Μια ανάρτηση από το πρόσφατο παρελθόν, με τεράστιο ενδιαφέρον για το παρόν... Για τους “Αδελφούς Μουσουλμάνους” στους οποίους φέρεται να ανήκει ο Γεραπετρίτης, έψαχνα και διαβάστε που έπεσα!!!

Μια ανάρτηση από το πρόσφατο παρελθόν, με τεράστιο ενδιαφέρον για το παρόν... Για τους “Αδελφούς Μουσουλμάνους” στους οποίους φέρεται να ανήκει ο Γεραπετρίτης, έψαχνα και διαβάστε που έπεσα!!!

18 Δεκεμβρίου, 2023 2 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:709
Μοίρασέ το

 

ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ ΟΙ … “ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ”!!!

 

ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙ*, ΟΤΙ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΕΝΑΣ “ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ / ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ”, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ “ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ”, ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ 75% ΤΗΣ ΓΗΪΝΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 90%+ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ, ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ “ΕΘΝΟΚΕΝΤΡΙΚΩΝ” Η.Π.Α. ΜΕ ΤΗΝ “ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ” ΕΥΡΩΠΗ!.. (ΑΥΤΟΙ ΟΙ “ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΙ” ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ “ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ“)

 

Με αφορμή την σοκαριστική ανάρτηση του κ. Αντωνάκη για την μασσονική στοά ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ, στην οποία με σκληρούς όρκους ανήκει ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, εδώ, είπα να ψάξω λίγο το θέμα…

… και κοιτάξτε που μ’ έβγαλε το διαδικτυακό σεργιάνι…

Νομίζω πως έχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα γράφουν…τέσσερα και πλέον χρόνια πριν…

Γιατί έτσι εξηγούνται πολλά και για το ανθελληνικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τους λαθροεισβολείς και την νομιμοποίησή τους…

ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ… ΜΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ… ΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ… ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ  ΤΙΣ ΕΜΠΡΟΣΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ…  

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 10 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ!..

 

Φίλοι μας!

Απαντάμε και πάλι σε ερωτήσεις σας! 

1. Στην Ευρώπη είχαμε, από το 1997, έως και σήμερα, τις ακόλουθες πολύ γνωστές“SOROS-Επαναστάσεις“: (Στις Η.Π.Α. είχαμε πάντα Κ-Β “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ“).

 • Των “Καλασνίκωφ“, στην Αλβανία. Πέτυχε!
 • Την “Πορτοκαλί“, στην Ουκρανία. Πέτυχε!
 • Της “Σφυρίχτρας“, στην Σερβία. Απέτυχε!
 • Των “Αγανακτισμένων“, στην Ελλάδα. Πέτυχε!
 • Την “κίνηση” του Οσμάν ΚΑΒΑΛΑ (“Όργανο” του Σόρος) και τα όσα έγιναν στο Πάρκο “Gezi”, καθώς και το… Γκιουλενικό (sic) “Στρατιωτικό Κίνημα“, στην Τουρκία. Απέτυχε!

– Απέναντι σ’ αυτές τις σχεδιασμένες στην CIA “SOROS-Επαναστάσεις” είχαμε, ως απάντηση, (ή και όχι ως απάντηση), αλλά με… χρονο-καθυστέρηση, το… “αντίπαλο δέος” των “μειζόνων πολιτικών αντιδράσεων”, από Πολιτικούς ή Κράτη, όπως τις παρακάτω:

 • Στην Αλβανία, του Κόμματος της Αξ-κής Αντιπολίτευσης (“Δημοκρατικό Κόμμα”), υπό τον φερέλπιδα πολιτικό και Αρχηγό του, Λ. ΜΠΑΣΑ, Κόμμα που απεχώρησε, (σχεδόν εσχάτως), από την Βουλή, ξεσηκώνοντας το λαό και ζητώντας παραίτηση του Τουρκόφιλου “Σορός-Παιδου” και Αρχι-Μαφιόζου, “Ελληνο-Γενίτσαρου” ΡΑΜΑ και εκλογές. Απέτυχε!
 • Στην Μ. Βρετανία, το “BREXİT“, το οποίο, όπως είπε ο -κατά δήλωσή του- “Παθιασμένος Σιωνιστής” νέος Άγγλος Π-Θ, (των “Τόρις”), Τουρκογενής και Τουρκόφιλος, Κος Μ. ΤΖΟΝΣΟΝ, θα έχει επισυμβεί με την 31η Οκτ. 2019. (Τώρα, πώς –στην παρούσα τουλάχιστον συγκεκριμένη χρονική περίοδο– κατορθώνει ο Κος Τζόνσον να είναι και Τουρκόφιλος και Σιωνιστής είναι κάτι αρκούντως δυσνόητο)! Πέτυχε!
 • Στην Ιταλία, την… επανάσταση του Σαλβίνι και των “συν αυτώ”, οι οποίοι έβλεπαν την χώρα τους να αλώνεται από τους εκατοντάδες χιλιάδες “λάθρο” και ξεσηκώθηκαν! Πέτυχε!
 • ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙ*, ΟΤΙ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΕΝΑΣ “ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ / ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ”, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ “ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ”, ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ 75% ΤΗΣ ΓΗΪΝΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ 90%+ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ, ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ “ΕΘΝΟΚΕΝΤΡΙΚΩΝ” Η.Π.Α. ΜΕ ΤΗΝ “ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ” ΕΥΡΩΠΗ!.. (ΑΥΤΟΙ ΟΙ “ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΙ” ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ “ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ“)!
 • * Είχαμε γράψει, για παράδειγμα, ότι ο Σαλβίνι εμφανίστηκε, προκειμένου να εξυπηρετήσει τον EAST-MED”, κλπ!.. Όλες οι… “Σόρος – Επαναστάσεις” (ταυτόχρονα σχεδόν με την “Αραβική Άνοιξη”, όπως και ακολούθως αυτής) εξυπηρετούσαν “παγκόσμιους σχεδιασμούς κυριαρχίας“, με πρωταγωνιστές “στημένους Πολιτικούς” ή και μη Πολιτικούς, οι οποίοι βαφτίστηκαν ως τέτοιοι, Όργανα του “Παγκοσμίου Συστήματος”, και ασφαλώς τους δύσμοιρους εμπλεκόμενους λαούς!.. Κάποια στιγμή, αν έχουμε δύναμη, θα γράψουμε συνολικά για το θέμα!..

2. Ναι, ο “ΣΥΡΙΖΑ“, μεταξύ των άλλων… δηλητηριάσεων που προκάλεσε στην χώρα και στους κατοίκους της, καθιέρωσε στην σύγχρονη ελλαδική πολιτική ορολογία και τον όρο “ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΩΛΟΠΑΙΔΙΣΜΟΣ“!.. 

3. Πού να ξέρουμε εμείς, αν κάπνιζαν χασίς στο Μάξιμου επί ΣΥΡΙΖΑ; Αν κρίνουμε όμως από το πόσο εξαιρετικά θρασείς είναι, όντας άτομα ακραίας απολυταρχικής ιδεολογίας, αφού τους είδανε όλοι να καπνίζουν στην Βουλή, παρά τον νέο “Αντι-καπνιστικό Νόμο”, με πρώτον τον “Κόκκινο Φασίστα” Πολλάκη (την ημέρα που του ήρθη η ασυλία) και την προφανώς “λούγκρα”* Σπρίντζη να τον αγκαλιάζει, διόλου απίθανο είναι να κάπνιζαν χασίς και στο Μαξίμου!..

* Κατά τον γνωστό συνθέτη, … αοιδό και (πιθανή) “λούγκρα” Κο Στ. ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ, τον Πολλάκη τον λατρεύουν όλες οι “λούγκρες”! Ο Κος Σπρίντζης, για να αγκαλιάζει τον Πολλάκη και μάλιστα με έκδηλο πάθος στο ύφος του (στην “φωτο” από το ¨”Καφενείο της Βουλής”, η οποία διέρρευσε στον Τύπο), αποτελεί ένδειξη ότι ο Σπρίντζης πιθανώς να είναι “λούγκρα”! Δικαίωμά του βεβαίως!..

4. Ναι, ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης είναι “κολλητός” του ομολόγου του της Σμύρνης, Κου Τουντς ΣΟΓΙΕΡ, επειδή ως φαίνεται, … δεν μας έσφαξαν καλά οι Τούρκοι, το 1922!.. Οι “δικοί” μας… “Δημοκράτες” είναι πολύ της δήθεν Ε–Τ φιλίας και κάνουν εκδηλώσεις… Πολιτισμού, προσβλέποντας στην προβολή τους –κατ’ ελάχιστον σ’ αυτήν και κατά το μείζον σε άλλα πιο… χειροπιαστά ωφελήματα– από τα ελεγχόμενα αριστερά -παγκοσμιοποιημένα και μη / ντόπια και μη- ΜΜΕ!..

5.  Το είπαμε και πάλι!

 • Οικονομική Κρίση στην Ιρλανδία είχαμε κυρίως(!) λόγω του ΙΡΑ!
 • ———//———- στην Ισπανία – Πορτογαλία είχαμε κυρίως(!) λόγω του θέματος του Γιβραλτάρ.
 • ———//———- στην Ελλάδα – “Κυπριακή Δημοκρατία“ είχαμε κυρίως(!) λόγω του Σχεδίου του “Μεγάλου Ισραήλ”.

6. Δεν έχουν, όπως πιστεύουμε, τύχη για την Προεδρία της “Ελληνικής Δημοκρατίας” οι Κοι Κ. Α. Καραμανλής και Δ. Αβραμόπουλος.

– Ο μεν πρώτος αποτελεί “κόκκινο πανί” για τις Η.Π.Α. (για την εκεί “Καθεστηκυία Τάξη”), λόγω του… αναρμόστου (sic) προς αυτές πολιτικού του… παρελθόντος! Αν “κατέβει” για ΠτΔ από την ΝΔ, θα… γεννηθούν πολλά ερωτηματικά!..

– Ο δε δεύτερος αποτελεί “Σημείον… Αντιπαθείας” για την Αγγλία, αφού το εκεί “βαθύ” “Πολιτικό Σύστημα” τον θεωρεί αποτυχημένο ως “Επίτροπο Μετανάστευσης“!.. Αν “κατέβει” από τη ΝΔ για ΠτΔ, αυτό θα αποτελέσει έκπληξη 1ου μεγέθους!..

– Για μια σειρά από λόγους, για ΠτΔ θα πρέπει να ψηφιστεί ο Ευάγγελος ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και μάλιστα πιστεύουμε ότι θα πρέπει να ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΕΙ, ενώ η Κα Ντόρα ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ θα πρέπει να τοποθετηθεί, και μάλιστα αμέσως, αν μας δοθεί φυσικά η ευκαιρία, ως χώρα, από τις συγκυρίες, στην πλέον δυνατή υψηλή θέση στο ΝΑΤΟ, “εν όψει” και των αναμενομένων διεθνών και τοπικών γεγονότων, λόγω του σε εξέλιξη “ενεργειακού πολέμου” σε Α. Μεσόγειο, Λιβυκό και Αιγαίο Πέλαγος, αλλά κυρίως λόγω των “μυστικών προνοιών” της “Συνθήκης της Λωζάννης”!..

Ένας τέτοιος παραπάνω πολιτικός συνδυασμός, ήτοι ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ – ΔΕΝΔΙΑΣ (ο ΥΠΕΞ προστίθεται εκ της… λογικής) θα είναι “κίνηση ΣΑΧ-ΜΑΤ” και για την χώρα μας, αλλά “υπέρ” και της “Παγκοσμιοποιημένης” “Ευρωπαϊκής Ένωσης“! (Υπό την έννοια, του ποιοί είναι οι πραγματικοί της Κυβερνήτες, αλλά και στην βάση πάντα του “πολιτικού ρεαλισμού”, ο οποίος επιβάλλει να μην μαχόμαστε τα δεδομένα! Καταλάβατε)!..

7. Οι κόρες της “ΑΝΑΓΚΗΣ” είναι η Ελπίδα, η Προσδοκία και η Αναμονή!..

8.

   α. Μια αποπομπή της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να είναι προσωρινή ή υπό αναστολή! Οι οικονομικές κυρώσεις (οποιουδήποτε επιπέδου) θα μπορούσαν να είναι τραπεζικές, εμπορικές και χρηματιστηριακές!

  β. Δεν μπορούμε από τώρα να “δούμε” και να σας πούμε, αν φτάσουμε στον Απρίλιο του 2020 ειρηνικά και οι Τούρκοι καταστήσουν λειτουργικούς τους “S-400“ που θα πάρουν (έχει ολοκληρωθεί η παραλαβή), με βάση την πρόσφατη δήλωση ΡΤΕ, σχετικά με το πότε θα είναι λειτουργικό το υπόψη “Σύστημα”,  τί θα γίνει με τους ΝΑΤΟϊκούς “ΠΑΤΡΙΟΤΣ” που είναι εδώ και κάποια λίγα χρόνια στην Τουρκία, με συγκεκριμένες αποστολές και έχουν υπηρετήσει, κατά καιρούς, έως τώρα, Ισπανοί, Ολλανδοί και Γερμανοί! Έτσι, μάλλον(!), είτε ο Κος Τ/ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου ψεύδεται, όταν λέει ότι ο ΓΓ/ΝΑΤΟ, αλλά και ο Αντιπρόεδρος του υπόψη Οργανισμού είπαν στους Τούρκους πως δεν έχουν πρόβλημα με τους τ/S-400, κλπ, είτε οι 2 Κοι αυτοί (ΝΑΤΟ-ΪΚΟΙ) “δεν ξέρουν τί τους γίνεται”, κάτι που μοιάζει εξαιρετικά… δύσκολο να συμβαίνει! Τί άλλο να υποθέσουμε δηλαδή;

ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ 2 ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Τ/Ε-Φ:

ω8 ω9

   γ. Οι τ/S-400 εκτιμούμε ότι θα τοποθετηθούν από τις ΤΕΔ προ Κύπρου, [θα υπάρχει το… εχθρικό Κ-Ι Ραντάρ στο Τρόοδος, (αυτό που αρνήθηκε το 1973 ο Μακάριος Γ’ στον Παγκόσμιο τότε Π-Θ Χ. Κίσσιντζερ και το “πλήρωσε” πολύ σκληρά ο Ελληνισμός, όπως ο ίδιος ο… Δρ το… υπεσχέθη αμέσως τότε στον Αρχιεπίσκοπο και το έκανε πράξη 1 χρόνο μετά με τους 2 “ΑΤΤΙΛΕΣ”), ραντάρ που θα ελέγχει μια τεράστια γεωγραφική περιοχή σε 360 μοίρες], αλλά και το άλλο… εχθρικό Ε-Ι Ραντάρ στην Α. Κρήτη, που θα ελέγχει κυρίως την περιοχή από τα Στενά, έως το Ιράν), προ Αιγαίου, (δεν απαιτείται επεξήγηση), αλλά και κάπου περί την Πόλη, ώστε να ελέγχονται από τους Τούρκους, μέχρι και οι νυν στρατηγικοί Σύμμαχοι τους… επικίνδυνοι πάντα Ρώσοι!.. (Υπάρχει ο… επίκτητος τ/φόβος του… 2023, που δεν επιτρέπει να αφήσουν οι Μογγόλοι την Πόλη ανυπεράσπιστη)!

   δ. Η Ελλάς σήμερα έχει “απέναντί” της (sic) κυρίως(!) τις παρακάτω χώρες:

 • Τουρκία και τις ελεγχόμενες απ’ αυτήν χώρες Αλβανία, Κόσσοβο (ΝΑΤΟΪΚΟ Προτεκτοράτο), Σκόπια, Β-Ε και φυσικά το Ψευδοκράτος στην Κύπρο.
 • Βουλγαρία (Ο ΠτΔ της χώρας είναι Ρωσόφιλος / Θέλει πολύ προσοχή η χώρα αυτή, των ιστορικά Μπασταρδο-Σλάβων ή Γυφτο-Σλάβων).
 • Πακιστάν (“Κόλος και Βρακί” με την Τουρκία, κυρίως στον στρατιωτικό τομέα. Προσφάτως έκαναν και κοινή ναυτική άσκηση, με προφανή τ/στόχο το “ξεχρέωμα” της Πακιστανικής βοήθειας στην ΤΠΑ, όπου τους έδωσαν μέχρι και Πιλότους, αλλά και στην στρατιωτική τεχνολογία, όπως στα “DRONES” και δη στα εξοπλισμένα! Οι Πακιστανοί έφτιαξαν, σχεδόν πρόσφατα, τεχνητό λιμάνι στο Καράτσι και υστερούν παρασάγγες στην ναυτική πολεμική εκπαίδευση, έναντι των δικών τους… Ελλήνων, Ινδών! Καταλάβατε)!..
 • Κατάρ (Αρχίζει και “τραβά” πάντως τις επενδύσεις του από την Τουρκία τελευταία, διότι κάτι… οσφραίνεται)!..
 • Το Αυτόνομο Κρατικό Κουρδικό Μόρφωμα στο Β. Ιράκ. (“Αυτόνομη Κουρδική Διοίκηση Β. Ιράκ” / Αφοί ΜΠΑΡΖΑΝΙ)
 • Την σημερινή Κ-Β του Ιράκ και ασφαλώς την
 • ΡΩΣΙΑ !!!

– Επίσης, έχει απέναντί της τις Οργανώσεις “ISIS” – “Αδελφοί Μουσουλμάνοι” – “Χιζμπολλάχ” – “Χαμάς“, οι οποίες έχουν άριστες σχέσεις με την Τουρκία!

9. Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στα 9 από τα 10 που γράφει ο Κος Γ. ΜΑΡΙΝΟΣ στον “ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ“, (28-07-2019), αλλά το ερώτημα που τίθεται (ρητορικά βεβαίως) είναι αν θα μπορούσε το… βατράχι, στον βάλτο που ζει και στην μάχη των… βουβαλιών, που διεξάγεται και θα διεξάγεται σ’ αυτόν, να είναι μόνο του και όχι συντεταγμένο με ένα εκ των 2 γιγαντιαίων αυτών… θηρίων, με την ελπίδα η επιλογή του να είναι και σωτήριος γι’ αυτό, αφού, σε κάθε άλλη περίπτωση… υπερήφανης πολιτικής του στάσης, όπως πχ μιας ουδετερότητος, θα κινδυνεύει να συνθλιβεί και από τους 2 των αντιπάλων!.. (Όπου “Βάτραχος” Ελλάς και όπου “Βουβάλια”, Η.Π.Α. και Ρωσία)!

– “Κακά τα ψέματα” Κε Μαρίνε! Η Ελλάδα ευρίσκεται μεταξύ “Συμπληγάδων”, σε γεωγραφικά κρισιμότατο σημείο, (το 2ο σε σημασία παγκοσμίως, μετά απ’ αυτό της Τουρκίας, ούσα στο κρίσιμο γεωγραφικό “Κέντρο της Γης”), και δεν μπορεί να παραμείνει ουδέτερη ή ό,τι άλλο! Αυτό είναι άκρως επικίνδυνη ουτοπία και μάλιστα για μια χώρα χρεοκοπημένη και στοχοποιημένη σήμερα από το παγκόσμιο πολιτικό σύστημα, ήτοι τους “Διεθνείς Εβραίους”, όπως είναι η Πατρίδα μας! Είπαμε Κε Μαρίνε και φίλοι Κομμούνια:

“ΔΕΝ ΜΑΧΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ“!..

 • Έπραξε επομένως άριστα η Ελλάδα που συνετάγη με τις Η.Π.Α. πολυποίκιλα, αλλά και βεβαίως οι Η.Π.Α., που μας… απεδέχθησαν! Ναι, όπως το γράφω!..
 • Δηλαδή, Κε Μαρίνε και σεις φίλοι Κομμούνια, πιστεύετε πραγματικά(!) πως σε έναν μείζονα πόλεμο στην περιοχή μας, η Ελλάς θα μπορούσε να μείνει ανεξάρτητη και αμέτοχη, ενώ τα πάντα θα καίγονται γύρω της ή ακόμα και στο έδαφός της; (“Εκ των πραγμάτων”).

10. Κε Χίε! Με αφορμή τα όσα έγραψες στο “e-φύλλο“ σου, της 31ης Ιουλίου 2019, για τον Κο Σαρδέλλη, γράφουμε τα παρακάτω:

     α. Είχες δηλαδή την εντύπωση πως οι ΕΕΔ διαφέρουν ή θα μπορούσαν να διαφέρουν από την υπόλοιπη ελληνική κοινωνία, όπου επικρατεί, τουλάχιστον έως τώρα, η αναξιοκρατία σε ποσοστά άνω του 90%; Και ο Στρατός, με την ευρεία έννοια, ίδιος είναι σε πρακτικές φιλαράκο! Έχεις μέσον; Προχωράς! Δεν έχεις; Χαίρετε, “δεν πα να σαι” και ο… Ύψιστος!..

– Το πιο… ζωντανό τελευταίο παράδειγμα είναι ο Ναύαρχος Κος Αποστολάκης!.. Από απόστρατος Ταξίαρχος, μέσω του Κου Β.Β., έφτασε να γίνει μέχρι και Υπουργός!.. Θες και άλλον; Δες πχ τον νυν Α/ΓΕΣ, Χουντο-Συριζαίο ΚΑΜΠΑ! (Τώρα μάλλον θα γίνει ΝΔούλης! Αχαχαχαχαχα)! “Παιδί του Μπαμπά του” αυτός!.. STOP!

– Αν τώρα, ο έχων “μέσον” (τουρκιστί “torpil”) έχει και επαγγελματική αξία ως στέλεχος, τότε η “κάλυψη” των… ανομημάτων (sic) από την εκάστοτε ηγεσία είναι πιο εύκολη, ενώ “κερδίζει” και ο Στρατός, αφού ο “τάδε” πχ που προήχθη με μέσον είναι και καλός Αξκός!..

– Κάποια στιγμή, ίσως να κάνουμε μια μικρή ανάλυση, του τί ακριβώς συμβαίνει στις ΕΕΔ (από την Μεταπολίτευση, έως και σήμερα), αναφερόμενοι στα… “πώς” και στα “γιατί” των εξελίξεων, που λέει και ο Κος… “Ελάτε”, αναφερόμενοι στις υπάρχουσες κλίκες στο Στράτευμα και στις κατηγορίες τους (στρατιωτικές, κομματικές, των Έμπορο-Οπλάδων”, κλπ, κλπ, κλπ), στις κατά καιρούς… μάχες αυτών εντός των ΕΕΔ, στην δύναμη των… Όπλων και των… Σωμάτων, στον Κομματισμό, κλπ και στο σοβαρό θέμα της σχέσεως όλων αυτών των… “χάντικαπς”, με αυτό που ονομάζεται “Μαχητική Ισχύς”, των ΕΕΔ!

– Πιο συγκεκριμένα!

– Ο Κος Ταξιάρχης Σαρδέλλης (ΣΣΕ: 1984) είναι γιος Αξκού, ο οποίος είχε “ιστορία” στις ΕΕΔ, σε… δύσκολες (sic) περιόδους της νεότερης πολιτικής μας Ιστορίας, γεγονός που σημαίνει ότι και γνωστός ήταν, αλλά και πως είχε πολλά και δυνατά “κονέ”!

– Ο πατέρας του λοιπόν τον “πήγαινε“ σε όλη του την στρ-κή του σταδιοδρομία! Χάριν αυτού πήγε στις Κ/Δ, όπου ακόμα ενδημεί η μεγαλύτερη και διοικούσα κλίκα των ΕΕΔ! Για να καταλάβεις το “τον πήγαινε” που γράψαμε, στην Μυτιλήνη, μια φορά, πήγε ο πατέρας Σαρδέλλης να βρει τον Διοικητή του γιού του, και να αναφερθεί στα προσόντα του και συγκεκριμένα στην βαθμολογία που του είχε αυτός βάλλει!.. (Συγχωρεμένος πλέον ο υπόψη Δκτης του, ο οποίος “έφυγε” από καρκίνο. Αυτός είχε “κονέ” και στα 2 μεγάλα Κόμματα! Πήγε -λόγω ύψους- στην Προεδρία της Δημοκρατίας με το ένα Κόμμα, ενώ… συγγενής του, του ΛΣ, πήγε “Ακόλουθος” στην Αργεντινή, με το άλλο, το αντίπαλο Κόμμα! Αχαχαχαχαχαχαχα! “Της πουτ….. “)!..

–  Ο Σαρδέλλης ακολούθως πήγε ΑΚΑΜ στις Η.Π.Α., (καθόλου τυχαίο), όπου εκεί έκανε πολλά προσωπικά “κονέ” και λίγο μετά από την επιστροφή του στην χώρα μας (λήξη της θητείας του στις Η.Π.Α.) αποστρατεύτηκε “τη αιτήσει του” και εξ όσων γνωρίζουμε γύρισε και εργάστηκε στις Η.Π.Α., με βάση τα εκεί δημιουργηθέντα “κονέ” του!.. Μένοντας χρόνια στις Η.Π.Α. προφανώς “πιάστηκε”, διεύρυνε τις… ευκαιρίες του και έτσι έφτασε να καταστεί και Σύμβουλος στην Ε-Α “Επιτροπή Ηγεσίας”, αν την έγραψα σωστά, με βάση την πληροφόρησή σου!..

Όμως! Ο Ταξιάρχης Σαρδέλλης, που από “Μπούλης”, όπως τον έλεγαν οι συμμαθητές του, έγινε στις Κ/Δ “στυλάκι”, πρόσεξε:

 • Είναι έξυπνος, ψηλός (παίζει και αυτό στις προαγωγές στον Στρατό*), σχετικά εμφανίσιμος, με πολύ καλές γνώσεις των 2 “Πεδίων” (Ελλάδος-Η.Π.Α.) και η υπόψη επιλογή των Ελληνο-Αμερικανών εκτιμάται από εμάς ως αρίστη!
 • Το υπόψη στέλεχος, αν έμενε στον ΣΞ, εκτιμάται ως βέβαιον (για μια σειρά από λόγους) ότι θα αποστρατευόταν με τον βαθμό του Αντγου! Κάποια στελέχη, με το που αποφοιτούν ακόμα από την ΣΣΕ, έχουν προδιαγεγραμμένο “λαμπρό” το μέλλον τους στις ΕΕΔ Κε Χίε, ασφαλώς “υπό ομαλάς και κανονικάς πάντα συνθήκας” του… περάσματος της μετέπειτα στρατιωτικής και προσωπικής του ζωής και εφ’ όσον ζήσουν (βιολογικά εννοώ) βεβαίως!.. (Αν σου γράψω για την ΕΥΠ, της οποίας ίσως να είσαι… αξιότιμο μέλος της, για το πώς και ποιοί Στρατιωτικοί υπηρετούσαν και υπηρετούν εκεί, θα σου “σηκωθεί” η τρίχα)!..
 • Ο Σαρδέλλης έχει και αδελφό Αξκό, επίσης πανέξυπνο στέλεχος, ο οποίος… τυχαία και αυτός, έχει… προχωρήσει!..
 • Στόχος όλων Κε Χίε είναι η “Δόξα και το Χρήμα“! Όλοι αυτοί οι τύποι ή δεν έχουν πάει ποτέ σε κηδεία, ή έχουν πάει, αλλά “ήσαν αλλού”, μην ακούγοντας τα ωραιότατα λόγια των προβλεπομένων ψαλμωδιών, ώστε έτσι μετά να “πάταγαν” καλύτερα στην γη!..
 • Τέλος, στις ΕΕΔ τυχόν Εθνοκεντρικοί Αξκοί και Υπξκοί (κυρίως οι πρώτοι, λόγω του ότι, κάποια στιγμή, κάποιοι εξ αυτών θα αναλάβουν την ηγεσία των ΕΔ) κυνηγιούνται, ενώ εκείνοι που προχωρούν είναι οι… ΝΑΤΟΪΚΟΙ ή όσοι το “παίζουν” τέτοιοι!.. Έχουν γίνει τεράστια ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ Κε Χίε, άστα!.. Μακάρι να μην τα πληρώσει η Πατρίδα!..

ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΑ ΟΛΙΓΑ, ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ! Α! ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ! ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΞΚΟΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, (ΣΕ ΕΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥΣ, ΚΛΠ), ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΝΩΣΤΟΙ, ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ, “ΚΟΝΕ” ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ “ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΘΟΥΝ”, (ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ), ΓΕΝΟΜΕΝΟΙ, ΕΝΙΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ, “ΟΡΓΑΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ” ΤΩΝ ΕΔΩ ΞΕΝΩΝ ΑΚΑΜ! Ο ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΕΤΑΣΣΕ ΠΩΣ, ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΟΝΟΝ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΛΟΓΟ!…

ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΩΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΙ ΜΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ “ΕΒΓΑΖΑΝ” ΤΡΕΛΛΟ, ΓΡΑΦΙΚΟ, ΚΛΠ, ΧΙΕ! ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΣΑΠΙΛΑ ΧΙΕ! ΓΙ’ ΑΥΤΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΛΟΥΜΠΑ ΑΥΤΗ, ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ “ΠΑΤΡΙΔΑ” ΚΛΠ, ΝΑ “ΚΡΑΤΑΣ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ”!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ:

ΥΠΗΡΞΑΝ ΧΙΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΑΣ, πχ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΑΜ, ΠΟΥ ΟΝΤΑΣ “ΕΞΩ” “ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ” ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ! ΕΝΑΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΠΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ… ΔΝΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΟ ΓΕΕΘΑ, ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΩΣ “ΚΟΛΛΗΤΟΣ” ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ, ΙΣΩΣ ΤΗΣ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΕΝΩ ΑΛΛΟΣ AKAM (AYTOΣ ΤΟΥ ΣΞ) ΠΙΟ ΠΡΙΝ, ΕΙΧΕ ΕΡΩΤΕΥΤΕΙ ΤΡΕΛΛΑ ΜΙΑ… ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΑΡΑΝ, (ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ), ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΝ ΠΡΟΗΓΑΓΑΝ(!) ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ, ΔΗΛΩΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ!.. ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΧΙΕ ΕΙΧΑΝ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΙ ΚΑΙ “ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ” ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΛΛΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ!.. ΕΙΧΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΚΑΜ… “ΠΡΟΦΙΣΙΕΝΣΙ”!.. ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!.. (Κανονικό, αλλά και πλαστό αρκετοί, απ’ αυτά που εξέδιδαν κάποτε με την σέσουλα, αλλά με το… αζημίωτο, πολλοί… “ξύπνιοι”, όπως πχ οι 2 πρώην ΕΥΠ-τζήδες, στην οδό Πανεπιστημίου, κλπ).

ΗΤΑΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΟΙ ΤΕΔ, ΑΠΟ ΤΟ 2004, ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 2012 ΣΧΕΔΟΝ, ΑΛΛΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ! ΑΣΤΑ… ΧΙΕ!.. ΑΝΕΦΕΡΕ ΕΝΑΣ “ΑΓΓΕΛΟΣ“ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟΝ… ΜΟΥΡΛΕΝΑΝ! ΚΑΙ Ο “ΑΓΓΕΛΟΣ“ ΑΝΑΡΩΤΙΟΤΑΝ ΜΕΤΑ: “ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ”; ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ “ΚΤΥΠΟΥΝ” ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΑ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΟΥΝ Η(ΔΙΑΖ) ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΚΟΜΑ, ΝΑ ΤΑ “ΠΟΥΛΑΝΕ” (ΕΥΣΧΗΜΩΣ ΠΑΝΤΑ) ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ!.. ΟΤΑΝ, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΧΙΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ “ΔΝΤΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΣ” ΤΗΣ ΕΥΠ, Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ (ΑΔΕΛΦΟΣ “ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ”, ΤΕΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ) ΕΝΩ ΤΟΥ ΥΠΕΣΧΕΘΗ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝΕ, ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΕ, Ο ΗΛΙΘΙΟΣ, ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΤΕ, ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΔΙΚΤΥΟ!.. (ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΞΗΡΟ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΕ Η “ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ” Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΝ ΒΡΗΚΕ ΧΙΕ, ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙ)!..

Η “ΚΛΙΚΑ”… ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ (ΣΥΝΘΗΜΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ, ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, ΜΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΜΩΣ) ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΕΔ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΠ) ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΙΑ, ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΜΕΑ, ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ!.. ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΔΙΩΞΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ, ΕΚΕΙΝΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΓΙΑ “ΔΝΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ” ΣΤΟ ΓΕΕΘΑ, ΤΑ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ!.. Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ “ΕΠΑΙΞΕ” ΚΑΙ “ΠΑΙΖΕΙ” ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ! ΕΔΩ ΕΓΙΝΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Α/ΓΕΕΘΑ!.. (ΕΝΑ ΕΥΘΕΩΣ ΘΙΓΕΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΑΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΑΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ, ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΔΙΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ… ΠΟΥΣΤΙΕΣ, “ΤΟΥ ΤΑ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ” ΤΟΥ Κου ΠΤΕΡΑΡΧΟΥ, ΤΑ… ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΙΑΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΩΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ)!..

Η ΥΠΟΨΗ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΛΙΚΑ ΕΧΕΙ “ΑΝΟΙΓΕΙ” ΠΙΑ, ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΠ, ΠΟΛΥ ΠΛΑΤΙΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΣΤΙΣ… ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ, ΣΤΑ ΜΜΕ, ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΚΛΠ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ, ΕΝΩ… “ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ”, ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο… ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΩΝ, ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΦΑΓΕ ΜΕ ΤΟΝ Κ. Α. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΜΟΛΙΣ ΑΛΛΑΞΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!

Η ΚΛΙΚΑ ΑΥΤΗ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΚΑΜ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ “ΔΙΚΟ” ΤΗΣ ΣΤΕΛΕΧΟΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΑΕΙ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΩΣ ΥΠΛΓΟΣ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ, ΩΣ “ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ”! ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΤΟΝ “ΤΣΙΜΠΗΣΑΝ” ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΙΤ – ΕΥΠ, ΚΛΠ! ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΝ ΔΕΧΘΗΚΑΝ, ΜΕΣΩ -ΠΡΟΦΑΝΩΣ- ΠΙΘΑΝΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΩΝ!.. 

ΣΑΠΙΛΑ ΧΙΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΣΑΠΙΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!..

ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΜΩΣ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΩΣ (!), ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΔΙΟΤΙ ΜΕΤΑ “ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΟΜΑΣΤΕ”, (ΣΟΥ) ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΡΕ ΧΙΕ!.. ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ 2 ΠΛΕΟΝ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ “ΠΕΤΑΞΑΝ”, ΠΛΗΝ ΑΣΦΑΛΩΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ “ΔΙΚΩΝ” ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!..

* Για το ύψος που “μετράει” (και) στις προαγωγές, διαβάστε!.. Δείτε πχ τον νυν Κο Α/ΓΕΕΦ, Στρατηγό ΛΕΟΝΤΑΡΗ Ηλία, ο οποίος από ΑΚΑΜ στις Η.Π.Α. προχώρησε και ανήλθε και αυτός! Ικανότατο στέλεχος, άριστη η επιλογή για ΓΕΕΦ, κλπ! Χθες στην “TV” τον είδαμε να είναι σε ύψος, ελάχιστα κοντύτερος από τον Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (1.90 δεν θα είναι ο Π-Θ;), ενώ ο Στρατηγός είναι 1.68, άντε 1.70! Τί συμβαίνει; Απαντάμε! Οι Κοντοί ανώτατοι, κλπ, φτιάχνουν ειδικά πάντα παπούτσια ή βάζουν πολλούς… πάτους, για να παίρνουν κάποιους πόντους, κλπ, για να μην νοιώθουν “κάπως”! Αχαχαχαχαχαχαχα! Τί άτομα (όχι στρατιωτικοί) μπορεί να είναι αυτά, για πείτε μου εσείς!.. 

Α! Και άλλος Κ/Δ που έκανε (χρονικά μετά τον Σαρδλέλλη), ΑΚΑΜ στις Η.Π.Α., (αυτός μάλιστα εξεβίασε την… μετάθεσή του στις Η.Π.Α., παραιτούμενος και επανερχόμενος μετά στις ΕΕΔ / με οδηγίες προφανώς κάποιων και με τεράστιο προφανώς “μέσον”), είναι σήμερα ανώτατος Αξκός και… “προχωρεί” ακάθεκτος!..

Και για να ξεκαθαρίσουμε κάτι Χίε! Δεν είναι κακό να είσαι Φιλο-Αμερικανός ή ό,τι άλλο… “Φίλο”, δεν ξέρω, αρκεί πρωτίστως να είσαι Έλληνας ή έστω… Φιλέλληνας, έτσι όπως καταντήσαμε! Κακό είναι, και αισχρό μάλιστα, να μετέρχεσαι τρισαθλίων μέσων, για να ανέλθεις, κλπ, και αισχρότερο το να μην υπάρχει ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ, ο οποίος να ελέχγει όλα τα παραπάνω!.. Όταν όμως διαβάζει κανείς στον Τύπο ότι πχ ο νυν ΠτΔ, Εξοχότατος Κος ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, (ναι, ο αναπτύξας την θεωρία της “Κρατικής Παθητικής Αμύνης“, όταν τα πάντα γύρω σου γίνονται “ΣΤΑΧΤΗ και ΜΠΟΥΡΜΠΕΡΗ“), έχει διορίσει 8500 άτομα, και κυρίως πατριώτες του (Αρκαδο-Μεσσηνίους / κανονικά Αρκάς είναι, αλλά…), τότε για τί “Μηχανισμούς” και παπαριές να μιλάμε, έ;

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ, ΕΠΙ ΤΑ ΒΕΛΤΙΩ ΦΥΣΙΚΑ, Ο ΝΕΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΑΜ Η (ΔΙΑΖ) ΥΦΑΜ, (ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΩΡΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ, ΣΥΓΓΝΩΜΗ), Στρατηγός ΣΤΕΦΑΝΗΣ!.. Οψόμεθα!..

– ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΧΙΕ, ΠΟΛΛΑ ΕΜΑΘΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!.. Α! ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΡΕ! ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΕΙ ΤΟ “ΚΑΡΑΒΙ”, ΕΩΣ ΤΩΡΑ, Ο Κ.Μ.! ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙΣ! ΑΣΕ ΑΠ’ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕ ΩΣ ΔΗΜ/ΦΟΣ ΑΥΤΣΗΡΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ “ΣΤΟΧΟ” ΣΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ Η(ΔΙΑΖ) ΑΛΛΟΝ! ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕΣ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ, ΜΕ ΜΙΑ ΑΙΣΧΡΗ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ! ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΟΜΩΣ, ΟΤΑΝ… “ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ” ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΡΙΤΩΣ(!) ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΘΑ ΜΕ, ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ “ΣΤΟΧΟΥΣ”, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΣΚΕΠΤΕΣΑΙ;

“ΧΑΙΡΕΤΕ“!

“ΕΛΛΗΝΑΣ“

-/-

ΥΓ.

1.

Στέϊτ Ντιπάρτμεντ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο κυρώσεων στην Τουρκία

 Ω

Η ενεργοποίηση των S-400 από την Τουρκία θα υπονομεύσει «περαιτέρω τα κοινά συμφέροντα ασφαλείας στην περιοχή» προειδοποιεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο εξέφρασε, για μια ακόμα φορά, την λύπη του για το γεγονός ότι η Άγκυρα αποφάσισε να προχωρήσει στην παραλαβή του εν λόγω ρωσικού συστήματος.

Απαντώντας σε ερώτηση του ιστότοπου Hellas Journal, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει η Ουάσινγκτον στην επιβολή των κυρώσεων που προβλέπονται στο πλαίσιο του νόμου CAATSA.

Στην ερώτηση για το αν «έχει αλλάξει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τη θέση του», ο εκπρόσωπος παρέπεμψε στο παράδειγμα της Κίνας, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση η ενεργοποίηση των κυρώσεων έλαβε χώρα τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση της απόκτησης των S-400.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η παραλαβή των συστημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι σημαντικό να θυμηθούμε την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Κίνας βάσει του CAATSA λίγους μήνες μετά την απόκτηση των S-400. Δεν σχολιάζουμε εσωτερικές συζητήσεις που προηγήθηκαν της απόφασης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2. ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ “ΣΕΒΕΣΤΕ”, ΔΙΟΤΙ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΜΕ (9 ΣΤΙΣ 10 ΦΟΡΕΣ) ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ!.. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΣΑΣ ΓΡΑΦΑΜΕ!

U.S. sanctions Venezuelan “network” including Turkish company

The U.S. Treasury has sanctioned a Colombian national it said was at the centre of a “vast corruption network” that has enabled the regime of Venezuelan President Nicolas Maduro “to significantly profit from food imports and distribution in Venezuela”.

The Treasury also sanctioned companies in the network run by Colombian businessman Alex Nain Saab Moran, including Turkey’s Mulberry Project Investment, that the treasury said had been involved in deceptive practices allowing the sanctioned Maduro regime to profit from Venezuelan gold sold in Turkey.

“Alex Saab engaged with Maduro insiders to run a wide scale corruption network they callously used to exploit Venezuela’s starving population,” said Treasury Secretary Steven Mnuchin in a statement published on the treasury website.

Saab was already the focus of “sweeping criminal investigations by the U.S. Justice Department and agents from Homeland Security Investigations”, Bloomberg quoted four sources familiar with the investigations as saying.

“Treasury is targeting those behind Maduro’s sophisticated corruption schemes, as well as the global network of shell companies that profit from the former regime’s military-controlled food distribution program,” he said.

The Maduro government is accused of illegally profiting from the food distribution programme Local Committees for Supply and Production, commonly known as CLAP, by overcharging Venezuelans for cheap food produced in countries including Turkey.

The treasury says the government used this scheme to create political leverage over the people of Venezuela, where food shortages have become the norm.

“The regime uses the CLAP program as a political tool to reward support and punish political criticism.  By offering food through this program, the former regime is able to maintain its influence because many Venezuelan citizens do not have enough money to buy food and therefore depend on the rations CLAP provides to survive,” the Treasury’s statement said.

Saab became involved in the CLAP programme in 2016, when he and his business partner Alvaro Enrique Pulido Vargas set up a structure to buy and assemble food products in foreign countries and then make large profits transferring them to Venezuela, the statement said.

Part of the proceeds from this was spent on bribing Venezuelan officials including state governors and the food minister, to help Saab and Pulido win bids for CLAP contracts, according to the Treasury.

Saab also helped Maduro’s minister of industry Tareck El Aissami, to create a structure to sell Venezuelan gold in foreign countries including Turkey, the statement said.

Venezuela moved its gold refining activities from Switzerland to Turkey, where it thought it could more easily avoid U.S. sanctions, reports in January said.

“Turkish entities would purchase gold from the Government of Venezuela, depositing money in accounts in Turkey, which in turn would transfer funds to an account held by the BCV (Central Bank of Venezuela) in Turkey,” it read. “Saab’s company in Turkey, Mulberry, purchased goods in Turkey on behalf of Venezuelan clients, marking up prices before being sold back to Venezuela.”

Mulberry was among an extensive list of international companies sanctioned by the U.S. Treasury’s Office of Foreign Assets Control over the trade with Venezuela.

Turkey’s Justice and Development Party (AKP) government has become one of Maduro’s staunchest international supporters, and was among the first to declare its support for the Venezuelan strongman when opposition leader Juan Guaido declared himself interim president in January.

Trade volume has ballooned in recent years, with the nearly $900 million worth of trade in the first five months of 2018 surpassing the total volume over the five previous years, reports at the time said.

“Ankara is seeking to take advantage of a collapsed, cash-strapped Venezuela to do lucrative business at a time when U.S. and European companies are constrained because of sanctions,” former Turkish diplomat İmdat Öner, who was stationed in Venezuela, wrote for Ahval in January.

The Turkish focus on building trade with Venezuela could push Washington to level sanctions at Ankara, Öner wrote in a March op-ed.

3. 

Ω
Tem 28 2019

TSK neden bu hale geldi ise, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi de o nedenden çökecek

Lütfen kimse bana “sen TSK’ya bu hale nasıl dersin” demesin, ben, dış güvenlik kamu hizmetinin (TSK) bir ülke için, hele bizim için, ne kadar önemli olduğuna müdrik ve bu hizmetin çok daha nitelikli hale gelmesi için çok kalem oynatmış birisiyim.

Anti militarist de hiç değilim, sadece militer etkinliği yüksek ama siyasi otoriteye, uluslararası kurallara bağlı bir TSK istiyorum… TSK’nin milletin değil her kamu kurumu gibi devletin bir kurumu olduğunu da vurgulamak şart, sağlık, eğitim, adalet gibi hizmetler devletin ürettiği hizmetlerse, dış güvenlik kamu hizmeti de yine devletin ürettiği bir kamu hizmetidir, devletindir. “Ordu milletindir” dediğiniz zaman nasıl denetleneceği de belirsizleşir çünkü.

Maalesef TSK başarısız bir kurum haline geldi, bir örgüt karşısında bu kadar çok şehit vermemiz 35 senelik (1984-2019) etkinlik sorununun bir karinesidir, Ama, belki de çok daha vahimi, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında komuta kadrosunun, generallerin, amirallerin yaklaşık yarısı kendilerine duyulan güvensizlik ve silahlı eyleme bizzat iştirakten görevden alındı, yargıda mahkum oluyorlar ve bu arada bu generalleri, amiralleri terfi ettiren, bu göreve getiren Cumhurbaşkanlarına, Başbakanlara, Genelkurmay Başkanlarına, Milli Savunma Bakanlarına kimse ilişmedi.

Komuta kadrosunun (generaller, amiraller) yarısının görevden alınabildiği, önemli bir kısmının cezalandırıldığı bir kurumun neden bu duruma geldiğini çok daha analitik bir gözle incelemek lazım.

Ortada çok sıkıntılı bir kurumun varlığından kuşku yok ama nedenleri konusunda tevatür muhtelif, ben kendi görüşlerimi bir kez daha sunacağım ama sonra sorunun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile paralelliğine de dikkat çekeceğim.

TSK’nin başarısız bir kurum olmasının altında yatan temel neden anayasal, yasal denetim ve müeyyide eksikliği idi.

Bir kurumun başarılı olmasının, etkinliğinin gerekli koşulu dış denetime açıklığıdır; TSK bir kamu kurumu yani hem hukuki (Sayıştay başta olmak üzere) hem de siyasi denetime açık olması gerekiyordu.

Oysa TSK’de durum hiç de öyle değildi.

Dünyanın hiçbir demokratik hukuk devletinde olmaması gereken Askeri Yargıtay (değişen Anayasa Madde 156), Askeri Yüksek İdare Mahkemesi (değişen Anayasa Madde 157) gibi anayasal kurumlar mevcuttu ve TSK kurumu içinde ortaya çıkan iddialar (Lockheed’i hatırlayalım), üstelik sadece disiplin suçları da değil, yine aynı kurumun içinden insanlar tarafından karara bağlanıyordu.

Aklıma gelen örnekleri burada tek tek saymak da istemiyorum. Askeri Yargıtay ya da Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nin vermiş olduğu kararların bir bölümünün hukukun temel ilkelerine uyumlu olmuş olması meselenin kurumsal boyutunun vahametini asla azaltmamıştır.

Bir önceki Sayıştay kanununda ve mevcut kanunda 44. Madde (maddelerin içeriği benzerdir) savunma, güvenlik ve istihbarat alanlarında Sayıştay denetiminin ayrı bir yönetmelikle düzenleneceğini hükme bağlamaktadır.

Fransa gibi devlet yapılanması bize biraz benzeyen, Sayıştay geleneği çok köklü, büyük bir orduya sahip bir ülkede Sayıştay kanununda savunma, güvenlik ve istihbarat harcamalarının diğer kamu harcamalarına oranla daha farklı bir düzenleme ile Sayıştay denetimine tabi olacağı yönünde bir hüküm bulunmamaktadır.

Bir kurum, mesela TSK, kendi Yargıtay’ını, kendi Danıştay’ını anayasal hale getirmiş, Sayıştay mali denetimi için özel hükümler ihdas ettirmiş ise yani hukuki denetimin dışına çıkmış demeyelim ama çok hafifletmiş ise bu kurumun ciddi problemlerle karşılaşacağını, şekilde görüldüğü gibi, söylemek kehanet değildi.

Çok yazdık, çizdik bu konuyu ama muhataplarımız bu eleştirileri ciddiye almadılar, bize saçma sapan suçlamalar getirdiler ama sonra koskoca TSK’nın en tepe komuta kadrosunun yarısını işten atmak zorunda kaldılar.

TBMM’nin Bütçe Komisyonunda Savunma Bakanlığı bütçesinin nasıl görüşülüp tartışıldığı bizim ülkemizde fıkralara konu olacak hale gelmiştir, bunu da hatırlayalım.

Bu konu sadece TSK ile sınırlı değil tabi, dünyanın en büyük şirketi haline gelmiş Apple’ı her türlü hukuki denetimin, IRS’in (ABD Gelirler İdaresi) mali denetiminin dışına çıkarın, emin olabilirsiniz, beş seneye kalmaz ya iflas eder. Ya da çok çok küçülür çünkü sağlıklı bir kurumsal yapı ancak etkin bir dış denetimle mümkündür.

Hukuki denetimsizliğe ilaveten siyasi denetimsizlik de TSK’ye maalesef çok pahalıya mal olmuştur; 2017 Anayasa değişikliğine kadar bir kamu görevlisi olan Genelkurmay Başkanı’nın (ordunun en yüksek rütbesi) Anayasada Başbakana bağlı değil, Başbakana karşı sorumlu olduğu (Anayasa Madde 117) yazıyordu, bu mantık tüm bürokrasi kuralları mantığına aykırı bir mantıktır.

2017 değişikliği ile ilgili paragraf tamamen kaldırıldı Genelkurmay Başkanı daha sonra Savunma Bakanına bağlandı ama devlet protokol listesi hala resmen değiştirilmediği için ortaya ilginç bir durum da çıktı, Genelkurmay Başkanı hala yürürlükte olan protokole göre bağlı olduğu Savunma Bakanı’nın önünde.

Konuyu uzatmaya gerek yok, mesajım çok net, herhangi bir kurum, bu TSK olabilir, başka bir kamu kurumu ya da büyük bir özel şirket olabilir, hukuki ve siyasi denetimin (kamu kurumları) dışına çıkarılırlarsa o kurumun başına meseleler açılacağı açıktır.

Şimdi gelelim Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denen sisteme.

Bu yeni sistemde güya ABD sisteminden esinlendik ama sistemin sözde fikir babası ABD sisteminden bahsederken “zavallı Obama” diyerek zaten muradın ne olduğunu, denetimsizlik olduğunu ortaya koydu.

Büyükelçilerin, rektörlerin tek bir imza ile tayin edilebildiği bir sistemin, bırakın demokratik hukuk devleti ile uyumunu, çok ciddi etkinlik maliyetleri olacağı açıktır.

Hukuki ve siyasi denetim eksikliği nedeniyle Harp Okulları giriş sınav sorularının çalınabildiği ve belirli kişilere dağıtılabildiği bir sistemin sonunun nerelere varabildiği maalesef 2016 senesinde, hatta çok öncesinde görüldü.

Temel kuraldır, benzer nedenler benzer sonuçlar üretirler, TSK’nın yaşadığı durum çok yakında Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin de, zamanında sağlıklı bir refleks gösterip bu durum düzeltilmez ise, başına gelecektir.

Sayıştay TBMM adına yapacağı mali, demokratik, etkinlik denetimini bu sistemde gerektiği gibi yapamamaktadır.

Parlamento da Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ne siyaseten ne de hatta bütçesel olarak denetleyememektedir.

Size benim bir yazımdan (Artı Gerçek, 6 Temmuz 2019) bir örnek:

“Sayıştay Kanunu madde 7:

(5) Bakanlar, kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılması ile hukuki ve mali konularda Cumhurbaşkanına karşı sorumludurlar.

(2.7.2018 tarihli ve 703 sayılı KHK’nin 139 uncu maddesiyle, bu fıkrada yer alan “Başbakana ve Türkiye Büyük Millet Meclisine” ibaresi “Cumhurbaşkanına” şeklinde değiştirilmiştir.)”

Söz konusu değişiklik Sayıştay Kanunu’nda yapılmaktadır, Sayıştay kamu harcamalarının hukukiliğini ve verimliliğini TBMM adına denetleyen bir yüksek mahkemedir.

Sayıştay Kanunu’nda yapılan bir değişiklikle (703 sayılı KHK, Madde 139-b) bakan(lık)ları kamu kaynaklarını kullanımında sadece Cumhurbaşkanına karşı sorumlu kılma, TBMM’yi bu sorumluluk alanının denetleyicisi durumundan çıkarmak demokrasinin, hukuk devletinin özüne aykırıdır, bu konu lağvedilen başbakanlık kurumunun yerine cumhurbaşkanlığını ikame etmeye benzemez.”

TSK’yi 15 Temmuz 2016 skandalına bir örgüt ya da bir siyasal iktidar falan değil, TSK gibi çok önemli ve çok büyük bir kurumu denetime, dış denetime kapatan anayasal, yasal düzenlemeler götürmüştür.

Bizim askeri bürokrasinin çok eskilerden beri, yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin de etkin dış denetime kapalı olma merakı sistemleri içten içe çürütmektedir ve etkisizleştirmektedir, bu konunun çok iyi anlaşılması şarttır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini dizayn edenler mesela Anayasa Mahkemesi üyesi ya da büyükelçi atamalarında cumhurbaşkanlığını tek yetkili kılarak, TBMM denetimini dışarıda bırakarak matah bir iş yaptıklarını zannetmektedirler. Anayasa Mahkemesi üyesi atamasında konu TBMM’ye gelebilse nihai atama sonucu değişmez belki ama en azından isim önerenler bu isim konusunda çok daha hassas olmak zorunda kalabilirler, bu keyfiyet sisteme marjinal de olsa bir iyileştirme getirebilir.

Etkin bir yargısal dış denetim olsa idi TSK muhtemelen 15 Temmuz sürecine böyle gitmezdi.

Umarım Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Sistemini kuranlar, 15 Temmuz’u dillerinden düşürmüyorlar ama 15 Temmuz’a “check and balance” (denge-denetleme) sisteminin TSK’de eksikliğinden gidildiğini iyi anlarlar.

Kurumsal yapılar öyle “zavallı Obama” denerek kurulamazlar; her kurumun, her sistemin bir iç mantığı vardır. Bu mantıkla, bu sistemle çok oynamaya kalkarsanız “Zavallı Obama” “Zavallı sisteme” dönüşür, dönüşmektedir, hatta dönüşmüştür bile.

Başkanlık sisteminin en iyi işlediği ülke ABD’de Başkan Trump seçim vaadi olan Meksika sınırına çekilecek duvar için kaynak bulamamıştır, ödenek aktarması yapamamıştır, mesele bir güvenlik meselesidir diyerek ordunun kaynağını bile bu alana aktaramamıştır.

Daha iki gün önce itibariyle, ancak, ABD Yüksek Mahkemesi (bizdeki Anayasa Mahkemesi gibi) aldığı bir kararla (5’e karşı 4 oyla) ABD ordu bütçe kaynaklarından 2.5 milyar doları bu duvarın inşası için kullanılmasına izin vererek Trump’ı rahatlatmıştır.

Böyle bir başkanlık sistemi buhrani değil gerçek bir başkanlık sistemidir. Benim bir yurttaş olarak tercihim çok net bir biçimde parlamenter sistemden yanadır ama şayet siyasi karar bu doğrultuda çıkmış ise başkanlık sistemini de olabildiği ölçüde düzgün işletmek, bir çiftliğe çevirmemek, buhrani ya da buhrani bir sistem değil gerçek bir başkanlık sistemi  işletmek lazımdır.

“Cumhurbaşkanını halk seçmektedir, ne demek bütçesel, idari, hukuki denetim, denetimi beş sene sonra halk siyaseten yapar, sandıkta istemediğini indirir, başkasını o makama getirir isterse” demek tam bir hukuk ve demokrasi cehaletidir, anayasal ilkelliktir.

4.

ABD istihbaratının başı değişiyor: John Ratcliffe aday gösterilecek

ABD istihbaratının tepesi değişiyor. ABD Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanı Dan Coats görevini bırakıyor. Yerine Texas eyaletinden Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi Partili üyesi John Ratcliffe’in aday gösterileceği belirtildi.

ABD istihbaratındaki değişimi ABD Başkanı Donald Trump duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan Trump, “Mevcut (Ulusal İstihbarat Dairesi) başkanı Dan Coats, 15 Ağustos’ta bu görevinden 15 Ağustos’ta ayrılacak. Ülkemize yaptığı büyük hizmetten dolayı Dan’e teşekkür ederim. Başkan vekilinin adı kısa bir süre içinde açıklanacak” dedi.

Trump, mesajında Texaslı Kongre üyesi John Ratcliffe’in kendisi tarafından Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanlığı’na aday gösterileceğini belirtti ve “Eski federal savcı olan John, sevdiği ülkesi için liderlik edecek ve başarıları teşvik edecek” ifadelerini kullandı.

Ω2

Donald J. Trump

 

@realDonaldTrump

 I am pleased to announce that highly respected Congressman John Ratcliffe of Texas will be nominated by me to be the Director of National Intelligence. A former U.S. Attorney, John will lead and inspire greatness for the Country he loves. Dan Coats, the current Director, will…
Ω1

5. 

a. F-35 krizinde yeni perde…

Türk pilotlar yarın (01-08-2019) Türkiye‘ye dönüyor…

ABD’de F-35 uçakları ile ilgili eğitim gören personel yarın Türkiye’ye dönüyor.

b.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΤΑΙΡΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΟ “ΡΚΚ”, ΤΟ ΟΠΟΙΟ, ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ, ΑΝ ΗΤΑΝ… ΔΕΞΙΑΣ ΑΠΟΚΛΙΣΕΩΣ ΕΣΤΩ, ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ!.. 

Pentagon eski yetkilisi: PKK bir terör örgütü değil

Pentagon eski yetkilisi Michael Rubin, “Türkiye‘nin derdi petrol ve toprak. Doğu Akdeniz’deki gerginliğin sebebi de bu.” ifadeleriyle korkunç iftiralarda bulundu.

c. Μια εισήγηση προς το Τ/ΓΕΕΔ! “Μαζέψτε” τους ανωτέρους και ανωτάτους σας Αξκούς, που έχουν… “Tweeter”, πχ σαν τον Σχη (ΠΒ): Γκιουλτεκίν Γιαραλί / Gültekin Yaralı, της 11ης Ταξ-χίας Κομάντος, του Ντενιζλί, ο οποίος έλαβε μέρος και στην επχ-ση “Κλάδος Ελαίας” !.. Ίσως μετά από τις κρίσεις σας, να πούμε “2 λόγια” γι’ αυτές, με την άδειά σας φίλοι Τούρκοι!.. 

ω6

YAŞ üyeleri Anıkabir’de! Erdoğan’dan net mesaj

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri Anıtkabir’i ziyaret etti.

01.08.2019
YAŞ üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantı öncesi Anıtkabir‘e geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın Aslanlı Yol’un başındaki yerini almasının ardından Anıtkabir’deki tören başladı.
Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz Aslanlı Yol’dan geçerek, mozoleye çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ay yıldız motifli çelengi Atatürk’ün mozolesine bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu.

Erdoğan başkanlığındaki heyet, mozoleye çıkan merdivenin önünde fotoğraf çektirdikten sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti.

Burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, deftere şunları yazdı:

”2019 yılı Yüksek Askeri Şura toplantısı öncesinde, şura üyeleri olarak huzurunuzdayız. Bu seneki şura toplantımızı, Doğu Akdeniz ve Suriye’nin kuzeyi başta olmak üzere vatanımızın bekasına, milletimizin bütünlüğüne, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerine yönelik tehditlerin arttığı bir dönemde icra ediyoruz. (ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΡΟΑΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ, ΚΛΠ Ρετζέπ! Α! Αν θέλετε αφήστε τον “Ειδκο-Δυναμίτη” Ακσακαλί στο 2ο ΣΣ, τον… “αγαπήσαμε”)!.. 15 Temmuz ihaneti sonrasında aldığımız tedbirler sayesinde, disiplini, motivasyonu, caydırıcılığı ve hareket kabiliyeti artan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, (αυτά πράγματι αυξήθηκαν, το βεβαιώνουμε και εμείς!), bu asimetrik tehditler karşısında (γιατί ασύμμετρες ρε Ρετζέπ;) en büyük teminatımızdır. Şura calışmalarımızın, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, zatıalinize ve aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Ruhun şad olsun. (Δεν νομίζω να είναι -ειδικά τώρα- το πνεύμα του Κεμάλ ήσυχο Ρετζέπ! Για σκέψου το λιγάκι)!”

d. 

ABD’nin Türkiye’yi cezalandırma politikası sürüyor

01.08.2019

Geçen hafta El Cezire televizyonunda yayınlanan ‘Senaryolar’ programında Türk/Amerikan ilişkilerinin geleceğini tartıştık.

Katar’ın başkenti Doha’da Muhammed Adil, Washington’da 28 Şubat sürecinde adını sıkça duyduğumuz Alan Makovsky, Ankara’da bendeniz.

Adı üstünde programın konsepti geleceğe dönük muhtemel iyi/kötü senaryolar üzerinde fikir egzersizi yapmak üzerine kuruluydu.

Daha doğrusu katılımcılardan S-400 krizinin nereye varacağı sorusu üzerinde fikir yürütmeleri isteniyordu.

Söz bana geldiğinde, “Geleceğe dair senaryolar üzerinde konuşmak için öncelikle yakın geçmişte olanları gözümüzün önünden geçirmemiz gerekir” deyip, ABD’nin 2013’ten bu yana Türkiye politikasının ana eksenini oluşturan ‘Cezalandırma’ çabalarına değindim.

Türkiye’nin 2013’ten itibaren Suriye’de önce yalnız bırakıldığını, devamında PKK/YPG üzerinden başlatılan bir projeyle kendi toprak bütünlüğünü kaybetme riskiyle karşı karşıya kaldığını, bütün bunların ‘cezalandırma’politikasının bir parçası olduğunu söyledim.

Alan Makovsky itiraz etti.

Suriye’nin kuzeyinde olup bitenlerin bütünüyle Türkiye’nin kendi hatasından kaynaklandığını öne sürdü, YPG’ye destek atan ifadeler kullandı.

Cevaben, “YPG, PKK’nın kardeş kuruluşu. ABD PKK’yı terör örgütü olarak kabul ediyor ama YPG ile iş tutuyor. Bu Amerikan anayasasının açık bir ihlali olabilir” dedim.

“Cezalandırma” ifadesini sadece ben kullanıyor değilim.

Ankara’nın karar alma mekanizmalarında görevi bulunan başka bazı isimler de, ABD’nin 2013’ten bu yana izlediği politikayı tarif etmek için aynı ifadeye başvuruyorlar:

Örneğin Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, dün TGRT’de Batuhan Yaşar’ın sorularını yanıtlarken aynı ifadeyi kendi alanıyla ilgili bir konu üzerinden dillendirdi.

Şöyle dedi: “F-35 programından çıkarılmamızın hukuki bir zemini yok. S-400 ile bizim program ortaklığımızın ne alakası var? Bunun tek açıklaması bizi cezalandırmak istemeleri.”

2015’in Ağustos ve Eylül aylarına dönelim.

Türkiye için sıkıntılı, zor dönemler…

Haziran’da yapılan seçimlerden çıkan belirsizlik tablosunun üzerine, PKK’nın Suriye’deki Rojava projesini Türkiye topraklarına taşıma çabalarının hendek terörüyle önümüze konduğu günler.

O dönemin Ağustos ve Eylül aylarından iki kritik hatırlatmada bulunalım.

Ağustos ortasında ABD, Suriye rejiminden gelebilecek muhtemel saldırılara cevap vermek üzere Türkiye topraklarına konuşlandırdığı Patriot füzelerini geri çekti.

Bunun fiili mesajı şuydu:

“Haydi bakalım kendi başına ne yapabiliyorsun bir görelim!”

Eylül sonunda ise, arkasında yine bir ABD inisiyatifi olduğu şu yakın zamanlarda yapılan bir ifşaatla ortaya çıkan başka bir gelişme yaşandı.

Rusya, hava gücüyle fiilen Suriye savaşına dahil oldu ve savaşın gidişatını rejim lehine değiştirdi.

O dönemde Rusların terörle mücadele adı altında yaptığı hava saldırılarının tümü Türkiye’ye müzahir muhalif gruplara yönelik olmuştu.

Halep öyle düştü, savaşın gidişatı o şekilde değişmiş oldu.

Bütün bu olup bitenlerin arkasında da bir ABD planı olduğunu ise Obama döneminde Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Andrew Exum’un Mayıs ayında yaptığı itiraflarından öğrenmiş olduk.

ABD, o günlerde rejimin aniden düşmesi riskiyle İsrail’in güvenliğinin tehlikeye gireceğini düşünmüş, bunu engellemek için ‘yıkıcı başarı’ adı verilen bir plan hazırlamış ve el altından Ruslarla görüşülerek bu plan hayata geçirilmişti.

Türkiye açısından Suriye kaynaklı güvenlik tehditlerinin tamamında bir ABD elinin olduğunu düşüneceksek eğer, ki böyle bir cümle kurmak yanlış değil, ‘cezalandırma isteği’ ifadesini bütün bunları tarif etmesi için kullanıyoruz.

İfşaat demişken, bugünlerde yeni bir tanesi daha geldi.

Yine bir Amerikalıdan.

Eski Suriye Büyükelçisi Robert Ford, Fırat’ın doğusuyla ilgili ilan edilmemiş bir ‘uçuşa yasak bölgeden’ söz etti.

İfşaattan anlıyoruz ki, bunun da arkasında yine gizliden gizliye yapılan bir Amerikan/Rus anlaşması var.

Robert Ford, şöyle diyor: “Washington ve Moskova Suriye hava sahasını ikiye ayırdı. Ruslar Fırat’ın batısını kontrol ediyor, Amerikalılar ise nehrin doğusunu. Eğer ABD uçakları İdlib üzerinde uçmaya başlarsa Rus ve Amerikan savaş uçakları arasında gerçek bir harp riski var. ABD’de hiç kimse Suriye yüzünden 3. Dünya Savaşı’na girme riskini göze almak istemiyor.”

Bu ifadelerin ilk bölümü bizi bugün için daha fazla ilgilendiriyor.

Yani Amerikalıların Fırat’ın doğusunu ilan edilmemiş bir uçuşa yasak bölge olarak kendilerine ayırmış olmaları.

Günün sonunda şöyle bir cümle gelip zihnimize demir atıyor:

Amerikalılar, Ruslarla hemen hepsinde Türkiye’yi cezalandırma amacı taşıyan ne kadar çok anlaşma yapmışlar.

Çoğu gizliden gizliye tabii.

Onlara her şey serbest tabii.

Ama Türkiye bir tane S-400 anlaşması yaptı mı bunu kıyamet alameti sayıyorlar.

YENİ ŞAFAK GAZETESİ

e. 

Bunun adı haydutluk!

Doğu Akdeniz’de uluslararası hukuku hiçe sayan Rumlar, Türkiye’nin kıta sahanlığı içindeki 7. Blok’ta “doğalgaz arama ve sondaj” yapma kararı aldı. Rumlar, Fransız Total ve İtalyan Eni şirketleriyle korsan bir anlaşma yapmaya hazırlanıyor. Uzmanlar, Türkiye’nin mavi vatanı sonuna kadar koruyacağını söyledi.

ω5

f. 

O silahlar 60 bin ABD askeri için

ABD’nin, PKK işgali altındaki Suriye’nin doğusu ve kuzeyine taşıdığı 25 bin TIR ile yüzlerce uçak dolusu silah için önemli bir tespit geldi. Emekli Tuğgeneral Abdullah Kılıçarslan, o silahları Doha, Akdeniz ve Basra’dan Suriye’ye taşınacak 60 bin ABD askerinin kullanacağını söyledi.

 

6. Jerusalem Post

JOHNSON APPOINTS CONTROVERSIAL ‘PRO-IRAN’ DEFENSE SECRETARY, RAISES CONCERN

“As an MP I have visited Iran more than any other parliamentarian and the last time I went I did so with Jeremy Corbyn,” said Ben Wallace.

BY BENJY SINGER

AUGUST 1, 2019

Boris Johnson . (photo credit: REUTERS)

Questions are being raised as to whether Boris Johnson is the true friend of Israel he said he was, especially after his appointment of Defense Secretary Ben Wallace, the Jewish Chronicle“ reported Thursday.

Johnson was harshly criticized by the Labour Friends of Israel (LFI) who described him as someone who “likes to present himself as a friend of Israel, but has appointed a Defence Secretary who appears anything but.”  They added that Wallace’s previous conduct was “utterly shocking.”

Wallace is known to have aligned himself with Labour Party Leader Jeremy Corbyn, with whom he had visited Iran with in 2015. He described Corbyn as “an honest left-winger who genuinely likes people,” adding that others competing in the then-Labour leadership contest “should look and learn from.”

Wallace is known to have been a frequent visitor to Iran and even bragged to his constituents that he had visited Iran more than any other MP.

In December 2015, Wallace claimed that he is “often accused by some of being too pro-Iran, as it is my view that any solution to Syria and Afghanistan needs to include Iran.

“As an MP I have visited Iran more than any other parliamentarian and the last time I went I did so with Jeremy Corbyn. Only now the UK and US seem to be following my position on Iran and I welcome that.”

In January 2014, Wallace was part of a four-man delegation (including Corbyn) who traveled to Tehran to meet President Hassan Rouhani.

According to the Jewish Chronicle, Wallace wrote in March 2014 that “Those who think Iran’s desire to enrich is about an A bomb fail to understand Iran,” and wrote further “what a coincidence on the day EU meets Iran president a plethora of Iran conspiracy theories… I wonder who might be puffing these stories?”

Last year, he was involved in hindering efforts to totally block the Hezbollah terror organization, the Jewish Chronicle reported.

In February 2018, he compared the Labour leader to Kim Philby, the Cold War double agent, in an interview with Andrew Neil on the BBC’s Daily Politics show.

“One can only hope Ben Wallace has changed his mind permanently over his opinion of Mr Corbyn,” the Jewish Chronicle quoted another community source saying .

7. ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΕΥΠ!

Ο δημοσιογράφος και πρώην στέλεχος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, καθώς και ανταποκριτής στην Ουάσιγκτον, Γ. Ρουμπάτης, παραδίδει και αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Κοντολέων,

ω10

ιδιώτης, άνθρωπος της αγοράς, με στενές σχέσεις με τον αμερικανικό παράγοντα, πρώην διευθυντικό στέλεχος της μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας “G4S”, μια εταιρεία η οποία έχει το έργο παροχής ιδιωτικής ασφάλειας στην αμερικανική πρεσβεία, στα αεροδρόμια, κλπ.

Ο στρατηγός ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλης Γκρίζης (με μακρά θητεία στο “ΚΕΜΕΑ”) αναλαμβάνει υποδιοικητής στη θέση του ΝΥΝ υποδιοικητή της ΕΥΠ, επίσης απόστρατου της ΕΛ.ΑΣ., Αλέξανδρου Δενέκου.

Και το μεγαλοστέλεχος της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, Διονύσης (Σάκης) Μελιτσιώτης αναλαμβάνει Υποδιοικητής στη θέση του απόστρατου της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάννη Λιούκα.

Ο κ. Μελιτσιώτης, ο οποίος έχει διατελέσει Διευθυντής στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη, όταν αυτός ήταν Υπουργός “Διοικητικής Μεταρρύθμισης“, όπως και Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το 2018, θεωρείται ειδικός στην “πολιτική διαχείριση”

Μάλιστα, δεν αποκλείεται, στο ηγετικό σχήμα των μυστικών υπηρεσιών να συμμετάσχει και Πρέσβης με σημαντική παρουσία σε διπλωματικές αντιπροσωπείες της χώρας.

 

KAI TO ΤΕΛΙΚΟ ΕΠΙΣΗΜΟ… ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΤΟΥ “ΑΠΕ”! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!

 

Επίσημο: Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού ο Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος - Νέος διοικητής της ΕΥΠ ο Παναγιώτης Κοντολέων

Επίσημο: “Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας” του Πρωθυπουργού ο Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος – Νέος διοικητής της ΕΥΠ ο Παναγιώτης Κοντολέων

Στην πλήρη ανασύνθεση της δομής Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Δημοκρατίας, προχώρησε με απόφασή του ο Πρωθυπουργός, προκειμένου η χώρα «να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις και στις νέες απειλές που αντιμετωπίζει», όπως αναφέρει σχετική ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου.
Μεταξύ άλλων, συνίσταται θέση “Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας”, στο Γραφείο Πρωθυπουργού, την οποία, όπως ανακοινώθηκε, αναλαμβάνει ο Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος.
Εν τω μεταξύ, σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Γιάννη Ρουμπάτη, η θητεία του οποίου ως διοικητής της ΕΥΠ έληξε. Ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του και για την επίσημη ενημέρωση που είχε και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Νέος Διοικητής της ΕΥΠ ορίστηκε ο Παναγιώτης Κοντολέων.
«Η κυβέρνηση έχει ως βασική προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό της πολιτικής ασφάλειας της χώρας, για αυτό και κρίθηκε ως επιτακτική ανάγκη να θεσμοθετηθεί η θέση Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, ο οποίος θα υποστηρίζει τον Πρωθυπουργό και θα συνιστά τον σύνδεσμό του με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Γι’ αυτό ακριβώς επελέγη γι’ αυτή την κρίσιμη θέση ένα στέλεχος με μεγάλη εμπειρία και αδιαμφισβήτητες ικανότητες, όπως ο αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος», υπογραμμίζεται στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.
Ο κ. Διακόπουλος έχει υπηρετήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις από πολλές και διαφορετικές θέσεις. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής ‘Αμυνας και Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΕΘΑ, διοικητής Ναυτικής Εκπαίδευσης και διοικητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Έχει υπηρετήσει, επίσης, ως Ναυτικός Ακόλουθος στην ‘Αγκυρα, ενώ την τελευταία διετία πριν από την αποστρατεία του, τον περασμένο Ιανουάριο, ήταν διοικητής της “Σχολής Εθνικής ‘Αμυνας“. Έχει εκπαιδευτεί στην Ελλάδα και τη Γαλλία και διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στη Δημόσια Διοίκηση από το πανεπιστήμιο του Harvard.
«Ακολουθώντας την ίδια συλλογιστική, η κυβέρνηση προχωρά στον εκσυγχρονισμό της ΕΥΠ με στόχο να αντιμετωπίσει παραδοσιακές απειλές, αλλά και νέους κινδύνους, όπως ο κυβερνοπόλεμος, αλλά και η διασύνδεση τρομοκρατικής και εγκληματικής δραστηριότητας σε παγκοσμιοποιημένο επίπεδο με γεωπολιτικές προεκτάσεις. Νέος Διοικητής της ΕΥΠ ορίζεται ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων, ενώ η εν λόγω υπηρεσία αναδιαρθρώνεται και ενισχύεται με διευρυμένο σχήμα τριών υποδιοικητών που αποτελείται από τους κ. Βασίλειο Γκρίζη, Διονύση Μελιτσιώτη και Αναστάσιο Μητσιάλη», αναφέρει, επίσης, η σχετική ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου.
Επιπλέον, σημειώνεται: «Εν προκειμένω, για τη διάρθρωση της ηγεσίας της ΕΥΠ υιοθετήθηκε το ίδιο πρότυπο που επελέγη και για τη σύνθεση της κυβέρνησης. Με απλά λόγια, η υπηρεσία ενισχύεται με πρόσωπα που διαθέτουν τεχνοκρατική επάρκεια και έχουν αποδείξει την αξία τους στον επαγγελματικό στίβο, ώστε να έχουν κριθεί με όρους αποτελεσματικότητας, απαλλαγμένοι από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που χαρακτήριζαν άλλες εποχές.
Το πρότυπο αυτό υπηρετεί η επιλογή να τοποθετηθεί ο Παναγιώτης Κοντολέων διοικητής της ΕΥΠ, επιλογή με την οποία επιχειρείται μια τομή στην ιστορία της υπηρεσίας, με στόχο την αναμόρφωση της. Πρόκειται για καταξιωμένο στέλεχος με σημαντική καριέρα στον τομέα της ασφάλειας, που τυγχάνει επίσης εκτίμησης και στο εξωτερικό, σε χώρες με τις οποίες η Ελλάδα παραδοσιακά συνεργάζεται. Με την επιλογή αυτή ακολουθείται το επιτυχημένο παράδειγμα μυστικών υπηρεσιών άλλων χωρών στις οποίες επικεφαλής τέθηκαν πρόσωπα που δεν σταδιοδρόμησαν σε αυτές».
Τέλος, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η ΕΥΠ ενισχύεται με τρεις υποδιοικητές που διευρύνουν τον οργανωτικό και επιχειρησιακό της ορίζοντα.
– Ο πρέσβης Αν. Μητσιάλης, ο οποίος εκπροσωπούσε από το 2016 τη Νέα Δημοκρατία στο “Συμβούλιο Εθνικής Εξωτερικής Πολιτικής” (ΕΣΕΠ), θα είναι υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις της Υπηρεσίας.
– Ο Βασ. Γκρίζης, ο οποίος διετέλεσε, μεταξύ άλλων, για 7 χρόνια διευθυντής του “Κέντρου Μελετών Ασφαλείας” (ΚΕΜΕΑ), θα έχει επιχειρησιακές αρμοδιότητες.
– Και ο Διον. Μελιτσιώτης, ο οποίος είναι λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, θα είναι υπεύθυνος για οργανωτικά ζητήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

8. 

A REAL FEMINIST: KURDISTAN’S PRESIDENT NECHIRVAN BARZANI

Empowering women and girls in a region of tyranny, misogyny and gender apartheid.

As a citizen of Iraqi Kurdistan, I am greatly pleased that not too long ago, Nechirvan Barzani, a strong feminist and advocate for women’s rights, was sworn in as the Kurdistan Region of Iraq’s President. When he was Kurdistan’s Prime Minister, I had the honor of working in his media office and the office tasked with rescuing kidnapped Yezidis. There, I witnessed how Barzani is one of the greatest advocates for women’s rights in the Middle East region. I saw how he tirelessly worked to save abducted Yezidi women and girls. I witnessed how he passed legislation that is greatly beneficial for women’s rights.

Under the leadership of Barzani, Kurdistan amended the Iraqi Personal Status Law, which was used as an excuse to justify honor killings. On top of that, the Kurdistan Region of Iraq ratified Article Eight on the Elimination of Domestic Violence, which outlaws all gender-based violence. As a result of these measures, honor killings in the Kurdistan Region of Iraq are considered intentional homicide and due to the changes in the law, the number of honor killings in the Kurdistan Region of Iraq has significantly decreased since the Kurds received autonomy.

In addition, the Kurdish authorities outlawed all forms of forced marriages and female circumcision, restricted polygamy and reformed the inheritance law in order to guarantee a fair share for females. Furthermore, Barzani also succeeded in having the parliament pass a law stressing that a man cannot marry a second wife without the first wife’s permission. The first wife has to come to the court and sign a document stating that she gives her husband permission to take on a second wife.

“By revising and introducing these laws, the differences in the protection of women rights between the Kurdistan Region and other parts of Iraq have become immense,” Nichervan Barzani proclaimed after honor crimes and other incidents of violence were outlawed within Iraqi Kurdistan. He continued:

These laws have enabled the Kurdistan Regional Government to take practical and systematic steps to curb violence and other forms of discrimination against women. The government has established a directorate for combating violence against women and established shelters for women under threat. It has also established courts and appointed special prosecutors within police stations to investigate cases related to violence against women.

Barzani’s advocacy for women’s rights also extends to Kurdistan’s minority groups. When Barzani was Prime Minister, he saw to it that the KRG established a special office to rescue Yezidis. According to official figures from the Kurdistan Regional government, since 2014, over 3,300 Yezidis have been liberated from ISIS captivitysince the KRG opened the office to rescue Yezidis. While it is true that ISIS kidnapped 6,417 Yezidis and only about half of them have been accounted for, Yezidis can rest assured that Kurdistan’s new President Nechirvan Barzani will not rest until all of the Yezidis are rescued from ISIS.

Sadly, I live in a part of the world that is dominated by misogyny, patriarchal viewpoints and systematic violence against women. However, despite this reality, Kurdistan’s President Nechirvan Barzani views women to be equal partners in the struggle for the liberation of Kurdistan. He values their contributions to Kurdish society and wants them to live dignified lives. For Barzani, empowering Kurdish women and girls is a top priority. He truly is a male feminist living in a part of the world dominated by patriarchal totalitarian dictatorships.

Kurdistan’s President Nechirvan Barzani understands the importance of upholding women’s rights globally. This is why he has done everything in his power to promote the well-being of women and girls within Kurdistan when he was Prime Minister. With the swearing in of Barzani to the presidency, I am positive that Kurdistan’s women and girls have a promising future ahead of them.

Kawyar Shahed Omer worked as KRG Coordinator with international media outlets covering the frontlines against ISIS. She served on the press committee of the Kurdistan Referendum High Committee.   She has a BA in International Studies from the American University of Sulimani- Iraq. 

9.  

WHY MUSLIM FRIENDS BETRAY

Circumstance and profitability.

Raymond Ibrahim is a Shillman Fellow at the David Horowitz Freedom Center and author most recently of Sword and Scimitar.

One of the most troubling aspects of the recent gang-rape and murder of a 60-year-old Christian teacher in Syria was reported on Arabic media as follows (in translation):

Her rapists and murderers are from the [jihadi] organization, al-Nusra.  Some of them are foreigners but others are from the area.  In other words, those who raped and stoned her are themselves from among her former students and neighbors, whom she taught Arabic in school over the course of 30 years….  Surely she never dreamt to see such depraved savagery in the eyes of her former students…. Nonetheless, they preyed on her like wild beasts—even though wild beasts do not rape their mothers (emphasis added).

Such is the third category of Muslims that lurks between “moderates” and “radicals”: “sleepers”—Muslims who appear “moderate” but who turn “radical” once circumstances become favorable.   For instance, after the Islamic State (“ISIS”) entered the Syrian city of Hassakè, prompting a mass exodus of Christians, many otherwise “normal” Muslims joined ranks with ISIS, instantly turning on their longtime Christian neighbors.

This shift has played out countless times wherever and whenever Islamic terror groups infiltrate.  The following are testimonials from non-Muslims, mostly Christian refuges from those regions of Iraq and Syria that came under ISIS or other jihadi control.  Consider what they say about their longtime Muslim neighbors who appeared “moderate”—or at least nonviolent—but who, once the jihad came to town, exposed their true colors:

Georgios, a man from the ancient Christian town of Ma‘loula, Syria, tells of how Muslim neighbors he knew all his life turned after al-Nusra—the same jihadi outfit that recently gang-raped and murdered the aforementioned 60-year-old Christian women—invaded in 2013:

We knew our Muslim neighbours all our lives. Yes, we knew the Diab family were quite radical, but we thought they would never betray usWe ate with them. We are one people.  A few of the Diab family had left months ago and we guessed they were with the Nusra. But their wives and children were still here. We looked after them. Then, two days before the Nusra attacked, the families suddenly left the town. We didn’t know why. And then our neighbours led our enemies in among us(emphasis added).

After explaining how he saw a young member of the Diab family whom he knew from youth holding a sword and leading foreign jihadis to Christian homes, Georgios continues:

We had excellent relations. It never occurred to us that Muslim neighbours would betray us. We all said “please let this town live in peace — we don’t have to kill each other.”  But now there is bad blood. They brought in the Nusra to throw out the Christians and get rid of us forever. Some of the Muslims who lived with us are good people but I will never trust 90 per cent of them again.

A teenage Christian girl from Homs, Syria, relates her story:

We left because they were trying to kill us. . . . They wanted to kill us because we were Christians. They were calling us Kaffirs [infidels], even little children saying these things. Those who were our neighbors turned against us. At the end, when we ran away, we went through balconies. We did not even dare go out on the street in front of our house. I’ve kept in touch with the few Christian friends left back home, but I cannot speak to my Muslim friends any more. I feel very sorry about that. (Crucified Again, p. 207; emphasis added).

When asked who exactly threatened and drove Christians out of Mosul, Iraq, another anonymous Christian refugee explained:

We left Mosul because ISIS came to the city. The [Sunni Muslim] people of Mosul embraced ISIS and drove the Christians out of the city. When ISIS entered Mosul, the people hailed them and drove out the Christians….  The people who embraced ISIS, the people who lived there with us… Yes, my neighbors. Our neighbors and other people threatened us. They said: “Leave before ISIS get you.” What does that mean? Where would we go?…  Christians have no support in Iraq (emphasis added).

Other “infidels,” Yazidis for example, have experienced the same betrayal.  Discussing the ISIS invasion of his village, a 68-year-old Yazidi man said:

The (non-Iraqi) jihadists were Afghans, Bosnians, Arabs and even Americans and British fighters….  But the worst killings came from the people living among us, our (Sunni) Muslim neighbours….  The Metwet, Khawata and Kejala tribes—they were all our neighbours. But they joined the IS, took heavy weapons from them, and informed on who was Yazidi and who was not. Our neighbours made the IS takeover possible (emphasis added).

When asked during an interview why people she grew up with her whole life suddenly joined ISIS and savagely turned on her people, a Yazidi woman replied:

I can’t tell you exactly, but it has to be religion.  It has to be religion.  They constantly asked us to convert, but we refused.  Before this, they never mentioned it.  Prior, we thought of each other as family.  But I say, it has to be religion (emphasis added).

This phenomenon is not limited to the Islamic State in Syria and Iraq.  In Nigeria—a nation that shares little with Syria and Iraq, other than for its Islam—a jihadi attack that left five churches destroyed and several Christians killed was enabled by “local Muslims” who were previously on friendly terms with the region’s Christians.

Nor is this phenomenon connected to any of those contemporary Muslim “grievances”—whether the existence of Israel, “blasphemous” cartoons, or “lack of job opportunities”—Western talking heads often cite to rationalize away Muslim hatred.  The following anecdote, over one century old and from the Ottoman Empire, speaks for itself:

Then one night, my husband came home and told me that the padisha [sultan] had sent word that we were to kill all the Christians in our village, and that we would have to kill our neighbours. I was very angry, and told him that I did not care who gave such orders, they were wrong. These neighbours had always been kind to us…  but he killed them — killed them with his own hand (Sir Edwin Pears, Turkey and Its PeopleLondon: Methuen and Co., 1911, p. 39; emphasis added).

This, then, is the other, forgotten group of Muslims that lurk between “moderates” and “radicals”: sleepers, whose allegiance can and does shift at the drop of a dime.

10. 

GEORGE SOROS CREATES NEW SUPERPAC TO INFLUENCE ELECTION

Aspiring James Bond villain, George Soros, is clawing his way deeper into America’s political system, with a SuperPAC.

Democratic mega-donor George Soros is creating a new super PAC, called Democracy PAC, to serve as a hub for his 2020 election spending.

Soros, a billionaire financier, is putting an initial $5 million into the PAC, according to a person familiar with the new organization. Paperwork for the group will be filed with the Federal Election Commission on Wednesday.

Other members of the Soros family may also contribute to Democracy PAC, the person familiar with the group said. Alexander Soros, George Soros’ son, has in recent years taken on a growing role as a Democratic mega-donor himself.

Alexander Soros has his own PAC. George’s PAC maintains the ironic “Democracy” brand, also seen on his Democracy Alliance, which, like his Open Society brand, is a fairly obvious overcompensation for criticism by calling his organizations the opposite of what they are.

Soros wants a closed society in which popular democracy is subverted by powerful financial interests. So he labels his orgs, Democracy.

What’s less democratic than a money machine run by a radical who is reviled around the world, meant to influence America’s political system?

11. 

I WAS A STOOGE FOR A COMMUNIST TERROR GROUP THAT MURDERED AMERICANS

The allies of a Communist terrorist group are running the country.

Daniel Greenfield, a Shillman Journalism Fellow at the Freedom Center, is an investigative journalist and writer focusing on the radical Left and Islamic terrorism.

There is a scene in Once Upon a Time in Hollywood, Quentin Tarantino‘s revisionist take on the Manson murders, in which the fictional members of the family blame movies for their crimes. The real answer is less cinematic and more political. The Manson family’s crimes were part of a culture of leftist violence.

Once Upon a Time in Hollywood is one of the many ways that American leftists evade that reckoning.

After the murders, one of the Manson family wrote “pig” in Sharon Tate’s blood on the door. The radical act carried out in California thrilled fellow Weathermen radicals halfway around the country.

“Dig It. First they killed those pigs, then they ate dinner in the same room with them, they even shoved a fork into a victim’s stomach! Wild!” Bernardine Dohrn gloated at a Weathermen war council.

Dohrn and other members of the leftist group understood the horrifying murders as a radical act that normalized violence. And Dohrn, a Weatherman terrorist, saw violence as an inspirational tool for shattering the norms of society. That was why the Weathermen adopted the ‘fork salute’.

The horrifying reality of the sorts of people that would do that is at odds with the media’s normalization of leftist radicals as principled activists reacting to racism and the Vietnam War. The radicals are routinely humanized and their victims are forgotten. History is entombed with the dead.

And so The Tablet decided to give Jonah Raskin, who had participated in the Weathermen, and later promoted the hateful works of the violent Communist terror group, a forum for his fond memories.

“I could wallow in nostalgia about my days with the Weather Underground in the early 1970s: at Coney Island with Bernardine Dohrn, eating Bill Ayers’ soufflés and Jeff Jones’ homemade breads,” he begins.

Dohrn’s fork celebration of the murder of a pregnant woman had taken place in 1969.

But surely old Nazis also have fond memories of eating soufflés and homemade breads. Himmler’s wife probably made a mean ham sandwich. And the Manson family no doubt had some great chili. But outside of Neo-Nazi publications, they don’t get the space to share fond food and murder memories.

Old Communist killers and their cohort however get ample space for their horrifying nostalgia.

“I was in love with the romance of the underground but hated the bombings,” Raskin writes.

And some of Manson’s followers liked the pot, but hated stabbing pregnant women.

A better title would have been I Was a Stooge for a Communist Terror Group That Murdered Americans. But instead, ‘Prairie Fire’ Memories is titled as a book review. Raskin, a professor emeritus, describes himself as a “reviewer of books, movies and restaurants”, but the book, Prairie Fire, is the manifesto of the Weathermen, a Communist terror group, and its reviewer admits to his complicity.

Prairie Fire was dedicated to Ted Gold, Diana Oughton and Terry Robbins, “three of our comrades who gave their lives in the struggle.”

Gold, Oughton and Robbins actually died in a botched effort to detonate a nail bomb at a military dance.

Instead of killing and mutilating hundreds of members of military, and their wives and girlfriends in New Jersey, they blew up a Greenwich townhouse and themselves with it.

Prairie Fire is also dedicated to “political prisoners” such as Sirhan Sirhan, who killed Robert F. Kennedy.

These are the sorts of ugly realities that Raskin and much of the coverage of the Weathermen elide for interfering with the central myth of the Boomer Left that it was Nixon and some nameless culture of “right-wing hate” that brought down the golden era of liberalism, rather than the culture of leftist violence that claimed the lives of JFK and RFK, ended the organistic celebrations of the Age of Aquarius, and paved the way, not for utopia, but for the Reagan revolution and the normalcy of the eighties.

Raskin has built his literary career on playing off his closeness to the Weathermen while bemoaning some of their extremes. The Tablet essay strums the same nostalgic chords accompanied by a few trills of criticism. The institutions that effectively run the country can’t openly countenance a mass campaign of bombing, but they can, and do, evoke sympathy for and solidarity with its perpetrators.

The complicity of many leftists with the Weathermen lay not in their unqualified support for the crimes of the Communist terror group, but for their sympathy with the principles that underlay their actions. It was exactly the same sin that led so many leftists to defend the Soviet Union as morally good, if tactically misguided, a revolutionary system of positive change responding poorly to a real crisis.

“I didn’t make or transport any bombs but I think I played a useful role,” Raskin admits, after describing seeing a bomb maker at work.

Confessions like these come without social or legal penalties.

Confess to watching a Klansman assembling a bomb meant for a black church without tipping off the authorities, and the social and economic penalties would be severe. But there are plenty of social and economic rewards in writing, yet again, about protecting leftist terrorists while occasionally urging them to stop killing people, without actually going to the authorities to stop them from killing people.

“I supported my wife financially when she was underground, met with her immediately after the townhouse explosion, and on and off for the next six months,” Raskin notes.

He fails to note that his wife, Eleanor Raskin, a red diaper baby, had advocated violence as far back as 1969, had allegedly aided the escape of one of the townhouse fugitives, and was indicted for possession of a bomb and explosive devices with unlawful intent in 1979.

Raskin, like most leftists, describes his ex-wife as a fugitive. The romanticized language is commonplace and inaccurate. He was financially supporting and protecting a violent terrorist.

But Raskin was hardly alone in that.

After being busted in 1981, his ex-wife graduated law school and became an Administrative Law Judge. Despite Raskin’s claim of a “a decade-long FBI manhunt that bordered on the pathological”, Dohrn, Ayers, his ex-wife, and other Weathermen, received a lighter slap on the wrist than Jeffrey Epstein, and were quickly embraced by the academic world. They became wealthy professors and even judges.

Their victims were not so lucky.

Just as in the Epstein case, law enforcement did its job. But the justice system chose not to. Like Raskin, the system protected its own. And, not long after, the radicals joined the system.

That was what Raskin and other leftists had urged them to do all along.

The issue was never a true disavowal of violence.

“They never totally ruled out mass action and I never totally ruled out ‘armed action,’ we came down on opposite sides of the divide between the two,” Raskin writes.

The ultimate issue was the best route to taking over the United States.

We live in a country run by the radicals who entered the system. And the radicals in the system eventually used their influence to bring members of the Weathermen in out of the cold.

This isn’t their greatest crime. But it is an obvious and bloody one. That’s why it’s rarely discussed.

The governments and political figures who gave sanction and shelter to Nazi figures were revealing something dark and disturbing about themselves. Ours gave sanction and shelter to Communist killers. Like the Nazi collaborators, the Democrats and other leftists who did so showed us who they are.

The Manson family, like the Weathermen, like all radicals, had sought to shatter the norms of a comfortable society with acts of horrifying violence. The leftists who actually won, want to maintain the outward comforts and norms, while using their power to transform society into a socialist tyranny.

Setting off nail bombs and stabbing pregnant women disturbs people. And they don’t want that.

Unlike the Manson family, the Weathermen faced few consequences and their crimes were forgotten, because even though they killed more people, they did so in the name of the ideology of the Left.

“It’s not the crime, it’s the cover-up,” was the key quote of the end of the Nixon era.

But the real cover-up went on. Every member of the Weathermen who wound up in academia, pardoned by Democrats, elevated to high positions, is evidence of the cover-up. And the cover-up is evidence of the fact that the allies of a Communist terrorist group are running much of the country.

Raskin, predictably enough, also wound up in academia. His review is yet another of the endless political critiques that define his radical movement and fill the pages of its history with endless, inane scribblings.

His 5,400-word essay mentions everything except the victims.

At the end, he writes of Dave Gilbert, in jail after the “death of two police officers”, passive voice and nameless, and his “comrade-in-arms”, Judy Clark, who both “lived the politics of Prairie Fire and paid with their freedom.” The victims of the politics of Prairie Fire however paid with their lives.

The officers have names. They are Edward O’Grady and Waverly “Chipper” Brown.

O’Grady had been a Marine during Vietnam. He left behind three children and was working on his BA in criminal justice.

Unlike the members of the Weathermen, he never got to finish it.

Brown was an African-American Air Force vet. He left behind two daughters who followed him into the Air Force.

Raskin indicts Weathermen members for their “white privilege”, just before he fails to mention their murder of a black man. He is wholly preoccupied with ideological assessments, rather than moral ones. The victims of the Communist terror group don’t matter to him. No more than Tate mattered to Manson or Dohrn. Or the millions murdered by Stalin, Mao and the leftist killers that the American Left admired.

“Today, the ex-Weathermen and former members of the Weather Underground belong largely to the pages of myth,” Raskin writes.

It is a myth, but not as the professor emeritus means it. The Weathermen have been mythologized by the Left. Its members are cult heroes and the subjects of endless articles and essays.

Their victims have been denied justice and will be forgotten.

But what the collaborators of the Weathermen have failed to realize is that a reckoning is coming. The sins of the Weathermen are part of the DNA of the Left.

They are not just the myths of the past, but a foreshadowing of the future.

“Murder will out,” a poet far more ancient than Bob Dylan wrote.

The Left repeats the same patterns of crimes and follies, revolutions and oppressions, lies and reckonings, that destroy its utopias. Camelot falls again and again. Because it was always tainted.

History can be buried. But the evil of a regime and a movement lives and rots within its soul.

A reckoning will come, not in academic papers or reviews, but in the crimes that have never been repented, and will therefore come again, until the tide of lies, blood and treachery bring down the same system that covered up the crimes of the Weathermen, and brings a revolution against the revolution.

12. 

 

ω

TAMAMLANDI ARTIK!

EΛΠΙΖΟΥΜΕ ΦΙΛΕ ΧΑΚΑΝ, ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ, ΝΑ ΖΗΣΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ… ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ!.. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ!..

 

 

Πηγή

Προβολές : 709


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
 • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
 • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
 • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
 • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
 • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα