Μητσοτάκης και Δένδιας θα εμπλέξουν την Ελλάδα σε πόλεμο... Στημένη σκακιέρα των Παγκοσμιοποιητών, για να επιφέρουν παγκόσμια πείνα

Μητσοτάκης και Δένδιας θα εμπλέξουν την Ελλάδα σε πόλεμο... Στημένη σκακιέρα των Παγκοσμιοποιητών, για να επιφέρουν παγκόσμια πείνα

21 Δεκεμβρίου, 2023 4 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:373
Μοίρασέ το

 

 

Διαβάζω και … ανησυχώ…

 

Άνεμοι πολέμου στην Ερυθρά Θάλασσα 

Η Ελλάδα στέλνει φρεγάτα 

Απειλές ΗΠΑ για επιθέσεις στους Houthi στην Υεμένη 

Σε ανακοίνωση τους οι Houthi υποστήριξαν ότι ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει σκοπό να υποστηρίξει τον πόλεμο των Ισραηλινών στη Γάζα και υπογράμμισε πως απειλεί τη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα.
Τόνισε επίσης ότι ο αποκλεισμός στα πλοία που πλέουν προς το Ισραήλ θα συνεχιστεί.

Άνεμοι πολέμου στην Ερυθρά Θάλασσα - Η Ελλάδα στέλνει φρεγάτα - Απειλές ΗΠΑ για επιθέσεις στους Houthi στην Υεμένη
Ανησυχώ, γιατί όλα δείχνουν πως τα γεγονότα και στη Μέση Ανατολή, παραπέμπουν σε ένα στημένο παιχνίδι στην σκακιέρα των παγκοσμιοποιητών, με πολέμους και αποκλεισμούς, που στόχο έχουν την καταστροφή των λαών…
Και όλα τα πολεμικά γεγονότα, έχουν στο κέντρο τους το πλέον μισητό κράτος και τον πλέον μισητό παγκοσμίως λαό… ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ…
Καλλιόπη Σουφλή
Προς το παρόν οι Αμερικάνοι ποντάρουν στη διπλωματία αλλά όλα δείχνουν πως ετοιμάζονται για μια ακόμα στρατιωτική επιχείρηση

Στην αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου φαίνεται να αναπτύσσεται ένα νέο πολεμικό μέτωπο, προχωρά η Ελλάδα.

 

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της ΔιεθνούςΝαυτικής Επιχείρησης Prosperity Guardian, δηλαδή Διαφύλαξη της Ευημερίας στην Ερυθρά Θάλασσα, η Ελλάδα θα αποστείλει φρεγάτα για την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην περιοχή, στο πλαίσιο διεθνούς ναυτικής δύναμης που θα συμμετέχει στις εκεί επιχειρήσεις. Πρόκειται για μια κίνηση που εξέταζε με ιδιαίτερη προσοχή η Αθήνα τις τελευταίες ημέρες, καθώς η τραγική κατάληξη της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη -με 5 νεκρούς- «βαραίνει» ακόμα το υπουργείο Άμυνας.

 

Επί του παρόντος, πάντως, δεν έχει αποφασιστεί με ποια φρεγάτα θα συμμετέχει στην Επιχείρηση η Ελλάδα, αλλά από το υπουργείο Άμυνας διαμηνύεται ότι θα είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή.

Με πολλά ερωτηματικά η ελληνική αποστολή

Πάντως, η ελληνική αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα προκαλεί πολλά ερωτήματα κυρίως ως προς τις δυνατότητες της.

 

Η Διεθνής Ναυτική Επιχείρηση «Prosperity Guardian» προϋποθέτει την ανάπτυξη αντιβαλλιστικών δυνατοτήτων. Ωστόσο, οι φρεγάτες του Π.Ν. δεν διαθέτουν αντιβαλλιστικές δυνατότητες, αλλά και αεράμυνα περιοχής ή ενεργά μέτρα προστασίας από ηλεκτρονικό πόλεμο.

 

 

Πριν από λίγες ημέρες ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό τύπου «Arleigh Burke», το «USS Carney», ενεπλάκη με 14 στόχους ταυτόχρονα (drones) τα οποία είχαν στείλει οι Χούθι εναντίον του.

 

 

Σε ένα πιθανό σενάριο ανάλογης απειλής, ενδεχομένως με τη χρήση των όπλων αυτοπροστασίας τύπου Phalanx, μια ελληνική φρεγάτα θα προστατευόταν, αλλά δεν θα μπορούσε να επεκτείνει αυτή τη μικρής εμβέλειας ομπρέλα (περίπου ένα μίλι) σε ένα πλοίο που θα συνοδεύει.

 

Την ίδια στιγμή, δεν αποτελεί μυστικό η κατάσταση ελληνικών φρεγατών. Αρχικά, οι φρεγάτες τύπου «S» (πλοία μεταξύ 40 και 46 ετών) πρέπει σταδιακά να αποσυρθούν και να αντικατασταθούν, ενώ οι «ΜΕΚΟ», δεν έχουν ποτέ υποβληθεί σε εκσυγχρονισμό μέσης ζωής με αποτέλεσμα κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για αναβάθμισή τους, προτού υποπέσουν σε αχρησία.

 

Πάντως, στη δήλωση του, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε πως «είναι αυτονόητο η φρεγάτα που θα συμμετάσχει διαθέτει τα αναγκαία μέσα για την αποστολή».

Το επικίνδυνο μέτωπο στην Ερυθρά Θάλασσα

Το «μέτωπο» στην Ερυθρά Θάλασσα θεωρείται πολύ πιο επικίνδυνο από αυτά που ήδη είναι σε εξέλιξη σε Ουκρανία και Γάζα.

Ο ναυτικός αποκλεισμός και οι επιθέσεις των Houthi κατά εμπορικών πλοίων έχουν προκαλέσει τεράστια αναταραχή στο παγκόσμιο εμπόριο και στις εφοδιαστικές αλυσίδες -ξυπνώντας μνήμες από την πανδημία του covid-  αλλά δημιουργούν και σοβαρές εντάσεις στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους απειλούν την Υεμένη – από όπου και επιχειρούν οι Houthi – με πόλεμο.


Εάν όντως υλοποιηθεί ο σχεδιασμός για στρατιωτικές επιθέσεις κατά της Υεμένης, τότε η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής πραγματικά θα αναφλεγεί και οι συνέπειες εκτιμάται ότι θα είναι πραγματικά εκτός ελέγχου.

 

Ναυτικός αποκλεισμός

 

Οι Houthi έχουν εκτοξεύσει από τα μέσα Οκτωβρίου δεκάδες πυραύλους και έχουν πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις με drones κατά της πόλης Eilat που βρίσκεται στο νότιο Ισραήλ, ως αντίποινα για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των Ισραηλινών στη Γάζα.

Αν και οι περισσότεροι από αυτούς τους πυραύλους και τα drones έχουν αναχαιτιστεί, κυρίως από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που είναι αναπτυγμένες στην περιοχή, η κίνηση των Houthi που έχει προκαλέσει πανικό στην παγκόσμια κοινότητα είναι οι επιθέσεις σε πλοία ιδιοκτησίας Ισραήλ αλλά και ο ναυτικός αποκλεισμός όσων πλοίων κατευθύνονταν προς το Ισραήλ και όχι μόνο.
11_38.jpg
Διαδοχικές πυραυλικές επιθέσεις

 

Οι Houthi πραγματοποίησαν αρκετές επιθέσεις για να ενισχύσουν τον αποκλεισμό τους.

Στις 13 Δεκεμβρίου, εκτόξευσαν πυραύλους στο Ardmore Encounter, ένα εμπορικό τάνκερ με σημαία των Νήσων Marshall, αλλά το σκάφος δεν χτυπήθηκε.

Το αμερικανικό USS Mason ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα κινδύνου του δεξαμενόπλοιου και κατέρριψε ένα drone που εκτόξευσαν οι Houthi.

 

Αργότερα, στις 14 Δεκεμβρίου, ένας πύραυλος εκτοξεύτηκε στο Maersk Gibraltar που φέρει τη σημαία του Χονγκ Κονγκ, αν και έχασε τον στόχο του.
Την επόμενη μέρα, 15 Δεκεμβρίου, οι Houthi ανέλαβαν την ευθύνη για επιθέσεις στα δύο πλοία με σημαία Λιβερίας, MSC Alanya και MSC Palatium III.

 

Επίσης, στις 15 Δεκεμβρίου, αναφέρθηκε ότι το Al-Jasrah με σημαία Λιβερίας έπιασε φωτιά μετά από χτύπημα από βλήμα εκτοξευόμενου από τους Houthi ενώ έπλεε μέσω του στενού Bab el-Mandeb.

 

Στις 16 Δεκεμβρίου, το αντιτορπιλικό του Βασιλικού Ναυτικού HMS Diamond κατέρριψε ένα drone πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα ενώ στόχευε ένα εμπορικό πλοίο, και στις 18/12 οι Houthi ισχυρίστηκαν ότι εξαπέλυσαν επιθέσεις με στόχο δύο φορτηγά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα κοντά στο λιμάνι Μόκα, στο MSC Clara και στο νορβηγικής ιδιοκτησίας Swan Atlantic.

 

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον δέκα πλοία έχουν δεχθεί επίθεση από τους Houthi και ένα άλλο κατασχέθηκε και κρατείται αυτή τη στιγμή με το πλήρωμά του στην Υεμένη.

 

H Επιχείρηση Prosperity Guardian

Οι επιθέσεις των Houthi ανάγκασαν τις περισσότερες μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους στην Ερυθρά Θάλασσα.

 

Ως απάντηση στον αποκλεισμό των Houthi, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν την Επιχείρηση Prosperity Guardian για να «διασφαλίσουν την ασφάλεια της θαλάσσιας κυκλοφορίας» στην Ερυθρά Θάλασσα, στο Bab al-Mandeb και στον Κόλπο του Άντεν στις 18 Δεκεμβρίου.

 

Στην επιχείρηση αυτή και υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, θα συμμετάσχουν το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μπαχρέιν, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, οι Σεϋχέλλες και η Ισπανία.

 

Στις 19 Δεκεμβρίου, το Bloomberg ανέφερε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εξετάζουν πιθανές στρατιωτικές επιδρομές κατά των Houthi σε μια αναγνώριση ότι η Επιχείρηση Prosperity Guardian μπορεί να μην είναι αρκετή.

 

 

Η απάντηση των Houthi

Σε ανακοίνωση τους οι Houthi υποστήριξαν ότι ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ έχει σκοπό να υποστηρίξει τον πόλεμο των Ισραηλινών στη Γάζα και υπογράμμισε πως απειλεί τη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα.
Τόνισε επίσης ότι ο αποκλεισμός στα πλοία που πλέουν προς το Ισραήλ θα συνεχιστεί.

 

Σχεδιασμός για πόλεμο

Αν και η επιχείρηση Prosperity Guardian θα οδηγήσει σε περαιτέρω εντάσεις στην Ερυθρά Θάλασσα και θα περιπλέξει ακόμα περισσότερο την ήδη προβληματική κατάσταση στο στενό του Bab al-Mandeb, εκτιμάται πως δεν είναι πιθανό να ξεσπάσει μια ευρύτερη στρατιωτική συμπλοκή, εκτός και εάν οι ΗΠΑ επιτεθούν στους Houthi.

 

Ωστόσο, δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει πως οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους εξετάζουν το σενάριο να εξαπολύσουν επιθέσεις στην Υεμένη κατά των Houthi, οι οποίοι ελέγχουν ένα μεγάλο μέρος της ακτής της Ερυθράς Θάλασσας της Υεμένης και οι οποίοι αποτελούν μέρος του λεγόμενου Άξονα της Αντίστασης που υποστηρίζεται από το Ιράν και αντιτίθεται στο Ισραήλ.

 

Βάσει του δημοσιεύματος, Αμερικάνοι και σύμμαχοι σχεδιάζουν επιθέσεις που αποσκοπούν να ακρωτηριάσουν την ικανότητα των Houthi, να στοχεύουν εμπορικά πλοία χτυπώντας τις υποδομές τους στην Υεμένη.

 

Τα τελευταία χρόνια, οι Houthi κατασκεύασαν, με βοήθεια πιθανότατα από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, ένα μεγάλο οπλοστάσιο επιθετικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων, drones και τηλεκατευθυνόμενων σκαφών που μπορούν να επιτεθούν σε σκάφη εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Υεμένης.

 

15_9.jpg
Διπλωματία

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να θέλουν η διπλωματία να λειτουργήσει και δεν έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε χτυπήματα κατά της Υεμένης.

 

Στις 17 Δεκεμβρίου, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Politico ότι στρατιωτικές δυνάμεις του Dwight D. Eisenhower μεταφέρθηκαν στον Κόλπο του Άντεν, ώστε να είναι σε θέση να υποστηρίξουν μια πιθανή απάντηση των ΗΠΑ εναντίον των Houthi

 

Είναι προφανές ότι μια κίνηση των ΗΠΑ εναντίον των Houthi θα οδηγήσει σίγουρα σε μια σοβαρή στρατιωτική σύγκρουση.
Η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση δεν δίστασε ποτέ έως σήμερα να απαντήσει σε επιθέσεις κατά του εδάφους της στην Υεμένη.

 

 

Πηγή

 

Υεμένη: Ποιοι είναι οι σιίτες Χούθι που ισχυρίζονται ότι μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ

Λένε ότι κατέχουν πύραυλο υγρού καυσίμου με δυνητικό βεληνεκές 1.350-1.950 χιλιομέτρων, αρκετό για να θέσει το Ισραήλ σε απόσταση βολής.

Υεμένη: Ποιοι είναι οι σιίτες Χούθι που ισχυρίζονται ότι μπορούν να πλήξουν το Ισραήλ

Καθώς ο πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς κλιμακώνεται, υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία ότι η σύγκρουση θα εξαπλωθεί σε ολόκληρη την περιοχή, «ανοίγοντας την όρεξη» στους εχθρούς του Τελ Αβίβ που θα μπορούσαν να καθορίσουν τη νέα ισορροπία δυνάμεων στη Μέση Ανατολή.

Οι φόβοι αυτοί φάνηκε να επιβεβαιώνονται στις 19 Οκτωβρίου, όταν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ δήλωσαν ότι ένα από τα αντιτορπιλικά του στην Ερυθρά Θάλασσα αναχαίτισε πυραύλους Κρουζ και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν προς το Ισραήλ από τους αντάρτες Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν την πρωτεύουσα της Υεμένης και τη γύρω περιοχή, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.

Το Ισραήλ και οι Άραβες γείτονες

Ποιοι είναι οι Χούθι

Οι Χούθι ανήκουν σε μια φυλή από τη βορειοδυτική επαρχία Σαάντα της Υεμένης και είναι οπαδοί της σέκτας των Ζαϊντί, του σιιτικού Ισλάμ, στον οποίο εκτιμάται ότι ανήκει το 25% του πληθυσμού της χώρας. Μετά την ενοποίηση της Βόρειας και της Νότιας Υεμένης το 1990, οι Χούτι διεξήγαγαν μια σειρά εξεγέρσεων και το 2014 κατέλαβαν με επιτυχία τον έλεγχο της πρωτεύουσας Σαναά, ξεκινώντας έναν εμφύλιο πόλεμο που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Ένοπλα μέλη των Χούθι σηκώνουν τα όπλα τους ψηλά καθώς φωνάζουν συνθήματα κατά της Σαουδικής Αραβίας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των ανταρτών Χούθι στη Σαναά της Υεμένης, το 2015.

Το 2011 ο επί τρεις δεκαετίες κυβερνήτης της χώρας, Αλί Αμπντάλα Σάλεχ, παραιτήθηκε ύστερα από εξέγερση στο πλαίσιο της Αραβικής Άνοιξης. Μετά την επίτευξη μιας μεταβατικής συμφωνίας που υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Αμπντ Ραμπούχ Μανσούρ Χαντί τον αντικατέστησε και οι συνομιλίες έθεσαν τις βάσεις για μια συνταγματική συνέλευση και νέες εκλογές.

Οι Χούθι, ωστόσο, απέρριψαν το σχέδιο ομοσπονδίας που προέκυψε. Το 2014, η κυβέρνηση μείωσε τις επιδοτήσεις καυσίμων, προκαλώντας διαμαρτυρίες, και οι Χούτι εκτόπισαν την κυβέρνηση του Χάντι, οι δυνάμεις του οποίου διατηρούν τον έλεγχο του ανατολικού τμήματος της χώρας.

Το σιιτικό Ιράν βοήθησε τους Χούθι και η σουνιτική Σαουδική Αραβία υποστήριξε την κυβέρνηση. Η βία έχει καταστρέψει τους απλούς κατοίκους της Υεμένης, οι οποίοι λένε ότι μεταξύ των αεροπορικών επιδρομών, της οικονομικής κατάρρευσης και της αυξανόμενης πείνας, η ζωή έχει γίνει σχεδόν αφόρητη.

Μπορούν οι Χούθι να πλήξουν στο Ισραήλ;

Οι Χούθι άρχισαν να επιτίθενται κατά της Σαουδικής Αραβίας μετά την παρέμβασή της στον πόλεμο της Υεμένης το 2015. Οι αναλυτές λένε ότι η ομάδα λαμβάνει εκπαίδευση, τεχνική εξειδίκευση και όλο και πιο εξελιγμένα όπλα, συμπεριλαμβανομένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων Κρουζ, από το Ιράν και τη σιιτική μαχητική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Οι αντάρτες Χούθι έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους προς τους Παλαιστίνιους και έχουν απειλήσει το Ισραήλ. Ισχυρίζονται ότι κατέχουν έναν πύραυλο υγρού καυσίμου, γνωστό ως Toufan, ο οποίος θα μπορούσε να έχει βεληνεκές 1.350-1.950 χιλιομέτρων, αρκετό για να θέσει δυνητικά το Ισραήλ σε απόσταση βολής.

Η Υεμένη και το Ισραήλ, που χωρίζονται από τη Σαουδική Αραβία, απέχουν περίπου 1.580 χιλιόμετρα στο πλησιέστερο σημείο τους.

 

Πηγή



Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 373


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα