Μια από τις κορυφαίες επιστημονικές προσωπικότητες εξηγεί γιατί Η ΑΠΟΧΗ  ΕΞΑΫΛΩΝΕΙ ΕΝΑ ΔΙΕΦΡΑΡΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Μια από τις κορυφαίες επιστημονικές προσωπικότητες εξηγεί γιατί Η ΑΠΟΧΗ ΕΞΑΫΛΩΝΕΙ ΕΝΑ ΔΙΕΦΡΑΡΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

19 Ιουνίου, 2024 12 Από Καλλιόπη Σουφλή
Προβολές:947
Μοίρασέ το

Συμπερασματικά, η αποχή από την εκλογική διαδικασία ακυρώνει ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και αποτελεί το πρώτο βήμα της εξαΰλωσής του.

Ο Αλκιβιάδης Κεφαλάς, θεωρείται από τους κορυφαίους παγκόσμιους επιστήμονες σε θέματα περιβάλλοντος (εδώ)… και προσωπικότητα κύρους…

Ο Αλκιβιάδης-Κωνσταντίνος Κεφαλάς είναι Διδάκτωρ Φυσικής του Πανεπιστήμιου του Manchester, UK, Δντης Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Η γνώμη του για τις εκλογές και την ΑΠΟΧΗ, είναι τεκμηριωμένη και αξίζει να διαβαστεί…

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Tου Αλκιβιάδη Κεφαλά

∆ιδάκτωρα Φυσικής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, UK, τ. διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

 

Κράτος, κατά τον Max Weber, είναι «ο θεσμός που διεκδικεί το μονοπώλιο της βίας». Η εξουσία του κράτους είναι απόλυτη.

Ο έλεγχος της Δικαιοσύνης από την εξουσία, η ληστρική φορολογία προς όφελος της ελίτ και των πολιτικών, καθώς και οι ασφυκτικοί κανονισμοί στη λειτουργία της ιδιωτικής ζωής των πολιτών είναι τα απόλυτα όπλα του κράτους στην εξάσκηση της βίας.

Κρατική βία είναι να πληρώνεις φόρο για να τραφείς, φόρο για να κατοικήσεις στο σπίτι σου, φόρο στην ιδιοκτησία που πλήρωσες με τα χρήματά σου. Βία είναι ο φόρος κληρονομιάς όταν πεθάνουν οι γονείς σου, η υπερφορολόγηση των κερδών της επιχείρησής σου ή ο φόρος επί της κατανάλωσης αγαθών.

Βία είναι να ληστεύουν οι τράπεζες τις καταθέσεις σου, όπως βία είναι οι servicemen να πλειστηριάζουν το σπίτι σου.

Βία είναι να φυλακίζεσαι για την ελεύθερη έκφραση γνώμης, όπως αισχρή βία είναι να παραβιάζουν τρεις υπάλληλοι του δήμου την ιδιοκτησία σου και το οικογενειακό σου άσυλο, εξασκώντας έλεγχο μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, εάν τήρησες τα παρανοϊκά μέτρα πυρασφάλειας που επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κρατική βία είναι η επιβολή της ασχήμιας, καθώς και η βίαιη μετατροπή των πόλεων και του περιβάλλοντος σε τριτοκοσμικές χαβούζες.

Κρατική βία αποτελεί, επίσης, η εκχώρηση του δικαιώματος της παιδείας, της υγείας, της ενέργειας και του νερού στα πολυεθνικά funds.

Στην άσκηση της βίας το κράτος εμπλέκει ενεργά τους πολίτες, μέσω της εκλογικής διαδικασίας και της ψήφου.

Οι ψηφοφόροι ενός διεφθαρμένου κρατικού μορφώματος, που λειτουργεί με μαφιόζικες δομές εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποιούν την άσκηση της κυβερνητικής βίας εις βάρος τους.

 

Εάν οι πολίτες είναι αμέτοχοι της εκλογικής διαδικασίας, καμία κυβερνητική συμμορία δεν θα ήταν σε θέση να ισχυρίζεται ότι εξουσιοδοτείται να ενεργεί ως φορέας της λαϊκής βούλησης.

Χωρίς το άλλοθι προστασίας που παρέχουν οι ψηφοφόροι, η κυβέρνηση δεν θα είχε κανένα ηθικό ή νομικό δικαίωμα εξάσκησης της βίας.

Σήμερα ο Μητσοτάκης -αύριο ο Ανδρουλάκης ή ο Κασσελάκης- θα μεταφέρει 2 δισεκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα του ελληνικού λαού στον Ζελένσκι.

 

Ο Μητσοτάκης αφαιρεί, λοιπόν, μέσω της κρατικής βίας 200 ευρώ από τον κάθε Έλληνα για να τα μεταφέρει στον Ζελένσκι, ώστε να συντηρείται η ανθρωποσφαγή.

 

Οι ίδιοι θα εξακολουθούν να χορηγούν επιδόματα σε όποιον αλλοδαπό εισβάλει στην Ελλάδα.

 

Οι πράξεις αυτές, παρά το γεγονός ότι εγκρίνονται ουσιαστικά από το 11,6% του ελληνικού λαού που ψήφισε τη Ν.Δ., νομιμοποιούνται και από το υπόλοιπο 45% που ψήφισε στις τελευταίες εκλογές.

Συνεπώς, η κρατική βία και οι ψηφοφόροι συνδέονται διαλεκτικά μεταξύ τους.

 

Οι τελευταίοι εμπλέκονται ουσιαστικά σε όλες τις πράξεις βίας της κυβέρνησης.

 

Η ψήφος νομιμοποιεί τη βία ενός διακομματικού, διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.

 

Δεν υπάρχουν πολιτικές διαφορές στα κόμματα που συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία και, συνεπώς, ουδεμία σημασία έχει ποιο κόμμα ψηφίζεται.

 

Η ψήφος είναι αυτή που νομιμοποιεί την κυβέρνηση να εξασκεί βία στους πολίτες.

 

Η μη συμμετοχή, λοιπόν, στις εκλογές είναι μία επαναστατική πράξη, που υπονομεύει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

 

Όλα τα κόμματα, χωρίς εξαιρέσεις, εξυπηρετούν την ατζέντα της ελίτ.

Την επιβεβαίωση των ανωτέρω αποτελεί το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία πολιτική αλλαγή την περίοδο που ο Σαμαράς αντικαταστήθηκε από τον Τσίπρα.

 

Προσπερνώντας την εκχώρηση των ιστορικών δικαιωμάτων της Μακεδονίας με εντολή των Αμερικανών, ο τελευταίος έβαλε τη χώρα στα Μνημόνια.

 

Ξεπούλησε τα λιμάνια στους Κινέζους με σκοτεινές διαδικασίες, επέβαλε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τους servicemen χωρίς έδρα και ΑΦΜ, διέλυσε τις συντάξεις και τα εργασιακά δικαιώματα και, τέλος, ακύρωσε με δικτατορικές διαδικασίες το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Συμπερασματικά, η αποχή από την εκλογική διαδικασία ακυρώνει ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και αποτελεί το πρώτο βήμα της εξαΰλωσής του.

 

 

ΠηγήΑγαπητοί αναγνώστες των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ,
Μπορείτε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια, με την μηνιαία συνδρομή σας, στην Paypal επιλέγοντας το μπανεράκι που βρίσκεται ακριβώς κατώ απο το κείμενο αυτό , και να προχωρήσετε στην διαδικασία δωρεάς όσο κοστίζει ένας καφές.Η διαδικασία είναι πολύ απλή είτε έχετε λογαριασμό Paypal είτε όχι.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε το ποσο και να επιλέξετε το κουτάκι με την σήμανση ‘Make this a monthly donation’ και εν συνεχεία να πατήσετε το κουμπακι ‘Donate with PayPal’ αν έχετε λογαριασμό με Paypal , η ‘Donate with a Debit or Credit Card’, αν δεν έχετε λογαριασμό με Paypal και κάνετε την δωρεά με χρεωστική η πιστωτική κάρτα.Αν έχετε πρόβλημα με την διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο email [email protected] η να στείλετε μήνυμα απο την φόρμα επικοινωνίας που βρίσκεται σταθερά στο κάτω μέρος της σελίδας.

Σας ευχαριστώ για την στήριξη σας.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Προβολές : 947


Μοίρασέ το:Ετικέτες: , , , ,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες, θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας, για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης, σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολογίου, μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιοδνήποτε τρόπο, το ιστολόγιο. Ο διαχειριστής του ιστολογίου, δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα:
  • Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες.>
  • Μην δημοσιεύετε άσχετα με το θέμα σχόλια.
  • Ο κάθε σχολιαστής, οφείλει να διατηρεί ένα μόνον όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
  • Με βάση τα παραπάνω, η διαχείριση, διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων, χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
  • Επιπλέον σας τονίζουμε, ότι το ιστολόγιο, λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου, τα σχόλια θα αναρτώνται μόλις αυτό καταστεί δυνατόν.

Διαβάστε ακόμα