ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!!! Λαϊκή οργή στην Γερμανία: Αξιωματούχος προειδοποιεί για απόπειρα πραξικοπήματος λόγω Ουκρανίας, ακρίβειας

13 Αυγούστου, 2022 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Όλο το οικονομικό μοντέλο της Γερμανίας βασίζεται στην αγορά φθηνών ενεργειακών πόρων από τη Ρωσία και στην εξαγωγή αγαθών με υψηλή προστιθέμενη αξία στην Κίνα.

Και αυτό το μοντέλο μπορεί να εκραγεί.

Κάτω από τον ζυγό των κυρώσεων, ο Putin χειρίζεται αυτή τη ωρολογιακή βόμβα κατά βούληση, γνωρίζοντας ότι αποσταθεροποιώντας τη Γερμανία, θα αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη.

 

 

 

Αλήθεια, που το πάει η πενταρχία;;;

Αν γκρεμιστεί η Γερμανία, γκρεμίζεται και όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση…

Προς το παρόν, φροντίζουν να την κρατούν ζωντανή…

Φροντίζουμε κι εμείς ως λαός να την κρατούμε ζωντανή, με τους φόρους μας, και την γερμανοκίνητη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ, καθ’ ότι όλοι οι φόροι μας, στην Γερμανία καταλήγουν…

Αν σ’ αυτά προσθέσετε και τα καμμένα δάση μας που η συμμορία Μητσοτάκη γεμίζει με ανεμογεννήτριες, αντιλαμβάνεστε για τι μιλάμε…

Ο χρόνος θα δείξει τι παίζει με την πενταρχία του σκότους…

Ο χρόνος θα δείξει, αν και στην Γερμανία και στην Ελλάδα, ξεσηκωθουν οι λαοί.

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF, προειδοποίησε ότι αν η κατάσταση συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο, η χώρα θα αντιμετωπίσει βίαιες διαμαρτυρίες και ταραχές τον χειμώνα

Η ουκρανική σύγκρουση, οι αυξανόμενες τιμές και ο φόβος για το μέλλον της χώρας οδηγούν σε κλιμακούμενη αύξηση της έντασης και των επιθετικών διαθέσεων μεταξύ του γερμανικού πληθυσμού, δήλωσε ο Krammer Stefan, επικεφαλής του τμήματος προστασίας του συντάγματος της Θουριγγίας.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ZDF, προειδοποίησε ότι αν η κατάσταση συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο, η χώρα θα αντιμετωπίσει βίαιες διαμαρτυρίες και ταραχές τον χειμώνα και πιθανώς εκδηλώσεις «έμμεσης τρομοκρατίας» με στόχο την πραγματοποίηση πραξικοπήματος.

Τις τελευταίες εβδομάδες, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει ξεθωριάσει στο παρασκήνιο ως λόγος για τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες, λέει ο Stefan Kramer, επικεφαλής του γραφείου της Θουριγγίας για την προστασία του συντάγματος, σε συνέντευξή του στο γερμανικό ZDF.

«Τόσο η ουκρανική σύγκρουση όσο και ο οικονομικός υπαρξιακός φόβος σε σχέση με την ενεργειακή κρίση και η γενική δυσαρέσκεια για τα πάντα και τους πάντες παίζουν όλο και πιο σημαντικό ρόλο» , εξηγεί.

Χειμώνας οργής…

Ένας συνάδελφος του Kramer στο Βραδεμβούργο είπε ότι πολλοί φοβούνται την άφιξη ενός “χειμώνα οργής” και αυτή ακριβώς την εξέλιξη βλέπει το δικό του τμήμα αυτή τη στιγμή.

Ο Cramer προειδοποιεί ότι οι νόμιμες δημόσιες διαμαρτυρίες ενάντια στην υπαρξιακή απειλή που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει η Γερμανία το φθινόπωρο -δηλαδή ελλείψεις φυσικού αερίου, ενεργειακές δυσκολίες, προβλήματα εφοδιασμού, πιθανή ύφεση, ανεργία και αυξανόμενη φτώχεια- θα χρησιμοποιηθούν από τους εξτρεμιστές για δικούς τους σκοπούς.

Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής του τμήματος για την προστασία του συντάγματος στη Θουριγγία σημείωσε ότι η εμπειρία των τελευταίων μηνών δείχνει μείωση της αντίστασης σε μέρος του πληθυσμού και αύξηση της επιθετικότητας, μέχρι εκκλήσεις για βία.

«Ως εκ τούτου, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι μια τόσο έντονα συναισθηματική και υπαρξιακή κατάσταση κρίσης θα επηρεάσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού», δήλωσε ο Kramer σthn συνέντευξή του στο ZDF.

Ενώ εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με το γεγονός ότι ακόμη και η λεγόμενη μεσαία τάξη βρίσκεται υπό πίεση και νιώθει ότι απειλείται: όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να πάρουν φαγητό από φιλανθρωπικές οργανώσεις χαμηλών τιμών επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν είδη παντοπωλείου με άλλο τρόπο.

Η ακροδεξιά εξτρεμιστική σκηνή στη Γερμανία είναι τώρα πολύ ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα podcast για να εκμεταλλευτεί το υπάρχον αρνητικό κλίμα, να το φουντώσει και να το ριζοσπαστικοποιήσει περαιτέρω, είπε ο Kramer.

Το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος προσπαθεί να μεταφέρει στο κοινό πληροφορίες για τις προσπάθειες εξτρεμιστών να χρησιμοποιήσουν τις νόμιμες διαμαρτυρίες τους για δικούς τους σκοπούς.

Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι μπορούν να εξετάσουν προσεκτικά σε ποιες διαδηλώσεις πρέπει να συμμετάσχουν και σε ποιες πρέπει να μείνουν μακριά για να μην εμπλακούν σε βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία και το κράτος.

Σύμφωνα με τον Cramer, εάν τα γεγονότα εξελιχθούν προς την κατεύθυνση μιας κλιμακούμενης κρίσης, από μια ενεργειακή κρίση, μια κρίση εφοδιασμού, μια οικονομική κρίση, σε έναν παγκόσμιο λιμό που ακολουθείται από μια μεταναστευτική κρίση, σε μια πιθανή επέκταση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία και όλα αυτά συνεχίζει να κλιμακώνεται σχεδόν ταυτόχρονα, τότε πρέπει «με μεγάλη πιθανότητα να περιμένουμε μια κατάσταση που απειλεί την ύπαρξη μεγάλων τμημάτων, ειδικά της μεσαίας τάξης, που είναι η άγκυρα της σταθερότητας, στην κοινωνία μας».

«Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσουμε μαζικές διαδηλώσεις και ταραχές», δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου για την προστασία του συντάγματος στη Θουριγγία.

Le Figaro: Ο Putin χειραγωγεί τη Γερμανία κρατώντας ωρολογιακή βόμβα – Ντόμινο ύφεσης σε όλη την Ευρώπη

Όλο το γερμανικό οικονομικό μοντέλο βασίζεται στην αγορά φθηνού ρωσικού φυσικού αερίου και στην πώληση αγαθών υψηλής προστιθέμενης αξίας στην Κίνα. Εξαιτίας αυτού, η Γερμανία είναι σαν να βρίσκεται μπροστά σε μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να σκάσει που θα μπορούσε να παρασύρει ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ σε ύφεση γράφει η γαλλική Figaro.

Η Γερμανία εμφανίζεται τώρα ως μια απροσδόκητη και αβοήθητη λιβελλούλη, ενώ η Γαλλία και οι χώρες της νότιας Ευρώπης μπορούν να καυχηθούν για τις αρετές ενός μυρμηγκιού, γράφει ο Philippe Gelly, αναπληρωτής αρχισυντάκτης της εφημερίδας Le Figaro.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν οι Γάλλοι αντιληφθούν τις συστάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας χωρίς πανικό, τότε οι γείτονές τους προετοιμάζονται σχεδόν για έναν λιμό εν καιρώ πολέμου.

Η μεγαλύτερη βιομηχανική δύναμη στην ήπειρο, η οποία κατανάλωνε πολύ ρωσικό φυσικό αέριο, βρίσκεται τώρα στα πρόθυρα της καταστροφής: έλλειψη προμηθειών, έλλειψη αποθεμάτων και εναλλακτικών λύσεων.

Η οικονομική της ανάπτυξη έχει ήδη επιβραδυνθεί, ο πληθωρισμός και η ανεργία αυξάνονται και ο σκληρός χειμώνας δεν έχει φτάσει ακόμη.

Και αυτό μπορεί να οδηγήσει όλες τις χώρες της ευρωζώνης σε ύφεση.

Οι γερμανικές αρχές επιδεικνύουν «αξιέπαινο πραγματισμό»  συνιστώντας στους συμπολίτες τους να κάνουν όλο και πιο κρύο ντους.

Πήραν μια «πικρή αλλά αναγκαία» απόφαση να επιστρέψουν σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα, από τους οποίους ήθελαν να απαλλαγούν έως το 2030.

Επιπλέον, το Βερολίνο σκοπεύει να παρατείνει τη ζωή τριών πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής, αν και ήθελε επίσης να τους εγκαταλείψει μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα.

Όμως η ιδεολογική διάσπαση δεν είναι τόσο σημαντική στο πλαίσιο των πολιτικών και κοινωνικών προκλήσεων.

Οι γερμανικοί λογαριασμοί φυσικού αερίου έχουν ήδη τριπλασιαστεί και προγραμματίζεται νέα αύξηση πριν από το τέλος του έτους.

Αυτό δεν εμποδίζει τον κυβερνών συνασπισμό να ανακοινώσει νέους φόρους.
Όπως σημειώνει ο συγγραφέας του άρθρου, αυτό ενδεχομένως να προκαλέσει ισχυρή κοινωνική δυσαρέσκεια.

Όλο το οικονομικό μοντέλο της Γερμανίας βασίζεται στην αγορά φθηνών ενεργειακών πόρων από τη Ρωσία και στην εξαγωγή αγαθών με υψηλή προστιθέμενη αξία στην Κίνα.

Και αυτό το μοντέλο μπορεί να εκραγεί.

Κάτω από τον ζυγό των κυρώσεων, ο Putin χειρίζεται αυτή τη ωρολογιακή βόμβα κατά βούληση, γνωρίζοντας ότι αποσταθεροποιώντας τη Γερμανία, θα αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη, γράφει η Le Figaro.

 

Πηγή

Προβολές : 248


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα