Με τον καιρό θα μάθεις

Με τον καιρό θα μάθεις

1 Ιουνίου, 2023 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:584
Μοίρασέ το

 

 

 

Θα μάθεις να απομακρύνεσαι ευγενικά από όλους αυτούς που βλάπτουν σοβαρά τη ζωή σου, την ψυχή σου και στόχο έχουν να δηλητηριάσουν την ψυχή σου.

Πολλοί οι σκάρτοι, ελάχιστοι οι καθαροί…

Μεγάλη τύχη να συναντήσεις στο δρόμο σου τους δεύτερους και να τους κρατησεις στη ζωή σου…

 

Καλλιόπη

Με τον καιρό θα μάθεις να απομακρύνεσαι. Μην νομίζεις δα, ότι είναι και τίποτα δύσκολο.

 

Με τον καιρό θα μάθεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βλέπουν τη ζωή σου να δηλητηριάζεται. Ίσως πιστεύουν ότι ο πόλεμος που σου ανοίγουν κάνει τη ζωή τους καλύτερη. Θα νιώσεις το φθόνο τους και την κακία τους.

 

Συνάμα θα μάθεις να ξεχωρίζεις τους ανθρώπους από τα σινιάλα τους. Θα μάθεις να προστατεύεσαι από τα μαχαίρια τους, κάθε φορά που στη ζωή σου θα κάνεις ένα βήμα μπροστά.

Με τον καιρό θα μάθεις πως οι περισσότεροι δήθεν χαίρονται με τη χαρά σου, και μόλις γυρνούν την πλάτη, σχεδιάζουν κρυφά μέσα τους τρόπους για να υποφέρεις.  Ίσως κατά βάθος το εύχονται κιόλας.

 

Θα μεγαλώσεις, θα έρθει η σοφία στη ζωή σου, θα μάθεις να διακρίνεις τους ανθρώπους από μακριά και να κρατάς αποστάσεις.

Με τον καιρό θα μάθεις πως το δάκρυ σου κάθε φορά θα μετατρέπεται σε δύναμη και θα είναι ένας σιωπηλός όρκος προς τον εαυτό σου πως δεν θα ξαναδιαβείς σε παρόμοια μονοπάτια γιατί θα έχεις πλέον μάθει.

Θα μάθεις να απομακρύνεσαι ευγενικά από όλους αυτούς που βλάπτουν σοβαρά τη ζωή σου, την ψυχή σου και στόχο έχουν να δηλητηριάσουν την ψυχή σου.

Με τον καιρό θα σταματήσεις να είσαι εύθραυστος και θα ντύσεις τα συναισθήματά σου με σκληρότητα για να αντεπεξέλθεις στη «μόδα της κοινωνίας». Θα πετάξεις από πάνω σου όλους όσους επιθυμούν να σε καθηλώσουν στη μιζέρια τους, και θα μείνεις δίπλα σε αυτούς που παλεύουν στο πλάι σου για να εξελιχθείς και να προοδεύσεις.

Με τον καιρό θα καταφέρεις να ακρωτηριάζεις τα «θέλω» τους και θα σταματήσουν βίαια και απότομα να γδέρνουν το κορμί σου με τα θανατηφόρα βλέμματά τους.

Με τον καιρό θα μάθεις να τους αιφνιδιάζεις. Και θα θελήσεις να φύγεις μακριά τους, θα κάνεις τον απολογισμό σου και θα αποφασίσεις ότι όλοι αυτοί οι τοξικοί άνθρωποι πρέπει να φύγουν εχθές από την ζωή σου.

Με τον καιρό θα μεγαλώσεις και θα προχωρήσεις μπροστά χωρίς να έχεις ανάγκη όλους αυτούς που μπαίνουν εμπόδιο στο δρόμο σου.

Με τον καιρό θα μάθεις πως η αξία της μοναχικής ζωής με όποιο τίμημα είναι ανεκτίμητη.

Με τον καιρό θα μάθεις να επιλέγεις τις μάχες σου και να αποφασίζεις ποιες αξίζει να δώσεις και ποιες όχι.

Με τον καιρό θα μάθεις να βγάζεις την πανοπλία σου, να την αφήνεις στην άκρη και να ξεκουράζεις το μέσα σου. Από όλους όσους προσπαθούν να σε μεταλλάξουν.

 

Μαρύσα Παππά

 

Πηγή

Προβολές : 584


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα