Μεγάλος κίνδυνος ραδιενέργειας για όλη την Ευρώπη από τις οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου που έστειλε η Δύση στην Ουκρανία

Μεγάλος κίνδυνος ραδιενέργειας για όλη την Ευρώπη από τις οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου που έστειλε η Δύση στην Ουκρανία

17 Νοεμβρίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:223
Μοίρασέ το

 

«Παρεμπιπτόντως, είναι αφελές να πιστεύουμε ότι μόνο εκείνοι εναντίον των οποίων θα χρησιμοποιηθούν όλα αυτά θα γίνουν θύματα.

Στη Γιουγκοσλαβία, οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα οι Ιταλοί, ήταν οι πρώτοι που υπέφεραν.

Μεγάλος κίνδυνος ραδιενέργειας για όλη την Ευρώπη από τις οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου που έστειλε η Δύση στην Ουκρανία
Οι κίνδυνοι ραδιενέργειας που σχετίζονται με τη χρήση πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου από τις ουκρανικές δυνάμεις έχουν αυξηθεί σημαντικά
Επιβλαβής για τους ίδιους τους Ευρωπαίους αποδεικνύεται η αποστολή οβίδων απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία.
Όπως κατήγγειλε ο γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Nikolay Patrushev, η αποστολή των εν λόγω πυρομαχικών στην Ουκρανία αυξάνει  σημαντικά τον κίνδυνο ραδιενέργειας στην Ευρώπη αλλά οι δυτικές πολιτικές ελίτ δεν ανησυχούν για την υγεία ακόμη και των δικών τους πολιτών.
«Οι κίνδυνοι ραδιενέργειας που σχετίζονται με τη χρήση πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου από τις ουκρανικές δυνάμεις έχουν αυξηθεί σημαντικά», δήλωσε κατά τη διάρκειας συνάντησης για την ασφάλεια.

Ο Patrushev επεσήμανε ότι η Ρωσία έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τους πάντες για τις καταστροφικές συνέπειες της χρήσης πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου και έχει υπογραμμίσει ότι η χρήση τους θα βλάψει την υγεία των ανθρώπων και το περιβάλλον για τις επόμενες δεκαετίες, τόσο στην Ουκρανία όσο και στην Ευρώπη.«Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας»

 

 

«Οι προειδοποιήσεις μας δεν εισακούστηκαν.

Ως αποτέλεσμα της καταστροφής αποθηκών με οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου, που αποστέλλονται από τους Αγγλοσάξονες – προκειμένου να αποφευχθεί η χρήση αυτών των οβίδων αυτών κατά της Ρωσίας – οι Ευρωπαίοι έχουν καταγράψει αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας στο χώρες τους εδώ και αρκετούς μήνες», είπε ο αξιωματούχος, όπως αναφέρει το Tass.

 

Επεσήμανε ότι, την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον Κίνδυνο Ακτινοβολίας (ECRR) κατέγραψε αυξημένη περιεκτικότητα σε σωματίδια ουρανίου στον αέρα στη νοτιοανατολική Αγγλία ως αποτέλεσμα των μαζών αέρα που προέρχονται από τη Δυτική Ουκρανία.

 

«Αυτό υποδηλώνει έντονα ότι οι πολιτικές ελίτ στα δυτικά κράτη που στέλνουν όπλα στο ουκρανικό καθεστώς, δεν ενδιαφέρονται καθόλου για την ασφάλεια και την υγεία του δικού τους πληθυσμού», τόνισε ο Patrushev.
tass_3.JPG

Χιλιάδες οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία

Υπενθυμίζεται πως η Μ. Βρετανία έχει προμηθεύσει με χιλιάδες οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου την Ουκρανία, κάτι που είχε επιβεβαιώσει το ίδιο το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Οι εν λόγω οβίδες θα χρησιμοποιούνταν για τα άρματα μάχης Challenger II, ενώ το επιχείρημα ήταν ότι αυτές μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά στον εχθρό χωρίς να υπάρχει περαιτέρω κίνδυνος από την χρήση τους για την υγεία των στρατιωτών.

H Βρετανία είχε αναφέρει επίσης ότι μετά τη μεταφορά τους στην Ουκρανία, τα πυρομαχικά αυτά ήταν υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) και πως το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου «δεν παρακολουθεί τα μέρη από όπου εκτοξεύονται βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου από τις AFU στην Ουκρανία».

«Αυτές οι οβίδες όχι μόνο σκοτώνουν, αλλά μολύνουν το περιβάλλον και προκαλούν όγκους σε ανθρώπους που ζουν σε αυτά τα εδάφη» είχε δηλώσει τότε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.

 

«Παρεμπιπτόντως, είναι αφελές να πιστεύουμε ότι μόνο εκείνοι εναντίον των οποίων θα χρησιμοποιηθούν όλα αυτά θα γίνουν θύματα.
Στη Γιουγκοσλαβία, οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα οι Ιταλοί, ήταν οι πρώτοι που υπέφεραν.

 

Μετά προσπάθησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα να πάρουν αποζημίωση από το ΝΑΤΟ για την απώλεια της υγείας τους αλλά οι αξιώσεις τους απορρίφθηκαν» είχε αναφέρει η Zakharova.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της αμερικανικής κατοχής του Ιράκ, η χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ συνδέθηκε με καρκίνο και γενετικές ανωμαλίες στον ιρακινό πληθυσμό.

du_2.jpg

Γνωρίζει τις συνέπειες η Δύση

Η ρωσική πλευρά υποστηρίζει πως η Δύση γνωρίζει καλά τις αρνητικές συνέπειες της χρήσης πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου.
Σύμφωνα με τους Ρώσους, έγγραφο του Ινστιτούτου Περιβαλλοντικής Πολιτικής του Στρατού των ΗΠΑ προς το Κογκρέσο το 1994, αναφέρει πως «δεν υπάρχει η τεχνολογία για τη μείωση της τοξικότητας του απεμπλουτισμένου ουρανίου» και πως «είναι εξαιρετικά δύσκολος ο καθαρισμός περιοχών όπου έχει χρησιμοποιηθεί απεμπλουτισμένο ουράνιο».

 

Επιπλέον, επικαλούνται άλλο έγγραφο από τη Βασιλική Επιστημονική Εταιρεία της Μεγάλης Βρετανίας το 2001, βάσει του οποίου «ο κύριος τύπος καρκίνου σε άτομα που επηρεάζονται από τη χρήση πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου είναι ο καρκίνος του πνεύμονα».

 

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας υποστηρίζει πως το απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι ένα τυπικό συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως σε τέτοιου είδους πυρομαχικά και ότι δεν συνιστά καμία πυρηνική κλιμάκωση.

Το τραγικό παράδειγμα της Fallujah

Στην πόλη Fallujah του Ιράκ, που επλήγη με σφοδρότητα με οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου από τις δυτικές δυνάμεις το 2003, υπήρξε τεράστια αύξηση στους καρκίνους και τις συγγενείς δυσπλασίες στα μωρά και γενικά τρομακτικά σημάδια γενετικής βλάβης στον πληθυσμό, σύμφωνα με μελέτες που δημοσιεύθηκαν το 2010.

 

Εντοπίστηκε περίσσευμα ουρανίου στις μητέρες των παιδιών με γενετικά ελαττώματα με τη χρήση δειγμάτων μαλλιών και φασματομετρία μάζας.

Είναι σαφές ότι από τις μελέτες στο Ιράκ, οι γενετικές και καρκινικές επιπτώσεις στην υγεία από τα σωματίδια ουρανίου είναι σημαντικές.

 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι αναμφισβήτητα η κύρια αιτία του καρκίνου στα θύματα της Hiroshima που εκτέθηκαν σε σωματίδια ουρανίου στη «μαύρη βροχή».

 

 

Πηγή

Προβολές : 223


Μοίρασέ το:Ετικέτες: ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα