Μήπως οι ψάχνοντες για “σωτήρες”, ν’ αρχίσουν να αναρωτιούνται για τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ;;;

Μήπως οι ψάχνοντες για “σωτήρες”, ν’ αρχίσουν να αναρωτιούνται για τον ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ;;;

17 Ιουνίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:612
Μοίρασέ το

 

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραδέχεται ότι ο ρωσικός στρατός έχει εξαντληθεί καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία παρατείνεται

“Οι απώλειές τους πλησιάζουν ένα επίπεδο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καταστροφικό”, δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Κρεμλίνο με Ρώσους δημοσιογράφους και μπλόγκερ που καλύπτουν τη σύγκρουση.

Πούτιν και Ζελένσκι, είναι μαθητές και “παιδιά” του ψυχοπαθή ΣΒΑΜΠ…

Αρχίστε να σκέπτεστε πως όλος αυτός ο πόλεμος ήταν στημένος για να ξεκινήσει Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ… ΚΑΙ ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ “ΣΩΤΗΡΕΣ”…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Ο πόλεμος που προοριζόταν να διαρκέσει έναν καρδιακό παλμό έχει πλέον μετατραπεί σε ένα αιματηρό αδιέξοδο. Αλλά τώρα, η παλίρροια φαίνεται να έχει τελικά ανέβει αρκετά ψηλά ώστε να αναγκάσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια σπάνια επίδειξη αδυναμίας.

Στους μήνες που ακολούθησαν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι εικασίες αυξήθηκαν γρήγορα σχετικά με το αν ο στρατός του Πούτιν θα μπορούσε να αντέξει μια μακρόχρονη εκστρατεία πολύ πέρα από τις αρχικές εκτιμήσεις του. Τον Φεβρουάριο του 2022, η Ρωσία διέθετε 175.000 στρατιώτες εγκατεστημένους σε περιοχές κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων. Σε συνδυασμό με τη ναυτική κυριαρχία στη Μαύρη Θάλασσα, οι δυνάμεις αναμενόταν να ανατρέψουν την Ουκρανία μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Η εκστρατεία προοριζόταν να εισέλθει με καταιγιστικό ρυθμό στην πρωτεύουσα του Κιέβου και να ανατρέψει την κυβέρνηση του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσα σε λίγες ημέρες. Ωστόσο, οι ακρωτηριαστικές οικονομικές κυρώσεις και η σταθερή ροή όπλων που παρείχε η Δύση στην Ουκρανία έχουν καθυστερήσει το κύριο σχέδιο της Ρωσίας, καθώς τα εμπόλεμα έθνη συνεχίζουν να ανταλλάσσουν έδαφος μέχρι το ευρωπαϊκό καλοκαίρι.

Σε μια ειλικρινή παραδοχή που έκανε αυτή την εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με την ανεπάρκεια του στρατιωτικού υλικού που απαιτείται για μια νικηφόρα εκστρατεία στην Ουκρανία.

Απευθυνόμενος σε συγκέντρωση φιλοπόλεμων μπλόγκερ στο Κρεμλίνο την Τρίτη, ο Πούτιν υπογράμμισε τις ελλείψεις που ταλαιπωρούν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Μόσχα λαμβάνει μέτρα για να γεφυρώσει το κενό ενισχύοντας την παραγωγή όπλων.

Σύμφωνα με αναφορές των κρατικών μέσων ενημέρωσης, ο Πούτιν αναγνώρισε την έλλειψη διαφόρων κρίσιμων πόρων κατά τη διάρκεια της τρέχουσας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

“Κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, κατέστη σαφές ότι υπάρχουν ελλείψεις σε πολλά πράγματα – πυρομαχικά ακριβείας, εξοπλισμός επικοινωνιών, αεροσκάφη, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ούτω καθεξής”, δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

“Τα έχουμε, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε αρκετά από αυτά”.

Ταυτόχρονα, ο Πούτιν υποστήριξε ότι η Ρωσία έχει δει μια σημαντική άνοδο στην παραγωγή όπλων για το πεδίο της μάχης.

Ενώ η παραγωγή του αναγκαίου εξοπλισμού είχε σχεδόν τριπλασιαστεί, τα πιο περιζήτητα όπλα είχαν δεκαπλασιαστεί.

Η ανεπάρκεια των πυρομαχικών ακριβείας εμπόδισε την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας, εμποδίζοντας αποτελεσματικά πλήγματα σε στρατηγικούς στόχους από απόσταση.

Κατά συνέπεια, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταφύγει στη χρήση μη ακριβών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένου του ιρανικής κατασκευής Shahed-129, και ακόμη και ναυτικών πυραύλων για τη στόχευση δομών κατοικιών. Αυτά τα απεγνωσμένα μέτρα υπογραμμίζουν τους περιορισμούς που επιβάλλονται στη Μόσχα λόγω της έλλειψης κρίσιμων στρατιωτικών μέσων.

Νωρίτερα φέτος, το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, το οποίο παρέχει τακτικές ενημερώσεις και αναλύσεις σχετικά με την εντεινόμενη κρίση, υποστήριξε ότι ο στρατός της Ρωσίας ήταν “σημαντικά εξαντλημένος”, παρά τη μαζική ώθηση της Μόσχας να στρατολογήσει χιλιάδες άνδρες στρατιωτικής ηλικίας.

Η εκστρατεία έχει “εξαντλήσει σημαντικά τα ρωσικά αποθέματα εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση μιας επιτυχημένης επίθεσης μεγάλης κλίμακας στην ανατολική Ουκρανία”, σύμφωνα με το Ινστιτούτο.

Ο Ντάρα Μασικό, ειδικός στον ρωσικό στρατό στο Rand Corporation, πρόσθεσε ότι οι εκτιμήσεις για τις δυνατότητες της υπερδύναμης μπορεί να έχουν υπερτιμηθεί.

“Το γιατί η Ρωσία δεν επικράτησε – γιατί αντίθετα σταμάτησε στα βήματά της, απομακρύνθηκε εκτός μεγάλων πόλεων και τέθηκε σε άμυνα – έχει γίνει ένα από τα πιο σημαντικά ερωτήματα τόσο της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής όσο και της διεθνούς ασφάλειας ευρύτερα”.

Ο Lawrence Freedman, ομότιμος καθηγητής πολεμικών σπουδών στο King’s College του Λονδίνου, δήλωσε ότι η Δύση δεν είχε προβλέψει με ακρίβεια πώς θα μπορούσε να μοιάζει ο πόλεμος μετά από σχεδόν 18 μήνες.

“Εκεί που οι άνθρωποι έκαναν λάθος ήταν στις εκτιμήσεις τους για τον ρωσικό στρατό”, δήλωσε ο Freedman μέσω του RadioFreeEurope. “Δεν ήταν προδιαγεγραμμένο ότι οι Ρώσοι θα τα έκαναν θάλασσα τόσο άσχημα”.

Το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία έχασε περίπου το 50% των αρμάτων μάχης T-72B και T-72B3M κατά τον πρώτο χρόνο των μαχών.

Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο από το Ινστιτούτο έριξε επίσης φως στις επιπτώσεις των δυτικών κυρώσεων στην ικανότητα της Ρωσίας να προμηθεύεται βασικά εξαρτήματα για προηγμένα όπλα.

Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ενώ η ποιότητα του στρατιωτικού εξοπλισμού που χρησιμοποιεί ο ουκρανικός στρατός έχει βελτιωθεί χάρη στη δυτική βοήθεια, οι εξοπλισμοί της Ρωσίας συνεχίζουν να επιδεινώνονται. Αυτή η απόκλιση στην ποιότητα υπογραμμίζει περαιτέρω τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Μόσχα για τη διατήρηση μιας επιτυχημένης στρατιωτικής εκστρατείας.

Αντίθετα, το Κίεβο έλαβε πρόσφατα ένα σημαντικό φορτίο δυτικών αρμάτων μάχης, συμπεριλαμβανομένων των αξιόλογων βρετανικών Challenger 2 και γερμανικών Leopard 2.

Παρά την παραδοχή του, ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι οι απώλειες της Ουκρανίας στην πολυαναμενόμενη αντεπίθεσή της ήταν δέκα φορές υψηλότερες από εκείνες της Μόσχας, ακόμη και όταν το Κίεβο δήλωσε ότι σημειώνει κέρδη και “προχωράει μπροστά”.

Η εκτίμησή του ήρθε λίγες ώρες αφότου η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι κατέλαβε δυτικά τεθωρακισμένα οχήματα από τις δυνάμεις του Κιέβου στο πεδίο της μάχης.

“Οι απώλειές τους πλησιάζουν ένα επίπεδο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καταστροφικό”, δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Κρεμλίνο με Ρώσους δημοσιογράφους και μπλόγκερ που καλύπτουν τη σύγκρουση.

“Έχουμε 10 φορές λιγότερες απώλειες από εκείνες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας”, σημείωσε, επικαλούμενος μια αναλογία που δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα.

Αλλά το Κίεβο ανταπέδωσε γρήγορα, επιμένοντας ότι η ώθηση της Ουκρανίας, ενισχυμένη με δυτικά όπλα και εκπαίδευση, είχε “ορισμένα κέρδη, υλοποιώντας τα σχέδιά μας που προχωρούν προς τα εμπρός”.

Τόσο αμυντικές όσο και επιθετικές σφοδρές μάχες συνεχίζονται στα ανατολικά και νότια του έθνους μας”, δήλωσε ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Valery Zaluzhny στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τις τελευταίες ημέρες, το Κίεβο υποστήριξε ότι ανακατέλαβε μια σειρά από χωριά στην ανατολική περιοχή του Ντονέτσκ.

 

 

Πηγή: news.com.au

 

Πηγή

Προβολές : 612


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα