Μας δουλεύει ο Νατσιός;;; Δημήτρη Νατσιέ, υποψ. βουλευτής σου ήταν (είναι;) μέλος Ροταριανών;;;

Μας δουλεύει ο Νατσιός;;; Δημήτρη Νατσιέ, υποψ. βουλευτής σου ήταν (είναι;) μέλος Ροταριανών;;;

22 Ιανουαρίου, 2024 65 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:1,910
Μοίρασέ το

 

“Rotary – Lions…

Παρακλάδια της Μασωνίας!!!”

 

 

 

Γράφει η Καλλιόπη Σουφλή

 

Ένα σχόλιο στάθηκε η αφορμή γι αυτή την ανάρτηση και παρακαλώ να την λάβετε σοβαρά υπόψη, γιατί πίσω από δυο Παγκόσμιους Ομίλους που φέρεται να ποιούν πολιτιστικό έργο, στην ουσία και σύμφωνα με δημοσιεύματα,  αποτελούν τους προθάλαμους της Μασσονίας.

Δηλαδή, κρύβονται πίσω από δήθεν αλληλοκατανόηση, ενεργό συμμετοχή στην δραστηριοποίηση της κοινωνίας, στις βασικές ελευθερίες και άλλα τέτοια συνθήματα για τους αφελείς, ενώ οι γνωρίζοντες ξέρουν πως είναι το πρώτο σκαλί για την είσοδό τους στη Μασσονία…

 

Η αλήθεια είναι πως τα μέλη τους, είτε αφελώς είτε αποκρύπτοντα την αλήθεια, διαδίδουν ότι και οι δύο Όμιλοι είναι στην ουσία πολιτιστικοί σύλλογοι, ενώ έχουν στις τάξεις τους πολλούς αφελείς που δεν αντιλαμβάνονται καν που έχουν μπει, αλλά ευτυχώς όλο και περισσότεροι πλέον γνωρίζουν πως ΡΟΤΑΡΥ και LIONS είναι σφηκοφωλιές και οι προθάλαμοι της υποταγής στη Μασσονία των ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ…

Άλλωστε και αυτοί που δημιούργησαν τους δυο Ομίλους στην Αμερική  και κυρίως στο ΣΙΚΑΓΟ που είναι καθαρά εβραιοκρατουμενο, (έχετε προσέξει πως από εκεί ξεκινούν όλες οι διαστροφές και οι απάτες;) αν τους ψάξετε θα σας οδηγήσουν σε οβραίικες σιωνιστικές καταστάσεις…

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ…

Επιγραμματικά θα παραθέσω κάποια άρθρα που αποκαλύπτουν τον πραγματικό ρόλο των ΡΟΤΑΡΥ – LAIONS και θα προτείνω να τα διαβάσετε, για να αποκρυσταλλώσετε μια τεκμηριωμένη εικόνα περί των ΕΧΘΡΩΝ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ… ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ…

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η ίδια η εκκλησια, απαγορεύει τις σχέσεις με τους ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΥΣ και τους LIONS…

Στη συνέχεια θα παραθέσω τι γράφει στο ιστολόγιό του το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού, περί της Μασσονίας, τη στιγμή που πρώην υποψήφιος βουλευτής του, φέρεται να είναι μέλος των ΡΟΤΑΡΥ!!!

Όχι Γιάννης, Γιαννάκης, δηλαδή…

ΠΕΦΤΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΜΑ, ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ…

H Εκκλησία απαγορεύει σχέσεις με Rotary και Lions

Το αστείο είναι πως ακόμα και ο οικουμενικός πατριάρχης, αλλά και ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος φωτογραφίζονται όχι μόνο με Ροταριανούς ή LIONS, αλλά με τις ίδιες ιεραρχίες των Μασσόνων…

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

 

 

Το ίδιο και πολλοί μητροπολιτάδες…

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ…

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ, ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ…

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ τουλάχιστον της εξουσίας…

Ας δούμε κάποια σημαντικά στοιχεία, και ύστερα πάμε και στα στοιχεία που μου έστειλε για το κόμμα του Νατσιού,  ο σχολιαστής…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

“Rotary – Lions…Παρακλάδια της Μασωνίας!!!”

 

Σ.ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ: Σύμπτωση που του σύμβολο των Ρόταρυ εμπεριέχει το άστρο του Δαβίδ στο κέντρο του; Απαντήστε μόνοι σας. Πάντως θα μας ενδιέφερε να μας στείλετε πληροφορίες όσοι γνωρίζετε περισσότερα για την δράση των Ρόταρυ στην Ελλάδα και για τυχόν ανάμειξη “εκλεκτών” απογόνων του Αβραάμ στις τάξεις τους προκειμένου να προωθήσουν τα σχέδιά τους με πρόφαση τις φιλανθρωπίες όπως κάνουν και στις τεκτονικές στοές!!!

Η διεθνής αυτή οργάνωση ιδρύθη στο Σικάγο στις 23.2.1905 από τον Αμερικανό δικηγόρο Paul P. Harris. Κάτω από το πρόσχημα φιλανθρωπικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων καλύπτει μυστικούς σκοπούς. Δια τούτο θεωρείται ως «το νηπιαγωγείον της Μασονίας»[1].

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και μεμονωμένοι Μητροπολίται με Εγκυκλίους συνιστούν αποχήν από συγκεντρώσεις Ροταριανών και δεν επιτρέπουν σε Ροταριανούς να είναι Ανάδοχοι σε Βαπτίσεις.

Παραθέτομεν ορισμένα επίσημα κείμενα και σχόλια Ορθοδόξων Περιοδικών, που ομιλούν για το τι είναι και πού αποβλέπει το Ρόταρυ:

Στο «Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον ευσεβήν Ελληνικόν λαόν» της 29.11.1958 μεταξύ άλλων θεμάτων αναφέρονται και τα εξής για τους Ροταριανούς:

« ….Η Οργάνωσις αυτή έχει χαρακτήρα διεθνή, στηριζόμενη επί αφηρημένων ηθικών φιλοσοφικών αρχών. Δεν δέχεται την ηθικήν ζωήν και την φιλανθρωπίαν ως καρπούς της Ορθοδόξου Χριστιανικής Πίστεως, τουτέστι της Ελληνοχριστιανικής παραδόσεως …. Πάσα ηθική και κοινωνική κίνησις και ζωή εκτός του Χριστού καθιστά την Εκκλησίαν εφεκτικήν (=επιφυλακτικήν) και την εφεκτικότητα αυτήν έκρινεν η Ιεραρχία να τηρήση και απέναντι της Ροταριανής Οργανώσεως και να συστήση εις τους Κληρικούς να απέχουν των συνεστιάσεων αυτής ….»[2].

Ο δε Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Θεόκλητος, εξ αφορμής της συγκλήσεως στο Αγρίνιον του 13ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Ρόταρυ, εξέδωσε την υπ’ αριθ. 1.227/4.4.1973 Εγκύκλιον, στην οποίαν μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται και τα εξής:
«Θεωρούμεν υποχρέωσιν επιβαλλόμενην εκ της αποστολής ημών, ίνα διαφωτίσωμεν τους τυχόν απληροφόρητους και καλοπροαίρετους Χριστιανούς ημών.

Εκθέτομεν τα ακόλουθα χωρίς καμμίαν απολύτως διάθεσιν εχθρότητος κατ’ ουδενός, αλλά και χωρίς δισταγμόν ή φόβον δια την δυσφορίαν την οποίαν πιθανώς να προκαλέση:

1. – Η Οργάνωσις του Ρόταρυ έχει στενή σχέσιν και συγγένειαν προς τον Τεκτονισμόν (Μασωνίαν), χαρακτηρισθείσα υπό των ειδότων ως “εξάδελφος” και “πρώτος σταθμός” και “προθάλαμος” της Μασωνίας και “προεισαγωγή” εις αυτήν.

2. – Μέγα ποσοστόν των Ροταριανών συμβαίνει να είναι και τέκτονες. Ο δε πρώτος “Κυβερνήτης” του εν Ελλάδι Ρόταρυ υπήρξε “διακεκριμένον μέλος” της Ελληνικής Μασωνίας.

3. – Αποτελεί εν είδος συγκρητισμού (δηλαδή μίγμα θρησκευτικών δοξασιών, το οποίον “ευρίσκεται εν αρμονία με όλας τας θρησκείας”, όπως ομολογούν οι ίδιοι οι Ροταριανοί προσπαθούντες να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα), πράγμα το οποίον ακριβώς αποτελεί υποτίμησιν της θρησκείας του Χριστού. Αντιθέτως, ο Χριστιανισμός μη ευρισκόμενος εν αρμονία προς τα λοιπά θρησκεύματα, ίσταται υπεράνω αυτών, ως η μοναδική θρησκεία, η κατέχουσα την εξ αποκαλύψεως αλήθειαν.

4. – Είναι φανερός ο διεθνιστικός χαρακτήρ του Ρόταρυ, πλείστα ερωτήματα προκαλούντος δια τινων ενεργειών του και εμφανίζοντος ύποπτα σημεία αντιθέσεως προς τον Χριστιανισμόν.

8. -Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας μας διατηρούσα πολλάς επιφυλάξεις έναντι της Οργανώσεως Ρόταρυ, απηγόρευσαν κατά καιρούς (1951, 1958 και 1970) εξ αφορμής σχετικών ερωτημάτων Αρχιερέων, την συμμετοχήν εις τας συνεστιάσεις των Ροταριανών, η δευτέρα μάλιστα ζητεί απ’; αυτούς να εκκαθαρίσουν την θέσιν των, εάν δηλαδή τυγχάνουν πιστά τέκνα της Εκκλησίας.

10. – Δια τους ως άνω λόγους εφιστώμεν την προσοχήν των αγαπητών μας τέκνων της Εκκλησίας και συνιστώμεν, όπως απέχουν οιασδήποτε αναμίξεως εις την Ροταριανήν κίνησιν (συζητήσεις, συνεστιάσεις κλπ.). “Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν”. Όστις θέλει να είναι πράγματι Χριστιανός δεν δύναται να είναι συγχρόνως και Ροταριανός. Η Χριστιανική ιδιότης του αρκεί. Και πρέπει να είναι υπερήφανος δι’ αυτήν. Δεν του χρειάζεται άλλο τι, ει μη η συνέπεια εις την ζωήν του. Τίποτε το νέον δεν έχει να του προσφέρη το Ρόταρυ ….»[3].

Επειτα από ολίγον χρονικόν διάστημα, και συγκεκριμένως στις 10.1.1974, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απέστειλε προς την Ιεράν Μητρόπολιν Αιτωλίας και Ακαρνανίας έγγραφον, με το οποίον απαντά σε σχετικήν ερώτησιν και τονίζει ότι δεν μπορεί να γίνη Ανάδοχος σε Βάπτισιν ένας Ροταριανός.

Στο Έγγραφον αυτό αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«..Η ιδιότης τίνος ως Ροταριανού … δεν αποτελεί εχέγγυον (=εγγύησιν) εκπληρώσεως εις το ακέραιον των … υποχρεώσεων του Αναδόχου. Όθεν.. δύναται να ευσταθήση ως εύλογος επιφύλαξις της ή και άρνησις οιουδήποτε εκκλησιαστικού Λειτουργού όπως δεχθή ως Ανάδοχον μέλος τι της οργανώσεως “Ρόταρυ”»[4].

Ας αναφέρομεν τέλος και κάτι για την σχέσιν Ρόταρυ και Προσκοπισμού, για να γνωρίζουν πού στέλνουν τα παιδιά τους οι Έλληνες γονείς, οι οποίοι τα οδηγούν στον Προσκοπισμόν.

«Εις το “Επίσημο Όργανο του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων”:

 

“Ο Πρόσκοπος”, του Φεβρουαρίου 1977, διαβάζομε: “Προσκοπισμός και Ρόταρυ.

 

Ο Ρόμπερτ Μάντσεστερ, Πρόεδρος του Διεθνούς Ρόταρυ, απόκτησε την ανώτατη διάκριση του Προσκόπου του Αετού (Έθνους), όταν ήταν νέος στο Οχάιο.

 

Οι Αμερικανοί Πρόσκοποι του απένειμαν το «Ανώτατο Παράσημο του Αετού» κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των Ροταριανών του 1976, στη Νέα Ορλεάνη.

Στην απάντησή του ο κ. Μάντσεστερ δήλωσε: «Όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι που είχαν το προνόμιο ν’ ανήκουν στον Προσκοπισμό, ποτέ μου δεν έχασα το ενδιαφέρον μου γι’ αυτόν.

 

Με ευχαριστεί το γεγονός ότι τα 40% των Ροταριανών Λεσχών της Αμερικής βοηθούν κάπου 2.000 αγέλες, ομάδες και ανιχνευτικές κοινότητες που περιλαμβάνουν περίπου 61.000 παιδιά …

 

Εκείνο που τα παιδιά μας χρειάζονται να τα βοηθήση να γίνουν χρήσιμοι και νομιμόφρονες πολίτες είναι, φυσικά, η στοργή του σωστού σπιτιού και ακόμα η αδελφότητα, η καθοδήγηση και το παράδειγμα που βρίσκουν στους Προσκόπους …

 

Ελπίζω πως όλοι οι Ροταριανοί και οι Ροταριανές Λέσχες θα το έχουν αυτό πάντα υπ’ όψη τους»”.

 

 

Ωστε αυτό που από καιρόν εφαίνετο σκοτεινόν, τώρα διαλευκαίνεται και ομολογείται επισήμως.

 

Ο Προσκοπισμός δυστυχώς συνδέεται στενά και συνεργάζεται με το Ρόταρυ.

 

Το δε Ρόταρυ είναι παρακλάδι της Μασωνίας»[5].

Παραπομπές
[1]. Καντιώτου, Ρόταρυ, σελ. 20.
[2]. Περ. «Εκκλησία» 1958, σελ. 486.
[3]. Εφημ. «Ορθόδοξος Τύπος» 15.5.1973.
[4]. Εφημ. «Ορθόδοξος Τύπος» 15.3.1974.
[5]. Περ. «Ο Σωτήρ» 1977, σελ. 265.

(«Απειλή για την ορθοδοξία μας. Αντιαιρετικός Οδηγός», εκδ. Σωτήρ 1998)

(Πηγή: Ι.Μ. Γλυφάδας)
Αναδημοσίευση απο http://orthodox-world.pblogs.gr

 

 

Ρόταρυ και Λάϊονς

 

 

Το έμβλημα του Ρόταρυ, ο οδοντωτός τροχός καταμαρτυρεί ότι η λέσχη κινεί καί κινείται από έτερους αφανείς τροχούς με εμπλεκόμενους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο σε δεκάδες χιλιάδες λέσχες σε Αμερική, Ευρώπη (με κέντρο την Ελβετία όπου γίνονται τα συνέδρια), Αυστραλία, Αφρική, Ασία. Το δε ειδικό σήμα της λέσχης (σύμπλεγμα λευκού και αντεστραμμένου μαύρου τριγώνου) είναι των «Θεοσοφιστών» και η σημαία τους εικονίζει κεφαλή ειδωλολατρικής θεότητας!

 

 

του Στρατή Ανδριώτη

Η λέσχη Ρόταρυ δημιουργήθηκε το 1905 από τον Αμερικανό δικηγόρο Paul P. Harris στην πολιτεία Ιλλινόϊς στο εβραιοκρατούμενο Σικάγο των ΗΠΑ για να ενώσει εξέχοντες ανθρώπους, αλλά παρά τις καλές προθέσεις του, γρήγορα διείσδυσαν σ’ αυτήν οι «Ροδόσταυροι» που θεωρούνται ότι χειρότερο υπάρχει μέσα στη μαύρη μασονία.

 

Έτσι η λέσχη Ρόταρυ μετατράπηκε σε παρακλάδι, προθάλαμο και προεισαγωγή της μασονίας (κύριο όργανο του Σιωνισμού) που δρα όπου επιβάλλεται, εξυπηρετώντας κρυφά τους καταστρεπτικούς σχεδιασμούς των μασονικών στοών ιδίως σε χώρες που πολιτικά και θρησκευτικά είναι αντίθετοι με τον Σιωνισμό (Εβραϊσμό) τον οποίο υπηρετεί η μασονία.

 

Απόδειξη ότι ο Χίτλερ στη Γερμανία είχε κλείσει όλες τις λέσχες των Ρόταρυ, που εθεωρούντο μασονικά και σιωνιστικά κέντρα με μυστική δράση.

Οι τελετές για τους προσήλυτους των μασόνων, οι τρόποι βοήθειας των μελών, της νεολαίας, οι συνεστιάσεις, επιβλήθηκαν και στους Ρόταρυ που πολλοί εξ’ αυτών είναι και μασόνοι.

 

Προβάλλονται ιδέες παγκοσμιοποίησης, πανθρησκείας, Σιωνισμού ακόμη και μαύρης μαγείας.

 

Κόπτονται περί προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ τα μέλη τους οι βιομήχανοι, οι εργοστασιάρχες κ.λ.π. είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τις μολύνσεις.

Το έμβλημα του Ρόταρυ, ο οδοντωτός τροχός καταμαρτυρεί ότι η λέσχη κινεί καί κινείται από έτερους αφανείς τροχούς με εμπλεκόμενους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο σε δεκάδες χιλιάδες λέσχες σε Αμερική, Ευρώπη (με κέντρο την Ελβετία όπου γίνονται τα συνέδρια), Αυστραλία, Αφρική, Ασία.

 

Το δε ειδικό σήμα της λέσχης (σύμπλεγμα λευκού και αντεστραμμένου μαύρου τριγώνου) είναι των «Θεοσοφιστών» και η σημαία τους εικονίζει κεφαλή ειδωλολατρικής θεότητας!

Το 1917 ιδρύθηκε στο Σικάγο (που αλλού;) η λέσχη Λάϊονς (λέοντες), επιδιώκοντας ότι και η μασονία: κατανόηση μεταξύ των λαών, εφαρμογή αρχών, νομιμοφροσύνη, ανάπτυξη, ευημερία, φιλία. Με έμβλημα το γράμμα L και δύο κεφάλια λεόντων.

 

Επίκεντρο στην Ευρώπη είναι επίσης η Ελβετία. Στην Ελλάδα εμφανίστηκαν περί το 1954 και διατείνονται τους πατριώτες και θρησκευόμενους ανθρώπους αν και οι εσωτερικοί κανονισμοί τους απαγορεύουν να ασχολούνται με θρησκευτικά ζητήματα.

 

stratisandriotis

Dependent World
Μασονία στην Κύπρο; Δεν είναι δυνατόν!!!
Κι όμως…

Πηγή:
world.blogspot.com

ΕΡΕΥΝΗΣΕ ΣΚΕΨΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ

 

Πηγή

 

Διαβάστε και το παρακάτω άρθρο… έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον…

 

«ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΡΟΤΑΡΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΥ»

 

Ροταριανοὶ συνηντήθησαν μετὰ τοῦ Σεβ. Λαρίσης

 

 

Τοῦ κ. Παναγιώτου Κατραμάδου

Ὁ νέος Μητροπολίτης Λαρίσης ἐκκίνησε μὲ τὰς καλυτέρας προϋποθέσεις. Ἄνθρωπος ὑψη­λῆς μορφώσεως ἐξελέγη ἀπὸ τὴν Ἱεραρχίαν, ὥστε νὰ ἀνταποκριθῆ εἰς τὸν ἑνωτικὸν ρόλον ποὺ ἀπῄτουν αἱ συνθῆκαι τῆς Ἱ. Μ. Λαρίσης πρὸς ἀποκατάστασιν τῆς κανονικῆς τάξεως καὶ ζωῆς τῆς ἐκεῖ Ἐκκλησίας.

 

Εἰς τοὺς πρώτους μῆνας τῆς ποιμαντορίας του προσεπάθησε νὰ παρουσιάση πρόσωπον ἀνοικτόν, ἀλλά… πρὸς πᾶσαν κατεύθυνσιν.

 

Ἂν εἶχεν ἀφουγκρασθῆ περισσότερον τὴν ζῶσαν τοπικὴν εὐλάβειαν τῶν χριστιανῶν, ποὺ ἀκολουθοῦν τὰς παρακαταθήκας τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου Θεολόγου, ἀλλὰ καὶ τὴν παραδοσιακὴν γραμμὴν τοῦ μακαριστοῦ π. Ἀθανασίου Μυτιληναίου, ἴσως θὰ εἶχεν ἀποφύγει σφάλματα, τὰ ὁποῖα δικαίως ἐρεθίζουν καὶ πάλιν τὰ Ὀρθόδοξα ἀντανακλαστικὰ πολλῶν ἐντὸς καὶ ἐκτός τῆς περιφερείας του.

 

Τὰ γεγονότα

 

Τέλη Ἰανουαρίου ὄχι μόνον παρέστη εἰς τὰς ἐκδηλώσεις διὰ τὸ «ὁλοκαύτωμα» τῶν Ἑβραίων, ἀλλὰ καὶ ὡμίλησεν εἰς τὴν Συναγωγὴν λέγων μεταξὺ ἄλ­λων ὅτι «τόσο ἡ θρησκεία τοῦ Ἰσραήλ, ὅσο καὶ ὁ Χριστιανισμός, μιλοῦν γιὰ ἡσυχασμὸ μέσα σὲ ἱεροὺς χώρους κι ἐνδεχομένως ἀποτρέπουν τὸ χειροκρότημα, γιατί κρύβει ἐνθουσιασμό, ποὺ ἔχει τὸν χαρακτήρα τῆς ρηχότητας…». Ὁ λόγος του δεικνύει ὅτι δὲν γιγνώσκει οὔτε τὰ τῆς συν­αγωγῆς οὔτε τὰ περὶ ἡσυχασμοῦ.

 

Τὸν ἑπόμενον μῆνα, Φεβρουάριον, εἶχε συνάντησιν μὲ ἀντιπροσωπία τμήματος τῶν ΑΗΕΡΑ, ἡ ὁποία φαίνεται ἦτο τὸ προανάκρουσμα τῆς ἐπερχομένης προθύμου ἀνταποκρίσεως εἰς αἴτημα τῶν ROTARY, νὰ ἀποστείλη εἰς αὐτοὺς κληρικὸν, διὰ νὰ «εὐλογήση» τὴν συνεστίασίν των τὸ Σάββατον τῆς 23ης Μαρτίου. Τὸ ζήτημα ἀνέδειξεν ἡ ἐφημερὶς «Ἀγώνας» καὶ ἀρκετὰ ἱστολόγια, προκαλῶν τὰ ἐπικριτικὰ σχόλια τῶν εὐσεβῶν χριστιανῶν.

 

Ἀποτέλεσμα ἦτο νὰ λάβη ἐνυπόγραφον ἐπιστολὴν τὴν 18ην Ἀπριλίου, εἰς τὴν ὁποίαν μεταξὺ ἄλλων ὑπενθυμίζετο εἰς τὸν Σεβασμιώτατον ὅτι «ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος στὶς 10.1.1974 καὶ μεμονωμένοι Μητροπολίτες μὲ Ἐγκυκλίους συνιστοῦν ἀ­πο­χὴ ἀπὸ συγκεντρώσεις Ροταριανῶν καὶ δὲν ἐπιτρέπουν σὲ Ροταριανοὺς νὰ εἶναι Ἀνάδοχοι σὲ Βαπτίσεις («Ὀρθόδοξος Τύπος» (15.3.1974)».

 

Ἐπίσης, ἐτονίζετο ὅτι τὸ Ρόταρυ εἶναι παρακλάδι τῆς Μασονίας, τὴν ὁποίαν μὲ πολλαπλάς ἐγκυκλίους ἔχει καταδικάσει ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος.

 

Ὁ Σεβασμιώτατος ἀπήντησε γραπτῶς τὴν 20ήν Ἀπριλίου. Τὸ κύριον ἐπιχείρημά του, διὰ νὰ ἀντικρούση τὰς κατηγορίας εἶναι ὅτι ἀνέτρεξεν εἰς τὸν ἠλεκτρονικὸν ἱστότοπον τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος καὶ ἀνερευνῶν τοὺς καταλόγους τῶν παραχριστιανικῶν καὶ παραθρησκευτικῶν ὁμάδων δὲν ἀνεῦρε καταχώρησιν τῶν Ρόταρυ. Ἡ ἑρμηνεία ποὺ δίδει εἰς τὸ γεγονὸς εἶναι ἡ ἀκόλουθος:

 

«Σημαίνει ἁπλῶς ὅτι ἡ Ἐκκλησία μας, ἔχοντας ἀκούσει τὶς ἐπιφυλάξεις πολλῶν, ἀλλὰ καὶ τὴν ὑπεύθυνη γνώμη τῶν ἁρμοδίων ἐπὶ τοῦ ζητήματος, δὲν ἔχει πειστεῖ ὅτι πρέπει νὰ κατατάξει τὸ Ρόταρυ στὶς ἀσυμβίβαστες μὲ τὴν Ὀρθόδοξη Πίστη ὁμάδες… θὰ κάνουμε ὑπακοὴ στὴν Ἱερὰ Σύνοδο καὶ θὰ συμμορφωθοῦμε.

 

Ἐπιμένω πάντως στὴν ὑπακοὴ στὶς ἀποφάσεις τῆς Ἱερᾶς Συνόδου… ἡ Ἱερὰ Μητρόπολη προσεκλήθη νὰ ἀποστείλει κάποιον Κληρικό, ὄχι γιὰ νὰ ἀναπέμψει προσευχὴ σὲ συγκέντρωση τῶν Ρόταρυ, ὅπως ἀνακριβῶς διατυπώνεται στὸ δημοσίευμα, ἀλλὰ γιὰ νὰ εὐλογήσει τὸ τραπέζι τοῦ δείπνου».

 

Εἰς τὸν Σεβ. Λαρίσης ἐστάλη καὶ νέα ἐπιστολὴ τῆς 4ης Μαΐου. Ἐκεῖ ἀναφέρονται καὶ τὰ ἑξῆς:

«Ἡ βασικὴ ἀπόφαση τοῦ κειμένου μου (ἐνν. κατὰ τοῦ Ρόταρυ) προέρχεται ἀπὸ τὴν Ἱερὰ Σύνοδο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος. Ὑπάρχουν ἐγκύκλιοι καὶ ἀπὸ μεμονωμένες Μητροπόλεις. Ἐπίσης, ὁ καλύτερος ἑρμηνευτὴς τῆς Ἁγίας Γραφῆς καὶ τῶν Ἁγίων Πατέρων καὶ μέγιστος ἀντιαιρετικὸς θεολόγος, πολέμιος τῶν ποικίλων αἱρέσεων καὶ τῆς παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ, ἅγιος Γέρων κυρὸς Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος, ὁ ὁποῖος ἐκόσμησε καὶ ἐλάμπρυνε ὄχι μόνο τὴν Ἱερὰ Μητρόπολη Λαρίσης καὶ Τυρνάβου, ἀλλὰ καὶ ὁλόκληρη τὴν Ἐκκλησία, ἀναφέρει κι ἄλλες ἀρνητικὲς ἀποφάσεις τῆς Ἱερᾶς Συνόδου γιὰ τὸ Ρόταρυ…

 

Εὐελπιστῶ, ὅμως, ὅτι ἡ ἐπιστολή μου θὰ ἀποτελέσει ἀφορμή, γιὰ νὰ ἐρευνήσετε ἐνδελεχῶς τὸ θέμα, δεδομένου ὅτι ὑπάρχει πλουσιότατο ὑλικό, βιβλιογραφία, καθὼς καὶ τεκμηριωμένες ἀπόψεις ἁγιασμένων Πατέρων, ὅπως τῶν μακαριστῶν Γερόντων Ἀθανασίου Μυτιληναίου καὶ Χαραλάμπους Βασιλοπούλου (βλ. Βιβλίο «Τὸ ξεσκέπασμα τοῦ Ρόταρυ») κ.ἄ.»

 

Ἐπιπροσθέτως εἰς τὴν ἐπιστολὴν ὑποδεικνύεται πρὸς τὸν Σεβασμιώτατον ὅτι οὔτε ἡ Μασονία ἀναγράφεται εἰς τοὺς ἀναφερομένους καταλόγους, παρὰ ὅτι ἔχει καταδικασθῆ ἀπὸ τὴν Ἐκκλησίαν.

 

Λίαν περίεργον, ὄντως! Καθὼς καὶ ὁ μακαριστὸς π. Ἐπιφάνιος Θεοδωρόπουλος εἶχεν ἀποδείξει ὅτι πρόκειται περὶ θρησκείας, ποὺ ἀντιστρατεύεται τὴν Ἐκκλησίαν.

 

Δὲν εἶναι ἆραγε ἐπίσης περίεργον ὅτι εἰς τὴν σειρὰν «Αἱ Συνοδικαὶ Ἐγκύκλιοι» ποὺ ἐξέδωσεν ἡ Ἀποστολικὴ Διακονία τὸ 2000 παραλείπεται τὸ «Μήνυμα» τῆς Ἱ. Συν­όδου τῆς 29ης Νοεμβρίου 1958 κατὰ τῶν Ρόταρυ;

 

Πάντως ὁ Σεβασμιώτατος δὲν ἀπήντησε.

 

Δὲν θὰ ἠσχολούμεθα μὲ τὰ γεγονότα αὐτά, καθὼς εἴχομεν τὴν πεποίθησιν ὅτι ὁ Σεβασμιώτατος ἐν τῷ μεταξὺ θὰ ἐζήτει διασαφηνίσεις ἀπὸ τὴν Ἱ. Σύνοδον περὶ τοῦ Ρόταρυ καὶ τυχὸν ἐσφαλμέναι ἀτομικαὶ του ἐπιλογαὶ δὲν θὰ ἐπανελαμβάνοντο.

 

Ὡστόσον, ἐπληροφορήθημεν ὅτι καὶ πάλιν τὴν 22αν Ἰουνίου οἱ Ρόταρυ προσέφερον χρηματικὸν ποσὸν διὰ τὸ ὀρφανοτροφεῖον τῆς Ἱ.Μ. Λαρίσης, τὸ ὁποῖον καὶ ἔγινεν ἀποδεκτόν.

 

Ἐπειδὴ αἱ τακτικαὶ αὐταὶ πιθανὸν πείσουν καὶ ἑτέρους Μητροπολίτας νὰ συναναστραφοῦν μὲ τοὺς Ρόταρυ καὶ ἐπιθυμοῦντες παραλλήλως νὰ βοηθήσωμεν τὸν Σεβασμιώτατον νὰ ἀναστοχασθῆ ἐπὶ τοῦ ζητήματος, ὀφείλομεν νὰ καταγράψωμεν ἀκολούθως κάποια σπουδαῖα ἀποτρεπτικὰ τεκμήρια.

 

Ρόταρυ καὶ Μασονία

 

Κατ’ ἀρχὰς πολλὰ μέλη τους ὑπῆρξαν καὶ εἶναι μασόνοι. Ἐνδεικτικὰ νὰ ἀναφέρωμεν ὅτι ὁ πρῶτος πρόεδρος τοῦ Ἑλληνικοῦ Ρόταρυ, ὁ Σπυρίδων Λοβέρδος ἦτο τέκτων ποὺ ἀνῆκεν εἰς τὴν Στοὰν «Παρθενών».

 

Ἀλλὰ καὶ προσφάτως ὁ κ. Ἐμμανουὴλ Δελάκης ποὺ ἀνηγορεύθη ἐπίτιμος πρόεδρος τῶν Ρόταρυ Χανίων εἶναι μέλος τεκτονικοῦ τάγματος.

 

Ὅταν μάλιστα ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος ἀπηγόρευσεν εἰς τοὺς Ροταριανοὺς νὰ παρίστανται ὡς ἀνάδοχοι, οἱ θεοσοφισταὶ ἐπετέθησαν μὲ πρωτοφανῆ ἐμπάθειαν κατὰ τῆς Ἐκκλησίας: «Πάλι! Ἡ Ἡρωδιὰς τῆς μισαλλοδοξίας καὶ τοῦ σκοταδισμοῦ μαίνεται…», γράφουν εἰς τὸ περιοδικὸν τους («Ἰλισός», τεῦχος 104, σελ. 154).

 

 

Κατὰ δεύτερον, ἔχουν ἰδικὴ των προσευχὴν καὶ φιλοσοφικάς ἀρχάς.

 

 

Ἡ ἐπίσημος προσευχὴ των εἶναι ἡ ἑξῆς:
«Εὐλόγησον Κύριε τὴ συνεστίαση / συγκέντρωση ταύτην, καταξίωσον ἡμᾶς τῶν Δωρεῶν τῆς ἀγάπης Σου καὶ καθοδήγησον ἡμᾶς εἰς ἐπιτέλεση τῶν ἐντολῶν Σου πρὸς τὸν πλησίον.»

 

Οἱ ἴδιοι παραδέχονται εἰς δημοσιεύματα ὅτι «Τὸ «Κύριε» δὲ φέρει κανέναν ἰδιαίτερο χαρακτηρισμό, ἂν δηλαδὴ πρόκειται γιὰ τὸ Χριστὸ ἢ τὸ Βούδα ἢ γιὰ κάποιον ἄλλο θρησκευτικὸ ἡγέτη, ἀφοῦ τὸ Ρόταρυ δέχεται στοὺς κόλπους του ἀνθρώπους κάθε θρησκεύματος». Ἑπομένως, πῶς εἶναι δυνατὸν ἱερεὺς νὰ «εὐλογῆ» τὴν συνεστίασιν ἀνθρώπων, ὅπου πιστεύει ὁ καθεὶς εἰς τὸν ἰδικὸν του Θεόν;

 

Εἰς τὰς φιλοσοφικάς ἀρχὰς τους γίνεται ἐπανειλημμένα λόγος διὰ ἠθικὰ καθήκοντα καὶ πρότυπα ἠθικῆς, ἀλλὰ τὸ σύστημα ἠθικῆς ποὺ ἀκολουθοῦν δὲν ἔχει σχέσιν μὲ τὴν «Χριστιανικὴν Ἠθικήν».

 

Ἀκολουθοῦν ἐκεῖνο, τὸ ὁποῖον κατήρτισεν ἕνας ἐκ τῶν ἱδρυτῶν των, ὡς συμβαίνει συνήθως εἰς θρησκευτικὰ ἢ φιλοσοφικὰ συστήματα, ποὺ ὀνομάζεται «τετραπλὸς ἔλεγχος»: «Κάθε σκέψη, λόγος ἢ πράξη μας: 1. Ἀνταποκρίνεται πρὸς τὴν ΑΛΗΘΕΙΑ; 2. Θέτει σὲ ἴση μοῖρα μεταχείρισης ὅλους ὅσους ἀφορᾶ; 3. Προάγει τὴν ΚΑΛΗ ΠΙΣΤΗ καὶ βελτιώνει τὶς φιλικὲς σχέσεις; 4. Θὰ ἔχει ὠφέλιμες συνέπειες γιὰ ὅλους;».

 

Ἡ ἀλήθεια ὅμως δι’ αὐτοὺς δὲν εἶναι ὁ Χριστός.

 

Ἀπεναντίας δημοσίως καὶ ἄνευ περιστροφῶν προτάσσουν εἰς τὰς ἐπιδιώξεις των, ὅπως ἀναγράφουν, τὴν «Πολιτισμικὴ Ποικιλία: Οἱ ὅμιλοι εἶναι ἀνοικτοὶ σὲ μέλη κάθε ἐθνότητας, πολιτικῶν πεποιθήσεων, γλώσσας καὶ θρησκευτικῶν δοξασιῶν.

 

Οἱ Ροταριανοὶ τιμοῦν αὐτὴ τὴν πολιτισμικὴ ποικιλία καὶ ἐφαρμόζουν καὶ προωθοῦν τὴν ἀνοχή»!

 

Καταλήγομεν ἑπομένως ἀβίαστα εἰς τὸ συμπέρασμα ὅτι οὔτε τὰ πρόσωπα οὔτε αἱ ἀρχαὶ των ἀπέχουν ἀπὸ τὴν Μασονίαν. Σήμερα ὅμως δὲν καλούμεθα νὰ ἀνακαλύψωμεν ἐκ νέου τὴν «πυρίτιδα».

 

Τὸ θέμα τῶν σχέσεων Ἐκκλησίας καὶ Ρόταρυ ἔχει συζητηθῆ ἐκτενῶς εἰς τὴν Ἱεραρχίαν τὸ 1958, ἐπὶ τῶν ἀποφάσεων τῆς ὁποίας ἐστηρίχθη ὅλη ἡ μεταγενεστέρα στάσις τῆς Ἐκκλησίας καὶ εἰς αὐτὸ ὀφείλομεν νὰ ἐπικεντρώσωμεν τὴν προσ­οχήν μας.

 

 

Ἡ Ἱ. Σύνοδος κατὰ τοῦ Ρόταρυ

 

Ἤδη ἀπὸ τὸ 1951 ἡ Ἱ. Σύνοδος εἶχεν ἐνημερώσει ὅλους τούς Ἱεράρχας νὰ μὴ μετέχουν εἰς συνεστιάσεις τῶν Ρόταρυ.

 

Τὸ 1958 ὅμως ὅταν ὁ ὅμιλος τῶν Ρόταρυ ἀπηύθυνε ἐπίσημον αἴτημα πρὸς τὴν Ἱ. Σύνοδον νὰ παράσχη τήν εὐλογίαν αὐτῆς εἰς τὸ ἔργον του, ἡ Ἱεραρχία συνεζήτησεν ἐκτενῶς καὶ ἀπεφάνθη ἄνευ περιστροφῶν ἀρνητικῶς.

 

Ἐκεῖνο ποὺ κατ’ ἀρχὰς ἐβάρυνεν –ἐκείνην τὴν ἐποχὴν- εἰς τοὺς Μητροπολίτας ἦτο ἡ θέσις τῆς Παπικῆς Ἕδρας.

 

Ὁ Πάπας τότε ἀπηγόρευεν εἰς τοὺς κληρικούς του εἴτε νὰ εἶναι μέλη τῶν Ρόταρυ εἴτε καὶ ἁπλῶς νὰ λαμβάνουν μέρος εἰς τὰς συγκεντρώσεις αὐτῶν.

 

Ἡ αἰτία ποὺ τότε προσάπτει τὸ Βατικανὸν εἰς τὸ Ρόταρυ εἶναι ὅτι «οἱ ὀργανισμοὶ οὗτοι (ἐνν. Ρόταρυ καὶ Μασονία) εἶναι στενῶς συνδεδεμένοι μεταξὺ των… εἰς μερικάς περιπτώσεις οἱ Ροταριανοὶ ὅμιλοι διευθύνονται ὑπὸ Μασόνων καὶ χρησιμοποιοῦνται ὡς Σχολὴ ὑποψηφίων, ἐκ τῶν ὁποίων οἱ Μασόνοι ἐκλέγουν πρὸς μύησιν μέλη των»!

 

Ἑπομένως, ἀκόμη καὶ οἱ Λατῖνοι ὁμολογοῦν μὲ τὸν πλέον ἐπίσημον τρόπον ὅτι εἰς τὸ Ρόταρυ κρύπτεται ἡ Μασονία.

 

Βεβαίως, τόση διαστροφὴ ἐπῆλθεν ἐν τῷ μεταξὺ εἰς τὸν παπισμόν, μετὰ καὶ τὴν Β΄ Βατικανήν, ὥστε σήμερα ὁ Πάπας Φραγκίσκος νὰ εἶναι ἐγγεγραμμένον μέλος τῆς λέσχης Ρόταρυ τοῦ Μπουένος Ἄιρες!

 

Τὴν αὐτὴν ἄποψιν, περὶ τῶν σχέσεων Ρόταρυ καὶ Μασονίας, ἐξέφρασαν καὶ οἱ Ἕλληνες Ἱεράρχαι εἰς τὴν συνεδρίασιν τό 1958.

 

Κάποιοι κατωνόμασαν τὸ Ρόταρυ ὡς «κεκαλυμένον τεκτονισμόν», ἐνῶ πλεῖστοι ἐδήλωσαν ὅτι παρὰ τὰς συν­εχεῖς ὀχλήσεις ἠρνήθησαν νὰ μεταβοῦν εἰς γεῦμα των ἢ καὶ νὰ ὑποδείξουν κληρικοὺς πρὸς βράβευσιν, ὡς τοὺς ἐζητήθη ἀπὸ Ροταριανούς.

 

 

Χαρακτηριστικὸν εἶναι ὅτι ὁ γενικὰ μετριοπαθὴς Ἱεράρχης, ὁ τότε Θεσσαλονίκης Παντελεήμων Παπαγεωργίου, ποὺ ἦτο «ἀνοικτὸς» πρὸς τοὺς «ἑτεροδόξους», εὐθαρσῶς εἶπεν ὅτι καθ’ ὑπόδειξιν ἰδικὴν του ἐκοινοποιήθη ἡ ἀπόφασις τοῦ 1951 (κατὰ τοῦ Ρόταρυ) πρὸς ἅπαντας τούς Ἱεράρχας.

 

 

Μάλιστα, ὁ ἴδιος ἐπανειλημμένα εἶχεν ἀρνηθῆ προσκλήσεις τῶν Ρόταρυ καὶ δὲν ἀπέφυγε νὰ τονίση ἄνευ ἐνδοιασμοῦ ὅτι «πολλὰ μέλη τοῦ Ροταριανοῦ ὁμίλου εἶναι σοβαρὰ στελέχη τοῦ τεκτονισμοῦ»!

 

Εἰς τὸν λόγον του αὐτὸν ἐπεμαρτύρησε καὶ ὁ Μαρωνείας Τιμόθεος προσθέτων: «συμμετέχουν εἰς αὐτὸ μεγάλως καὶ τέκτονες, οἵτινες εἶναι γνωστοὶ εἰς τὰ μικρὰ ἰδίως μέρη».

 

Ἡ ἀπόφασις τῆς Ἱεραρχίας ἦτο ὁμόφωνος: πλήρης ἀποχὴ τόσον τῶν κληρικῶν ὅσον καὶ τῶν λαϊκῶν ἀπὸ τοὺς Ροταριανοὺς ὁμίλους.

 

Ποία ἡ αἰτία μὴ καταγραφῆς;

 

Ποῖοι οἱ λόγοι ὅμως μὴ κατατάξεως τῶν Ροταριανῶν ἐπισήμως εἰς τοὺς καταλόγους τῶν αἱρετικῶν;

 

Πιθανῶς νὰ διέλαθε τῆς προσοχῆς τῶν συνταξάντων αὐτοὺς τὸ 1993 ἢ νὰ μὴ ἐθεώρησαν ἀκραιφνῶς ὡς «χριστιανικὴ» ἢ «παραθρησκευτικὴ» μίαν ὀργάνωσιν, ἡ ὁποία φαίνεται νὰ ἐντάσσεται εἰς τὸν «κοινωνικὸν εὐδαιμονισμόν».

 

 

Ὑπάρχει ὅμως ἕνα σπουδαιότερον ζήτημα, τὸ ὁποῖον διεφάνη ἤδη κατὰ τὴν συνεδρίασιν τοῦ 1958 καὶ ὑπηγόρευσεν ἴσως πονηρῶς τὴν μὴ συμπερίληψιν των: ἡ ἐμπλοκὴ ἐκκλησιαστικῶν προσώπων!

 

 

Ἤδη κατὰ τὴν συζήτησιν τῆς Ἱεραρχίας τὸ 1958 ἐλέχθη ὅτι κάποιοι Ἱεράρχαι εἶχον ἤδη ἀποδεχθῆ βραβεύσεις τῶν Ρόταρυ, ὅπως ἐπίσης ὅτι Καθηγητὴς τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς -ἀναφερόμενοι εἰς τὸν Γεράσιμον Κονιδάρην- ἦτο μέλος.

 

 

Κυρίως ὅμως τὸ πρόβλημα ἐδημιούργει ἡ τοποθέτησις τοῦ Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

 

Ὁ τότε Μυτιλήνης Ἰάκωβος ἐδήλωσεν:

 

«Ὑπάρχει ἔγγραφον, Μακαριώτατε καὶ Ἅγιοι Ἀδελφοί, τῆς Α. Θ. Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου, ὅστις εὐχαριστεῖ τοὺς Ροταριανοὺς καὶ εὔχεται ὑπὲρ εὐοδώσεως τοῦ σκοποῦ αὐτῶν, ὅ καὶ ἀναγιγνώσκω» καὶ ὁ Ὕδρας Προκόπιος συνεπλήρωσε: «Κατόπιν αὐτοῦ δὲν δυνάμεθα νὰ προχωρήσωμεν, διότι πρέπει νὰ διατηρήσωμεν τὸν σεβασμὸν πρὸς τὸ Οἰκουμενικὸν Πατριαρχεῖον»!

 

Βεβαίως ἡ Ἱεραρχία δὲν ᾖρε τὴν ἀπαγόρευσίν της κατὰ τοῦ Ρόταρυ.

 

Ἴσως τότε οἱ Μητροπολῖται ποὺ ἐβραβεύθησαν ἢ ὁ Πανεπιστημιακὸς δὲν ἐγνώριζε καθὼς τὸ Ρόταρυ ἦτο νεοφανές.

 

Σήμερα ὅμως δὲν ὑπάρχει οὐδεμία δικαιολογία καὶ οἱαδήποτε ἄλλη στάσις παραβαίνει καὶ ὑποτιμᾶ ἀπόφασιν τῆς Ἱεραρχίας!

Τὸ πρόβλημα εἶναι ἐντός ἡμῶν!

Ἔκτοτε ὅμως τὸ πρόβλημα παραμένει τὸ ἴδιον: ὁ ἀδιάκριτος σεβασμός!

 

 

Ἕνεκα τούτου Πανεπιστημιακοὶ ποὺ σήμερα κατέστρωσαν τὸ συγκρητιστικὸν μάθημα θρησκευτικῶν μὲ τὴν ὀργάνωσιν Arigatou (ποὺ αὐτὴ συμπεριλαμβάνεται εἰς τὸν κατάλογον τῶν «αἱρέσεων»), λαμβάνουν «ἄφεσιν», ἐπειδὴ εἶναι «Καθηγηταί»! Ἱεράρχαι ποὺ συμπροσεύχονται μὲ αἱρετικοὺς εὑρίσκονται εἰς τὸ ἀπυρόβλητον, ἐπειδὴ εἶναι «Ἐπίσκοποι»! Ὁ Πατριάρχης Κων/λεως ποὺ ἔχει «τινάξει τὴν Ὀρθοδοξίαν εἰς τὸν ἀέρα» τυγχάνει ἀσυλίας, ἐπειδὴ τὸ «Φανάρι εἶναι ἑλληνικόν», ἀνεξαρτήτως ἂν ἐκεῖ παρελαύνουν ἀχειροτόνητοι, οὐνῖται καὶ μασόνοι!

 

 

Ἡ ἀπόφασις τῆς Ἱεραρχίας διὰ τοὺς Ρόταρυ εἶναι δεσμευτική, καὶ ἡ «ὑπακοὴ» εἰς αὐτήν, ὅπως τὸ θέτει ὁ Σεβ. Λαρίσης, εἶναι ἀδιαπραγμάτευτος.

 

 

Οἱαδήποτε διαφοροποίησις καὶ παρέκκλισις μᾶλλον ὑποδηλώνει ἄμβλυσιν τῆς συνειδήσεως ἔναντι τῆς μασονίας, ἂν ὄχι ἑκουσίαν προσχώρησιν εἰς τὰς συγκρητιστικὰς ἀρχάς της.

 

Πότε θὰ παύση ὅμως ὁ ἀδιάκριτος σεβασμός;

 

Ποῖος θὰ ὁμιλήση μὲ ὀνόματα καὶ ἐπώνυμα διὰ τοὺς «κόρακας» πού κατατρώγουν τὰ σωθικὰ τῆς Ὀρθοδοξίας; Μόνον οἱ μασόνοι τηροῦν ὅρκον σιωπῆς…

 

Πηγή

 

Πρόσφατη σχεδόν και η παρακάτω ανακοίνωση…

Αποφυγή συμμετοχής στις εκδηλώσεις «Rotary» και «Lions» συστήνει η Εκκλησία!

Αλλά κι αυτή η ανάρτηση, αξίζει να διαβαστεί…

Ἀποκάλυψη-ξεσκέπασμα στὸ παρακλάδι τῆς Μασωνίας «Ρόταρυ», ποὺ προωθεῖ ὁ Ἐβραιοσιωνισμὸς

 

Θεωρώ πως το ανωτέρω ρεπορτάζ είναι πλήρες, ώστε να γίνει αντιληπτός και ο λόγος αυτής της ανάρτησης…

Και πριν πάω στα πιο … ζουμερά, παραθέτω το σχόλιο  που έγινε αφορμή αυτής της ανάρτησης, καθώς με … κούρδισε να ψάξω το θέμα… (το σχόλιο αναρτήθηκε εδώ)…

 

Ο/Η μας δουλεύει ψιλό γαζί ο δάσκαλος! λέει:

Καλλιόπη σου στέλνω αποδείξεις δημοσιευμένες και περιμένω την ανταπόκριση σου να τους ξεβρακώσεις: διάβασε εδω το όνομα στον αριθμό 17 https://www.rotarychania.gr/ekdiloseis-mexri-30062007/ekdilosis-02b.htm

Τώρα διάβασε το ίδιο όνομα υποψήφιο με την Νίκη!!!!!!!!!!!!!!!!: https://agonaskritis.gr/%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%86%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB/


 

 

Φωτογραφικό Ρεπορτάζ από την Πανηγυρική Συνεστίασιν του Ροταριανού Ομίλου Χανίων της 10/5/2007 κατά την διάρκειαν την οποίας

1) ομίλησεν ο τ.Υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης επίτ. Ροτ. περί του προβλήματος των Ναρκωτικών 2) εβραβεύθηκαν α) οι επιζώντες Έφεδροι Αξιωματικοί του Έπους του 40-41, β) δύο Δ/νταί Κλινικών του Γεν. Νοσοκομείου Χανίων, οι Νταουκάκης Εμμ Δ/ντής της Πνευμονολογικής Κλινικής και Αλιφιέρης Εμμ. τ.Δ/ντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής, 3) Ανακυρήχθηκε σε επίτιμο μέλος μας ο τ.Δ/της της 2470 Περιφέριας του Διεθνούς Ρόταρυ ροτ. Βαρότσος Μιχαήλ.

Στην Συνεστίασιν μας παρέστησαν 270 άτομα μεταξύ των οποίων οι

  1. Ο Τ.Υφυπουργός Δημ.Τάξεως βουλευτής Χανίων κ.Χρήστος Μαρκογιαννάκης Επίτ.Ροτ.
  2. O  Βουλευτης  χανιων  κ Στυλιανος  Νικηφορακης
  3. Ο Νομάρχης Χανίων  κ Αρχοντάκης Γρηγόριος
  4. Οι Αντι/ρχαι Χανίων Εμμ.Αρχοντάκης κ.Κων/νος Γύπαρης και η κ.Φωτεινή –Παπαμαρκάκη Καραβιτάκη.
  5. Ο Πρόεδρος του Νομ.Συμβ.Χανίων  Ιατρός-Νεφρολόγος κ.Παπαδάκης Εμμανουήλ
  6. Ο τ.Διοικητής της 2470 Περιφερείας του Δ.Ρ. ροτ.Μιχ.Βαρώτσος
  7. Ο Αντ/δήμαρχος Χανίων κ.Παπαδογιαννης Αρης εκπροσωπείν τον Δήμαρχον κ.Κυριάκο Βιρβιδάκη
  8. Οι Δήμαρχοι Βιολάκης Δήμου Αρμένων και Παπαδερός Ελ του Δήμου Ανατολικού Σελίνου
  9. Ο Ροτ.Κρουσταλάκης Παντελής β.Διοικητής των ροτ. Ομίλων της Κρήτης μετά του τ.β Δ/του Στ.Βασιλειάδη
  10. Ο .Αντ/ρχος Δήμου Ελευθ. Βενιζέλου κ.Αγγελακης

11.Αντιπροσωπεία του Ροτ.Ομίλου Ηρακλείου με επικεφαλείς τους τ.β. Διοικητή Στ. Βασιλειάδην και Νώντα Χαρωνίτη

  1. Ο Πρόεδρος και ο εψηφισμένος Πρόεδρος του Ρ.Ο Ρεθύμνου ροτ.Ξυδάκης Ηρακλής και Παπατζανάκης Ιωάννης μετ΄αντιπροσωπείας του Ομίλου των.
  2. Η Πρόεδρος του Ροτ.Ομίλου Ηρακλείο-Candia Πόπη Πατεριανάκη μετά αντιπροσωπείας του Ομίλου.
  3. Ο Πρόεδρος και ο Αν/δρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Χανίων κ.κ Βούρβαχης Γεώργιος και Βασιλάκης Ευάγγελος
  4. Οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Χανίων κ.Φαντάκη-Μανουσάκη και Κονταξάκης Γεώργιος.
  5. Οι Δ/ται του Γεν.Νος.Χανίων κ.Μάρκος Καραβιτάκης τ.Πρόεδρος και ΘΧΠ Χανίων κ.Καλαιτζάκης Στέλιος.
  6. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χανίων κ.Αλιφιεράκης Εμμ.Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, Τζουλάκης Στ.τ.Εφορος Χανίων και Βιρβιδάκης Σταύρος Δ/ντης  Τραπέζης Χανίων.
  7. Οι ε.α. Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί Κεκάκης Εμμανουήλ Σπυρόπουλος  Τεμπέλης  Αγγελάκης Μαθιουδάκης Δημήτριος Υποστράτηγοι Νομού Χανίων.
  8. Οι Καθηγηταί του Πολυτεχνείου Κρήτης κ.κ Φώσκολος Αντώνιος και Μουσταϊζής Σταύρος Επιτ.Ροτ.
  9. Ο κ.Νικόλαος Μαραγκουδάκης ο πολυβραβευμένος ακαδημαικός ποιητής και Λογοτέχνης
  10. Ο κ.Ιωάννης Αρετάκης Αν/δρος του Δικηγορικού Συλλόγου
  11. Η κ.Ζαχαρένια Σημανδηράκη Προϊσταμένη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης
  12. Ο κ.Paul Firly Δ/ΝΤΗΣ των Δημοσίων Σχέσεων της Αμερικανικής Βάσεως της Σούδας.
  13. Ο κ.Χουλιόπουλος Χρήστος Γεν.Γραμματέας Δήμου Χανίων και Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

 ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΚΤΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

 

Πηγή

 

Ο Μανώλης Αλιφιεράκης υποψήφιος βουλευτής στα Χανιά με τη “ΝΙΚΗ”

RemasterDirector_5122f8b34

Ημερομηνία:

Ο Χανιώτης καρδιολόγος Μανώλης Αλιφιεράκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ως βουλευτής με το κόμμα “ΝΙΚΗ”.

Όπως αναφέρει σε σχετικό μήνυμα:

“Πιστός στις θέσεις μου για την εθνική και πολιτισμική μας ταυτότητα συντάσσομαι στην προσπάθεια αυτού του κόμματος για δυνατή είσοδο στη Βουλή και σας καλώ να μας στηρίξετε σε αυτό τον αγώνα.”

Ο Μανώλης Αλιφιεράκης είναι Ιατρός καρδιολόγος με έδρα τα Χανιά, κάτοχος τριών μεταπτυχιακών τίτλων, με πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο με διεθνή αναγνώριση.

Εκπρόσωπος του ιατρικού συλλόγου Χανίων στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και από το 2005-2011 Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Χανίων.

Έχει κάνει μελέτες για τις ωφέλειες της Κρητικής διατροφής καθώς και την σημασία της για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων, αποτελεί Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Συλλόγου για την Ελληνική γλώσσα ενώ υπήρξε Δημοτικός σύμβουλος Χανίων την τετραετία 2006-2011 και παράλληλα πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης αλλά και Ραδιοφωνικός παραγωγός της ιατρικής εκπομπής του “Ράδιο Μαρτυρία” της τοπικής εκκλησίας από το 1999-2006, καθώς και μέλος της επιτροπής βιοηθικής της εκκλησίας της Κρήτης .

Μιλά τρεις ξένες γλώσσες, Αγγλικά-Γαλλικά-Ιταλικά ενώ είναι έγγαμος με δύο γιούς

 

Πηγή

 

Κατ’ αρχήν να καταστήσω σαφές, πως δεν τίθεται ουδεμία μομφή προς τον κ. Αλιφιεράκη ότι είναι μασσόνος, ούτε ως προς την συμμετοχη του στους Ρόταρυ… ως άνθρωπος με επιστημοσύνη και γνώσεις, οφείλει να γνωρίζει τι εστί ΡΟΤΑΡΥ, αλλά και πάλι, πρόβλημα δικό του…

Το θέμα τίθεται ως προς το κόμμα ΝΙΚΗ του Δημήτρη Νατσιού, που ισχυρίζεται στο παρακάτω άρθρο για το οποίο οι θέσεις είναι σαφείς:

“Γιατί είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα του μασόνου με την ιδιότητα του μέλους της ΝΙΚΗΣ;” (διαβάστε όλο το θέμα εδώ)…

Και πάλι επισημαίνω και καθιστώ σαφές, ως προς την συμμετοχή του κ. Αλιφιεράκη, στους Ρόταρυ, ότι δεν σημαίνει πως είναι μασσόνος, σε σχέση πάντα με όσα περιλαμβάνει η παρούσα ανάρτηση για τους Ρόταρυ…

Γιατί συμπεριελήφθη ο κ. Αλιφιεράκης στην λίστα των υποψήφιων βουλευτών ενός κόμματος που παρουσιάζεται με το προσωπείο του υπερασπιστή των αρχών και αξιών της ελληνορθόδοξης Παράδοσης και ουχί του τεκτονισμού…;;;

“Η απάντηση είναι αρνητική. Είναι ασυμβίβαστο να είναι κανείς μέλος της Νίκης και ταυτόχρονα μασόνος.

Οι λόγοι για τους οποίους η παραπάνω απάντηση είναι αρνητική, προκύπτουν από τις προϋποθέσεις ώστε να γίνει κανείς μέλος της Νίκης. Στην παρ. 7.1 του καταστατικού της, η ΝΙΚΗ προσδιορίζει: 

«Ως μέλος του Kινήματος μπορεί να εγγραφεί οποιοσδήποτε Έλληνας στην καταγωγή, ή αποδεδειγμένος φιλέλληνας, άνω των 18 ετών, ο οποίος δεν έχει στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα και υπό την προϋπόθεση ότι αποδέχεται τις διακηρυγμένες αρχές του Κινήματος και σέβεται τον Ελληνορθόδοξο χαρακτήρα του Έθνους-κράτους. Η ένταξη στο Κίνημα γίνεται μόνο ατομικά. Δεν είναι αποδεκτά ως μέλη της ΝΙΚΗΣ πρόσωπα, τα οποία έχουν θητεύσει σε κυβερνήσεις ή έχουν συμμετάσχει σε ψηφοφορίες του εθνικού κοινοβουλίου ή της ευρωβουλής ή έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα για πράξεις αντίθετες προς την ηθική του Κινήματος. Δεν γίνονται επίσης αποδεκτά ως μέλη πρόσωπα, τα οποία δεν αποδέχονται την Ελληνορθόδοξη Παράδοση ή ασπάζονται ιδέες ή πρακτικές αντίθετες με αυτήν».

Κατά συνέπεια, το ερώτημα του θέματος ισοδυναμεί με το εξής ερώτημα:

«Γιατί η ιδιότητα του τέκτονα σημαίνει την μή αποδοχή της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης, ή τον ασπασμό ιδεών ή πρακτικών αντίθετων με την Ελληνορθόδοξη Παράδοση;»

 

ΡΟΤΑΡΥ, LIONS ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΣ, ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ…

 

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΠΕΡΙΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ Ο κ. ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΡΟΤΑΡΥ ΧΑΝΙΩΝ;;;

Ή εξαιρούνται οι Ροταριανοί και οι LIONS από τους συμμετέχοντες στο κόμμα του Δημήτρη Νατσιού και αφορά η συμμετοχή μόνο στους μασσόνους;;;

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Ή ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ “ΝΙΚΗ” ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΡΟΤΑΡΥ Ή ΣΤΟΥΣ LIONS Ή … ΜΑΣΣΟΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ;;;

 

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, ΔΙΚΑ ΣΑΣ…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 1,910


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα