Μην Ξεχάσετε Ποτέ: Οι Άνθρωποι Που Έγιναν Δισεκατομμυριούχοι από το COVID

Μην Ξεχάσετε Ποτέ: Οι Άνθρωποι Που Έγιναν Δισεκατομμυριούχοι από το COVID

18 Αυγούστου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:387
Μοίρασέ το

Την ίδια στιγμή που αυτοί οι δισεκατομμυριούχοι γίνονταν πλουσιότεροι, εκατοντάδες εκατομμύρια γίνονταν φτωχότεροι και εκατοντάδες εκατομμύρια άλλοι οδηγήθηκαν στην ακραία φτώχεια.

Κάποιοι αδίσταχτοι και άνευ συνείδησης, έφτιαξαν τεράστιες περιουσίες, πάνω σε εκατομμύρια νεκρούς…
Έχουν φορτωθεί όλοι τους με τόσο σκοτεινό και σατανικό κάρμα, που θα χρειαστούν εκατομμύρια ζωές να ξαναζήσουν για να τις καθαρίσουν…
Έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες…
Το θέμα είναι ν’ αντέξουμε εμείς… να αρνηθούμε τα θανατηφόρα εμβόλιά τους… όποιο κι αν είναι το τίμημα…
Καλλιόπη Σουφλη

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Rhoda Wilson | Διάβαστε το εδώ

 

Τον Μάρτιο του 2021, σχεδόν κάθε χώρα στον κόσμο είχε περισσότερους δισεκατομμυριούχους από ό,τι στην αρχή της πανδημίας στα μέσα Μαρτίου του 2020. Μεταξύ αυτών των νέων δισεκατομμυριούχων ήταν 40 άνθρωποι που έγιναν νέοι δισεκατομμυριούχοι σχεδόν εν μία νυκτί αποκλειστικά από το COVID.

Την ίδια στιγμή που αυτοί οι δισεκατομμυριούχοι γίνονταν πλουσιότεροι, εκατοντάδες εκατομμύρια γίνονταν φτωχότεροι και εκατοντάδες εκατομμύρια άλλοι οδηγήθηκαν στην ακραία φτώχεια.

Τον Φεβρουάριο του 2021, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανέφερε ότι, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, 114 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάθηκαν το 2020 και άλλοι είδαν τις ώρες εργασίας τους να μειώνονται λόγω των περιορισμών του Covid. “Η συνεχιζόμενη κρίση έχει διαταράξει τις αγορές εργασίας σε όλο τον κόσμο σε πρωτοφανή κλίμακα”.

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία του Covid, ανέφερε η Oxfam, οι ευάλωτες κοινότητες σε όλο τον κόσμο έχουν στείλει ένα σαφές, επείγον και επαναλαμβανόμενο μήνυμα: “Η πείνα μπορεί να μας σκοτώσει πριν από τον κορονοϊό”.

Η Oxfam σημείωσε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση της ανισότητας:

Περισσότερο από ενάμιση χρόνο μετά την κήρυξη της πανδημίας του κοροναϊού, η οικονομική παρακμή που προκλήθηκε από τα λουκέτα και το κλείσιμο των συνόρων, των επιχειρήσεων και των αγορών, ώθησε δεκάδες εκατομμύρια περισσότερους ανθρώπους στην πείνα, ιδίως τους πιο μειονεκτούντες. Η μαζική ανεργία και η σοβαρή διαταραχή της παραγωγής τροφίμων οδήγησαν σε αύξηση των παγκόσμιων τιμών των τροφίμων κατά 40% – την υψηλότερη αύξηση εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Περισσότεροι από 40 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετώπισαν ακραία επίπεδα πείνας κυρίως λόγω οικονομικών σοκ που προκλήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία. Πρόκειται για αύξηση σχεδόν 70% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η πανδημία αποκάλυψε επίσης τη μεγαλύτερη αύξηση της ανισότητας από τότε που άρχισαν οι καταγραφές. Ο εκτιμώμενος αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας αναμένεται να φθάσει τα 745 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2021, μια αύξηση 100 εκατομμυρίων από την έναρξη της πανδημίας.

Εν τω μεταξύ, οι πλούσιοι συνέχισαν να γίνονται πλουσιότεροι. Ο πλούτος των 10 πλουσιότερων ανθρώπων … αυξήθηκε κατά 413 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, ποσό αρκετό για να καλύψει ολόκληρη την ανθρωπιστική έκκληση του ΟΗΕ για το 2021 πάνω από 11 φορές.

Ο κόσμος εν μέσω μιας “πανδημίας πείνας”: συγκρούσεις, κοροναϊός και κλιματική κρίση απειλούν να ωθήσουν εκατομμύρια ανθρώπους στην πείνα, Oxfam

Γνωρίστε τους 40 Nέους Δισεκατομμυριούχους Που Έγιναν Πλούσιοι “Πολεμώντας” το Covid

Στις 6 Απριλίου 2021, το Forbes δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο: ‘Meet The 40 New Billionaires Who Got Rich Fighting Covid-19’(Γνωρίστε τους 40 νέους δισεκατομμυριούχους που πλούτισαν από το Covid-19), στο οποίο αναφέρονται 40 νέοι δισεκατομμυριούχοι που πλούτισαν από το Covid το 2020. Τα παρακάτω είναι αποσπάσματα από το άρθρο

Λίγο αφότου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε το COVID-19 παγκόσμια πανδημία στις 11 Μαρτίου 2020, οι αγορές κατέρρευσαν και οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο βυθίστηκαν σε ύφεση.

Ταυτόχρονα, εκατοντάδες δισεκατομμυριούχοι έπεσαν από τις τάξεις της λίστας των δισεκατομμυριούχων του Forbes για τον κόσμο.

Ένα χρόνο αργότερα, τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικά: 493 νέοι δισεκατομμυριούχοι-ρεκόρ προστέθηκαν στον κατάλογο. Μεταξύ αυτών των νεοεισερχομένων ήταν τουλάχιστον 40 νέοι εισερχόμενοι που αντλούσαν τις περιουσίες τους από εταιρείες που ασχολούνται με την “καταπολέμηση” του κοβιδίου.

Ορισμένοι έγιναν γνωστά ονόματα λόγω των “εμβολίων” που βοήθησαν στην ανάπτυξη. Άλλοι πλούτισαν κατασκευάζοντας τα πάντα, από εξοπλισμό ατομικής προστασίας και διαγνωστικές εξετάσεις μέχρι θεραπείες αντισωμάτων και λογισμικό που βοηθά τις αρχές να προγραμματίζουν εκστρατείες εμβολιασμού.

Ορισμένες εταιρείες εμβολίων ήταν τόσο επιτυχημένες που η άνοδός τους κατά τη διάρκεια του έτους έως τον Μάρτιο του 2021 είχε κόψει αρκετούς νέους δισεκατομμυριούχους από την ίδια εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων από τη Moderna και την CanSino Biologics με έδρα την Τιαντζίν.

Forbes: Γνωρίστε τους νέους δισεκατομμυριούχους που πλούτισαν πολεμώντας το Covid (2 λεπτά)


Οι Δέκα Κορυφαίοι Δισεκατομμυριούχοι της Covid, 2021

Το άρθρο του Forbes απαριθμεί τους 40 κορυφαίους δισεκατομμυριούχους του Covid. Παρακάτω παραθέτουμε τους 10 πρώτους με τις πληροφορίες που συνοψίζονται στα προφίλ του Forbes. Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο του Forbes ΕΔΩ ή ένα αρχειοθετημένο αντίγραφο μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ο Li Jianquan και η οικογένεια

Η Li Jianquan είναι πρόεδρος της Winner Medical, η οποία ξεκίνησε να παράγει ιατρικούς επιδέσμους με βάση το βαμβάκι το 1991 και εισήχθη στο χρηματιστήριο της Shenzhen τον Σεπτέμβριο του 2020. Η εταιρεία κατασκευάζει επίσης προστατευτικές μάσκες προσώπου και χειρουργικές ρόμπες, καθώς και επιδέσμους και προϊόντα γάζας. Τα προϊόντα της Winner πωλούνται σε περισσότερα από 40.000 φαρμακεία σε όλη την Κίνα και σε περισσότερες από 70 χώρες.

Το 2021, η καθαρή αξία του Li ήταν 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Το 2022, η αξία του έπεσε στα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και μειώθηκε περαιτέρω το 2023 στα 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Stéphane Bancel

Ο Stéphane Bancel είναι ο διευθύνων σύμβουλος της βιοτεχνολογικής εταιρείας Moderna με έδρα το Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, η οποία είναι γνωστή για το “εμβόλιο” κατά του κοβιδίου. Η Moderna ιδρύθηκε το 2010 και εισήχθη στο χρηματιστήριο τον Δεκέμβριο του 2018- η εταιρεία αναπτύσσει φάρμακα και εμβόλια χρησιμοποιώντας αγγελιοφόρο RNA. Ο Bancel έγινε διευθύνων σύμβουλος της Moderna το 2011 και κατέχει περίπου το 8% της εταιρείας. Η ένεση covid της Moderna έλαβε επείγουσα άδεια από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (“FDA”) τον Δεκέμβριο του 2020. Τον Ιανουάριο του 2022, η ένεση covid της Moderna έλαβε πλήρη έγκριση από τον FDA.

Το 2021, η καθαρή αξία της Bancel ήταν 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Το 2022, η καθαρή του αξία αυξήθηκε σε 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και το 2023 εκτιμήθηκε σε 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Liu Fangyi

Ο Liu Fangyi είναι πρόεδρος και ιδρυτής της εισηγμένης στο χρηματιστήριο Shenzhen Intco Medical Technology, ενός προμηθευτή γαντιών μιας χρήσης, αναπηρικών αμαξιδίων και γάζας. Ο Liu ίδρυσε τον προκάτοχο της Intco Medical Technology στην πόλη Zibo της ανατολικής Κίνας το 2009. Η Intco εισήχθη στο χρηματιστήριο της Shenzhen το 2017.

Το 2021, η καθαρή αξία του Liu ήταν 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Το 2022, η καθαρή του αξία μειώθηκε σε 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και το 2023 μειώθηκε περαιτέρω σε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Uğur Şahin

Ο Uğur Şahin είναι διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας BioNTech, η οποία συνεργάστηκε με την Pfizer για την παραγωγή της ένεσης covid της Pfizer-BioNTech. Ο Şahin και η σύζυγός του Özlem Türeci ήταν συνιδρυτές της BioNTech το 2008, με την υποστήριξη των Γερμανών δισεκατομμυριούχων αδελφών Thomas και Andreas Struengmann. Ο Şahin οδήγησε την BioNTech να ξεκινήσει ένα εμβόλιο για τον κοροναϊό στις αρχές του 2020- συνεργάστηκε με την Pfizer τον Μάρτιο του 2020 και πήρε έγκριση τον Δεκέμβριο. Ο Şahin κατέχει περίπου το 17% της BioNTech, η οποία εισήλθε στο χρηματιστήριο Nasdaq τον Οκτώβριο του 2019.

Το 2021, η καθαρή αξία του Şahin ήταν 4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Το 2022, η καθαρή του αξία αυξήθηκε στα 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και το 2023 εκτιμήθηκε στα 5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Yuan Liping

Η Yuan Liping έλαβε μερίδιο 24% της Shenzhen Kangtai Biological Products το 2020 μετά το διαζύγιό της με τον Du Weimin, πρόεδρο της Kantai. η Yuan είναι αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της θυγατρικής της Kangtai, Beijing Minhai Biotechnology, από τον Μάρτιο του 2017.

Το 2021, η καθαρή αξία της Yuan ήταν 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Το 2022, η καθαρή της αξία μειώθηκε σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και το 2023 μειώθηκε περαιτέρω σε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Hu Kun

Η Hu Kun είναι πρόεδρος της εισηγμένης στην Shenzhen Contec Medical Systems, ενός προμηθευτή ιατρικών εργαλείων. Η Contec εισήχθη στο χρηματιστήριο της Shenzhen τον Αύγουστο του 2020. Περισσότερο από το 70% των εσόδων της Contec προέρχεται από το εξωτερικό.

Το 2021, η καθαρή αξία του Hu ήταν 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Το 2022, η καθαρή του αξία μειώθηκε σε 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Το Forbes δεν εμφανίζει εκτίμηση της αξίας του το 2023, καθώς έφυγε από τη λίστα των δισεκατομμυριούχων.

Chen Xiao Ying

Η περιουσία του Chen Xiao Ying προέρχεται από μια επένδυση στην Alibaba Health Information Technology, τη διαδικτυακή επιχείρηση υγειονομικής περίθαλψης του ομίλου Alibaba.

Το Forbes δεν παρουσιάζει την καθαρή αξία του Chen. Έφυγε από τη λίστα των δισεκατομμυριούχων το 2022.

Dai Lizhong

Ο Dai Lizhong είναι πρόεδρος της Sansure Biotech, ενός προμηθευτή διαγνωστικών κιτ. Είναι κάτοχος διδακτορικού από το Πανεπιστήμιο Princeton και έκανε μεταδιδακτορική εργασία στη βιοχημεία στο MIT. Από το 2000 έως το 2008, ο Dai εργάστηκε για την αμερικανική Gen-Probe, έναν κατασκευαστή διαγνωστικών προϊόντων.

Το 2021, η καθαρή αξία του Dai ήταν 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Το 2022, η καθαρή του αξία μειώθηκε σε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Το Forbes δεν εμφανίζει εκτίμηση της αξίας του το 2023, καθώς έφυγε από τη λίστα των δισεκατομμυριούχων.

Karin Sartorius-Herbst

Η Karin Sartorius-Herbst κληρονόμησε ένα μερίδιο της γερμανικής βιοφαρμακευτικής εταιρείας Sartorius AG, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο το 1990 και κατασκευάζει φαρμακευτικό και εργαστηριακό εξοπλισμό. Ο πατέρας της, Horst Sartorius, πέθανε το 1998 και άφησε το 50% των μετοχών στις κόρες του Karin, Christine Franken και Ulrike Baro. Ένας εκτελεστής επιβλέπει την κληρονομιά τους μέχρι το 2028.

Το 2021, η καθαρή αξία της Sartorius-Herbst ήταν 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Το 2022, η καθαρή της αξία ήταν 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια και το 2023 αυξήθηκε στα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ulrike Baro

Η Ulrike Baro είναι άλλη μία από τις τρεις κόρες του Horst Sartorius, ο οποίος μεταβίβασε το 50% των μετοχών της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Sartorius AG μετά το θάνατό του το 1998.

Το 2021, η καθαρή αξία του Baro ήταν 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ. Το 2022, η καθαρή της αξία αυξήθηκε στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και αυξήθηκε ξανά το 2023 στα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.


Οι παραπάνω είναι οι νέοι δισεκατομμυριούχοι του Covid σύμφωνα με τη λίστα του Forbes στις 5 Μαρτίου 2021. Υπάρχουν πολλοί άλλοι που επωφελήθηκαν από το COVID, αλλά είτε δεν ήταν νέοι δισεκατομμυριούχοι είτε ο πλουτισμός τους ήταν μόνο εν μέρει άμεσα από τα κέρδη του COVID. Το 2021, το Forbes βρήκε το ρεκόρ των 2.755 δισεκατομμυριούχων σε 70 χώρες – σχεδόν το ένα τρίτο υψηλότερο από τους 2.095 που είχαν καταγραφεί το 2020.

Σχεδόν οι μισοί από τους ανθρώπους στον κατάλογο των δισεκατομμυριούχων του Forbes για το 2021 προέρχονταν από τις ΗΠΑ και την Κίνα. Αλλά σχεδόν κάθε άλλη χώρα κέρδισε επίσης νέους δισεκατομμυριούχους το 2021, ενώ μόνο μία – το νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής, St. Kitts and Nevis – κατέγραψε λιγότερους δισεκατομμυριούχους από ό,τι το 2020. Το Κουβέιτ και η Αγκόλα είδαν τους μοναδικούς δισεκατομμυριούχους τους να πέφτουν από τη λίστα το 2021, αφήνοντας τους χωρίς κανέναν.

Στις 11 Μαρτίου 2022, το Forbes διαπίστωσε ότι υπήρχαν 2.668 δισεκατομμυριούχοι – 87 λιγότεροι από ό,τι ένα χρόνο πριν. Η συνολική αξία τους ήταν 12,7 τρισεκατομμύρια δολάρια – 400 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερα από ό,τι το 2021. Το Forbes σημείωσε: “Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως μειώθηκε, αλλά το 40% αυτών που παρέμειναν έγιναν πλουσιότεροι”.

Στις 10 Μαρτίου 2023, το Forbes μετρούσε 2.640 δισεκατομμυριούχους παγκοσμίως, έναντι 2.668 το προηγούμενο έτος. Συνολικά, οι δισεκατομμυριούχοι του κόσμου αξίζουν πλέον 12,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, μια πτώση 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα 12,7 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο του 2022.

“Σχεδόν ο μισός κατάλογος είναι φτωχότερος από ό,τι πριν από ένα χρόνο”, έγραψε το Forbes. “Η πτώση των μετοχών, οι τραυματισμένοι μονόκεροι και τα αυξανόμενα επιτόκια μεταφράστηκαν σε μια πτωτική χρονιά για τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου”.

Δεν είναι αρκετά φτωχοί. Τα παράνομα κέρδη τους θα πρέπει να επιστραφούν στους ανθρώπους που υπέφεραν και συνεχίζουν να υποφέρουν, ενώ οι αυτόκλητες ελίτ έχουν πλουτίσει.


Δικτυογραφία :

Never forget: The people who became billionaires from covid – The Expose

Never forget: The people who became billionaires from covid

 

 

Πηγή  https://apollodoros.substack.com/p/covid-341

Προβολές : 387


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα