Μην προκαλείτε, γιατί ο φασισμός δεν περνάει στην Ελλάδα πλέον...

Μην προκαλείτε, γιατί ο φασισμός δεν περνάει στην Ελλάδα πλέον...

6 Αυγούστου, 2022 19 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:649
Μοίρασέ το

 

Στην ουσία ο Μεταξάς, ίδρυσε ένα καθεστώς που δεν κατάφερε να γίνει Φασιστικό…

Μια δικτατορία ήταν… 

Βγήκαν οι λάτρεις του Μεταξά, και πάλι στην γυρβολιά…

Πέταξαν τις μάσκες τους και φανερώθηκε το αποκρουστικό τους πρόσωπο…

Και για να τελειώνουμε με τον Μεταξά και τους υποστηρικτές τους…

Το καθεστώς του Μεταξά, μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια συντηρητική δικτατορία, με φασιστικά σύμβολα, με φασιστοειδή στοιχεία και τάσεις, αλλά όχι με τον φασισμό όπως αυτός εκφράστηκε την εποχή του Μουσολίνι και του Χίτλερ…

Με δεδομένο πως πάνω από τον Μεταξά υπήρχε το Παλάτι, δεν του επέτρεψε να ασκήσει ολοκληρωτικό έλεγχο, έτσι όπως θα επιθυμούσε…

Μην ξεχνάμε, πως διέλυσε τις προηγούμενες φασιστικές οργανώσεις και ίδρυσε την ΕΟΝ, την Εθνική Οργάνωση Νεολαίας, η οποία στελεχώθηκε, οργανώθηκε και συμπεριφέρθηκε στη βάση των πιο σκληρών φασιστικών νεολαιίστικων οργανώσεων.

Οι στολές, η εκπαίδευση της ΕΟΝ ήταν παραστρατιωτικές και το πρόσχημα για την κατεπείγουσα δημιουργία της, ήταν η ανάγκη προάσπισης του ελληνικού πολιτισμού απέναντι στην κομμουνιστική επιθετικότητα.

Ο Μεταξάς, άθελά του οδήγησε στην εξύψωση του εθνικού φρονήματος, με το οποίο πήγε η Ελλάδα στον πόλεμο με τη Φασιστική Ιταλία, κι αυτό είναι στα θετικά του. 

Στα θετικά του όμως, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι συνέθλιψε τη βενιζελική φιλελεύθερη παράταξη, διαλύοντας το βασικό παράγοντα μετριοπάθειας στη χώρα.

Στην ουσία ο Μεταξάς, ίδρυσε ένα καθεστώς που δεν υπήρξε στην ουσία φασιστικό…

Μια δικτατορία, ήταν, που δυστυχώς έβαλε τα θεμέλια για τον εμφύλιο.

Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη του Μεταξά, άσχετα αν κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το ΟΧΙ στον Ιταλό απεσταλμένο πρέσβη…

 

Καλλιόπη Σουφλή 

 

 

Υ.Γ. Και για να τελειώνουμε με την μυθομανία και την λατρεία των Μεταξικών…

 

Η συνέχεια, εδώ

 

 

Προβολές : 649


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα