Μετά την Ουκρανία παίρνουν φωτιά και τα Βαλκάνια: Πρόταση «βόμβα» VMRO για συγκρότηση Oμοσπονδίας Βουλγαρίας – Σκοπίων

Μετά την Ουκρανία παίρνουν φωτιά και τα Βαλκάνια: Πρόταση «βόμβα» VMRO για συγκρότηση Oμοσπονδίας Βουλγαρίας – Σκοπίων

14 Φεβρουαρίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:220
Μοίρασέ το

 

Μετά την Ουκρανία ανοίγει μέτωπο και στα Βαλκάνια

Και φυσικά, η Ελλάδα, ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ…

Γίνεται αντιληπτό φυσικά γιατί οι εκλογές έρχονται ταχύτατα, ή μπορεί και να μην έλθουν και να πάμε σε πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και διερευνητικές εντολές με την κοντή κνίτισσα (που λέει και ο Χατζάρας) και να έχουμε τρικομματική οικουμενική κυβέρνηση, ή και τετρακομματική (ανάλογα τι έχει αποφασίσει το μεγάλο αφεντικό της Πατρίδας μας, ο Ρότσιλντ.

Τίποτα δεν αποκλείει να έχουμε και επανάληψη του ΒΡΩΜΙΚΟΥ ’89, με τα κουμμούνια στην συγκυβέρνηση.

Σ’ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΞΥΠΝΑ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΣΚΟΠΙΑΝΗ, ΚΑΙ Σ’ ΑΥΤΟ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ… ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ… ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ.

Δεν θέλω να σκεφθώ την περίπτωση της ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ που είναι ένα από τα προπύργια της ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΝΑΛΩΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ…

Θυμίζω την προφητεία του Αγίου Κοσμά του ΑΙΤΩΛΟΥ.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ… ΠΙΣΤΗ – ΔΥΝΑΜΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Διαφωνώ με την άποψη του συναδέλφου αρθρογράφου, πως δεν θα ισχύει η ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ… ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ…

ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΥ, ΠΟΣΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΑΠΗΧΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΑΝ;;;

ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΥΤΕ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΑΛΛΑ Ο ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ…

 

 

Περίεργα παιχνίδια παίζονται στα Βαλκάνια, καθώς το VMRO πρότεινε στην Βουλγαρία τα δύο κράτη να συγκροτήσουν Ομοσπονδία!

Μάλιστα στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η «η Βουλγαρία και η Δημοκρατία των Σκοπίων έχουν κοινή ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά συνεπώς η η μελλοντική τους πορεία είναι να σχηματίσουν ομοσπονδία»!

Η κατάσταση περιπλέκεται πολύ αν σκεφτεί κανείς ότι το VMRO είναι κόμμα εξουσίας στα Σκόπια με φιλορωσική κατεύθυνση! Θα μπορούσε πίσω από αυτή την πρόταση να κρύβεται η Μόσχα; 

Φυσικά και ΝΑΙ.

Το θέμα είναι τι θα συμβεί αν γίνουν Ομοσπονδία τα δύο κράτη; Πιθανότατα η Μόσχα θα τραβήξει εκτός ΝΑΤΟ και τις δύο χώρες αφού τις “παντρέψει” με μια Ομοσπονδία! Για να μην πάμε ακόμη πιο μακριά…

Το σχέδιο θυμίζει το αντίστοιχο της Σερβίας με τους Σέρβους της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης ή της Αλβανίας με τους Κοσοβάρους (με αμερικανικές ευλογίες).

Eίναι φανερό πως βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ευρύτερο ρωσικό σχέδιο ανατροπής της κατάστασης ασφαλείας όπως αυτή δημιουργήθηκε από το 1990 και μετά.

Το θετικό είναι πως αν σχηματιστεί Ομοσπονδία, θα γλιτώσουμε από την Συμφωνία των Πρεσπών.

Είναι θέμα χρόνου μετά την Ουκρανία, να ανοίξει μέτωπο και στα Βαλκάνια.

 

“Σχηματίστε Ομοσπονδία”

 

Όπως σημειώνει σε τηλεγράφημά του το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BTA, το εν λόγω κόμμα, στο 8ο συνέδριό του, που διεξήχθη στη Σόφια το Σάββατο, κάλεσε τις κυβερνήσεις και τις πολιτικές οργανώσεις της Βουλγαρίας και των Σκοπίων να σχηματίσουν ομοσπονδία μεταξύ των δύο χωρών, με βάση την κοινή τους πολιτισμική και ιστορική κληρονομιά και τα κοινά γεωπολιτικά συμφέροντα, σημειώνοντας πως η ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτάται από την αναγνώριση της ιστορικής αλήθειας, της βουλγαρικής ρίζας του σημερινού της πληθυσμού και την προστασία των δικαιωμάτων του.

Το «μανιφέστο» του VMRO

 

Όπως αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων, το έγγραφο απαριθμεί 14 προτεραιότητες των οποίων το VMRO είναι εγγυητής, όπως η ασφάλεια, η εκπαίδευση, η υγειονομική περίθαλψη και η πρόσβαση στον πολιτισμό για όλους τους Βούλγαρους, ενεργειακή ανεξαρτησία βασιζόμενη στην κατασκευή νέου δυναμικού (συμπεριλαμβανομένης της δυναμικότητας παραγωγής πυρηνικής ενέργειας), λειτουργική οικονομία και δίκαιοι κανόνες για τις επιχειρήσεις, συνταγματικές αναθεωρήσεις που διασφαλίζουν ευρύτερες εξουσίες στον πρόεδρο, πλειοψηφικό σύστημα και δημοψηφίσματα, στέρηση των δικαιωμάτων από τους αναλφάβητους και όσους δεν πληρούν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος και μη παρέμβαση των μη κυβερνητικών οργανώσεων που λαμβάνουν ξένη χρηματοδότηση στα θρησκευτικά θέματα την εκπαίδευση της Βουλγαρίας.

Τι έγινε στο συνέδριο του κόμματος

Το VMRO εξέλεξε τρεις προέδρους στο συνέδριό του. Έπειτα από 25 χρόνια στο τιμόνι του κόμματος, ο ηγέτης του Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ παραιτήθηκε όταν το κόμμα του έλαβε μόλις πάνω από το 1% των ψήφων στις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου 2021.

Οι αντιπρόσωποι ψήφισαν ομόφωνα υπέρ των νέων προέδρων: Ανγκέλ Τζαμπάσκι, Ισκρέν Βεσελίνοφ και Αλεξάντερ Σίντι. Μέχρι τώρα, ο Τζαμπάσκι ήταν αντιπρόεδρος του κόμματος και είναι ευρωβουλευτής για δεύτερη θητεία, ο Βεσελίνοφ ήταν επίσης αντιπρόεδρος και ο Σίντι ήταν μέλος της εθνικής ηγεσίας. Ο οργανωτικός γραμματέας Γιούλιαν Ανγκέλοφ εξελέγη γενικός γραμματέας.

Ανοίγοντας το συνέδριο, ο Καρακατσάνοφ δήλωσε ότι η χώρα περνά δύσκολες στιγμές λόγω της Covid και της οικονομικής κρίσης. Κάνοντας μια ανασκόπηση των τελευταίων τριών ετών, δήλωσε ότι ως μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού υπό τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, το VMRO κράτησε σκληρή γραμμή η οποία «απέτρεψε μια οπισθοδρόμηση στις σχέσεις με τα Σκόπια».

 

Πηγή

Προβολές : 220


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα