Μας ”άδειασε” ξανά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ – Εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα

12 Μαΐου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Η δήλωση της βοηθού Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Έρικα Όλσον σε ερώτηση για την τουρκική παραβατικότητα είναι ενδεικτική:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν απολύτως αφοσιωμένες στη διασφάλιση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές.

Πιστεύουμε ότι οι διαφωνίες στην περιοχή θα πρέπει να επιλύονται ειρηνικά μέσω της διπλωματίας και του διεθνούς δικαίου και όχι με προκλητικές στρατιωτικές ενέργειες.”

 

 

 

 

Αν δεν επρόκειτο για την … αποικία Ελλάδα του βαθέως κράτους των ΗΠΑ, δηλαδή τους ΡΟΤΣΙΛΝΤ – ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ – ΜΠΟΥΣ και λοιπών ερπετοειδών, η οποία αποικία Ελλάδα, είναι ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ, οι δηλώσεις της υφυπουργού εξωτερικών, μόνο για γέλια θα ήταν, καθώς αφενός μεν οι ΗΠΑ ποτέ δεν ακολούθησαν την δημοκρατική οδό επίλυσης αλλά επενέβαιναν με την δύναμη των όπλων διαλύοντας κράτη και καταστρέφοντας λαούς, (όπως κάνουν και με την Ουκρανία) αφετέρου γιατί θεωρούν την Ελλάδα ως ιδιοκτησία τους και τον Μητσοτάκη, όπως και τον κάθε πρωθυπουργεύοντα, ως ένα ακόμα πιόνι τους, που απλά έχει το… “προνόμιο” να είναι ΧΑΖΑΡΟΣ, όπως και τα αφεντικά του, αλλά… χαμηλοτάτης βαθμίδας.

Άλλωστε το αποκλειστικό δικαίωμα εισβολής σε άλλα κράτη, μόνον οι ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΗΠΑ το έχουν…

Όσο για τον Ερντογάν, αν και χαζαροσιωνιστής, ξέρει να απαιτεί για το κράτος του… κάτι που ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Όσο αυτός ο ΡΑΓΙΑΔΟλαός, κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και ψηφίζει συνεχώς τους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥ, άσπρη μέρα, δεν πρόκειται να δούμε.

ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΧΑΖΑΡΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. Άλλωστε οι ΗΠΑ, σύντομα θα δώσουν εντολή στον Ερντογάν για… “θερμό επεισόδιο” για να μας πάρει μερικά νησιά του Αιγαίου…

Γι αυτό άλλωστε και τα έχουν εποικίσει με λαθρομουσλίμια ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΑ…

 

Λίγα 24ωρα πριν την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν και να μιλήσει στο Κογκρέσο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ φρόντισε να καταστήσει σαφές ποια θα είναι η αμερικανική στάση στην οποιαδήποτε αναφορά του Πρωθυπουργού στα ελληνοτουρκικά.

Και αυτή δεν είναι άλλη από τις «ίσες αποστάσεις», το οποίο ουσιαστικά και πρακτικά σημαίνει ότι το θύμα, στην προκειμένη περίπτωση η Ελλάδα, δεν έχει καμία απολύτως διαφορά με τον θύτη, στην προκειμένη περίπτωση η Τουρκία.

Η εμπρηστική ρητορική και η κλιμάκωση των προκλήσεων στο Αιγαίο από την Άγκυρα είναι ψιλά γράμματα για την Ουάσιγκτον, η οποία μέσω του Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί τις δύο χώρες σε διάλογο και ειρηνική επίλυση των διαφορών.

Με αναφορά πάντα σε πληθυντικό αριθμό και χωρίς φυσικά να κατονομάζεται η Τουρκία, μην τυχόν και δυσαρεστηθεί ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η δήλωση της βοηθού Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Έρικα Όλσον σε ερώτηση για την τουρκική παραβατικότητα είναι ενδεικτική:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν απολύτως αφοσιωμένες στη διασφάλιση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές.

Πιστεύουμε ότι οι διαφωνίες στην περιοχή θα πρέπει να επιλύονται ειρηνικά μέσω της διπλωματίας και του διεθνούς δικαίου και όχι με προκλητικές στρατιωτικές ενέργειες.

Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι απολύτως απαραίτητο για τις χώρες να συνεργαστούν για να βρουν λύσεις σε μακροχρόνια προβλήματα που θα βοηθήσουν στη σταθερότητα της περιοχής, και καλούμε όλα τα μέρη να το κάνουν.

Και θα πρέπει απλώς να προσθέσω ότι ως θέση αρχής ενθαρρύνουμε όλα τα κράτη να επιλύουν τα ζητήματα θαλάσσιας οριοθέτησης ειρηνικά και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Θυμίζουμε ότι χθες, η Wall Street Journal αποκάλυψε ότι ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει την πώληση προηγμένων οπλικών συστημάτων για την αναβάθμιση των μαχητικών F-16 της Τουρκίας.

«Απαραίτητη σύμμαχος η Ελλάδα για την ασφάλεια της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ»
Κατά τα άλλα, η Όλσον στο μήνυμά της για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ αναλώθηκε στο γνωστό αφήγημα περί Συμμάχων του NATO και το τον τάχα σημαντικό ρόλο της Ελλάδας, με αναφορά στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και την Ουκρανία:

«Πολλά από αυτά που καθορίζουν τη σχέση μας επικεντρώνονται στη διαρκή δέσμευσή μας να προωθήσουμε τις κοινές δημοκρατικές αξίες και ελευθερίες που μας ενώνουν, και αυτό είναι κάτι που γίνεται ακόμα πιο σημαντικό με δεδομένο το τι συμβαίνει με την εισβολή και τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία.

Η Ρωσία και η Ουκρανία κυριαρχούν σε μεγάλο μέρος των σημερινών πρωτοσέλιδων και είμαστε ευγνώμονες που η Ελλάδα παραμένει ένας σταθερός και έμπιστος σύμμαχος του ΝΑΤΟ που είναι απολύτως απαραίτητος για την ασφάλεια της νότιας πτέρυγας της συμμαχίας.

Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σε ένα ιστορικά υψηλό επίπεδο, μια εκτίμηση, η οποία αποτελεί πλέον κοινό παρανομαστή στις δηλώσεις των διαφόρων Αμερικανών αξιωματούχων.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού αποτελεί μια ευκαιρία για να σχεδιαστούν μελλοντικές κινήσεις που θα οδηγήσουν ακόμα περισσότερο στην ενίσχυση της συνεργασίας. Η συνεργασία στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, αλλά και της προώθησης των κοινών αξιών θα βρεθούν στο επίκεντρο της επίσκεψης. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα υπογραμμίσει τη θετική, πολύπλευρη φύση της διμερούς μας συνεργασίας

Η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μια πολύ ισχυρή φιλία και εταιρική σχέση, και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα για τη συνάντησή του στον Λευκό Οίκο και την ιστορική ομιλία που θα κάνει στη κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου.

Αυτή είναι η υψηλότερη τιμή που μπορεί να απονείμει το νομοθετικό μας σώμα σε έναν ξένο ηγέτη και αποτελεί απόδειξη της τεράστιας δικομματικής υποστήριξης που υπάρχει για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις στις ΗΠΑ.

Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή, η δημοκρατία και το μήνυμα της δημοκρατίας είναι πιο σημαντικά από ό,τι ίσως ήταν ποτέ, και κανείς δεν πιστεύω ότι είναι πιο κατάλληλος να μιλήσει για τη δημοκρατία από την Ελλάδα, η οποία είναι το σπίτι της σύγχρονης δημοκρατίας.

Και ελπίζω ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού Μητσοτάκη εδώ θα είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε πραγματικά αυτές τις κοινές αξίες τη στιγμή που ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν εισβάλλει στην Ουκρανία».

 

Πηγή

Προβολές : 70


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα