Μετά την Οδύσσεια, …Όλυμπος (Τιμής ένεκεν στο σπουδαίο Έλληνα μουσικό. Σημάδι και πετριά της ψυχής που σημαδεύει ψηλά στο μεγάλο βουνό του Στερεώματος)

20 Μαΐου, 2022 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

 

Κατά καιρούς κάποιος Ευάγγελος παιανίζει την αθανασία της ψυχής στο στερέωμα, στην κοινότητα ανθρώπων και θεών.

Τέτοια είναι η στιγμή που ζούμε, και ο Ευάγγελος έφερε σε πέρας την αποστολή του.

Η αθανασία της ψυχής είναι μεγάλο πράγμα.

Σε ευχαριστούμε Ευάγγελε.

Σε ευχαριστούμε Οδυσσέα.

Σε ευχαριστούμε που κάρφωσες νότες για να παραμείνει χαραγμένος ο δρόμος προς τον Όλυμπο του Στερεώματος…

 

Εκπληκτικό ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟ αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη, από δυο πρόσωπα πολύ αγαπημένα.

Ότι και να γράψω θα είναι ελάχιστο μπροστά στο εξαιρετικό δικό τους αφιέρωμα για το ταξείδι του μεγάλου συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου και το βαθύ νόημα που περικλείεται σ΄ αυτό… ένα νόημα – μήνυμα για κάθε Ελληνική Ψυχή…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Novus Ordo και κουραφέξαλα. Ανθρώπινα πράγματα επί της Γης τετριμμένα.

Η Αναβατική Ναυς Ολύμπου (του Άρεως), αποσπασμένη από τη φαυλότητα της γήινης επικαιρότητας, συντονίζεται στη μεγάλη πρόσκληση σε αποστολή. Ανεβαίνοντας εδώ, μεταβαίνει εκεί.

Η κορυφή δεν είναι αυτοσκοπός· ο σκοπός είναι η υπέρθεση.

Κατά καιρούς κάποιος Ευάγγελος παιανίζει την αθανασία της ψυχής στο στερέωμα, στην κοινότητα ανθρώπων και θεών. Τέτοια είναι η στιγμή που ζούμε, και ο Ευάγγελος έφερε σε πέρας την αποστολή του.

Τώρα είναι η δική μας σειρά. Ώρα η πορεία να ξεκινήσει.

Η ανάβαση αυτή δεν περιέχει τίποτα από τα γνωστά ορειβατικά και τους κοινότοπους ηρωισμούς.

Φτάνεις εκεί γυμνός από τα περιττά και γεμάτος από τα απέριττα.

Ο πόλεμος έχει ήδη γίνει, έχει τελειώσει.

Και έχεις ηττηθεί όταν ανεβαίνεις· έχεις ηττηθεί δεόντως.

Το ατομικό σου σκουτάρι είναι πλέον περιττό, όταν ο λόγος της ανάβασής σου είναι να φτάσεις στη μεγάλη ασπίδα.

Την πυρόχρωμη κοινή ασπίδα ανθρώπων και θεών.

Στη γήινη παράδοση το αποκαλούν «θέωση».

Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις εκάστοτε διακηρυσσόμενες χρονοθετήσεις των ανθρώπων.

Το όρος Όλυμπος στον Άρη (Olympus Mons)

 

Η αθανασία της ψυχής είναι μεγάλο πράγμα.

Σε ευχαριστούμε Ευάγγελε.

Σε ευχαριστούμε Οδυσσέα.

Σε ευχαριστούμε που κάρφωσες νότες για να παραμείνει χαραγμένος ο δρόμος προς τον Όλυμπο του Στερεώματος…

Τιμής ένεκεν,
Mars Field Gallery

 

Πηγή

Προβολές : 479


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα