Λείπει το οξυγόνο από τις δημοκρατίες μας

Λείπει το οξυγόνο από τις δημοκρατίες μας

21 Απριλίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:131
Μοίρασέ το

 

Ο νέος φασισμός και η συρρίκνωση της ελευθερίας στον ελεύθερο κόσμο

  • Μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί των Ηνωμένων Πολιτειών αρνήθηκαν να μεταδώσουν δηλώσεις του τέως προέδρου της χώρας Ντόναλντ Τραμπ μετά την άσκηση δίωξης του εναντίον του, με το ακαταμάχητο επιχείρημα ότι αυτές έγιναν «εν γνώσει της αναληθείας τους» (!).
  • Χρήστες του Twitter διαμαρτυρήθηκαν στον νέο ιδιοκτήτη του Ιλον Μασκ επειδή ανάρτησε στον ιστό του δηλώσεις του πρώην προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
  • Δεκατέσσερις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης έκαναν προσφυγή στην Κομισιόν εναντίον της Ουγγαρίας, διαμαρτυρόμενες για τη νομοθεσία της χώρας περί ΛΟΑΤΚΙ. Μεταξύ αυτών και η Ελλάς.
  • Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ρωτήθηκε από την «Καθημερινή» αν της πέρασε από το μυαλό ότι κάποιος θα μπορούσε να παρακολουθεί και αυτήν, και εκείνη απάντησε: «Δεν ασχολήθηκα με το θέμα αυτό, ομολογώ. Αν και πιστεύω ότι, αν είναι αναγκαίο και τηρούνται όσα προβλέπει το Σύνταγμα και η νομοθεσία, κανείς δεν εξαιρείται σε μια δημοκρατία» (!!!). Αρα, ούτε αυτή η ίδια. Οι μυστικές υπηρεσίες μπορούν να την παρακολουθούν!
  • Η κυβέρνηση της Ελλάδας ψήφισε την περασμένη Τρίτη τροπολογία με την οποία παρεμβαίνει στη σύνθεση του ανώτατου δικαστηρίου, τη διαμορφώνει και αποσκοπεί στην απαγόρευση της συμμετοχής πολιτικού κόμματος στις προσεχείς εκλογές.

Πρόκειται για μερικά από τα νέα κρούσματα συρρίκνωσης της δημοκρατίας στο όνομα της δημοκρατίας στη Δύση. Φρέσκα. Της περασμένης εβδομάδας. Πρωτοφανή.

Τηλεοπτικοί σταθμοί των ΗΠΑ, της χώρας στην οποία θριάμβευε μέχρι πρότινος η ελευθερία έκφρασης, προέβησαν προσφάτως σε έλεγχο σκοπιμότητας, όπως είναι ο νομικός όρος στην Ελλάδα, στις δηλώσεις του τέως προέδρου Τραμπ, τις αξιολόγησαν ως αναληθείς και εντελώς φασιστικά τις «έκοψαν» από τα δελτία τους. Αυτό ονομάζεται ελεύθερος κόσμος.

Ο ιδιοκτήτης του Twitter τελεί υπό κατηγορία χρηστών της πλατφόρμας του, επειδή καταχώρισε σε αυτήν δήλωση ανώτατου αξιωματούχου του «εχθρού», λες και βρισκόμαστε στον Ψυχρό Πόλεμο της δεκαετίας του 1980. Αυτό ονομάζεται ελεύθερος κόσμος.

Χώρες όπου ανθεί η διαφθορά και των οποίων οι πολίτες δεν εμπιστεύονται το πολιτικό τους σύστημα στράφηκαν κατά κυρίαρχης χώρας, κατά εκλεγμένου επί μία σχεδόν εικοσαετία συνεχώς πρωθυπουργού με ποσοστά άνω του 50% και του αμφισβήτησαν το δικαίωμα νομοθέτησης με τη συναίνεση του λαού του. Αναφέρομαι στην Ουγγαρία και στον Ορμπαν. Και αυτό ονομάζεται ελεύθερος κόσμος.

Αρχηγός κράτους, που αυτοπροσδιορίζεται ως «φιλελεύθερη», αποδέχθηκε σε δημόσια παρέμβασή της ότι είναι δυνατόν να την παρακολουθούν ως ύποπτη οι μυστικές υπηρεσίες των οποίων ως αρχηγός κράτους προΐσταται! Κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα που ομνύουν στο κράτος δικαίου και στους κανόνες του αγνόησαν προκλητικά το Σύνταγμα και τους νόμους, και νομοθέτησαν τον αποκλεισμό πολιτικού κόμματος και υποψηφίων του από τις εκλογές. Και αυτό ονομάζεται ελεύθερος κόσμος.

Στην πραγματικότητα, αυτό που ζούμε σήμερα, η συρρίκνωση της ελευθερίας, επωάστηκε με επιτυχία μέσα στην πανδημία. Ηταν η μεγάλη δοκιμή. Το ζήσαμε και εμείς εδώ, στην Ελλάδα.

Οποιος τόλμησε να αμφισβητήσει στο Facebook την αποτελεσματικότητα των εμβολίων διώχθηκε με νόμο του κυρίου Μητσοτάκη για fake news. Οποιος δεν έκανε το εμβόλιο, που αποδεδειγμένα φαίνεται σήμερα ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ακουσίως «σκοτώνει», καταδικάστηκε σε βαρύ διοικητικό πρόστιμο.

Οποιος ιερέας τόλμησε να κοινωνήσει το ποίμνιό του κατά τα ορθόδοξα εκκλησιαστικά πρότυπα και όχι με πλαστικά κουταλάκια και όποιος ανέστησε τον Ιησού στις 12 τα μεσάνυχτα και όχι στις 9 το βράδυ, όπως διατάχθηκε, όποιος τόλμησε να λιτανεύσει τον επιτάφιό του πέραν του περιβόλου της Εκκλησίας είναι σήμερα διωκόμενος στη Δικαιοσύνη.

Ενώ, αντιθέτως, όποιος διαδήλωσε στις παρελάσεις υπερηφάνειας ή έξω από το Εφετείο για τη Χρυσή Αυγή εστέφθη με την τήβεννο του προοδευτικού.

Καιρό τώρα λοιπόν οι δικτατορίες της μειοψηφίας σπέρνουν έναν φασισμό νέας κοπής και κάνουν ανεμπόδιστες ό,τι θέλουν. Καιρό τώρα λανσάρουν ένα νέο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Παρεμβαίνουν στην ελευθερία έκφρασης, παρεμβαίνουν στον τρόπο με τον οποίο ασκούν τις θρησκευτικές τους ελευθερίες εκατομμύρια πολίτες, παρεμβαίνουν στη διάδοση των ιδεών για να τις περιορίσουν αν είναι ενοχλητικές (όλοι ξέρουν τους κρυφούς κόφτες στο διαδίκτυο), παρεμβαίνουν στις επικοινωνίες για να κρυφακούσουν τις σκέψεις μας, παρεμβαίνουν ακόμη και στη λειτουργία της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και στο πώς αυτή νομοθετεί.

Η νέα δικτατορία αποφασίζει ποιο κόμμα θα κατέβει στις εκλογές, ποια δήλωση θα μεταδοθεί, ποια νομοθετική ρύθμιση θα ψηφιστεί, πώς θα μεταλάβει ο χριστιανός τα Αχραντα Μυστήρια, τι θα μάθει και τι όχι ο χρήστης του Twitter, ακόμη και πότε θα αναστηθεί ο Ιησούς!

Δεν θα αργήσει η ώρα που θα καταστεί κοινή πεποίθηση ότι πρέπει να ξεμπερδέψουμε με αυτό το σύστημα. Είμαστε στην αρχή του κύματος. Θα αρχίσει να φουσκώνει στις εθνικές εκλογές, μέχρι να γίνει τρικυμία στις ευρωεκλογές.

Η έλλειψη οξυγόνου στις δημοκρατίες μας είναι πλέον αισθητή.

 

 

ΠηγήΜοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα