Μέσω Πανεθνικής Διάσκεψης Γραμμή Απελευθέρωσης ζητούν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ

Μέσω Πανεθνικής Διάσκεψης Γραμμή Απελευθέρωσης ζητούν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ

10 Οκτωβρίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:186
Μοίρασέ το

 

Σύγκληση πανεθνικής διασκέψεως η οποία να αποφασίσει τον τρόπο ανατροπής των νέων τουρκικών σχεδιασμών και επαναφορά του εθνικού μας προβλήματος στον δρόμο της διάσωσης και δικαίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού.

Οι ευθύνες όλων μας είναι ιστορικές.

Αυτό, είναι ΙΕΡΟ ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, στηρίζουν την πρωτοβουλία όλων των Συνδέσμων της Ε.Ο.Κ.Α.

 

Η ΚΥΠΡΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

Γραμμή απελευθέρωσης μέσω πανεθνικής διάσκεψης ζητούν με διακήρυξή τους οι αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α.

 

Οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α. το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α., το Ίδρυμα Απελευθερωτικού Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α. και το Μέλαθρο Αγωνιστών Ε.Ο.ΚΑ. καλούν σε διακήρυξή τους τις πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες, τις θρησκευτικές και πνευματικές Αρχές τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας, όπως, έπειτα από 65 χρόνων άγονων διαπραγματεύσεων, συγκαλέσουν πανεθνική διάσκεψη η οποία να αποφασίσει τον τρόπο ανατροπής των νέων τουρκικών σχεδιασμών και επαναφορά του εθνικού μας προβλήματος στον δρόμο της διάσωσης και δικαίωσης του κυπριακού Ελληνισμού.

Το Έθνος των Ελλήνων, σύμφωνα με τη διακήρυξη των αγωνιστών, οφείλει να σταματήσει την πολιτική κατευνασμού, να γρηγορεί και ομόγνωμα να αποφασίσει την απελευθέρωση του κατεχόμενο τμήματος γιατί απώλεια της Κύπρου θα σημάνει απώλεια και άλλων τμημάτων της Ελλάδος και της ασφάλειας του όλου Ελληνισμού.

 

Η διακήρυξη των αγωνιστών έχει ως ακολούθως

Η   Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η

 

Οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ, το Συμβούλιο Ιστορικής Μνήμης, το Ίδρυμα Απελευθερωτικού Αγώνα, το Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ σε έκτακτη συνεδρία απεφάσισαν να καλέσουν την Κυβέρνηση, τις πολιτικές ηγεσίες, τις Θρησκευτικές Αρχές, τις Πνευματικές Αρχές, τις Στρατιωτικές Αρχές της Κύπρου και της Ελλάδας όπως μετά από 65 χρόνια άγονων διαπραγματεύσεων και συνομιλιών με τους Τούρκους και εν όψει των κινδύνων που συνεπάγεται η νέα απαίτηση για αναγνώριση κράτους των τουρκοκυπρίων, εισηγούνται:

1. Σύγκληση πανεθνικής διασκέψεως η οποία να αποφασίσει τον τρόπο ανατροπής των νέων τουρκικών σχεδιασμών και επαναφορά του εθνικού μας προβλήματος στον δρόμο της διάσωσης και δικαίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού. Οι ευθύνες όλων μας είναι ιστορικές.

Η τουρκική κυβέρνηση και η διπλωματία μάς εξαπατούν συνέχεια.

Δεν εμπιστευόμαστε τους ισχυρισμούς για φιλικές προθέσεις.

Δεν εμπιστευόμαστε τα χρονίζοντα ψεύδη ότι απαλείφοντα με μια δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού.

Ο Ερτογάν επιζητεί χρόνο και τρόπους να υπερκεράσει τις διεθνείς και εθνικές αντιδράσεις.

 

2. Το Έθνος των Ελλήνων οφείλει να σταματήσει την πολιτική κατευνασμού να γρηγορεί και ομόγνωμα να αποφασίσει την απελευθέρωση του κατεχόμενου τμήματος γιατί απώλεια της Κύπρου θα σημάνει, απώλεια και άλλων τμημάτων της Ελλάδος και της ασφάλειας του όλου Ελληνισμού.

 

Ο Πρόεδρος των Συνδέσμων Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α. 1955—1959, Γιάννης Σπανός

 

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α. 1955—1959, Ανδρέας Μαϊμαρίδης

 

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Απελευθερωτικού Αγώνα Ε.Ο.Κ.Α. 1955—1959, Χάρης Αλεξάνδρου

 

Ο Πρόεδρος του Μελάθρου Αγωνιστών Ε.Ο.Κ.Α. 1955—1959, Αντώνης Χαραλάμπους

 

 

Πηγή

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1974

Καραγεώργη Σερβίας 7 – Αθήνα – ΤΚ 10563

Ηλ-ταχ. [email protected]

 

Αθήνα, 10η Οκτωβρίου 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, με μοναδικό θέμα συζητήσεως την διακήρυξη της 9ης Οκτωβρίου 2023 των ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ της ΕΟΚΑ, με την οποία καλούν τις πολιτικές, στρατιωτικές, θρησκευτικές και πνευματικές ηγεσίες της Κύπρου και της Ελλάδος σε μία ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ, η οποία να αποφασίσει τον τρόπο ανατροπής των νέων τουρκικών σχεδιασμών και να επαναφέρει το εθνικό μας πρόβλημα στον δρόμο της διάσωσης και δικαίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού.

Τόσον για το Δ.Σ. όσον και για τα μέλη του Συνδέσμου μας, υπέρτατο καθήκον και σκοπός είναι η σωτηρία της Πατρίδος (Ελλάδος και Κύπρου) και για να επιτευχθεί αυτό, η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της κατεχόμενης Κύπρου είναι μονόδρομος.

Με γνώμονα το αδιαπραγμάτευτο αυτό αξίωμα, το Δ.Σ. ομοφώνως αποφάσισε:

1ον Συγχαίρει εγκαρδίως τους Αγωνιστές της ΕΟΚΑ για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους να συνεγείρουν, έστω και την υστάτην, τις έως τώρα καθεύδουσες και αδρανείς συνειδήσεις ηγετών και λαού σε μια πανεθνική συσπείρωση, για αποτίναξη του φοβικού συνδρόμου της καταστροφικής ηττοπάθειας και για την αγωνιστική αντιμετώπιση του αδίστακτου εχθρού.

2ον Τάσσεται αναφανδόν υπέρ της προτάσεως των ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ της ΕΟΚΑ και

3ον Δηλώνει ότι θα συμμετάσχει και θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις κάθε έντιμη και ανιδιοτελή προσπάθεια που κινείται προς την κατεύθυνση της ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ.

                     Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                         Ο Αντιπρόεδρος

Αντώνιος Δούλας                           Νικόλαος Αργυρόπουλος

 

Προβολές : 186


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα