Μέχρι πότε θα είναι τα σουπερμάρκετ ανοικτά;

Μέχρι πότε θα είναι τα σουπερμάρκετ ανοικτά;

18 Μαρτίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,031
Μοίρασέ το

Εκτός από τους νόμους της αγοράς, της προσφοράς και ζήτησης που είναι το μόνο λογικό, εχουμε και την ατζέντα 2030 που έχει άλλη λογική και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 23-24 επειδή η πλέμπα δεν έχει αντιληφθεί το παραμικρό.

Απο τον φόβο του θανάτου θα κάνουν 13 αναμνηστικές ενέσεις ξανά από Σεπτέμβριο στην ΦΑΡΣΑ-19 και τις αόρατες μεταλλάξεις.

Για εμάς τους ανεμβολίαστους σημαίνει ότι πρέπει να μάθουμε στην αυτονομία και ακόμη καλύτερα θα ήταν, να ενωθούμε. Όλα φυσικά γίνονται αν υπάρχει μυαλό!

Και επειδή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Βρισκόμαστε στην αρχή του πολέμου στην Ουκρανία και τα πάντα έχουν ανατραπεί.

Έχουμε καποιά σχετικά προβλήματα με τις τιμές των τροφών, αλλά οι ειδικοί προβλέπουν περιόδους με άδεια ράφια στο σούπερ μάρκετ. Ποιοι είναι ειδικοί; Οι ειδικοί είναι οι πάντες με μια σχετική διάκριση και αντίληψη.

Αν είμαστε στην αρχή του πολέμου και βλέπουμε την Πολωνία να μιλάει για ανάμιξη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και η μπαλερίνα Ζελένσκι να κάνει πιρουέτες, τότε οι ειδικοί θα μιλούσαν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέχρι….να εκραγούν τα πάντα.

Δεδομένου ότι τα πάντα είναι γκλόμπαλ δηλαδή «παγκόσμια» στις μέρες μας, τα προβλήματα που προκύπτουν σε ένα συγκεκριμένο μέρος του κόσμου είναι επίσης συχνά παγκόσμια προβλήματα.

Όταν κάτι συνέβαινε κάπου στον κόσμο σε παλαιότερες εποχές, είχε μια μικρή επιρροή στην καθημερινή ζωή, σίγουρα βραχυπρόθεσμα. Σήμερα όμως όλος ο κόσμος είναι συνδεδεμένος και αυτό σημαίνει ότι πραγματικά θα το νιώσουμε στο πετσί μας το πρόβλημα στην Ουκρανία που άνοιξαν οι άλλοι ειδικοί της μαύρης σέκτας. Αυτοί που ονομάζονται συμμάχοι μας.

Θα μπορούμε να χωρίσουμε τα σημερινά προβλήματα σε άμεσα και μακροπρόθεσμα προβλήματα.

Όταν βλέπουμε άμεσα προβλήματα, συνήθως κοιτάμε από την πλευρά του καταναλωτή και βλέπουμε ότι έχουμε άμεσα προβλήματα σε ό,τι αφορά την παροχή ενέργειας και καυσίμων. Οι άνθρωποι σοκάρονται όταν λαμβάνουν τον λογαριασμό ενέργειας ή όταν γεμίζουν το ντεπόζιτο τους. Στην Ολλανδία π.χ. μια πολύ πλούσια χώρα οι περιπτώσεις οδηγών που γεμίζουν το αμάξι με βενζίνη και την κοπανάνε χωρίς να πληρώσουν είναι εκατοντάδες φορές το χρόνο.

Ωστόσο, αυτό το φαινόμενο, θα μπορούσε να αλλάξει σύντομα.

Γιατί δεν επηρεάζονται μόνο οι καταναλωτές από τους δύο παραπάνω παράγοντες, αλλά και οι παραγωγοί φυσικά.

Αντιμετωπίζουμε απότομα αυξανόμενες τιμές ενέργειας και καυσίμων. Και τότε υπάρχουν δύο πιθανότητες.

Οι τιμές, απο τα προϊόντα τους γίνονται αυτόματα πολύ πιο ακριβές, είτε αναγκάζονται να τις κρατήσουν χαμηλές που τους κάνουν να υποστούν μεγάλες ζημιές λόγω μακροπρόθεσμων συμβολαίων που έχουν υπογράψει.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν τα καθημερινά τους είδη σε παντοπωλείο ή σούπερ μάρκετ και αν είναι καλοί σε ένα πράγμα, είναι στο να πιέζουν τις τιμές στους προμηθευτές. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι πολλοί προμηθευτές προϊόντων σούπερ μάρκετ λειτουργούν ήδη με ελάχιστο περιθώριο κέρδους.

Οι παραγωγοί τροφίμων όμως θα θέλουν να ξανά διαπραγματευτούν με τα σούπερ μάρκετ για τις τιμές των προϊόντων τους. Εάν δεν πληρώνονται καλά, τα προϊόντα ενδέχεται να μην υπάρχουν πλέον στα ράφια. Αυτή είναι η γνώμη των ειδικών των σούπερ μάρκετ. Θα βλέπουμε συνεχώς άδεια ράφια.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ορισμένα προϊόντα θα εξαφανιστούν από τα ράφια επειδή τα σούπερ μάρκετ πιστεύουν ότι τα προϊόντα θα γίνουν πολύ ακριβά για τους πελάτες τους, έτσι ώστε να μην τα αγοράζουν πλέον και να βγάζουν απο τον ανταγωνισμό της αγορς ή εάν είναι ακόμα στα ράφια, θα έχουν ακριβύνει με 20-25%.

Πραγματικά δεν υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές. Είναι είτε το ένα είτε το άλλο.

Επίσης, υπάρχει ένας άλλος παράγοντας που αναγκάζει τους παραγωγούς να αυξήσουν τις τιμές τους και αυτός είναι η διαθεσιμότητα ορισμένων προϊόντων.

Ένα προϊόν όπως το ηλιέλαιο, για παράδειγμα, που προέρχεται συχνά από την Ουκρανία και το οποίο χρησιμοποιείται σε πολλά άλλα προϊόντα όπως μπισκότα και πατατάκια. Ως αποτέλεσμα, αυτά τα προϊόντα γίνονται πολύ πιο ακριβά είτε θα εξαφανίζονται εντελώς από τα ράφια.

Όλα τα παραπάνω αποτελέσματα θα έρθουν βραχυπρόθεσμα εάν η κατάσταση δεν σταθεροποιηθεί σύντομα.

Μια άλλη αναπόφευκτη συνέπεια είναι ότι οι παραγωγοί θα χρεοκοπήσουν. Εάν τα σούπερ μάρκετ αποφασίσουν να σταματήσουν να πωλούν τα προϊόντα τους επειδή έχουν γίνει πολύ ακριβά, πολλές εταιρείες θα βρεθούν σε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Όλοι βλέπουν τη Ρωσία ως τη χώρα όπου τα ράφια αδειάζουν γρήγορα, με εμάς και τους συμμάχους των υποχρεωτικών ενέσεων θα καθυστερίσει λίγο, αλλά θα έρθει και εδώ εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν τελειώσει σύντομα και οι άνθρωποι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Εκτός από τους νόμους της αγοράς, της προσφοράς και ζήτησης που είναι το μόνο λογικό, εχουμε και την ατζέντα 2030 που έχει άλλη λογική και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 23-24 επειδή η πλέμπα δεν έχει αντιληφθεί το παραμικρό.

Απο τον φόβο του θανάτου θα κάνουν 13 αναμνηστικές ενέσεις ξανά από Σεπτέμβριο στην ΦΑΡΣΑ-19 και τις αόρατες μεταλλάξεις.

Για εμάς τους ανεμβολίαστους σημαίνει ότι πρέπει να μάθουμε στην αυτονομία και ακόμη καλύτερα θα ήταν, να ενωθούμε. Όλα φυσικά γίνονται αν υπάρχει μυαλό!

 

 

Πηγή

Προβολές : 1,031


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα