Λιβύη: Φωτογραφίες από τον γάμο της αδικοχαμένης Α.Μανταλιός

Λιβύη: Φωτογραφίες από τον γάμο της αδικοχαμένης Α.Μανταλιός

22 Σεπτεμβρίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:622
Μοίρασέ το

 

 

 

Ήθελε να πάρει μέρος στην ελληνική αποστολή χωρίς δεύτερη σκέψη όπως κι έκανε»

Λιβύη: Φωτογραφίες από τον γάμο της αδικοχαμένης Α.Μανταλιός
ΦΛΩΡΕ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ, ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ…
ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ…
Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΙΜΩΡΟΥΝ…
ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΠΑΙΔΕΥΟΥΣΙ ΤΕΚΝΑ… λέει ο λαός… και στην περίπτωσή σου, ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΠΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Στην Ιαπωνια, ο ομόλογός σου και όλη η κυβέρνηση, θα είχαν κάνει χαρακίρι…
ΕΣΥ, ΔΗΛΩΣΕΣ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ, ΠΩΣ… ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΣ…
Φυσικά… άλλο ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ, κι άλλο ΟΙ ΦΛΩΡΟΙ…
Λιβύη: Φωτογραφίες από τον γάμο της αδικοχαμένης Α.Μανταλιός

Θλίψη προκαλούν οι φωτογραφίες από το γάμο της Άντζελας Μανταλιός, οχτώ ημέρες πριν σκοτωθεί μαζί με τον αδερφό της στο πολύνεκρο τροχαίο στη Λιβύη που σόκαρε το πανελλήνιο.

Τα δυο αδέλφια ήταν παιδιά του Έλληνα προέδρου της κοινότητας της Βεγγάζης όπου συμμετείχαν εθελοντικά ως διερμηνείς στην ελληνική αποστολή στη Λιβύη.

Η Αγγέλα, όπως την αποκαλούσαν τα αγαπημένα της πρόσωπα, πριν σκοτωθεί στο τραγικό δυστύχημα, είχε δώσει χαρά στους γονείς της και τους φίλους της με τον γάμο της που είχε γίνει στην Αθήνα με χρώμα λιβυκό.

Κι αυτό γιατί είχε μεγαλώσει στη Λιβύη και αγαπούσε πολύ αυτήν τη χώρα. Οι γονείς της Αγγέλικα καμάρωναν την κόρη τους νυφούλα δίπλα στον αγαπημένο της Δημήτρη, με τον οποίο είχε γνωριστεί στο Λονδίνο, το διάστημα που σπούδαζε. Κανείς δεν φανταζόταν ότι μια εβδομάδα μετά η Αγγέλικα θα ήταν νεκρή και θα μαύριζε τις καρδιές όχι μόνο της οικογένειάς της, αλλά και όλου του πανελλήνιου.

 «Ήταν δύο παιδιά που αγαπούσαν βαθιά την Λιβύη, ήταν η δεύτερη πατρίδα τους και πάλευαν για την ανασυγκρότηση της χώρας. Η Αγγέλα ήταν ανήσυχη με την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη και ήθελε να πάει να τους βοηθήσει. Ήθελε να πάρει μέρος στην ελληνική αποστολή χωρίς δεύτερη σκέψη όπως κι έκανε. Σε αυτό το ταξίδι παρότρυνε και τον αδερφό της να την ακολουθήσει να φύγουν μαζί, να βοηθήσουν μαζί και δυστυχώς το ταξίδι αυτό είχε τραγική κατάληξη» λέει φίλος της οικογένειας και συνεχίζει:

«Η Αγγέλα ήταν μια δυνατή γυναίκα, ήταν ατρόμητη από παιδί και λάτρευε τα άλογα, ήταν ιππεύτρια. Είχε σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Κing’s College.

Είχε δουλέψει στο μάρκετινγκ εταιρειών, στο κομμάτι του τουρισμού και τα τελευταία χρόνια εργαζόταν κι εκείνη στις επιχειρήσεις του πατέρα της.

Το πάθος της ήταν τα άλογα και τα σκυλιά. Μιλούσε τέσσερις γλώσσες (αγγλικά, αραβικά, γερμανικά και ελληνικά). Είχε μάθει αραβικά από μικρή παίζοντας με τα παιδιά στις γειτονιές της Βεγγάζης».

Ο Φίλιππος εργαζόταν στην κατασκευή του νέου power plant στο Τομπρούκ

«Ο Φίλιππος σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Είχε εργαστεί σε χώρες της Μέσης Ανατολής, στη Λιβύη και το Κατάρ, στην Πορτογαλία και τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στις δραστηριότητες του πατέρα του, του Κανάκη Μανδαλιού, προέδρου της ελληνικής κοινότητας της Βεγγάζης, στην εταιρεία Sikelis και Lead Engineering A.E.».

Στην παρούσα φάση, ο Φίλιππος «εργαζόταν συγκεκριμένα στην κατασκευή του νέου power plant στο Τομπρούκ και στο πολεοδομικό σχέδιο της Βεγγάζης στο σχεδιασμό του αποχετευτικού δικτύου».

 

Πηγή

Προβολές : 622


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα