Λόγω του εμπάργκο που επέβαλαν οι ΗΠΑ στη Συρία, των αμερικανικών κι Ευρωπαϊκών κυρώσεων τα διεθνή αεροπλάνα cargos αδυνατούν να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στο δοκιμαζόμενο από το πολύνεκρο σεισμό συριακό λαό!

Λόγω του εμπάργκο που επέβαλαν οι ΗΠΑ στη Συρία, των αμερικανικών κι Ευρωπαϊκών κυρώσεων τα διεθνή αεροπλάνα cargos αδυνατούν να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στο δοκιμαζόμενο από το πολύνεκρο σεισμό συριακό λαό!

8 Φεβρουαρίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:189
Μοίρασέ το

 

Πηγές της αεροπλοΐας επιβεβαίωσαν ότι μεγάλος αριθμός αεροπορικών εταιρειών cargos απέφυγε να προσγειωθεί στα αεροδρόμια της Συρίας υπό τον φόβο των αμερικανικών και ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Συρίας, τη στιγμή που αρκετές χώρες έχουν ζητήσει από τις συριακές αεροπορικές εταιρείες να μεταφέρουν τόνους βοήθειας με τα πολιτικά αεροπλάνα τους που όμως δεν επαρκούν για τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων βοήθειας.

 

 

Αντί να άρουν τις κυρώσεις τα πολιτικά κτήνη αμερικής και ευρώπης, συνεχίζουν να αφήνουν αυτή τη χώρα στο έλεος Του Θεού…

Ας τους το δείξει…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ. Γι αυτό, ας δείξουμε εμείς οι απλοί πολίτες την αλληλεγγύη μας στην πολύπαθη Συρία…

Στο κάτω κάτω, η Συρία ποτέ δεν ήταν εχθρός μας… αντιθέτως όποτε χρειάστηκε ήταν στο πλευρό μας…

Και στο κάτω κάτω, εκεί ζουν πολλοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί…

 

Λατάκια

Τα διεθνή αεροπλάνα-cargos δεν δύνανται να προσγειωθούν στα συριακά αεροδρόμια λόγω του δολοφονικού αμερικάνικου εμπάργκο,αμερικανικών και ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά του συριακού λαού και οι χώρες απαιτούν από τις συριακές αερογραμμές να μεταφέρουν την ανθρωπιστική βοήθεια με δικά τους πολιτικά αεροσκάφη !!!

Ο μέχρι τώρα επίσημος απολογισμός για Συρία από τα φονικά σημερινά 8αριαα του εγκέλαδου με επίκεντρο το νότο Τουρκίας είναι 711 νεκρoί και πάνω από 1431 τραυματίες στις περιοχές του Χαλεπίου, Λατάκια, Χάμα και Ταρτούς.

Μόνο στη Jableh όπου είναι δίπλα από τη ρώσικη αεροπορική βάση της σκοτώθηκαν 150 άτομα.

Πηγές της αεροπλοΐας επιβεβαίωσαν ότι μεγάλος αριθμός αεροπορικών εταιρειών cargos απέφυγε να προσγειωθεί στα αεροδρόμια της Συρίας υπό τον φόβο των αμερικανικών και ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Συρίας, τη στιγμή που αρκετές χώρες έχουν ζητήσει από τις συριακές αεροπορικές εταιρείες να μεταφέρουν τόνους βοήθειας με τα πολιτικά αεροπλάνα τους που όμως δεν επαρκούν για τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων βοήθειας.

Ως εκ τούτου, οι συριακές εταιρείες συμφώνησαν να μεταφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια, η οποία θα φτάσει διαδοχικά, από αύριο, στα αεροδρόμια του Χαλεπίου, της Λατάκια και της Δαμασκού.

Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει από τραυματίες υπάρχει έλλειψη ιαατροφαρμακευτικού υλικού λόγω εμπάργκο δεν υπάρχει ηλεκτρικό..σε μια χώρα με δεκαετή πόλεμο.

Εικόνες από ιστότοπους παρακολούθησης αεροσκαφών, που δείχνουν ότι ο εναέριος χώρος της Συρίας είναι άδειος από αεροσκάφη βοήθειας, παρά την έκθεση της χώρας σε πολύνεκρο σεισμό ενώ ο τουρκικός εναέριος χώρος είναι γεμάτος αεροπλάνα.

Η αδερφή του Σύρου Πρωθυπουργού και 11 παιδιά και εγγόνια της είναι μεταξύ των θυμάτων.

Το Συμβούλιο Εκκλησιών Μέσης Ανατολής ζήτησε την άμεση άρση των κυρώσεων στη Συρία και να επιτραπεί η πρόσβαση σε όλα τα υλικά, καθώς αυτές οι κυρώσεις θα μετατραπούν σε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Σε δήλωση που εξέδωσε μετά από ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βηρυτό για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του σεισμού, το Συμβούλιο κάλεσε τη διεθνή κοινότητα και τη διεθνή οικουμενική οικογένεια να παράσχουν ταχεία και επείγουσα βοήθεια στην περιοχή σε συντονισμό με το Συμβούλιο Μέσης Ανατολής Εκκλησίες, εκκλησίες και επιτροπές της.

Ο Atallah Hanna, Ελληνορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας Παλαιστίνης, ζήτησε την άρση των δυτικών οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Συρία, ώστε να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του καταστροφικού σεισμού που την έπληξε χθες τα ξημερώματα, επισημαίνοντας ότι αυτές οι κυρώσεις αποτελούν συλλογική τιμωρία που στοχεύει όλους τους Σύριους κι επηρεάζει τις ανθρωπιστικές συνθήκες διαβίωσής τους.

όπως είθισται οι σεισμοί αυτοί είναι και μια ευκαιρία άσκησης διπλωματίας. Σ΄εξέλιξη μια πρωτοφανή ισραηλινο-συριακή προσέγγιση αφού ο Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ έλαβε αιτήματα μέσω διπλωματικής οδού για βοήθεια στη Συρία και ότι θα παρασχεθεί βοήθεια εκεί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα εβραϊκών μέσων ενημέρωσης, το αίτημα ήρθε μέσω Ρωσίας αναφέρει το timesofisrael. Η συριακή πλευρά δεν έχει σχολιάσει..

Ο Υπουργός Εξωτερικών Συρίας Faysal al-Miqdad ζήτησε από τη Δύση να στηρίξει τον συριακό πληθυσμό σε αυτή την περίοδο της καταστροφής του σεισμού.

Επικαλέστηκε το χάρτη των Ηνωμένων Εθνών που καλεί όλες τις χώρες σε όλο τον κόσμο να υποστηρίξουν η μία την άλλη σε μια παρόμοια περίπτωση.

Η Συρία ζητά από φίλους και εχθρούς να βοηθήσουν τους Σύρους.

Η Συρία κάλεσε τη Δύση να στείλει ανθρωπιστική υποστήριξη μέσω του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού εάν δεν επιθυμεί να την παραδώσει στην κυβέρνηση της #Δαμασκού.

Η Συρία βιώνει και πάλι εικόνες φρίκης πολέμου..

ομαδικοί τάφοι στη Συρία από τον πολύνεκρο σεισμό και ούτε συλλυπητήρια από την πολιτισμένη Ευρώπη…

Ενδεικτική της καταστροφικής κατάστασης στη Συρία αυτή η φωτογραφία. Οικογένειες θυμάτων περιμένουν με πόνο κι αγωνία ένα νέο από τους παγιδευμένους δικούς τους κάτω από τα ερείπια. Χέρια παγωμένα σκάβουν τα ερείπια ελπίζοντας ότι θ΄ακούσουν τους αγαπημένους τους. κι ανάβουν φωτιές για να ζεσταθούν στα ερείπια με θερμοκρασίες κάτω από το 0 για ν΄αντέξουν να ψάχνουν.

Η αγάπη λέγεται αυτή η φωτο…η αγάπη είναι πολιτισμός ο μόνος πολιτισμός….

 

 

Πηγή

Προβολές : 189


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα