«Με τα παντελόνια κάτω» απέναντι στην Τουρκία!

«Με τα παντελόνια κάτω» απέναντι στην Τουρκία!

6 Σεπτεμβρίου, 2023 3 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:231
Μοίρασέ το

 

Η χθεσινή συνάντηση μεταξύ του Γιώργου Γεραπετρίτη και του Χακάν Φιντάν απέδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως η κυβέρνηση είναι «με τα παντελόνια κάτω» απέναντι στην Τουρκία, με μοναδικό στόχο τη σύναψη μιας συμφωνίας με την Αγκυρα.

Η χθεσινή συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Χακάν Φιντάν συνιστά διπλωματικό «Βατερλό» που εγκυμονεί κινδύνους τόσο για το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας όσο όμως και για το Κυπριακό.

 

Όταν κατεβάζεις τα παντελόνια και τα βρακιά σου στον ΕΧΘΡΟ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΡΕΕΙ ΑΦΘΟΝΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥ…

Αλλά που θα πάει… ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΤΑ ΡΑΔΙΚΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ…

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Υ.Γ. ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

 

Υ.Γ. Η σύνθεση και η παρακάτω φωτογραφία, είναι των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ…

 

Η χθεσινή συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν συνιστά διπλωματικό «Bατερλό», που εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τη Θράκη όσο και για το Κυπριακό

Η χθεσινή συνάντηση μεταξύ του Γιώργου Γεραπετρίτη και του Χακάν Φιντάν απέδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως η κυβέρνηση είναι «με τα παντελόνια κάτω» απέναντι στην Τουρκία, με μοναδικό στόχο τη σύναψη μιας συμφωνίας με την Αγκυρα.

Η χθεσινή συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Χακάν Φιντάν συνιστά διπλωματικό «Βατερλό» που εγκυμονεί κινδύνους τόσο για το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας όσο όμως και για το Κυπριακό.

Απόλυτη ικανοποίηση εκφράζει το κυβερνητικό επιτελείο για τη χθεσινή συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Χακάν Φιντάν.

Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης έχει μπολιάσει τη συντριπτική πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης με πηχυαίους τίτλους για το καλό κλίμα μεταξύ των δυο υπουργών, ενώ δεν έλειψαν και τα παραπολιτικά σχόλια που αφορούσαν τη σκληρή στάση και το έντονο βλέμμα του κ. Γεραπετρίτη, τα οποία επιβεβαίωναν, σύμφωνα με τους συντάκτες των σχολίων, την αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετώπισε τον Τούρκο ομόλογό του.

Δυστυχώς, σε όλα τα παραπάνω δεν υπάρχει η παραμικρή δόση αλήθειας.

Το καλό κλίμα μεταξύ των δυο πλευρών δεν είναι τίποτα άλλο από μια εικόνα χωρίς ουσία, καθώς η Τουρκία φαίνεται από τις δηλώσεις του Φιντάν πως δεν έκανε βήμα πίσω από τις εκπεφρασμένες της θέσεις, την ίδια ώρα που το «σκληρό» ύφος του Γιώργου Γεραπετρίτη ήταν μόνο στις κάμερες, αφού ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών άφησε αναπάντητες τις προκλήσεις του Τούρκου ομολόγου του σε όλη τη βεντάλια των τουρκικών διεκδικήσεων.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται από τις τοποθετήσεις των δυο υπουργών, η Τουρκία έθεσε ζήτημα τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα, με τον Χακάν Φιντάν να χαρακτηρίζει του Ελληνες μουσουλμάνους «συμπατριώτες» του. «Συζητήσαμε επίσης τα προβλήματα των συμπατριωτών μας που ζουν στην Ελλάδα ως ένα σημαντικό σημείο της ημερήσιας διάταξης. Εχουμε εφαρμόσει πολλές θετικές πρακτικές σχετικά με τα προβλήματα των μειονοτήτων στη χώρα μας και αναμένουμε την ίδια εποικοδομητική προσέγγιση για τους συμπατριώτες μας» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συγκεκριμένη δήλωση του Φιντάν, η απάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη είναι και αυτή που τον προδίδει, καθώς ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών αρκέστηκε σε ένα ευχολόγιο, χωρίς να πει λέξη για τη φράση του Φιντάν περί συμπατριωτών. «Σε σχέση με τις μειονότητες, μιλήσαμε και αναδείξαμε τα θέματα που τις αφορούν. Για εμάς, οι μειονότητες είναι γέφυρες συνεργασίας. Και όλοι οι πολίτες μας στην Ελλάδα απολαύουν ισονομίας και ισοπολιτείας» είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Το δεύτερο μεγάλο θέμα που αποδεικνύει πως η κυβέρνηση αποφάσισε να πάει στην Αγκυρα με μοναδικό στόχο να επιβεβαιώσει το δήθεν καλό κλίμα, ακόμα και αν τα δεδομένα επιβεβαιώνουν το αντίθετο, έχει να κάνει με την αποσιώπηση των τουρκικών εγκλημάτων στην Κύπρο. Και αν η προσπάθεια του Χακάν Φιντάν να αποφύγει κάθε αναφορά στις πρωτοφανείς προβοκάτσιες των εποίκων στα Κατεχόμενα είναι εξηγήσιμη, η σιωπή του Γιώργου Γεραπετρίτη για τις εξελίξεις που αφορούν τη Μεγαλόνησο είναι προκλητική.

«Ανταλλάξαμε επίσης απόψεις με τον ομόλογό μου για το κυπριακό ζήτημα. Οι απόψεις μας για την επίλυση του κυπριακού ζητήματος είναι σαφείς. Ως δύο εγγυήτριες χώρες θα συνεχίσουμε να συζητάμε το θέμα αυτό» ήταν η αναφορά του Τούρκου ΥΠ.ΕΞ., με τη δήλωση του Ελληνα υπουργού να εμπεριέχει μόνο το ότι οι δυο άνδρες συζήτησαν και το Κυπριακό.

Το τρίτο μεγάλο θέμα έχει να κάνει με τη δήθεν συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε τομείς που σχετίζονται με την οικονομία και τον τουρισμό. Προφανώς, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας για τη συνεργασία των δύο χωρών σε αυτούς τους τομείς, ξέχασε το «Turkaegean», για το οποίο δήθεν «θα έπεφταν κεφάλια» στην κυβέρνηση, αλλά και θα δίνονταν μάχες σε διεθνές επίπεδο για να σταματήσει η Τουρκία να σφετερίζεται το Αιγαίο.

Προφανώς, ο επιμελής κ. Γεραπετρίτης δεν είχε ξεχάσει το θέμα, όμως η ικανοποίησή του από τον διάλογο τον έπεισε για το γεγονός πως δεν θα έπρεπε να χαλάσει το κλίμα και έτσι απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε νύξη. Ομως, το ερώτημα παραμένει: τι συνεργασία μπορεί να υπάρξει ακόμη και στον τουριστικό τομέα, όπου η Τουρκία είναι όχι μόνο ανταγωνίστρια χώρα με πολύ χαμηλότερες τιμές, αλλά και σφετερίστρια του Αιγαίου;

Σφάξε με, αγά μου, να αγιάσω!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως Ελλάδα και Τουρκία οφείλουν να έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με στόχο την αποφυγή ενός θερμού επεισοδίου. Το καλό κλίμα, όμως, μεταξύ των δύο χωρών δεν μπορεί να το καλλιεργήσει μόνο η Αθήνα. Οφείλει το ίδιο να κάνει και η αντίθετη πλευρά, ώστε ο διάλογος να γίνεται στη βάση της ειλικρίνειας και της εμπιστοσύνης.

Ο ελληνοτουρκικός διάλογος οφείλει να γίνει. Αλλά αυτό προϋποθέτει ότι οι Τούρκοι θα αποσύρουν όποιες αξιώσεις έχουν απέναντι στη χώρα μας και στα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά και θα βάλουν τέλος στην κατοχή της βόρειας Κύπρου. Αν δεν υπάρχει εξέλιξη σε αυτά τα δύο ζητήματα, αλλά αντίθετα η Αγκυρα ανοίγει ζήτημα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη, πάνω σε ποια βάση μπορεί να υπάρξει διάλογος και ποια λύση να δοθεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις;

Την απάντηση αυτή πρέπει να τη δώσει η… πραγματική υπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Η στενή συνεργάτιδα του πρωθυπουργού, άλλωστε, έχει αναλάβει να «τρέχει» το υπουργείο με εντολές Μητσοτάκη, αφήνοντας τον Γιώργο Γεραπετρίτη να είναι η βιτρίνα… Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση έχει μπει σε τροχιά εξεύρεσης λύσης με κάθε τρόπο και με κάθε κόστος. Γιατί είναι άλλο ο ειλικρινής διάλογος και άλλο το «σφάξε με, αγά μου, να αγιάσω».

Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η… πραγματική υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας

Ενα ακόμη βήμα προς το «ναι» για απευθείας διαπραγματεύσεις

Η χθεσινή συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη και του Χακάν Φιντάν στην Αγκυρα ήταν ένα ακόμα βήμα στον δρόμο προς τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που έχει εξαγγείλει άλλωστε ο πρωθυπουργός εδώ και δύο μήνες.

Είναι, άλλωστε, γνωστό πως για την Αθήνα το ιδανικό τέλος αυτής της διαδικασίας θα ήταν να καταλήξει η διαφορά της οριοθέτησης ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Μετά το προαναγγελθέν τετ α τετ Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το οποίο θα γίνει στις 18 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, αναμένεται να ακολουθήσουν οι υπόλοιποι τρεις θεσμοθετημένοι δίαυλοι: αυτή του πολιτικού διαλόγου (με τις διερευνητικές επαφές ενταγμένες σε αυτό το πλαίσιο), των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) σε στρατιωτικό επίπεδο και της θετικής ατζέντας.

Στις συνολικά τρεις και πλέον ώρες που οι δύο υπουργοί Εξωτερικών και τα επιτελεία τους συνομίλησαν στην Αγκυρα επιβεβαιώθηκε η βούληση για συνεργασία και χαράχτηκε ένας οδικός χάρτης που ουσιαστικά οδηγεί τις ελληνοτουρκικές επαφές ως το τέλος του χρόνουΤη μερίδα του λέοντος στην προετοιμασία του διάλογου μεταξύ των δύο χωρών, αλλά και της δουλειάς που πρέπει να γίνει τους επόμενους μήνες φαίνεται ότι θα αναλάβει από την πλευρά της Ελλάδας η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία θα είναι επικεφαλής της ομάδας που θα εξετάσει το πιο ουσιαστικό σκέλος των επαφών, δηλαδή τον πολιτικό διάλογο.

Οσον αφορά τους δυο υπουργούς, αποστολή τους θα είναι η επίλυση των θεμάτων αιχμής που ανακύπτουν μεταξύ των δύο χωρών και η αποσυμπίεση των εντάσεων με σκοπό την πρόληψη των δυνάμει επικίνδυνων καταστάσεων. Δεύτερον, οι δυο υπουργοί πρέπει να κατευθύνουν τις συζητήσεις που γίνονται μεταξύ των δύο πλευρών σε όλα τα επίπεδα, δηλαδή τον πολιτικό διάλογο, τη θετική ατζέντα και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ώστε να υπάρχουν διαρκής παρακολούθηση, ενιαία προσέγγιση και υψηλή λογοδοσία για την παραγωγή ωφέλιμων και απτών αποτελεσμάτων.

Τρίτον, η προετοιμασία των επαφών των δυο ηγετών, ώστε να προκύπτει διαρκής ισχυρή πολιτική εντολή και νομιμοποίηση στο υψηλότερο επίπεδο. Κομβικά σημεία, όπως τονίστηκε, θα είναι πρώτα απ’ όλα η συνάντηση που θα έχουν ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 18 Σεπτεμβρίου, και η διοργάνωση ύστερα από 7 χρόνια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στη Θεσσαλονίκη μέχρι το τέλος του έτους.

 

Πηγή

Προβολές : 231


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , ,

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα