Μήπως “κάτι άλλο” παίζει με την τρομοκρατική επίθεση στο CROCUS στη Ρωσία;;;

Μήπως “κάτι άλλο” παίζει με την τρομοκρατική επίθεση στο CROCUS στη Ρωσία;;;

28 Μαρτίου, 2024 14 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,510
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και προβληματίζομαι, γιατί … τα ερωτηματα τίθενται από τους ίδιους τους Ρώσους…

 

Τρομοκρατική Επίθεση στον Συναυλιακό Χώρο Crocus 

Να Θέσουμε Περισσότερα Ερωτήματα;

Ή μήπως αυτό είναι απαγορευτικό;

Τα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης -και ακόμη και τα συστημικά ρωσικά μέσα ενημέρωσης- εκρήγνυνται με Ερωτήσεις. Ερωτήσεις παντού. Όπου κι αν κοιτάξεις, μια ερώτηση.

Πηγή φωτογραφιών: RIA NovostiΚάποιοι αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, αναρωτιούνται γιατί έχω τρομακτικούς ενδοιασμούς σε ότι αφορά τον Πούτιν…
Γιατί πιστεύω ας πούμε πως στην τρομοκρατική επίθεση ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗΣ…
ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ…Ίσως τώρα, πάρουν απαντήσεις…

Καλλιόπη Σουφλή

Μετάφραση: Απολλόδωρος

EDWARD SLAVSQUAT | Διαβάστε το εδώ.


Την Τρίτη έγραψα μια σύντομη ανάρτηση στο ιστολόγιο εξετάζοντας ένα βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει τις πρώτες στιγμές της τρομοκρατικής επίθεσης στο δημαρχείο του Crocus. Σκέφτηκα ότι το βίντεο ήταν λίγο περίεργο.

Ένα Πολύ Περίεργο Βίντεο του Συναυλιακού Χώρου Crocus

Ένα Πολύ Περίεργο Βίντεο του Συναυλιακού Χώρου Crocus

Η ανάρτηση δημιούργησε πολλές πολύχρωμες συζητήσεις. Μερικοί άνθρωποι συμφώνησαν με τις παρατηρήσεις μου. Άλλοι πίστευαν ότι είχα παρερμηνεύσει το περιεχόμενο του βίντεο. Οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές απόψεις και αυτό δεν με πειράζει.

Ωστόσο, υπήρχε μια χούφτα ανθρώπων που φάνηκε να προσβάλλονται πραγματικά από την ανάρτησή μου στο ιστολόγιό μου. Κάποιοι μάλιστα αποκάλεσαν τον αφοσιωμένο ανταποκριτή σας στη Ρωσία με άσχημους χαρακτηρισμούς – ακόμη και αντιρωσικούς. (Δεν ξέρω γιατί- ποτέ δεν κατηγόρησα τη “Ρωσία” για οτιδήποτε. Κάθε φορά που κάτι ανατινάζεται ή καίγεται, απλά υποθέτω ότι η Μοσάντ κάνει τα συνηθισμένα της κόλπα. Αλλά αυτή είναι απλώς η προσωπική μου άποψη).

Τέλος πάντων, η αγένεια και η εκτόξευση περιττωμάτων με πλήγωσε πολύ βαθιά – αλλά μετά κάτι μου ήρθε στο μυαλό.

Μου ήρθε στο μυαλό ότι πιθανώς κάποιοι άνθρωποι που διάβασαν την ανάρτηση στο ιστολόγιό μου δεν γνώριζαν ότι τα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης -και ακόμη και τα συστημικά ρωσικά μέσα ενημέρωσης- εκρήγνυνται με Ερωτήσεις. Ερωτήσεις παντού. Όπου κι αν κοιτάξεις, μια ερώτηση.

Υπάρχουν ακόμη και ερωτήσεις από πολύ σεβαστούς ακτιβιστές κατά του εμβολιασμού/κατά της σήμανσης βοοειδών (Digital ID)/κατά της διαστημικής σαύρας (σημ.: “ελίτ”) στη Ρωσία σχετικά με το υλικό για το οποίο έγραψα.

Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να μοιραστώ μερικά από τα ερωτήματα που τίθενται στη Ρωσία και που για κάποιο λόγο δεν τίθενται από τα Καταπληκτικά Δυτικά & Εντελώς Ανεξάρτητα Εναλλακτικά Μέσα Ενημέρωσης που αναζητούν την Αλήθεια.

Ερωτήσεις σχετικά με τη συμπεριφορά των υπηρεσιών επιβολής του νόμου

Ένα ερώτημα που έχει τεθεί επανειλημμένα τις τελευταίες έξι ημέρες στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης -και ακόμη και στα κανονικά ρωσικά μέσα ενημέρωσης- είναι: “Λοιπόν… πού ήταν οι μπάτσοι, αδερφέ;”

Ένα αστυνομικό τμήμα βρίσκεται δίπλα στο δημαρχείο του Crocus. πηγή: Telegram

Η Parlamentskaya Gazeta, η επίσημη εφημερίδα της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας, έγραψε την Τρίτη ότι η “συμπεριφορά των υπηρεσιών επιβολής του νόμου” ήταν ένα από τα “σημαντικά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα” μετά την επίθεση:

Όπως έγινε γνωστό αργότερα, το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα βρισκόταν κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από τον συναυλιακό χώρο – στο κτίριο Crocus Expo 2. Μιλάμε για το αστυνομικό τμήμα της μικροπεριφέρειας Pavshino – ο καθένας μπορεί εύκολα να επαληθεύσει τη θέση του ανοίγοντας απλώς το Yandex Maps.

Σύμφωνα με τα κανάλια του Telegram, δεν πρόκειται απλώς για ένα περίπτερο με έναν τοπικό αστυνομικό, αλλά για ένα πλήρες οχυρό, όπου, μεταξύ άλλων, υπάρχει και αίθουσα οπλισμού. Ωστόσο, για κάποιο λόγο, ούτε ένας αστυνομικός δεν εθεάθη στον τόπο της τρομοκρατικής επίθεσης σε πρώτη φάση-οι αστυνομικοί απουσιάζουν από όλα τα πολυάριθμα βίντεο και τις φωτογραφίες που τράβηξαν τόσο τα θύματα όσο και οι αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας.

Οι βουλευτές επεσήμαναν επίσης την εμφανή έλλειψη αστυνομικής παρουσίας.

“Το έργο του Υπουργείου Εσωτερικών δεν ήταν ορατό, τουλάχιστον στο βαθμό που θα θέλαμε… στο ίδιο κτίριο που δέχθηκε την επίθεση υπάρχει αστυνομικό τμήμα, αλλά οι εγκληματίες όχι μόνο έκαναν τη βρώμικη πράξη τους – αλλά και βγήκαν ήρεμα και κάθισαν στο ίδιο αυτοκίνητο με το οποίο έφτασαν και διέφυγαν. Αυτό, φυσικά, είναι ανοησία”, σχολίασε ο Biysultan Khamzaev, μέλος της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας για την Ασφάλεια και την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας Alexander Khinshtein αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι η Crocus Profi, η ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας που ανέλαβε τη φύλαξη του δημαρχείου Crocus, δεν δρομολόγησε επείγουσα αντίδραση στην τρομοκρατική επίθεση, παρόλο που είχε πρόσβαση σε όπλα “στρατιωτικής υπηρεσίας”.

“Το οπλοστάσιο είναι αποθηκευμένο στο κτίριο δίπλα στο Crocus, αλλά οι φρουροί είχαν υπηρεσία χωρίς [πυροβόλα όπλα]. Η ομάδα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης της [Crocus Profi] εδρεύει επίσης εκεί, η οποία, ωστόσο, επίσης δεν πήγε στο σημείο μετά την τρομοκρατική επίθεση”, δήλωσε ο Khinshtein.

πηγή: tass.ru

Ένας επιζών της επίθεσης δήλωσε στη Moskovsky Komsomolets ότι “δεν υπήρχε κυριολεκτικά καθόλου ασφάλεια” στο Crocus. Αυτό ήταν σε πλήρη αντίθεση με μια συναυλία που παρακολούθησαν στον ίδιο χώρο έξι μήνες νωρίτερα: “Σε εκείνη την περίπτωση, τα πάντα γύρω από την αίθουσα συναυλιών είχαν αποκλειστεί από την αστυνομία, υπήρχαν λεωφορεία με δυνάμεις των ΜΑΤ, αρκετά ασθενοφόρα… Αλλά εδώ – κανένας”.

Αν και το χρονοδιάγραμμα των γεγονότων διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με την πηγή, οι πυροβολισμοί φέρονται να ξεκίνησαν λίγα λεπτά πριν από τις 20:00 της 22ας Μαρτίου.

Το TASS ανέφερε ότι οι μονάδες OMON βρίσκονταν καθ’ οδόν προς το δημαρχείο του Crocus στις 20:33. Έφτασαν στην αίθουσα συναυλιών στις 21:05, σύμφωνα με ανταποκριτή του TASS που βρισκόταν στο σημείο.

“Στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων της Ρωσικής Φρουράς έφτασαν στο Crocus City Hall, αναφέρει ανταποκριτής του TASS.” timestamp: 21:05 μ.μ: TASS (Telegram)

Το αρχηγείο της Μόσχας για την αστυνομία OMON (ΜΑΤ/ΔΕΗ) της Εθνικής Φρουράς βρίσκεται σε απόσταση 3,6 χιλιομέτρων από το Δημαρχείο του Crocus:

Πηγή: Yandex

Το υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει ότι η αστυνομία έφτασε στο σημείο πέντε λεπτά μετά τη λήψη πληροφοριών για τους πυροβολισμούς. Μέλη της Εθνοφρουράς έφτασαν στο σημείο 15 λεπτά μετά την “πρώτη αναφορά” της επίθεσης, σύμφωνα με τον Khinshtein.

Αυτή είναι η επίσημη ιστορία.

Αλλά όπως παρατηρεί οξυδερκώς η επίσημη εφημερίδα του ρωσικού κοινοβουλίου, παραμένουν ερωτήματα σχετικά με τη “συμπεριφορά των υπηρεσιών επιβολής του νόμου” κατά τη διάρκεια αυτού του τραγικού και φρικτού γεγονότος. Κάποια από αυτά τα ερωτήματα τίθενται ακόμη και σε δημοφιλή συστημικά ρωσικά φόρουμ , όπως το Yaplakal:

Το ” Ερωτήσεις για το Crocus Hall ” έφτασε στην πρώτη σελίδα ενός από τα πιο δημοφιλή φόρουμ του διαδικτύου της Ρωσίας, του yaplakal.com.

Η κλήση της αστυνομίας, όπως αποδείχθηκε, βοηθάει αρκετά, επειδή μπορεί να φτάσει σε ένα λεπτό ή σε μια ώρα. Είναι θέμα τύχης. Ίσως να υπήρχε κυκλοφοριακή συμφόρηση εκεί στη Μόσχα. […]

Γενικά, οι ερωτήσεις πολλαπλασιάζονται, αλλά δεν υπάρχουν απαντήσεις. Το κύριο ερώτημα εδώ είναι το εξής: αν όλο αυτό το θέατρο της ασφάλειας δεν μας προστατεύει καθόλου, τότε γιατί χρειάζεται; Γιατί χρειαζόμαστε αυτούς τους ανιχνευτές μετάλλων-έλεγχους-ερωτήσεις-ακτίνες-x και περιπολίες της αστυνομίας σε κάθε γωνία; …

Θα ήθελα να πω πολλά περισσότερα λόγια. Το “ανικανότητα” δεν είναι το καταλληλότερο, αλλά είναι το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό.

Σε γενικές γραμμές, είναι σαφές τι θα συμβεί τώρα. Σφίγγουμε, σφίγγουμε τις βίδες …

Τόσα πολλά ερωτήματα. Εδώ είναι μερικές ακόμα ερωτήσεις:

Ερωτήσεις για τη φωτιά

Από την τρομοκρατική επίθεση σκοτώθηκαν 139 άνθρωποι, 40 εκ των οποίων πέθαναν από τραύματα πυροβολισμών, δήλωσε στις 25 Μαρτίου ο Alexander Bastrykin, επικεφαλής της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Οι τρομοκράτες ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί στο χρόνο και απίστευτα επινοητικοί. Μέσα σε μόλις δεκαπέντε λεπτά κατάφεραν να ανάψουν μια τεράστια πυρκαγιά εκτοξεύοντας μολότοφ και βάζοντας φωτιά σε καρέκλες. Ακολουθεί ένα απόσπασμα από το χρονολόγιο της Komsomolskaya Pravda για την επίθεση:

20.01. Ο κόσμος προσπαθεί να κατέβει από τον ημιώροφο, αλλά οι πυροβολισμοί αρχίζουν στο διάδρομο. Ταυτόχρονα, οι τρομοκράτες ρίχνουν βόμβες μολότοφ, βάζοντας φωτιά σε καρέκλες. Ο κόσμος προσπαθεί να διαφύγει: κάποιοι ξαπλώνουν στο πάτωμα, κάποιοι κατευθύνονται προς τα πάνω, κάποιοι τρέχουν πίσω από τη σκηνή. […]

20.15. Ξεσπά ισχυρή πυρκαγιά και οι χώροι καλύπτονται σταδιακά από πυκνούς καπνούς. Μερικοί άνθρωποι βγαίνουν στο δρόμο. Κάποιοι παραμένουν στο κτίριο, οχυρωμένοι σε τουαλέτες και βοηθητικούς χώρους, χωρίς να γνωρίζουν ότι οι τρομοκράτες έχουν διαφύγει… […]

21.10. Η οροφή και μέρος των ανώτερων ορόφων έχουν τυλιχθεί στη φωτιά. Δεκάδες πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να καταπολεμήσουν τις φλόγες.

Συνοψίζοντας: οι πάνω όροφοι και η οροφή αυτού του μεγάλου κτιρίου “τυλίχτηκαν στη φωτιά” περίπου μια ώρα μετά τη ρίψη απροσδιόριστου αριθμού μολότοφ και την πυρπόληση αρκετών καρεκλών.

Αυτή είναι η επίσημη ιστορία.

Ο Nikolai Starikov, ένας δημοφιλής πολιτικός σχολιαστής που κάνει τακτικές εμφανίσεις στη ρωσική κρατική τηλεόραση, έχει μερικές ερωτήσεις σχετικά με αυτό:

Υπάρχουν ακόμη πολλά ερωτήματα σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση και ιδιαίτερα με την πυρκαγιά στο δημαρχείο του Crocus.

“Θα ήθελα να θυμηθώ μια άλλη τραγωδία που συνέβη στις 25 Μαρτίου 2018. Εννοώ την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο Winter Cherry. Η έκταση της πυρκαγιάς ήταν 1600 μέτρα. Στο Δημαρχείο του Crocus, σύμφωνα με το Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, καίγονταν 13.000 μέτρα.

Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να λάβουμε απάντηση στο ερώτημα πώς ένα ή δύο εκτοξευμένα εμπρηστικά μείγματα θα μπορούσαν να μετατραπούν σε πυρκαγιά 8-10 φορές μεγαλύτερη από την πυρκαγιά που κατέστρεψε το εμπορικό κέντρο το 2018.

Νομίζω ότι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι το κλειδί για μια ολοκληρωμένη λύση και απάντηση σε όλα τα ερωτήματα που θέτει η κοινωνία στον εαυτό της ως αποτέλεσμα αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης. Γιατί η φωτιά εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα; Υπήρχαν άλλοι εμπρηστές;

Πώς μπόρεσε αυτό το τεράστιο κτίριο να πιάσει φωτιά, ώστε τόσοι πολλοί άνθρωποι να πεθάνουν μέσα στη φωτιά και τον καπνό, η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι εξαιρετικά σημαντική”, δήλωσε σχετικά στην εβδομαδιαία ζωντανή εκπομπή του.

Πηγή:: Telegram

Το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων υποστηρίζει ότι ο συναγερμός πυρκαγιάς του κτιρίου και άλλα χαρακτηριστικά ασφαλείας ήταν πλήρως λειτουργικά κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Οι μολότοφ και οι καμένες καρέκλες προκάλεσαν την κατάρρευση της οροφής μέσα σε λίγες ώρες. (πηγή: newizv.ru)

Ο Yuri Podolyak, ένας δημοφιλής Ρώσος μπλόγκερ με 2,8 εκατομμύρια συνδρομητές στο Telegram, πιστεύει ότι το Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης διαστρεβλώνει λίγο την αλήθεια:

Για άλλη μια φορά θέλω να επιστρέψω στο θέμα της τραγωδίας στο Crocus. Δυστυχώς, αυτή η τραγωδία αποκάλυψε όχι μόνο τον τεράστιο ηρωισμό του λαού μας, αλλά και πολλά από τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας.

Στιγμή πρώτη. Θα ήθελα να ξεκινήσω και πάλι με την αναφορά προς τον Πρόεδρο του Υπουργού Εκτάκτων Καταστάσεων Alexander Kurenkov (https://t.me/yurasumy/14015), όπου είπε ότι δήθεν το σύστημα πυρόσβεσης στο κτίριο “λειτούργησε κανονικά”.

Για άλλη μια φορά έψαξα όλα όσα μπόρεσα να βρω από τα βίντεο. ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΉΚΑ ΚΑΜΊΑ ΕΠΙΒΕΒΑΊΩΣΗ ΑΥΤΟΎ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΌΤΟΣ. Αντιθέτως, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτα με τρομερά πλάνα ανθρώπων που ασφυκτιούσαν ή κάηκαν ζωντανοί. είναι ξεκάθαρα ορατό ότι [ο ισχυρισμός ότι το σύστημα καταιονισμού λειτούργησε] ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ.

Προφανώς, ένας από τους υφισταμένους του ξεκάθαρα εξαπάτησε τον υπουργό για το θέμα αυτό και αυτός, με τη σειρά του, παραπλάνησε τον πρόεδρο και ολόκληρη τη χώρα. Και υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ότι πολλές έξοδοι κινδύνου ήταν ΚΛΕΙΣΤΕΣ και αυτό οδήγησε επίσης σε θύματα.

Είμαι σίγουρος ότι αν ο κ. Υπουργός ΕΛΕΓΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ το προσωπικό αυτό και δεν εμπιστεύεται τους υφισταμένους του, θα ΤΡΟΜΑΞΕΙ από το πώς τον παγίδευσαν μπροστά στον πρόεδρο και τη χώρα οι ίδιοι οι υφιστάμενοί του.

Και έχω την υποψία ότι στο θέμα αυτό υπήρχε και η συνιστώσα της διαφθοράς.

Ο Podolyak έχει επίσης κάποιες αιχμηρές ερωτήσεις για τον ιδιοκτήτη του δημαρχείου του Crocus, έναν Αζέρο ολιγάρχη (συγγνώμη, “επιχειρηματία”) με το όνομα Araz Agalarov. Αν επιθυμείτε πληροφορίες για τον Araz, ο Rolo έχει μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Ή απλά χρησιμοποιήστε την αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης.

Για τους σκοπούς μας, αρκεί να πούμε ότι ο Araz Agalarov είναι ένας πλούσιος τύπος που χρωστάει (χρωστούσε;) στη Sberbank ένα τεράστιο ποσό χρημάτων και τώρα περιμένει μια ασφαλιστική πληρωμή αποζημίωσης.

πηγή: rbc.ru

Ο Podolyak συμπεριέλαβε την πληροφορία αυτή στην ανάρτησή του στο Telegram, σημειώνοντας ότι είναι περίεργο που ένα κτίριο που κάηκε τόσο εύκολα θα μπορούσε να ασφαλιστεί αρχικά. Οι Ρώσοι φαίνεται να πιστεύουν ότι οι παρατηρήσεις του είναι σχετικές, επειδή η ανάρτησή του έχει σήμερα 1,8 εκατομμύρια προβολές.

Πολλές ερωτήσεις και 1,8 εκατομμύρια προβολές. Πηγή: Telegram

Ο Agalarov άρχισε να παίρνει συνεντεύξεις σχεδόν αμέσως μετά την επίθεση που συνέβη. Ισχυρίζεται ότι το σύστημα καταιονισμού λειτούργησε τόσο καλά που στην πραγματικότητα αναγκάστηκαν να το κλείσουν στις 4 το πρωί, επειδή μέχρι τότε το κτίριο είχε γίνει στάχτη στα μάτια. Σταματήστε και ξαναδιαβάστε αυτή την πρόταση. Αυτό όμως ισχυρίζεται ο Αγκαλάροφ:

πηγή: rbc.ru

Ο φιλικός ολιγάρχης υποσχέθηκε επίσης ότι θα ξαναχτίσει τον χώρο -κάτι που κάποιοι θεώρησαν λίγο αναίσθητο, αν σκεφτεί κανείς ότι οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εξακολουθούν να ψάχνουν για πτώματα κάτω από τα ερείπια:

πηγή: newizv.ru

Θα επανέλθουμε σε αυτόν τον περίεργο αργότερα. Ας ολοκληρώσουμε τα πράγματα.

Ερωτήσεις σχετικά με την υποβολή ερωτήσεων

Πότε υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερες ερωτήσεις και πότε δεν πρέπει να κάνουμε ερωτήσεις; Θα ήταν πολύ χρήσιμο αν η Αστυνομία Ερωτήσεων μπορούσε να δημοσιεύσει πληροφορίες που να εξηγούν τους κανόνες, επειδή πολλοί, πολλοί Ρώσοι κάνουν ερωτήσεις -και αυτό μπορεί να είναι Παράνομο;

Για παράδειγμα, η βουλευτής της Δημοτικής Δούμας της Μόσχας Ekaterina Engalycheva έχει κάποιες ερωτήσεις:

Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από την τραγωδία στο Crocus. Αναλύοντας αυτό που συνέβη, νομίζω ότι είναι απαραίτητο να σκεφτούμε πώς ήταν δυνατόν να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες και, κυρίως, τι πρέπει να γίνει για να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο;

Και εδώ προκύπτουν πολλά ερωτήματα:

Γιατί σε ένα κτίριο όπου πραγματοποιούνται τακτικά δημόσιες εκδηλώσεις:

▪︎ δεν οργανώθηκε η εκκένωση των ανθρώπων και των παιδιών;

▪︎ γιατί ήταν κλειστές οι έξοδοι κινδύνου, οι άνδρες έσπασαν τις πόρτες και βρήκαν μπλοκαρισμένες διόδους;

▪︎ γιατί δεν έσβησαν τα φώτα, οι κάθε λογής φακοί συνέχισαν να διασκεδάζουν τόσο μέσα όσο και έξω, ενώ ο Κρόκος έκαιγε, και δεν άναψε αντ’ αυτού ο ασφαλής φωτισμός έκτακτης ανάγκης;

▪︎ γιατί δεν λειτούργησε το σύστημα πυρόσβεσης, το οποίο υποτίθεται ότι αποτρέπει μια τραγωδία; Άλλωστε, δεν επρόκειτο για μια χαρτοβιομηχανία που καιγόταν, αλλά για ένα ουσιαστικά άδειο κτίριο, όπου θεωρητικά δεν υπήρχε τίποτα να καεί.

▪︎ γιατί τα πάντα στο εσωτερικό και το ίδιο το κτίριο κάηκαν τόσο γρήγορα, σαν κερί, θα έπρεπε τέτοια πράγματα να είναι φινιρισμένα και κατασκευασμένα μόνο από άκαυστα υλικά;

▪︎ γιατί δεν φυλάσσονται οι εκδηλώσεις στις οποίες παρευρίσκονται χιλιάδες άνθρωποι; […]

▪︎ γιατί οι ειδικές δυνάμεις μπήκαν στο Crocus μόλις μια ώρα αργότερα, όταν οι τρομοκράτες είχαν ήδη φύγει, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι η απόσταση από την κύρια διεύθυνση της ρωσικής φρουράς στη Μόσχα μέχρι το εμπορικό κέντρο Crocus είναι μόλις 4 λεπτά με το αυτοκίνητο;

Και μια ακόμη ερώτηση:

πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους τρομοκράτες και πόσοι άνθρωποι έπαθαν ασφυξία ή εγκαύματα εξαιτίας της διαβόητης διεφθαρμένης αποτυχίας να διασφαλιστεί η πυρασφάλεια και της απρόσεκτης, οικονομικής κατασκευής;

Πριν ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, ένας δισεκατομμυριούχος, εγκρίνει επιδοτήσεις από το κράτος για την αποκατάσταση του Crocus, θα άξιζε να του τεθούν αυτά τα ερωτήματα.

Και ταυτόχρονα, σε όλους τους αξιωματούχους που καλύπτουν τη μη τήρηση των κανόνων πυρασφάλειας επίσης!

Η Ekaterina Engalycheva κάνει ερωτήσεις. Αλλά αυτό δεν είναι ανεύθυνο και αντιρωσικό;

Εδώ είναι μια άλλη ανάρτηση του Yaplakal, με τίτλο “Τρομοκρατική επίθεση στον Κρόκο. Ερωτήσεις”, η οποία αναβαθμίστηκε στην πρώτη σελίδα του φόρουμ:

πηγή: yaplakal.com

Σκέψεις σχετικά με την τρομοκρατική επίθεση… Κρόκος, Μόσχα…

Αυτά τα ερωτήματα με βασανίζουν συνεχώς: τρομοκράτες μπορούν να έρθουν σε μια τρομοκρατική επίθεση σε ένα τεράστιο κέντρο διασκέδασης στη Μόσχα με ένα λευκό Kia ή οτιδήποτε άλλο, να δημιουργήσουν αυτή την τρελή κόλαση μέσα σε 15 λεπτά χωρίς την επέμβαση της αστυνομίας, να σκοτώσουν περισσότερους από εκατό ανθρώπους, να διαπράξουν εμπρησμό ενός τεράστιου συγκροτήματος-να βάλουν φωτιά στα καθίσματα, σε ένα συγκρότημα εξοπλισμένο με αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης-και να τα κάνουν όλα αυτά ατιμώρητα, χωρίς να κρύβουν τα πρόσωπά τους… […]

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ: Δεν καταλαβαίνω τίποτα, πρόκειται για θέατρο του παραλόγου; Πιστεύετε αυτές τις ανοησίες; Αλήθεια;

Πολύ αγενές, κύριε. Παρακαλώ πηγαίνετε κατευθείαν στη Φυλακή Λόγω της Υποβολής Ερωτήσεων. Μην χρησιμοποιήσετε την κάρτα “ΠΕΡΑΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΛΟΓΩ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ”. Μην εισπράξετε 200 ρούβλια.


Δικτυογραφία :

Crocus terror attack: Question more? – Edward Slavsquat

Edward Slavsquat
Crocus terror attack: Question more?
On Tuesday I typed up a short blog post examining a video that purportedly shows the opening moments of the Crocus City Hall terrorist attack. I thought that the video was a little bit weird. The post generated lots of colorful discussion. Some people agreed with my observations. Others thought I had misinterpreted the video’s co…
Read more

 

Πηγή https://apollodoros.substack.com/p/crocus-956



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 1,510


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα