Μη μας το κάνεις αυτό, Θεέ μου...

Μη μας το κάνεις αυτό, Θεέ μου...

20 Νοεμβρίου, 2023 8 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:727
Μοίρασέ το

 

Διαβάζω και ανατριχιάζω…

Αποκαλυπτικό άρθρο για τη μάχη για τη διαδοχή της Σακελλαροπούλου!

Ο νους της Κ. Σακελλαροπούλου στην  εύνοια των ισχυρών 

Από τα πλέον απεχθή και μισητά πρόσωπα που πέρασαν ποτέ από την πολιτική και πολιτειακή ζωή του τόπου…
Εμείς στο χωριό μου, κάτι τέτοιες τις λέμε… τατάνες… ή τατιάνες…
Εσείς στο χωριό σας πώς τις λέτε;;;
Προσευχηθήτε να τελειώσει εδώ η εξουσία της, για  να τελειώσει και η εξουσία της χαζαρομαφίας…
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Τον … επιβήτορα, τον έβαλε στο σκλουβί;;;

του  Μανώλη Κοττάκη 

Η φιλολογία για το ποιος/ποια θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ήδη αρχίσει  προώρως στα δημοσιογραφικά και τα πολιτικά γραφεία των Αθηνών . Απέχουμε σχεδόν έναν χρόνο από την ανακοίνωση της απόφασης του πρωθυπουργού και πολλοί  μνηστήρες  που θεωρούν ότι ο κύριος Μητσοτάκης δεν έχει καμία υποχρέωση στην κυρία Σακελλαροπούλου να την προτείνει εκ νέου για το αξίωμα έχουν αρχίσει και προθερμαίνονται.

 

Με πρώτο τον Αντώνη Σαμαρά.

 

Αν και πολλοί  νομίζουν  «τελειωμένη» από τώρα την κυρία Σακελλαροπούλου λόγω της χαμηλοτάτης δημοφιλίας της στο εκλογικό σώμα  και των προβλημάτων που προκάλεσε κατά καιρούς στην εικόνα της κυβέρνησης ,εμείς έχουμε λόγους  να πιστεύουμε το αντίθετο. Ότι έχει μερικές πιθανότητες.  Και ας μην την θεωρούμε κατάλληλη για το ύπατο αξίωμα. Όχι μόνο γιατί δεν ενόχλησε ποτέ τον πρωθυπουργό ούτε σε υποθέσεις μεγάλου συνταγματικού ενδιαφέροντος όπως οι υποκλοπές, όχι μόνο γιατί η χαμηλή δημοτικότητα της είναι συν για έναν ανασφαλή πρωθυπουργό που με την επιλογή της σηματοδότησε την βούληση του να παραμείνει μόνος πάνω στο επίζηλο  πολιτειακό βάθρο αλλά για έναν ακόμη λόγο: Η Πρόεδρος παίζει «σωστά» και «αθόρυβα»   τα συστημικά χαρτιά της. Εις τρόπον ώστε αν το σύστημα οδηγηθεί σε αδιέξοδο να στραφεί με ανακούφιση  και πάλι  σε εκείνη .

Με εξαίρεση την πρώτη ατυχή διετία της κατά την διάρκεια της οποίας η Πρόεδρος έκανε οτιδήποτε περνούσε από το χέρι της  για να προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα, άλλοτε με την σημαία, άλλοτε με τον εθνικό ύμνο, άλλοτε με κειμήλια της επαναστάσεως, άλλοτε  με το ευαγγέλιο άλλοτε με την προεδρική φρουρά , άλλοτε με τον «Γουίνι» το ουδέτερου φύλλου  αρκουδάκι και άλλοτε με τις αποδεδειγμένες πλέον γελοιότητες του metoo,   στον πυρήνα των αποφάσεων που «έκαιγαν»  την κυβέρνηση , τους συμμάχους και το οικονομικό σύστημα  έπαιξε πολύ υπάκουα. Και οι υπάκουοι στους καιρούς μας  επιβραβευονται. Ανταμείβονται.

Η Πρόεδρος  πρόλαβε και έδειξε δείγματα της  αφοσίωσης της στο σύστημα  πριν την  εκλογή της . Επί της Προεδρίας της το ΣτΕ εξέδωσε την γνωστή απόφαση για τις ανεμογεννήτριες σε δασικές περιοχές με την οποία άλλαξε η  νομολογία ερμηνείας του συντάγματος από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.

Επί της Προεδρίας της επίσης εξεδόθη ο Ρώσος μίστερ  Bitcoin  στην Γαλλία όπως επιθυμούσε η Αμερική και όχι στην Μόσχα όπως επιθυμούσε η Ρωσία.

Έδωσε εξετάσεις και τις πέρασε !  Με το που ανέλαβε τα καθήκοντα της μία από τις πρώτες κινήσεις της ήταν να κάνει δηλώσεις στην Πνύκα μαζί με τον ασύμβατο με το αξίωμα της πρέσβη των ΗΠΑ στην Αρχαία Αγορά με την ευκαιρία κάποιας πρωτοβουλίας του Προέδρου Μπάιντεν. Το φθινόπωρο του ίδιου έτους, του 2020 , η Πρόεδρος επικοινώνησε πρώτη φορά με τον ηγέτη της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι πολύ πριν αρχίσει ο πόλεμος και πολύ πριν γίνει γνωστό το όνομα του στα χείλη των Ελλήνων . Κατόπιν υποδείξεως Πάιατ.

Την ημέρα που ο Ερντογάν ανακήρυξε την Αγία Σοφία τέμενος  η Πρόεδρος  έκανε πως δεν άκουσε. Εξέδωσε ανακοίνωση με τεράστια καθυστέρηση, κοντά στα μεσάνυχτα. Όταν προκηρύχτηκε ο πόλεμος η Πρόεδρος πρωταγωνίστησε μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις προσωπικές  επιθέσεις κατά του Ρώσου Προέδρου Πούτιν .

Αποκορύφωμα της φιλοουκρανικής στάσης της  ήταν το φόρεμα που έραψε στα χρώματα της Ουκρανίας.  Στον πόλεμο που ευρίσκεται εν εξελίξει στην Μέση Ανατολή  η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε και πάλι τις επιλογές της : Κάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο συγγενείς  Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από την Χαμάς. Συγγενείς παιδιών που  εσφάγησαν στην Γάζα , όχι δεν κάλεσε . Καμία συγκίνηση.

Τις πρώτες μέρες δεν πρόφερε καν την λέξη «Παλαιστίνη» Η Πρόεδρος είναι απολύτως πιστή στην συμμαχική γραμμή, εσχάτως πιο πιστή και από τον πρωθυπουργό που λέει ο λόγος. Ο οποίος έχει κάθε λόγο να είναι ευτυχής : «Δεν αναζητώ Πρόεδρο συνδιαμορφωτή της εξωτερικής πολιτικής»είχε πει στον γράφοντα αμέσως μετά την εκλογή της τον Φεβρουάριο του 2020.

Και βεβαίως δεν πρέπει να υποτιμά κανείς τις κινήσεις της στο εσωτερικό : Στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης  τον περασμένο Ιούλιο  η αρχηγός του κράτους ασπάστηκε  με θέρμη την σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα με θέρμη και τις αδελφές του μπροστά στις κάμερες. Πρωτοφανές. Απίστευτη   και η απόφαση της να παραστεί στην εκδήλωση για την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του κυρίου Σημίτη, πρωτοφανής για ανώτατο άρχοντα, ρυθμιστή του πολιτεύματος.

Επίσης : Οι Μεγαλόσταυροι που απονέμει  η Πρόεδρος δίδονται  μεταξύ άλλων σε επιχειρηματίες με τους οποίους το πρωθυπουργικό περιβάλλον έχει άριστες κοινωνικές σχέσεις.  Δείτε τον τελευταίο  κατάλογο και θα καταλάβετε .

 

Η Πρόεδρος επίσης διαφυλάσσει τις συμμαχίες της :   Προσφάτως απένειμε στην Μαριάννα Λάτση το βραβείο Ευαγγέλη Ζάππα. Αλλά δεν είπε μισή λέξη γι αυτήν ! Γιατί ; Μα για να μην δυσαρεστήσει άλλη μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια της πατρίδας στην οικία της οποίας καλείται για δείπνο τακτικά !!

 

Με την Εκκλησία φρόντισε να κλείσει τα μέτωπα της . Από μακριά και αγαπημένοι. «Μην την παρεξηγείτε ! Δεν έχει κοινωνικές δεξιότητες» δικαιολογήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο ο πρωθυπουργός όταν εκείνος του διαμαρτυρήθηκε για την ασέβεια της   να μην ασπαστεί το Ευαγγέλιο την Κυριακή της Ορθοδοξίας,σπάζοντας την βυζαντινή παράδοση αιώνων . Ήταν τότε  που ο προκαθήμενος  μπήκε στον πειρασμό «να της φέρει το Ευαγγέλιο στο κεφάλι» ! 

 

Τον σύντροφο της τέλος  τον εξαφάνισε σχεδόν από τις δημόσιες τελετές μετά την κριτική που της ασκήθηκε . Πήγε από το ένα άκρο στο άλλο. Σκληρή.

Υπό το φώς αυτών των δεδομένων δεν μου προξενεί εντύπωση η πληροφορία πως όταν  η Πρόεδρος  της Δημοκρατίας  ψέλλισε κάτι τον περασμένο Ιανουάριο στον καγκελάριο Σολτς  για τις γερμανικές αποζημιώσεις,  εκείνος κοίταξε το ρολόι του και με πρόφαση ότι …θα χάσει την πτήση του αναχώρησε αγνοώντας την.

Όπως δεν μου προξενεί εντύπωση και η  παθητική αντίδραση  της  : Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν διαμαρτυρήθηκε στον καγκελάριο γι αυτή του την απρέπεια. Σιώπησε. Ήταν μία στιγμή στην ιστορία. Μια στιγμή οριακή. Σκεφτείτε  τα φαντάσματα των Ελλήνων που δολοφονήθηκαν από τους ναζί να παρακολουθούν από εκεί ψηλά την σκηνή : Την αρχηγό του ελληνικού κράτους να σιωπά στην προσβολή που έγινε από τον Γερμανό στην μνήμη τους. Επαναλαμβάνω , όμως ! Καμία έκπληξη .

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδεδειγμένα αδιαφορεί για την αγάπη του λαού και για την ιστορία του Έθνους.   Ενδιαφέρεται μόνο για την αγάπη των ισχυρών , μέσα και έξω.

Κυνικά έχει δίκαιο : Ποτέ ο λαός δεν  οδήγησε κανέναν πλην φωτεινών εξαιρέσεων σε μεγάλο «δοτό»  αξίωμα. Μόνο το σύστημα , διεθνές και εσωτερικό.  Σε αυτό ποντάρει σιωπηρώς η Πρόεδρος αν συντρέξουν τότε οι προυποθέσεις . Γι αυτό αν μην την έχει κανείς «τελειωμένη». Θα το παλέψει μέχρι τέλους. Θα την παρακολουθούμε και θα την ..αποκαλύπτουμε. 

 

Πηγή: Εστία της Κυριακής

Πηγή

Προβολές : 727


Μοίρασέ το:Ετικέτες:

Αγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,

Δώδεκα χρόνια, συνταξειδεύουμε μαζί στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης. Σ’ αυτά τα χρόνια, στάθηκα δίπλα σας , με μοναδικό στόχο την ενημέρωσή σας, όσο πιο αντικειμενικά μπορούσα αφιερώνοντας ατέλειωτες ώρες γι'αυτήν. Μετά την διαγραφή του πρώτου μου ιστολογίου, αναγκάστηκα να πάω σε άλλη πλατφόρμα και να πληρώνω ένα σημαντικό ποσόν κάθε μήνα, για την ασφάλεια του ιστολογίου μου.

Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση 'Make this a monthly donation' και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι 'Donate with PayPal' αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η 'Donate with a Debit or Credit Card', αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.

Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα