Μητσοτάκης – Δένδιας – Παναγιωτόπουλος, ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ... ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ...(βίντεο)

Μητσοτάκης – Δένδιας – Παναγιωτόπουλος, ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ... ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ...(βίντεο)

17 Μαρτίου, 2022 6 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:631
Μοίρασέ το

 

«ΒΟΜΒΑ«» Ακάρ: «Συνεκμετάλλευση του ΠΛΟΥΤΟΥ στο Αιγαίο, ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ από Ελλάδα»!

Ετοιμάζεται μειοδοσία άνευ προηγουμένου;;;

Την από κοινού τουριστική και πλουτοπαραγωγική εκμετάλλευση του Αιγαίου προτείνει ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους μετά την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Στο πλαίσιο της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, η οποία λαμβάνει χώρα αυτή την στιγμή με πρόσχημα την ανάγκη ειρήνευσής στο Αιγαίο, ώστε να μην ξεσπάσει άλλο πολεμικό μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή, ο Ακάρ δήλωσε πως πρότεινε την ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ του Αιγαίου και το κλίμα είναι πολύ θετικό!

Ερωτηθείς για το πώς είναι η κατάσταση τελευταία στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, ο Χουλουσί Ακάρ απάντησε: «Με την Ελλάδα διεξήχθησαν θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες για θέματα της επικαιρότητας. Βάλαμε στο τραπέζι τα θέματά μας με ειλικρίνεια, ανοιχτά, έντιμα και με διαφάνεια».

Ο Ακάρ δήλωσε ότι περιμένουν την ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα για τη συνάντηση αναφορικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και ότι αυτό το θέμα το συζήτησε στην συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

«Αυτό είναι σημαντικό για την ευημερία των λαών των δύο χωρών και την κατανομή της ομορφιάς και του πλούτου του Αιγαίου. Υπάρχει τουρισμός, ψάρεμα και πολλά άλλα πλούτη. Είμαστε υπέρ της κοινής εκμετάλλευσής τους, το έχουμε πει αυτό. Λάβαμε θετική απάντηση από τον συνομιλητή μας υπό αυτή την έννοια, περιμένουμε να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε εποικοδομητικοί και θετικοί. Αυτή είναι η προσέγγισή μας», τόνισε.

Υπάρχει κίνδυνος για “ΈΚΤΑΚΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ” στα εθνικά ζητήματα και “ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ” την ώρα που όλος ο πλανήτης ασχολείται με τον “κακό” Πούτιν;;;

Οι Τούρκοι πάντως έχουν βάλει επί τάπητος όλα τα “καυτά” θέμα, Ίσως η Αθήνα διαψεύσει, ωστόσο, όλα αυτά ειπώνονται στην σκιά των πρόσφατων δηλώσεων του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τις οποίες επί της ουσίας…παραχωρεί όλα -ΟΧΙ ΤΑ ΜΙΣΑ- τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο!

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ:

 

Πηγή

 

Πρόταση αγοράς ελληνικών νησιών ως… ασφαλές καταφύγιο για τον εβραϊκό λαό 

Μια σουρεαλιστική είδηση μεταφέρει η ισραηλινή Haaretz σε ρεπορτάζ της σύμφωνα με το οποίο εκπρόσωπος του υπουργού Άμυνας πρότεινε να… αγοράσει το Ισραήλ ελληνικά νησιά, τα οποία θα μπορούσαν να προσφέρουν ασφαλές καταφύγιο για τον εβραϊκό λαό.

Ο συνεργάτης του Μπένι Γκάνζ πρότεινε τα χρήματα για αυτή την αγορά να προέλθουν από το Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο, με στόχο τα νησιά αυτά να αποτελέσουν ασφαλές καταφύγιο για τον εβραϊκό λαό σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως θα ήταν ένας πόλεμος.

Ο Αβρί Στάινερ, μέλος του κόμματος του Μπένι Γκανζ, διορίστηκε από τον υπουργό Άμυνας στο διοικητικό συμβούλιο της Himnuta, της εταιρείες που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο ταμείο, έφερε αυτή την πρόταση την περασμένη Πέμπτη.

Η πρωτοβουλία αυτή αποδοκιμάστηκε έντονα από τους περισσότερους που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη συνάντηση, με πηγές της Haaretz να σημειώνουν ότι μόνο ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου έδειξε να συμφωνεί με την πρόταση. Ο λόγος για τον Ναχτζί Εϊνάλ, ο οποίος θεωρείται στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Ναφταλί Μπένετ.

Ο Στάινερ είναι πρώην ιδιοκτήτης δικηγορικού γραφείου με εξειδίκευση σε οικοδομικές άδειες, ενώ ορισμένοι από τους συνομιλητές του αναφέρουν ότι αρκετές φορές αυτοσυστήνεται ως μέλος του κόμματος Λικούντ, του πρώην πρωθυπουργού, Μπένιαμιν Νετανιάχου. Διορίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Himnuta στο πλαίσιο συμφωνιών για τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας.

Άνθρωποι που έχουν επαφή με τον αμφιλεγόμενο προσωπικό αναφέρουν πως τον έχουν ακούσει να λέει ότι ο Γκανζ ήταν εκείνος που μεσολάβησε για τον διορισμό του, ενώ υποστηρίζει ότι έχει ήδη συζητήσει με τον υπουργό Άμυνας για την πρωτοβουλία αγοράς ελληνικών νησιών.

Πηγές από το Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο αναφέρουν ότι ο Στάινερ είχε ανεπίσημες συνομιλίες με αρκετά από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, με ένα από αυτά να υποστηρίζει ότι η πρότασή του είχε να κάνει με κάποιο «σενάριο Αποκάλυψης» στο οποίο το ισραηλινό κράτος καταστρέφεται.

Ένα άλλο μέλος πίστεψε ότι η πρόταση του Στάινερ αναφέρει πως τα νησιά πρέπει να αγοραστούν και να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα φιλοξενίας προσφύγων σε περίπτωση που η χώρα δεχθεί βομβαρδισμούς.

Ο ίδιος δεν ξεκαθάρισε στη συνάντηση εάν έχει ήδη ψάξει συγκεκριμένες τοποθεσίες στην Ελλάδα ή εάν καταθέτει την πρόταση χωρίς να έχει ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

Ένας από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη δήλωσε «ο Αβρί Στάινερ ενημερώθηκε ότι μια τέτοια κίνηση είναι αντίθετη με τους κανονισμούς του Ταμείου και την ιδρυτική διακήρυξη της Himnuta, καθώς δεν έχουν τη δικαιοδοσία να αγοράσουν γη έξω από τα όρια του Ισραήλ. Εκείνος απάντησε “ε και; Θα αλλάξουμε τη διακήρυξη”».

Το Εβραϊκό Εθνικό Ταμείο ιδρύθηκε το 1901 και βασικό σκοπό του είχε την αγορά και ανάπτυξη γης στην περιοχή της Παλαιστίνης και στη συνέχεια στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, με στόχο αυτή να δημιουργηθεί για την ανάπτυξη εβραϊκών οικισμών.

 

Πηγή

Προβολές : 631


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα