ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΔΕΝΔΙΑΣ – ΦΛΩΡΟΣ – ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ, ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ... Θέμα στα ρωσικά ΜΜΕ η γκάφα της κυβέρνησης με την δημοσιοποίηση του απόρρητου στρατιωτικού χάρτη! !!!

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΔΕΝΔΙΑΣ – ΦΛΩΡΟΣ – ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ, ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΣΑΝ ΜΑΛΑΚΕΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ... Θέμα στα ρωσικά ΜΜΕ η γκάφα της κυβέρνησης με την δημοσιοποίηση του απόρρητου στρατιωτικού χάρτη! !!!

31 Ιουλίου, 2023 0 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:463
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και βλέπω την Πατρίδα μας να την διαλύουν κι εμείς απλοί θεατές και … τρελλαίνομαι…

 

 

Τέρμα το δούλεμα! λέει:

Από πότε ένας ηλίθιος πολιτικάντης έχει αρμοδιότητα στα στρατιωτικά θέματα και επιθεωρεί στρατόπεδα;
Από πού κι ως που κάθε ηλίθιος διορισμένος προσωρινός πολιτικάντης μπορεί να έχει πρόσβαση σε ΑΠΟΡΡΗΤΑ στρατιωτικά σχέδια;
Μετά το χοντρόβαγγέλα που ομολόγησε ότι πήρε στο σπίτι του ΑΠΟΡΡΗΤΑ στρατιωτικά σχέδια, έχουμε και τον χαρδαλιά να μοιράζει φωτογραφίες με ΑΠΟΡΡΗΤΟ υλικό! Πολύ περισσότερο να έχει πρόσβαση σε συτό!!!
Γιατί δεν έχει συλληφθεί ήδη;
Γιατί ο χοντρόβαγγέλας, εκ των ορισμένων προδοτών, δεν εκτίει ποινή σε κάποιο βαθύ μπουντρούμι;
Γιατί και για τις δύο περιπτώσεις δεν κινήθηκε ΚΑΝΕΝΑΣ εισαγγελέας;
Γιατί δεν κινούμαστε εμείς;

 

Πηγη σχολίου

 

Από που προβλεπόταν η ανάθεση «ελέγχων πυρασφάλειας» στον ΥΦΕΘΑ Ν.Χαρδαλιά; Οι αρμοδιότητες του

Από που προβλεπόταν η ανάθεση «ελέγχων πυρασφάλειας» στον ΥΦΕΘΑ Ν.Χαρδαλιά; Οι αρμοδιότητες του

Η κυβέρνηση συχνά επικαλείται ότι μόνο αυτή σέβεται και τηρεί νόμους και κανονισμούς. Η «κανονικότητα» ήταν ένα από τα βασικά της συνθήματα στις εκλογές του 2019.Απέδωσε…

Στις φετινές εκλογές το σύνθημα ήταν «σταθερότητα»… Πέτυχε ξανά.

Μόνο που με τις κινήσεις της δεν φαίνεται να είναι και τόσο συνεπής με τα συνθήματα της.

Η ανακοίνωση για την ανάθεση αποστολής στον ΥΦΕΘΑ Νίκο Χαρδαλιά να ελέγξει τα συστήματα πυρασφάλειας στρατιωτικών σχηματισμών προκάλεσε οργή στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και στους απόστρατους.
Από που προκύπτει τέτοια αρμοδιότητα για τον ΥΦΕΘΑ;
Διαβάζοντας τις αρμοδιότητες που του έχουν δοθεί , δεν προκύπτει από πουθενά!
Ιδού τι προβλέπεται:

Πηγή

«Κάψτε τα εγχειρίδια διοίκησης»

«Κάψτε τα εγχειρίδια διοίκησης»-Ν. Σκιαδάς

Γράφει ο

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΚΙΑΔΑΣ

Ανχης εα Ειδικών Δυνάμεων

Αφού πέρασε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και κατακάθισε ο αχός του περιστατικού που έλαβε χώρα στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών και στέγνωσε το μελάνι από σχολιαστές του διαδικτύου, αλλά και των έντυπων εφημερίδων, εμπειροπόλεμους κριτές και διάσημους δικαστές επί παντός επιστητού, ας παραθέσω και μία ακόμα άποψη. Η άποψή μου είναι γνώριμη σε όσους έχουν διαβάσει, σπουδάσει, γνωρίζουν καλά τα περί διοικήσεως και έχουν διοικήσει προσωπικό, όχι σε μαγαζί πώλησης ενδυμάτων ή υποδημάτων, αλλά σε μια στρατιωτική μονάδα με υψηλό δείκτη επιχειρησιακής ικανότητας και με προσωπικό που στην πλειοψηφία του αποτελείται από επαγγελματίες Αξκούς και Υπξκούς και κάποιους κληρωτούς (στρατιώτες θητείας).

Γεγονότα σαν αυτό ή παρόμοια, αλλά με κύριο χαρακτηριστικό την υπερβολική ένταση μεταξύ ενός υφισταμένου και του Διοικητή του, συνέβαιναν από ιδρύσεως των στρατών ως οργανωμένα τμήματα με ενιαία διοίκηση και θα συμβαίνουν ΠΑΝΤΑ.

Σε κάθε μονάδα του Ελληνικού Στρατού, πολύ περισσότερο στις Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων ή Ειδικών Επιχειρήσεων, υπηρετούν ικανότατα στελέχη προερχόμενα από σχολή Ευελπίδων ή σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ  από εμάς που αποχωρήσαμε και που χαιρόμαστε να βλέπουμε στελέχη με περισσότερα εφόδια και γνώσεις. Επίσης, οι ΕΠ.ΟΠ που υπηρετούν και επιτρέψτε μου να αναφερθώ ειδικά για αυτούς των Ειδ. Δυνάμεων ή Ειδ. Επχσεων μέσα από πολυετή τριβή έχουν αποκτήσει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ και ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ που πάνω τους στηρίζεται η επιτυχία σχεδόν όλων των αποστολών που θα κληθούν να εκτελέσουν οι Μονάδες αυτές.

Δυστυχώς με σημείο καμπής όπως λέμε στη μελέτη πολυπαραγοντικών εξισώσεων, η διοίκηση Άλκη (Ψεύτικα μεταπτυχιακά, 2 αιχμάλωτοι ως επιτυχία, και σπατάλη 500.000€ σε δίχτυα που ψαρεύουν λαθρομετανάστες και που γελάει όλη η υφήλιος, ζωντανό παράδειγμα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ και ΑΝΙΚΑΝΟΥ πολιτικάντη με στρατιωτική στολή για κάποια χρόνια όπως αποδείχτηκε)  θεμελίωσε το δόγμα «Διοίκηση με  ευνουχισμό  επιτελικό και υπηρεσιακό-διοικητικό όλων των ικανών και άξιων αξιωματικών ώστε να επιπλεύσουν φελλοί και σκ@τ@». Αφού, έγινε η αρχή και ήρθαν οι ανώτατοι της «λίστας» (βλέπε χαρτάκια υπουργού για κρίσεις κλπ. γλοιώδη φαινόμενα, παρακμιακά) και συνέχισαν μετατρέποντας τους διοικητές σε οπλίτες, τους ταξιάρχους σε Λοχίες και τους υποστρατήγους σε επιλοχίες που δίνουν αναφορά σε αντιστρατήγους αμφιβόλου ποιότητας, αλλά εξαιρετικά πρόθυμους σε επιταγές της πολιτικής ηγεσίας.

Για ποια πολιτική ηγεσία μιλάμε όμως, αφού στα προβλήματα που υπήρχαν εδώ και 4 χρόνια, δεν δόθηκε καμία λύση από τον μαρμαρά Νικολάκη. Ούτε αξιοκρατία σε μεταθέσεις, ούτε έγκαιρη υλοποίηση και προγραμματισμός αυτών, ούτε οικονομικές βελτιώσεις στελεχών, ούτε αύξηση θητείας για καλύτερη επάνδρωση μονάδων, ούτε ξεκάθαρες κουβέντες τι ισχύει για τους ΕΠ.ΟΠ από προσλήψεως μέχρι οριστικής απολύσεως κ.α πολλά. Τι όμως ήξερε καλά να κάνει ο Νικολάκης με την ανοχή οσφυοκαμπτών ανωτάτων αξκων;

Όπου ήθελε τσάμπα προσωπικό για χαμαλίκι, σε χιόνια, πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμούς, λαθρομετανάστες κλπ. «άδειαζε» ολόκληρες μονάδες και τις μετέτρεπε σε άχρηστα κουφάρια εκτός αποστολής. Βλέπεις το να δίνεις και μετά από 12μήνες καθυστέρηση, κάτι λιγότερο από 10€ ημερησίως για τους χαμάληδες αξκούς, υπαξκούς και ΕΠ.ΟΠ είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ χρήσιμο για την πολιτική ηγεσία και φυσικά ιδιαίτερα προβληματικό στη διαχείριση από την στρατιωτική ηγεσία.

Έτσι έχουμε ζήσει αποχιονισμούς στην Κηφισιά από την 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών, σάντουιτς και ροφήματα στην Αττική οδό από Πεζοναύτες, μαγείρεμα στήσιμο σκηνών σε όποιον Δήμο ζητήσει συνδρομή γιατί με τους 5.000 εξειδικευμένους υπαλλήλους δεν μπορεί να στήσει σκηνές ή να οργανώσει μεταφορά συσσιτίου, οδηγούς σε ΕΚΑΒ και έρχονται και νέες αιτήσεις οσονούπω εκτιμώ για συνεργεία καθαρισμού δημόσιων χώρων, οδηγοί απορριμματοφόρων, οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, ομάδες σύλληψης και καταγραφής αδεσπότων ζώων, κόπτες γκαζόν δημοσίων χώρων και πλήθος άλλων «ευφάνταστων αποστολών» που μόνο τα «τσαμπέ» στελέχη του Στρατού μπορούν να εκτελέσουν και στο τέλος θα λάβουν …. χειροκροτήματα και selfies!!!

Κάπου εδώ μπαίνει σφήνα το ΓΕΕΘΑ που ξαναγράφει το στρατιωτικό δόγμα (βλέπε ίλη με άλογα για παρελάσεις, αρματαγωγά γεμάτα προσωπικό που θα ξεκινάνε από τα τσιπουράδικα του Βόλου και ταχύτατα σε 2 εβδομάδες θα δίνουν νέα ζωή στις επιχειρήσεις που θα έχουν ολοκληρωθεί ήδη σε κάποιο μικρονήσι ή νησίδα μας, λευκώματα που έχει βουίξει ο πλανήτης όλος και που πιστεύω περιέχουν γυμνό ένστολο προσωπικό και μυθιστορήματα για ανάρτηση σε τοίχους βουλκανιζατέρ, συνεργείων αλλαγής αμορτισέρ, μπαράκια μπιστρό, σε ασανσέρ, σε sex shops, σε αισθησιακούς κινηματογράφους ή περιπτέρων ΛΟΑΤΚΙ κ.α).

Η κίνηση ΜΑΤ: Μόλις εκδηλώνετε το επεισόδιο στη 2η ΜΑΛ, καβαλάει ένα μαύρο γρήγορο αυτοκίνητο και επεμβαίνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ για να το διευθετήσει και τελικά να βρει την πολύπλοκη λύση της όποιας διαφωνίας, που είχε αποτελέσει την γενεσιουργό αιτία της διαμάχης.

Και ερωτώ τα εξής απλά:

Ποιος έκρινε ότι ο ικανότατος Δκτης και Υπδκτης της Μονάδας δεν θα έδιναν λύση;

Ποιος αποφάσισε ότι και τα υπόλοιπα στελέχη της Μονάδας, δεν θα βοηθούσαν στην λύση της κατάστασης, αφού είναι γνωστό ότι μεταξύ στελεχών υπάρχουν άρρηκτοι δεσμοί, που σημαίνει ότι και ο Δκτης θα μπορούσε να αλλάξει αν και εφόσον απαιτείτο την αρχική του απόφαση, βασιζόμενος σε συμβουλές προτάσεις υφισταμένων αξιωματικών του, αλλά και ο ΕΠ.ΟΠ προσεγγιζόμενος από συναδέλφους του δεν θα μπορούσε με ηρεμία να επαναξιολογήσει την αντίδρασή του;

Ποιος σας είπε ότι ο Ταξίαρχος, Δκτης του σχηματισμού που ανήκει η Μονάδα δεν μπορούσε να δώσει λύση με όποιο τρόπο έκρινε ως καλύτερο ακόμα και αν αυτό ήταν 2 τηλεφωνήματα, στον ΕΠ.ΟΠ και τον Δκτή;

Αν όλα τα άλλα κλιμάκια αποτύγχαναν να δώσουν λύση, στατιστικώς ΑΔΥΝΑΤΟΝ, ποιος θα πήγαινε που; Ο Α/ΓΕΕΘΑ στους 2 διαφωνούντες ή οι 2 στο γραφείο του Α/ΓΕΕΘΑ;

Τελικά ο Μπάτμαν είναι υπαρκτό πρόσωπο ή τον υποδύεται κάποιον άλλο πρόσωπο που υπηρετεί σε επιτελείο;

Επειδή όμως αυτό το καουμπόικο στυλ, καβαλάω το άτι και πάω να δώσω  λύση γιατί είμαι και ο πρώτος, το είχα διαβάσει κάπου, έψαξα λοιπόν και βρήκα που είχε χρησιμοποιηθεί. Στην Αμβέρσα χρησιμοποιήθηκε λοιπόν, το 3ο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης, σημαντικό σημείο όταν τον 16ο αιώνα η πόλη έγινε η πρωτεύουσα της ζάχαρης στην Ευρώπη και το δυναμικότερο χρηματιστήριο της εποχής. Αφού οι δουλειές πήγαιναν περίφημα, οι διάσημοι τότε οίκοι ανοχής άνοιγαν πολλά παραρτήματα σε άλλες γειτονιές της πόλης. Πως όμως επιλύονταν προβλήματα μεταξύ πελατών με πόρνες ή «τσατσάδες» των παραρτημάτων;

Ξεκινούσε με την μαύρη άμαξα του λοιπόν, ο άνευ αξιών και ηθικής, ο τα λύνω όλα, ο επονομαζόμενος «Σημαδεμένος» από σχέσεις του με διεφθαρμένους πολιτικούς ή μάχες με όμοιούς του, για να πάει άμεσα να λύσει το πρόβλημα στο παράρτημα. Αυτό λοιπόν ονομάστηκε και καταγράφηκε ως «Διοίκηση Μπουρδέλου μετά Παραρτημάτων» ή ποιο ευρέως γνωστό ως διοίκηση Μ.Μ.Π!!! Ε, λοιπόν αυτό το μοντέλο διοίκησης ξεθάψανε κάποιοι και πάνε να πρωτοτυπήσουν στον 21ο αιώνα.   

Και οι ευνουχισμένοι Δκτές, Υδκτές, Αξκοί, Υπξκοί δεν θα παίρνουν ποτέ καμία πρωτοβουλία, αλλά θα φωνάζουν τον «Σημαδεμένο». Και οι ΕΠ.ΟΠ θα είναι 50 ετών αλλά επειδή η Διοίκηση του Μ.Μ.Π δεν φρόντισε να ισομοιράσει με προσλήψεις ΕΠ.ΟΠ ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά και να δυναμώσει με περισσότερους εφέδρους θητείας (όχι 9μηνης κοροϊδίας), θα έχει τον 50ντάρη ΕΠ.ΟΠ να σκουπίζει την Κεντρική Πύλη υποστηριζόμενος στη σκούπα που χρησιμοποιεί λόγω … γήρατος.

Ποιος δημιουργεί και ποιοι μπορούν να λύνουν τα προβλήματα των Μονάδων, μάλλον πρέπει να επανεξεταστεί υπό το βλέμμα του 21ου αιώνα, τουλάχιστον….!!!

Βγαίνει λοιπόν και ο ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ στην επιφάνεια και λέει αν μου το μετέφεραν σωστά, «…ΕΔΕ, … απόταξη ΕΠ.ΟΠ….., Στις Καταδρομές ισχύει γιατί όλοι είναι εθελοντές το…ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ…» και ξεχνάει τις δικές του Π@Π@ΡΙΕΣ που είχε μετατρέψει Μονάδα καταδρομών σε μονάδα κατασκευών με αποτέλεσμα οι καταδρομείς και τα στελέχη της να ασχολούνται με χτισίματα, σοβατίσματα και βαψίματα και όχι με αντικείμενα καταδρομών για τα οποία είχαν δηλώσει εθελοντές. Οι δε εξυπηρετήσεις πολιτικών πήγαιναν σύννεφο, για να μην θυμηθούμε και διάφορα περίεργα αγορών – δαπανών που άφηναν στόματα ανοικτά και πολλά πολλά ερωτηματικά, καθώς και την αφωνία του παρουσία του ΥΕΘΑ και μπροστά 7 Αξκών καταδρομών.

Ας σταματήσουν λοιπόν να επεμβαίνουν στις Μονάδες οι ανώτατοι, καθόσον υπάρχουν ικανότατοι Διοικητές Μονάδων και Ταξίαρχοι ικανοί να αντιμετωπίσουν κάθε πρόβλημα. Δώστε χώρο για εκτέλεση νέων ιδεών, αποφάσεων και υλοποίηση πρωτοβουλιών από τα μικρότερα στελέχη Αξκούς και Υπξκούς. Εμπιστευτείτε τους ΕΠ.ΟΠ αφού πρώτα εκπαιδεύσετε και αξιολογήσετε αξιοκρατικά. Φερθείτε οι Διοικητές σαν πατεράδες και διοικήστε την Μονάδα σας όπως την οικογένειά σας. Οι φιλίες και οι δεσμοί μεταξύ διαφορετικών βαθμών ενδυναμώνουν το σύστημα διοίκησης. Οι διοικητές των μεγάλων επιτελείων λύστε ή ανακουφίστε τα τεράστια υπαρκτά προβλήματα και αφήστε την προσπάθεια να καθιερωθείτε δια μέσω μιας π@π@ρι@ς που σας κατέβηκε στο μυαλό και πάτε να πρωτοτυπήσετε διεθνώς; Και το πιο βασικό: Απλά τηρήστε όσα γράφονται στα εγχειρίδια περί διοικήσεως στρατιωτικών Μονάδων και όχι αυτά που φαντασιώνεστε σε στιγμές εγκεφαλικής δυσλειτουργίας.

Υψηλές θερμοκρασίες, παράξενες ενέργειες που ελπίζω να εκλείψουν πριν πάθουμε καμιά ανακοπή λόγω νέας …. Πρωτοτυπίας!!!

ΥΓ1: Στο λεύκωμα του ΓΕΕΘΑ που γίνεται ντόρος παγκοσμίως …. τα γυμνά ένστολα μοντέλα θα έχουν τα μανίκια κάτω ή ανεβασμένα;

ΥΓ2: Φήμες θέλουν Ανώτατο Αξκό να είναι στην 1η θέση λίστας Ευρωβουλευτών μεγάλου πολιτικού κόμματος, καθόσον με συνεχείς π@π@ριές έχει σπάσει ρεκόρ αναγνωρισημότητας διεθνώς και λέει σε όλα ΝΑΙ εκτινάσσοντας τον δείκτη οσφυοκαμψίας προς πολιτικούς, σε απίστευτα νούμερα. Εγώ λέω ότι πρέπει να είσαι πολύ φλώρος για να πιστεύεις τέτοιες φήμες, εσείς τι λέτε;

ΥΓ3: Ποιας χώρας είναι ο μοναδικός στρατός στο πλανητικό μας σύστημα που εκπαιδεύει και ενσωματώνει γυναίκες σε Αξκούς, Υπξκούς (μόνιμα στελέχη) και ΕΠ.ΟΠ όλων των ειδικοτήτων, αλλά αρνείται πεισματικά να έχει γυναίκες που υπηρετούν θητεία (έφεδροι) έστω και σε συγκεκριμένα όπλα – σώματα, έστω και σε συγκεκριμένες Μονάδες-τοποθεσίες και με περιορισμούς ειδικότητας;

Όσοι βρουν την δύσκολη απάντηση κερδίζουν ένα χοντρόπετσο βιβλίο με τίτλο «Γλύψε, σκύψε, ξέχνα ήθος και αρχές και πάρε χρήμα με ουρές» των εκδόσεων «Πολιτικοί Υπηρέτες Έτοιμοι για Όλα»!!!

ΥΓ4: Σας ενημερώνω ότι είναι πιθανό το πρόγραμμα του Α/ΓΕΕΘΑ να διαμορφωθεί για την επόμενη εβδομάδα ως κάτωθι:

Δευτέρα. Μετάβαση στο 1015 Τάγμα Πεζικού για επίλυση διαφωνίας ΚΨΜτζή 2023 Α΄ ΕΣΣΟ με οπλίτη της 2023 Β΄ ΕΣΣΟ ως προς την ποσότητα σε παγάκια που βάζει σε φραπέδες; Αμέλεια ή εσκεμμένη δράση;

Τετάρτη. Μετάβαση στο Φαρμακονήσι για επίλυση διαφωνίας μεταξύ 2 στρατιωτών της 2023 Β΄ ΕΣΣΟ ως προς τα δικαιώματα που έχουν επί καφέ κατσίκας αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Παρασκευή. Μετάβαση στην πίστα Σερρών όπου θα διαγωνιστούν σε αυτοσχέδιο αγώνα 2 στρατιώτες της 2023 Α΄ ΕΣΣο για το ποιος είναι ο πιο γρήγορος οδηγός Ταξιάρχου με τζιπ, όχημα πολιτικού τύπου και μαύρο άλογο, δίσελο, πεταλωμένο και ντοπαρισμένο το γνωστό «μπλάκ άτι τουρμπίσιο μιλιταίρ»!!!      

Σταθερά αισιόδοξος και σύμμαχος των μικρών ηγητόρων Δκτών, που αποτελούν το στήριγμα του Στρατού μας, και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Νικόλαος Σκιαδάς, Ανχης εα Ειδικών Δυνάμεων.

 

 

Πηγή

 

Θέμα στα ρωσικά ΜΜΕ η γκάφα της κυβέρνησης με την δημοσιοποίηση του απόρρητου στρατιωτικού χάρτη!

Αν στην Ρωσία γελάνε ήδη με τη νέα γκάφα της κυβέρνησης, μπορεί κανείς να φανταστεί τι γίνεται στην Τουρκία…

email sharing button

Για μια ακόμα φορά, η χώρα μας εκτίθεται σε διεθνές επίπεδο, με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η φωτογραφία με τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά να κοιτάζει τον απόρρητο χάρτη των στρατιωτικών εγκαταστάσεων έχει φτάσει μέχρι… τη Ρωσία, με τα ρωσικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για… νέο σκάνδαλο μετά από τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Νέα Αγχίαλο.

«Το ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποκάλυψε κατά λάθος μυστικούς στρατιωτικούς χάρτες, πυροδοτώντας νέο σκάνδαλο σε τμήμα που ήδη αντιμετωπίζει κριτική μετά από πυρκαγιά στις αποθήκες πυρομαχικών του» αναφέρει το avia.pro σε δημοσίευμά του και σημειώνει ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς πραγματοποίησε έκτακτο έλεγχο πυρασφάλειας σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις «ωστόσο, κατά την επιθεώρηση αυτή, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα κατά λάθος φωτογραφίες από μυστικούς στρατιωτικούς χάρτες που έβλεπε ο υφυπουργός κατά την επίσκεψή του στο σημείο. Αυτές οι φωτογραφίες στάλθηκαν μαζί με δελτίο τύπου από το υπουργείο».

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για «αδικαιολόγητο περιστατικό» και σημειώνει: «Μετά από αυτό το αδικαιολόγητο περιστατικό, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με ανακοίνωσή του ανακοίνωσε την αναστολή των ελέγχων πυρασφάλειας στις μονάδες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Χαρδαλιάς αναγκάστηκε να αναβάλει τις προγραμματισμένες επισκέψεις σε αεροδρόμια στο Πετσάλι, τα Ιωάννινα, τον Άραξο και την Ανδραβίδα, που είχαν προγραμματιστεί για τις 31 Ιουλίου

Μετά από αυτό το περιστατικό, το Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε νέο δελτίο τύπου στο οποίο οι κάρτες ήταν μαυρισμένες. Παρόλα αυτά, η πύλη χαρακτήρισε το περιστατικό «νέο φιάσκο» για το στρατιωτικό τμήμα, το οποίο βρίσκεται υπό πίεση μετά από πυρκαγιά σε αποθήκες πυρομαχικών» καταλήγει το δημοσίευμα.

Αν στην Ρωσία γελάνε ήδη με τη νέα γκάφα της κυβέρνησης, μπορεί κανείς να φανταστεί τι γίνεται στην Τουρκία…

 

 

Πηγή

Προβολές : 463


Μοίρασέ το:



Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα