Με fake... πρόταση μομφής το ΠΑΣΟΚ στηρίζει Μητσοτάκη

Με fake... πρόταση μομφής το ΠΑΣΟΚ στηρίζει Μητσοτάκη

26 Μαρτίου, 2024 5 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:514
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και αναρωτιέμαι: ΒΡΕ ΠΟΣΑ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ PREDATOR ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ…;;;

ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΟΒΡΙΟ “ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙ” ΟΒΡΙΟ, ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ … ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ…

Η μονταζιέρα… Μαρινάκη (Το Βήμα) και η γκάφα Κασσελάκη

Με fake... πρόταση μομφής το ΠΑΣΟΚ στηρίζει Μητσοτάκη - Η μονταζιέρα… Μαρινάκη (Το Βήμα) και η γκάφα Κασσελάκη
Και οι τρεις είναι … πολιτικά κολλητοί… και οι τρεις είναι οβριοί… και οι τρεις παίζουν στις πλάτες του ελληνικού λαού…
ΓΙΑ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΤΣΗ, ΔΙΝΟΥΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΤΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΣΣΕΛΑΤΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ…
ΟΥΤΕ ΨΥΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΜΑΣ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ…
ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΙΣ, ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ,ΣΤΙΓΚΑΣ,ΝΑΤΣΙΟΣ, ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ… ΑΝΤΑΡΤΕΣ…
ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΤΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ…
Καλλιόπη Σουφλή
Η Βουλή αναμένεται να μετατραπεί για ακόμα μία φορά σε… τσίρκο, δυστυχώς

Το πρωτοφανές σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη -περί τους 13 μήνες μετά- όχι μόνο δεν έχει διαλευκανθεί, αλλά συνεχίζει να προκαλεί την κοινή γνώμη, καθώς οι κυβερνητικοί χειρισμοί και η Εξεταστική Επιτροπή, που εξελίχθηκε σε τραγέλαφος, εντείνουν τους ισχυρισμούς για προσπάθεια συγκάλυψης.
Και τη στιγμή που οι συγγενείς των 57 θυμάτων διψούν για δικαίωση, τη στιγμή που για το θέμα έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον ακόμα και οι Βρυξέλλες, η Βουλή αναμένεται να μετατραπεί για ακόμα μία φορά σε… τσίρκο, δυστυχώς. Κι αυτό διότι:

 

Πρώτον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την κατάθεση πρόταση μομφής, σενάριο που απέρριπτε κάποιες μέρες πριν όταν είχε υποβληθεί ως αίτημα από τη Νέα Αριστερά. Τι μεσολάβησε; Οι δημοσκοπήσεις που παγιώνουν το ΠΑΣΟΚ στη τρίτη θέση.

 

 

Δεύτερον, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα αναγκαστεί αυτή τη φορά να εμφανιστεί στη Βουλή και να μιλήσει για το δυστύχημα των Τεμπών, παρουσιάζοντας το δικό του αφήγημα, περί ανθρώπινου λάθους και καμένης γης που παρέλαβε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Τρίτον, όλα αυτά γίνονται με αφορμή του δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής περί «μονταζιέρας στα Τέμπη».

 

Στο δημοσίευμα αποκαλύπτεται ότι οι συνομιλίες του σταθμάρχη με τον οδηγό της αμαξοστοιχίας που είδαν το φως της δημοσιότητας ελάχιστες ώρες μετά το δυστύχημα ήταν προϊόν… μοντάζ. Προσοχή όμως: Μοντάζ είχε υποστεί το υλικό που δημοσιοποιήθηκε όχι αυτό που βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης που εξετάζει την υπόθεση. Κατά συνέπεια, πρόκειται για απόπειρα… προπαγάνδας με στόχο τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Και μόνο αυτό… Επί του παρόντος δεν προκύπτει κάποιου άλλου είδους… αδίκημα.

 

Από την πλευρά του, τώρα, ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να αποδεχθεί τα περί προπαγάνδας, αντιθέτως αναμένεται να εμμείνει στη γραμμή του ανθρώπινου λάθους και των χρόνιων παθογένειων.

Και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, να ζητά εκλογές με την παρουσία διεθνών παρατηρητών (!), πρόταση την οποία απέρριψε ακόμα και το στέλεχος του κόμματος, Χρήστος Σπίρτζης, κάνοντας λόγο για υπερβολές.

 

Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης -είτε μετατρέψει την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης είτε όχι- θα συσπειρώσει τους βουλευτές του κόμματος, που είχαν αρχίσει τις γκρίνιες με αφορμή το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

 

 

Από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επιχειρήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις των βουλευτών του, οι οποίοι ανησυχούν για τη δημοσκοπική πτώση του κόμματος.

 

 

Στον αντίποδα, από τους μεγαλύτερους… χαμένους αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, που όχι μόνο έχασε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά συντάσσεται πίσω από το ΠΑΣΟΚ.

 

 

Και βέβαια θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά ούτε και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αφήσει ανεκμετάλλευτη τη… γκάφα περί εκλογών με διεθνούς παρατηρητές.

 

Τι προκύπτει; Ότι στη Βουλή θα συζητείται μια… fake πρόταση μομφής, μια πρόταση μομφής που αποκλείεται να υπερψηφιστεί από την Ολομέλεια, μια πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, που κατά κύριο λόγο θα ωφελήσει την… κυβέρνηση.

 

Η πρόταση μομφής

Η πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, φαίνεται να συγκεντρώνει τις απαιτούμενες υπογραφές, μετά και τη θετική ανταπόκριση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η πρόταση δυσπιστίας αναμένεται να κατατεθεί αύριο Τρίτη (26/3/2024).

 

Η διαδικασία στη Βουλή έχει ως εξής:

  1. H συζήτηση για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας αρχίζει δύο ημέρες μετά την υποβολή της σχετικής πρότασης, εκτός αν η Kυβέρνηση, σε περίπτωση πρότασης δυσπιστίας, ζητήσει να αρχίσει αμέσως η συζήτηση, η οποία δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τρεις ημέρες από την έναρξή της.
  2. H ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση, μπορεί όμως να αναβληθεί για σαράντα οκτώ ώρες, αν το ζητήσει η Κυβέρνηση.
  3. Πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή, μόνο αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

 

 

Το βάρος στον Μάκη Βορίδη

 

 

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο, σήμερα (26/3/2024) το μεσημέρι θα είναι παρών στα κυβερνητικά έδρανα ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος θα υποδεχθεί το αίτημα του ΠΑΣΟΚ και θα διαμηνύσει ότι η κυβέρνηση δεν ενίσταται στο να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση στην Ολομέλεια.

 

Εφόσον επιβεβαιωθεί το διαδικαστικό σκέλος, η κορύφωση της συζήτησης αναμένεται την Πέμπτη (28/3/2024) με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών. Η συνεδρίαση θα κλείσει με την ομιλία του πρωθυπουργού για να ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία.

 

Σύμφωνα με τον Κανονισμό και το Σύνταγμα η πρόταση δυσπιστίας γίνεται αποδεκτή μόνο αν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή τουλάχιστον 151 «υπέρ» σε διαφορετική περίπτωση απορρίπτεται ενώ παράλληλα αφαιρείται το δικαίωμα κατάθεσης νέας πρότασης δυσπιστίας για ένα εξάμηνο.

 

 

ΠηγήΑγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 514


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα