Με το ψηφιακό νόμισμα ξεκινά η δημιουργία ολοκληρωτικών κοινωνιών και αυταρχικών καθεστώτων διακυβέρνησης.

Με το ψηφιακό νόμισμα ξεκινά η δημιουργία ολοκληρωτικών κοινωνιών και αυταρχικών καθεστώτων διακυβέρνησης.

5 Ιουλίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:530
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και … φωνάζω: ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΚΛΑΒΟΙ!!!

 

WEF: «Με το ψηφιακό χρήμα θα απαγορευτεί στους πολίτες να αγοράζουν ότι θέλουν – Θα υπάρχει έλεγχος»!

Οι πολίτες θα στερηθούν την ελευθερία της επιλογής και της πραγματοποίησης των επιθυμιών τους

Μας είχαν προειδοποιήσει εδώ και δεκαετίες, από το δικό τους περιοδικό…
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ…
ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΣΑΜΕ… ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΕΣ…
Ελάτε που οι … “συνωμοσιολόγοι” επαληθεύονται…
ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟ 2024…
ΔΗΛΑΔΗ, ΣΚΛΑΒΙΑ… ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.
Οι πόλεις, θα γίνουν εφιάλτης…
Διέξοδος, τα μικρά χωριά και κυρίως η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ να επιβιώσουμε και η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ…
ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ…
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ…
Καλλιόπη Σουφλή

Mε αφορμή την έναρξη του ψηφιακού ευρώ και του ψηφιακού δολαρίου και την δημιουργία στο τέλος ενός παγκόσμιου ψηφιακού νομίσματος  CDBC (Central bank digital currency), ο Eswar Prasad, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Cornell, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, είπε ότι με το ψηφιακό νόμισμα θα μπορεί να τεθεί όριο στους πολίτες ως προς το… τι θα αγοράζουν!

Με λίγα λόγια θα στερηθούν την ελευθερία της επιλογής και της πραγματοποίησης των επιθυμιών τους, κάτι που αποτελεί την αρχή δημιουργίας ολοκληρωτικών κοινωνιών και αυταρχικών καθεστώτων διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα είπε:

«Θα μπορούσατε να έχετε έναν δυνητικά […] πιο σκοτεινό κόσμο όπου η κυβέρνηση αποφασίζει ότι το [CBDC] μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αγοράσει κάποια πράγματα, αλλά όχι άλλα πράγματα που θεωρεί λιγότερο επιθυμητά»

 

«Μια τελευταία σημείωση που θα κάνω είναι ότι αν σκεφτείτε τα οφέλη του ψηφιακού χρήματος, υπάρχουν τεράστια πιθανά κέρδη.

Αλλά κάποιοι άνθρωποι μπορεί να το βλέπουν σαν ένα πιο σκοτεινό κόσμο όπου, η κυβέρνηση αποφασίζει ότι οι μονάδες χρημάτων της κεντρικής τράπεζας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν  για την αγορά ορισμένων πραγμάτων αλλά, όχι άλλων πραγμάτων που θεωρεί λιγότερο επιθυμητά.

Η τεχνολογία θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέρος. Εξίσου όμως μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα αρκετά σκοτεινό μέρος».

Ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (CBDC), είναι ένα ψηφιακό νόμισμα που εκδίδεται από μια κεντρική τράπεζα και όχι από μια εμπορική τράπεζα.

Aποτελεί υποχρέωση της κεντρικής τράπεζας και εκφράζεται σε κρατικό νόμισμα, όπως συμβαίνει με τα φυσικά τραπεζογραμμάτια και κέρματα.

Αντί για νέο νόμισμα, το CBDC είναι μια μορφή ηλεκτρονικού χρήματος της κεντρικής τράπεζας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από νοικοκυριά και επιχειρήσεις για την πραγματοποίηση πληρωμών.

Μια έκθεση της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών αναφέρει ότι, αν και ο όρος “ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας” δεν είναι επαρκώς καθορισμένος, “οι περισσότεροι οραματίζονται ότι είναι μια νέα μορφή χρήματος από την κεντρική τράπεζα […] που διαφέρει από υπόλοιπα χρήματα εκφρασμένα σε παραδοσιακούς λογαριασμούς αποθεματικού ή διακανονισμού».

Η παρούσα έννοια των CBDC διαφέρει από το εικονικό νόμισμα και το κρυπτονόμισμα στο ότι ένα CBDC εκδίδεται ή θα εκδίδεται από ένα κράτος.

Το 2023, οι κεντρικές τράπεζες 114 χωρών που αντιπροσωπεύουν το 95% του παγκόσμιου ΑΕΠ βρίσκονται σε διάφορα στάδια αξιολόγησης της κυκλοφορίας ενός εθνικού ψηφιακού νομίσματος.

Αυτές περιελάμβαναν την ΕΚΤ , το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.

Το ψηφιακό RMB της Κίνας ήταν το πρώτο ψηφιακό νόμισμα που εκδόθηκε από μια μεγάλη οικονομία.

Πέντε κεντρικές τράπεζες έχουν ξεκινήσει ένα CBDC: η Κεντρική Τράπεζα των Μπαχάμες ( Sand Dollar ), η Κεντρική Τράπεζα της Ανατολικής Καραϊβικής ( DCash ), η Κεντρική Τράπεζα της Νιγηρίας ( e-Naira ), η Bank of Jamaica ( JamDex ), People’s Bank of China ( Digital renminbi ) και Reserve Bank of India ( Digital Rupee ).

Η ΕΚΤ/Ευρωζώνη ετοιμάζει απόφαση έως τα τέλη του 2023, μετά από μια φάση μελέτης από το 2021 σχετικά με τις δυνατότητες ενός ψηφιακού ευρώ .

Ορισμένα κράτη έχουν εκδώσει, ή εξέτασαν το ενδεχόμενο έκδοσης, κρυπτονομισμάτων : σε αυτά περιλαμβάνονται η Βενεζουέλα ( Petro ) και τα Νησιά Μάρσαλ ( Sovereign ).

Αυτά τα κρυπτονομίσματα συχνά εξετάζονται με σκοπό την αύξηση της ανεξαρτησίας ενός κράτους από τα παγκόσμια χρηματοπιστωτικά συστήματα, όπως με τη μείωση της εξάρτησης από ένα ξένο νόμισμα ή με την αποφυγή διεθνών κυρώσεων.

 

 

Πηγή

Προβολές : 530


Μοίρασέ το:



Ετικέτες:

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα