν είναι αδύνατη: η απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να εγκαταλείψει (προσωρινά;) τη διεστραμμένη φαντασίωσή της για ένα εθνικό σύστημα σήμανσης βοοειδών ήταν αποτέλεσμα της έντονης αντίδρασης των απλών Ρώσων. Αν ο Τολστόι και η ομάδα του μπορέσουν να αξιοποιήσουν την ίδια οργή που φρέναρε τους κωδικούς QR, ίσως η Κρατική Δούμα μπορέσει να σώσει τη Ρωσία από τον Τέντρο. Αξίζει μια προσπάθεια.

Εν τω μεταξύ, στο Κρεμλίνο – (Δείτε το βίντεο👉 ε δ ώ):

—————–

Δικτυογραφία :

Lavrov to Tedros: Russia still likes you

https://edwardslavsquat.substack.com/p/lavrov-to-tedros-russia-still-likes?s=r

Πηγή και μετάφραση, ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ

Προβολές : 1,010


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα