Μετά από μια ηλικία, μετράει πιο πολύ η ψυχική μας ηρεμία, από το δίκιο μας.

Μετά από μια ηλικία, μετράει πιο πολύ η ψυχική μας ηρεμία, από το δίκιο μας.

11 Νοεμβρίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:449
Μοίρασέ το

 

Να λες “πάμε παρακάτω”. Κι αν δε θες να συγχωρείς, αδιαφόρησε. Προσπέρασε. Φύγε. Φύγε από ό,τι σε αδικεί. Εσύ εξάλλου ξέρεις ότι έχεις δίκιο. Κράτησε αυτό και την πολύτιμη ηρεμία σου, επίσης!

Σε οποιαδήποτε ηλικία, αυτό που μετράει πρώτο, είναι η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΟΥ…
Να βάζεις όρια… και τα όριά σου είναι η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΟΥ…
Κι όταν κάποιοι θέλουν να σου την καταπατήσουν ή να σου την μειώσουν, ή να την στραπατσάρουν, να απαντάς όπως πρέπει…
Καλλιόπη

 

Γράφει η Δέσποινα Χατζάκη

 

Και φτάνουμε σε μια ηλικία που περισσότερο επιθυμούμε την ψυχική μας ηρεμία, από το να μας πουν ότι έχουμε δίκιο! Ζυγιάζουμε το όφελος και αναρωτιόμαστε αν πρέπει με κόστος τη σωματική και ψυχική μας υγεία, να αποδείξουμε σε κάποιους ότι αυτοί έχουν το λάθος κι εμείς το σωστό.
Έτσι και αλλιώς οι άνθρωποι ακούν και πιστεύουν αυτά που θέλουν και αυτά που τους βολεύουν. Άρα χαμένος χρόνος.

Γι’αυτό είναι προτιμότερο να συγχωρούμε, να προσπερνούμε ή έστω να αδιαφορούμε για ανθρώπους και καταστάσεις που μας πονούν και μας δημιουργούν σωματική και ψυχική σύγχυση.

 

Να συγχωρούμε για εμάς. Για το δικό μας καλό. Και ξέρεις γιατί;
Γιατί όταν μπορείς να ανταποδώσεις το κακό που σου έκαναν και δεν το κάνεις, δείχνεις ότι σέβεσαι και αγαπάς τον εαυτό σου. Η κακία, το μίσος και η εκδίκηση δε φέρνουν ψυχική ηρεμία ούτε δικαίωση, όπως νομίζουμε. Τα εκδικητικά σενάρια είναι φθορά.

 

Η ηρεμία μυαλού και ψυχής είναι ανεκτίμητη. Γι’ αυτό ας δώσουμε την πρώτη θέση στην προσωπική μας αξιοπρέπεια και αυτοεκτίμηση.

 

Να λες πάμε παρακάτω. Κι αν δε θες να συγχωρείς, αδιαφόρησε. Προσπέρασε. Φύγε. Φύγε από ό,τι σε αδικεί. Εσύ εξάλλου ξέρεις ότι έχεις δίκιο. Κράτησε αυτό και την πολύτιμη ηρεμία σου, επίσης!

 

 

lovenmore.gr

 

Πηγή

Προβολές : 449


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα