Με την πλάτη στον τοίχο ο Μητσοτάκης για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων – Παραιτήθηκαν Δημητριάδης, επικεφαλής ΕΥΠ. Μια διαφορετική προσέγγιση...

Με την πλάτη στον τοίχο ο Μητσοτάκης για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων – Παραιτήθηκαν Δημητριάδης, επικεφαλής ΕΥΠ. Μια διαφορετική προσέγγιση...

5 Αυγούστου, 2022 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:654
Μοίρασέ το

 

Τα αφεντικά του βλέπουν πως δεν τραβάει άλλο το ψοφάλογο, και έστησαν το θέμα με τις υποκλοπές…
Επιπλέον, θυματοποιώντας τον ανδρουλάτσι, προσπαθούν να του ανεβάσουν τα ποσοστά για την… επερχόμενη συγκυβέρνηση…
ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ… ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ…
ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΙΚΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΠΑΞ ΚΑΙ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ…
ΓΥΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΥΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ…
ΓΥΡΙΣΤΕ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…
Καλλιόπη Σουφλή

Σε μείζονα κυβερνητική κρίση εξελίσσεται το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Μετά την παραίτηση – βόμβα του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, υπό το βάρος των καταγγελιών για το σκάνδαλο παρακολουθήσεων, μέσω του παράνομου λογισμού Predator, την παραίτησή του υπέβαλε και ο διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις παρακολουθήσεις.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε δεκτή την παραίτηση Δημητριάδη, όπως αναφέρει η λιτή ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

Η παραίτηση Δημητριάδη, αφορά τους χειρισμούς της ΕΥΠ, όσον αφορά τη νόμιμη επισύνδεση (παρακολούθηση κατόπιν αδείας του αρμοδίου εισαγγελέως) του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, κ. Νίκου Ανδρουλάκη, όταν ήταν ακόμη ευρωβουλευτής

Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή πολιτική εξέλιξη, καθώς ο πρωθυπουργός θα κληθεί από την αντιπολίτευση να δώσει εξηγήσεις για τις αιτίες της παραίτησης του στενού του συνεργάτη και συγκεκριμένες απαντήσεις για τις παρακολουθήσεις.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ομολογία ενοχής, ενώ κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις.

Το Μαξίμου κάνει λόγο για «τοξικό κλίμα και στοχοποίηση του Γρηγόρη Δημητριάδη από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης».

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Δημητριάδης παραιτήθηκε για «οικογενειακούς λόγους και επειδή δεν επιθυμεί να συμβάλει στο κλίμα τοξικότητας που διαμορφώθηκε το τελευταίο διάστημα αναφορικά με δημοσιεύματα που τον ενέπλεκαν στο θέμα των υποκλοπών».

Σημειώνεται ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ αποτέλεσε τον στενότερό του συνεργάτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το Μαξίμου αρνείται κάθε εμπλοκή με τις παρακολουθήσεις

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, «ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι στην πρώτη γραμμή από την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Επί 6 χρόνια έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος κι έχει δεχθεί πολύ σκληρές επιθέσεις από πολλές πλευρές.

Είναι γνωστό ότι αυτές οι θέσεις είναι «ηλεκτρικές καρέκλες» για αυτό και η παραμονή σε αυτές πχ στις ΗΠΑ είναι 1,5 χρόνο κατά μέσο όρο.

Η παραίτηση έχει να κάνει με το κλίμα τοξικότητας που έχει αναπτυχθεί γύρω από το πρόσωπό του.

Σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το Predator με το οποίο ούτε ο ίδιος ούτε η κυβέρνηση έχει καμία σχέση, όπως έχει κατηγορηματικά δηλωθεί».
To Μαξίμου διαμηνύει ότι η κυβέρνηση και ο Γρ. Δημητριάδης δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

 

Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ

 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων, υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρωθυπουργό, κατόπιν λανθασμένων ενεργειών που διαπιστώθηκαν στη διαδικασία των νόμιμων επισυνδέσεων.

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή. Νέος Διοικητής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Ο κ. Δεμίρης θα ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την επανεκκίνηση των εργασιών της Βουλής.

 

Τσίπρας: Ομολογία ενοχής η παραίτηση Γρηγοριάδη – Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης

Για ομολογία ενοχής του ίδιου του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρ. Δημητριάδη.

«Η παραίτηση Δημητριάδη αποτελεί ομολογία ενοχής και δεν αναιρεί σε καμία περίπτωση τις ευθύνες του ίδιου του Πρωθυπουργού, αντιθέτως τις επιβεβαιώνει» αναφέρει ο κ.Τσίπρας, ο οποίος καλεί τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό».

 

Στο στόχαστρο ο Δημητριάδης για το σκάνδαλο Predator

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης βρέθηκε στο στόχαστρο σχετικά με τους χειρισμούς της ΕΥΠ στην υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνουν του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Στόχος του Μαξίμου είναι να αποσυνδεθεί από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και ως εκ τούτου κρίθηκε επιβεβλημένη η παραίτηση Δημητριάδη.

Η παραίτηση Δημητριάδη έρχεται μετά από τις νέες αποκαλύψεις έρευνας των Reporters United και της Εφημερίδας των Συντακτών σχετικά με τις επιχειρηματικές συναλλαγές του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη με τον επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιο, ο οποίος συμμετείχε στο πλέγμα εταιρειών της Intellexa στην Ελλάδα την κρίσιμη περίοδο που το παράνομο λογισμικό της εταιρείας, το Predator, αποπειράθηκε να χακάρει το κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΦΣΥΝ, πρόσωπο-«κλειδί» στην υπόθεση είναι ο επιχειρηματίας Φέλιξ Μπίτζιος, που:

–    Διετέλεσε αναπληρωτής διαχειριστής της Intellexa (της εταιρείας που εμπορεύεται το Predator) από τις 31 Μαρτίου 2020 έως τις 23 Ιουνίου 2021. Ήταν παράλληλα εκπρόσωπος του υποκαταστήματος της Feroveno στην Ελλάδα, εταιρείας που επίσης ανήκει στο πλέγμα εταιρειών της Intellexa, ως τον Νοέμβριο του 2021.

–    Διετέλεσε σύμβουλος της Krikel το 2018, όπως αποκάλυψε το inside story, εταιρείας που σύμφωνα με το πόρισμα της Εθνικής Αρχικής Διαφάνειας (ΕΑΔ) συνήψε έξι απόρρητες συμβάσεις με το Δημόσιο την περίοδο 2018-2020.

Τα νέα ευρήματα της έρευνας φέρνουν Μπίτζιο με Δημητριάδη πιο κοντά: 

1.    Ο Κωνσταντίνος Μπαζιώτης, άνθρωπος που πούλησε την Canalis στον κ. Δημητριάδη, εργαζόταν επί σειρά ετών σε δύο εταιρείες (Partagas & Όμιλο Libra) που σχετίζονταν άμεσα με τον Φέλιξ Μπίτζιο.

2.    H Canalis που αγόρασε ο κ. Δημητριάδης είχε κοινή διεύθυνση και έδρα με την εταιρεία Ventus, όταν εκείνη ανήκε στον Παναγιώτη Μπίτζιο, αδερφό του Φέλιξ. Αυτή η διεύθυνση τυχαίνει να είναι και η διεύθυνση κατοικίας του Παναγιώτη Μπίτζιου. Επιπλέον, οι δύο εταιρείες ιδρύθηκαν με επτά μέρες διαφορά.

3.    H Canalis, την εποχή που ανήκε στον κ. Δημητριάδη, έκανε στον ΔΕΔΔΗΕ αίτηση για φωτοβολταϊκό της την ίδια μέρα με τη Ventus που ανήκε στον Παναγιώτη Μπίτζιο.

4.    Η εταιρεία Ventus συνδέεται μέσω ενός μνημονίου συνεργασίας με την κυπριακή εταιρεία Layth Capital Ventures Limited, στην οποία, σύμφωνα με το Τμήμα Εφόρου της Κύπρου, ο Φέλιξ Μπίτζιος ήταν και είναι διευθυντής.

Ερωτηθείς για τα νέα ευρήματα της έρευνας ο Γρ. Δημητριάδης υποστήριξε ότι έχει δώσει ήδη απαντήσεις και έκανε λόγο για «προσπάθεια περαιτέρω διαστρέβλωσης της πραγματικότητας».

«Η νόμιμη επενδυτική μου δραστηριότητα δεν συνδέεται με κανένα απολύτως παράνομο σκοπό, ούτε βέβαια και με συνδέει με περαιτέρω πρόσωπα, πλην αυτών με τα οποία συναλλάχθηκα» υποστήριξε.

Ωστόσο, δεν έδωσε απάντηση αν γνωρίζει τον πρώην αναπληρωτή διαχειριστή της Intellexa του Predator Φέλιξ Μπίτζιο.

 

Πηγή

Προβολές : 654


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα